Road to Wang Saphung ( 5 dagen )

Individuele (privé) reis

Wang Saphung is gelegen in de provincie Loei (spreek uit Leuj) in Noord Oost Thailand. Ondanks dat Loei een van de mooiste provincies van Thailand is wordt de streek nog niet veel door westerse toeristen bezocht. Ook heeft Loei het meest aangename klimaat van heel Thailand en zijn een groot deel van het jaar de temperaturen bijzonder aangenaam, vooral in de avond en ochtend. Verder is er veel te zien en kan men hier nog echt genieten van “puur Thailand” en het boerenleven. Het programma is afwisselend en het tempo goed gebalanceerd zodat u op een relaxte manier kennis maakt met deze bijzondere provincie!

  

PROGRAMMA
Dag 01 Bangkok – Ayutthaya – Sukhothai (350 km)
U verlaat Bangkok en brengt een bezoek aan de oude hoofdstad van Thailand: Ayutthaya. U bezoekt de Wat Chataraan Khmer tempel en de  Wat Chamongkul met zijn rijen aan boeddhabeelden. Vervolgens gaat de reis in de middag verder naar Sukhothai.
Overnachting in The Legendha Sukhothai ****.

Dag 02 Sukhothai – Chiang Khan (290 km)
In de ochtend een bezoek aan Sukhothai een stad welke van 1238 tot 1350 als hoofdstad fungeerde. We bezoeken we het Historical Park met zijn immense boeddha beelden en doorkruisen het autovrije park per fiets, een heerlijk relaxte manier om te genieten van de oude tempels, ruïnes en lotusvijvers. Tijdens dit bezoek zal het u duidelijk worden dat de stad ooit over een enorme rijkdom moet hebben beschikt.  Vervolgens verder naar de provincie Loei. We rijden dwars door een imposant berggebied en de weg kent dan ook talloze indrukwekkende panorama’s. In Dan Sai een bezoek aan de Wat Neramit tempel en het ernaast gelegen monniken klooster. De tempel wordt enorm goed onderhouden en is vooral bekend om zijn muurschilderingen. Daarna via de zogenaamde “bloemenweg” verder naar het plaatsje Loei. Het is langs deze weg waar in januari jaarlijks het bloemenfestival wordt gehouden. Links en rechts ziet u dan ook veel bloemkwekerijen en kunnen we desgewenst een stop maken. Vervolgens verder naar Khaeng Khut Khu waar we zullen genieten van een prachtig uitzicht over de Mekong River. Vervolgens naar Chiang Khan, een dorp dat in zijn vroegere dagen een belangrijke handelspost was, met bijna uitsluitend houten woningen is nog zeer authentiek en beschikt over de oudste guesthouses van Thailand die volledig van teakhout zijn opgetrokken. Bovendien zijn ze bijzonder goed onderhouden en een foto zeker waard. Na aankomst checken we in bij ons boutique hotel. In de namiddag heeft u tijd om het dorp zelf te ontdekken. U kunt dwalen door de smalle straatjes met zijn bijzonder rustige sfeer en uitstraling die doet denken aan lang vervlogen tijden. In de avond kunt u terecht in een van de kleine, vaak bijzonder sfeervolle, restaurantjes.
Overnachting in The Old Chiang Khan Guesthouse (of gelijkwaardig).

 

Dag 03 Chiang Khan – Huay Krating – Wang Saphung (130 km)
Indien gewenst kunt u in de vroege ochtend plaats nemen voor ons guesthouse en wachten we op de monniken die in alle vroegte langs zullen komen. Na zonsopgang verlaten zij de tempel en lopen met hun bedelnappen door de smalle straatjes om hun maaltijd van de plaatselijke bevolking te innen. Ook u bent in de gelegenheid om deze ochtend de monniken een maaltijd aan te bieden hetgeen voor ons een spectaculair en fotogeniek ritueel is. Daarna heeft u de tijd om te ontbijten en wat te relaxen. Om 10:30 vertrekken we naar het bergmeer van Huay Krating, een groot meer in de bergen dat ook wel de bijnaam “Klein Zwitserland” van Thailand heeft. Hier gaan we op een, van natuur materialen gemaakt, “huisjesraft” een “dobbertocht” op het meer maken. Een zogenaamde longtailboot sleept ons “ huisjes raft” naar het midden van het meer waar we al “dobberend” en in alle rust van onze lunch gaan genieten. Ook zwemmen in het meer is desgewenst mogelijk.

