Thailand in Vogelvlucht ( 8 dagen )

Individuele (privé) reis

Korte 8 daagse tour die u in een soort “vogelvlucht” een goede indruk van Bangkok en enkele andere plaatsen zal geven. U bezoekt de River Kwai en het oude Ayutthaya alvorens u verder gaat naar de koninklijke badplaats Hua Hin. Bovendien gaat u genieten van “Fietsen  in Bangkok” en van een spannende overnachting op de Jungle Rafts! Een veelzijdige tour op enkele dagen!

 

PROGRAMMA
Dag 01 Bangkok. 
Per openbaar vervoer maken we een leuke tocht naar de rivier. Vervolgens gaat u een stukje per lokale taxiboot en bevindt u zich midden onder de lokale bevolking en krijgt u een goede indruk over wat zich allemaal afspeelt op en langs de waterkant. Vervolgens gaat u op ontdekking in China Town, de nog grootste en meest authentieke China Town ter wereld. U wandelt door de smalle steegjes en bezoekt ook de Chinese markt met zijn honderden soorten kruiden, bijzondere etenswaar en tal van andere “snuisterijen”. Aansluitend nemen wij u mee naar de bloemenmarkt, de grootste in Thailand, die nooit sluit en dus 24 uur per dag geopend is. Daarna bezoekt u de Grand Palace en zijn wat Phra Keo tempel, de meest belangrijke bezienswaardigheid in Thailand. Hier ziet u diverse, werkelijk schitterende, paleizen waarvan sommige een combinatie van Franse en Thaise architectuur. De Wat Phra Keo herbergt de wereldberoemde smaragden boeddha die dagelijks, vanuit alle delen uit de wereld, duizenden bezoekers trekt. De middag is ter vrije besteding.
Overnachting Travelodge Sukhumvit 11 Hotel * * * (hartje centrum).

Dag 02 Bangkok FIETSEN in Bangkok 

 

Een bijzonder populaire excursie is “Fietsen in Bangkok. Een stad met 18 miljoen inwoners en meer dan 6 miljoen voertuigen! Tijdens deze tour laten we u kennismaken met het ochtend ritueel van deze kleurrijke stad; de stad ontwaakt , de mensen haasten zich naar het werk en kopen nog even een ontbijtje bij één van de vele stalletjes langs de kant van de weg. We nemen een kijkje in de huiskamers van Bangkok, kleine optrekjes gebouwd aan de rand van een kanaal… het echte lokale leven van Bangkok. Na dit indrukwekkende eerste gedeelte, fietsen we naar de pier aan de oever van de Chao Praya rivier. Hier ligt onze longtail boot die ons met fiets en al naar de overkant zal brengen, het groene hart van Bangkok. Een overdadig groen gebied met zijn vele oude plantages. Het is moeilijk voor te stellen dat niet zo ver hier vandaan, aan de andere kant van de rivier de drukke wereldstad door raast, terwijl hier een serene rust heerst. We fietsen over de kronkelende verhoogde fietspaden, langs de tropische plantages en door kleine woongemeenschappen. We passeren kleine schooltjes, tempels en kinderen zwaaien ons vrolijk tegemoet. Verder zien we de typische Thaise huizen, palmen, bananen en nog veel meer. Een geweldige ervaring! De middag is ter vrije besteding.

Note! Voor deze excursie gaat u zelf (eenvoudig) naar het startpunt van de fietstocht. Uw gids zal u hierover verdere uitleg geven.

Overnachting Travelodge Sukhumvit 11 Hotel * * * (hartje centrum).

Dag 03 Bangkok – Ayutthaya  (95 km )

 

We verlaten Bangkok en gaan verder naar Ayuthaya, de oude hoofdstad van Thailand. Eens was deze stad bezaaid met tempels en paleizen. Ook heden ten dage maakt Ayuthaya op de meeste bezoekers nog een grote indruk en valt de stad onder het werelderfgoed. We bezoeken Bang Pa Inn, de zomerresidentie van het koningshuis. In dit park zien we een aantal paleizen in verschillende stijlen zoals o.a. Victoriaans, Chinees, Zwisters en Thais. Daarna een bezoek aan de Wat Sri Samphet met zijn enorme bronzen boeddhabeeld en zijn ernaast gelegen ruïne complex. In de namiddag maken we een 2 uur durende prachtige tocht per longtailboot rondom oud Ayuttaya. U zult volop genieten van de bezienswaardigheden zoals de oude kathedraal, de khmer tempels, de traditionele Thaise houten huizen en het lokale leven op en langs de waterkant. In de namiddag arriveren we bij ons hotel.
Overnachting in het I Udia By The River Resort * * * *.

Dag 04 Ayutthaya – Trein markt – Drijvende Markt – River Kwai  (230 km )

  

Na het ontbijt verlaten we Ayutthaya en bezoeken we als eerste het zogenaamde “Talad Rotfai ” stationnetje. Hier loopt de spoorlijn dwars door een lokale markt. De spoorweg is dan ook helemaal dicht gebouwd met parasols, manden, kisten etc. Komt er een trein aan, dan worden de parasols snel afgebroken, de manden, kisten en karren aan de kant geschoven en de “Thaise Intercity” kan probleemloos passeren. Een prachtig, en voor onze begrippen, ongekend en fotogeniek schouwspel.
Vervolgens gaat de reis verder naar Damnern Saduak waar een bezoek gebracht wordt aan de nog grootst zijnde drijvende markt van Thailand. Het laatste stuk doen we per longtailboot zodat we al varend bij de markt zullen arriveren. Het is een prachtig en kleurrijk schouwspel om te zien hoe de trotse Thaise dames al varend hun koopwaar aan de man weten te brengen. Vervolgens verder naar Kanachanaburi waar we aan boord van de beruchte “Death Railway Train” en maken we een 45 minuten durende tocht over de “dodenspoorweg”. De tocht is een ware belevenis, zeker wanneer de trein zich schoorvoetend over het zogenaamde “bamboeviaduct” voortbeweegt. In de namiddag varen we naar de Jungle Rafts. Diner en overnachting op de rafts van de Jungle Rafts ( eenvoudig, geen elektriciteit en een ware belevenis!).

 

Dag 05 River Kwai – Hua Hin (190 km)
Na het ontbijt een bezoek aan de Erawan waterval. Hier kunnen we wat relaxen en desgewenst opklimmen naar de 7e en tevens hoogste cascade. Daarna een bezoek aan The Bridge on The River Kwai en de erebegraafplaats. Vervolgens rijden we verder naar Hua Hin waar we de laatste 3 nachten dichtbij strand en centrum zullen verblijven. In de nabije omgeving zijn volop gezellige restaurantjes en winkeltjes alsmede een bijzonder interessante weekendmarkt!
Overnachting in het IBIS Hua Hin Hotel ***.

Dag 06 Hua Hin 
Dag ter vrije besteding.
Overnachting in het IBIS Hua Hin Hotel ***.

 

Dag 07 Hua Hin 
Dag ter vrije besteding.
Overnachting in het IBIS Hua Hin Hotel ***.

Dag 08 Hua Hin 
Na het ontbijt eindigt het programma.

Bovengenoemd programma is onder voorbehoud van programma wijzigingen. Enkele programma items zijn afhankelijk van de weersomstandigheden.

 

Partner willen zijn ?

Aarzel niet om contact op te nemen via ons formulier, en we nemen zo snel mogelijk contact met u op !