Vervolgens verder naar de Sirila farm waar u in de loop van de middag zult arriveren. Het Sirila Farm Tent Camp Resort is meer een concept dan een hotel of resort en ligt op een afgelegen plek in de velden, 7 km verwijderd van het dorp. De laatste 2 km gaan via een onverhard weggetje en wordt u vanaf de grote weg per tractor, dwars door de landerijen, naar de farm gebracht. Hier is een volledig overwoekerd groot stuk land zonder ook maar enige voorzieningen zoals water of elektriciteit door de Thaise familie eigenhandig omgebouwd tot wat het nu is. De boerderij is tegenwoordig voor een deel zelfvoorzienend en is alles geleidelijk ontwikkeld, van het oppompen van eigen water tot het gebruik van elektriciteit deels uit zonnepanelen. Na jaren van werken staan ​​er nu luxe safaritenten die eveneens door de familie zelf zijn ontworpen en gebouwd. Daarbij een gezellig restaurant dat volledig van natuurlijke materialen is gebouwd zoals bamboe en riet. De boerderij beschikt eveneens over kleine (organische) plantages. Hier kunt u samen met de Thaise familie een wandeling maken en krijt u uitleg over wat hier allemaal groeit en bloeit. Met sommige nieuwe gewassen helpt de boerderij de lokale gemeenschap om nieuwe dingen te ontwikkelen voor een beter inkomen voor o.a. de boeren. Het nastreven van de eenvoud blijft en is het prachtig om te zien hoe men van totaal uit het niets dit met beperkte middelen heeft kunnen bereiken waarbij het u, ondanks de eenvoud, aan helemaal niets zal ontbreken! “Live your Dream” harmonieert dan ook perfect met het concept van Sirila. Gasten kunnen genieten van ruimte, privacy en comfortabele compleet ingerichte safaritenten, heerlijke maaltijden en excursies in de omgeving plus de vriendelijke gastvrijheid. Een prachtig concept waar bewustwording voorop staat!

In de avond worden de fakkels, het kampvuur en de kaarsen ontstoken en is het tijd voor een heerlijke (indien gewenst vegetarische) BBQ. De sfeer is relaxt en romantisch! Met een beetje geluk geniet u van een prachtige zonsondergang en een hemel met veel sterren. Een heerlijk ontspannen avond!
Overnachting in een comfortabele safaritent met een ventilator op een zonnepaneel. (geen airco).

  

Dag 04 Fietsen in het boerendorp Wang Saphung en bezoek aan “Little Kunming”

 

Bij het krieken van de dag en het opkomen van de zon staat ons vervolgens een bijzondere en relaxte dag  te wachten! Om 09:30 beginnen we aan een fietstocht en fietsen we langs plantages en landerijen hetgeen een leuke ervaring is. Want in dit niet toeristische dorp bent u namelijk een belevenis en bijna iedereen zwaait ons dan ook vrolijk tegemoet! Via veelal smalle landweggetjes fietsen we naar de oude wijk met rustige straatjes en overwegend houten huizen. Een stop bij de rubberplantage, de oude rijstmolen en vervolgens een kijkje bij de dames van het dorp die het weefproces nog altijd op de oude traditionele manier uitvoeren. U mag het zelf ook eens proberen! Ook zijn we welkom bij de kleuterschool (gesloten in weekenden en tijdens vakantiedagen) en nemen we een kijkje in een traditionele boerenwoning, nogal een andere manier van leven als in ons thuisland! Tijdens deze tocht wordt het ons wel duidelijk dat de Thai er hier een geheel andere levensstijl op na houdt! Niemand lijkt zich hier ergens druk over te maken en het lokale ritme van het leven gaat hier dan ook zijn eigen gang. De relaxte en zeker ook leerzame fietstocht duurt ongeveer, diverse stops meegerekend, 2,5 uur (voor zij die niet kunnen fietsen wordt ander vervoer geregeld).

In de middag bezoekt u “Little Kunming”, een voor westerse toeristen nog weinig bekende plaats. In een sfeer van een mystiek landschap rijzen hier enorme, puntige, kalkstenen rotsen wonderbaarlijk omhoog. Per zogenaamde E-Tan tractor rijden we de berg op en vervolgens lopen we via een “jungle trail” naar de top (normale conditie) om te genieten van een indrukwekkend uitzicht over het miljoenen jaar oud zijnde Karstgebergte. In de loop van de middag arriveert u weer op de farm.

Diner en overnachting op de farm.

 

Dag 05 Wang Saphung / Einde programma
Na het ontbijt eindigt het programma.

Er zijn verschillende mogelijkheden om het programma voort te zetten als volgt:

1) Terug naar Bangkok
Vanuit Loei Airport (20 km bij de farm vandaan) zijn er dagelijks  vluchten op Bangkok. Prijzen voor een ticket beginnen bij ongeveer 30  euro per persoon.

2) Door naar Chiang Mai
Per transfer naar de luchthaven van Udon Thani ( 1 ½ uur) waarvandaan u op Chiang Mai kunt vliegen. Er zijn 3 vluchten per dag, ticket prijzen beginnen bij ongeveer 40 euro per persoon.

3) Door naar Laos
Per openbaar vervoer is er vanuit het Loei busstation (23 km bij de farm vandaan) een dagelijkse verbinding met Luang Prabang in Laos. De bus vertrekt om 08:00 in de ochtend en arriveert rond 18:00 in Luang Prabang. Ticket prijs is omgerekend ongeveer 20 euro pp.

Meerdere mogelijkheden
Uiteraard zijn er meerdere mogelijkheden om uw reis vanuit Wang Saphung voort te zetten.
Neem voor mogelijkheden en adviezen gerust contact met ons op.

 

Bovengenoemd programma is onder voorbehoud van programma wijzigingen. Enkele programma items zijn afhankelijk van de weersomstandigheden.

 

Partner willen zijn ?

Aarzel niet om contact op te nemen via ons formulier, en we nemen zo snel mogelijk contact met u op !