Road to Phuket ( 4 dagen )

Individuele (privé) reis

Wanneer u overland naar Phuket wilt reizen, dan is deze 4 daagse tour wellicht een uitkomst! Op enkele dagen tijd reist u dwars door het zuiden en geniet u van bezienswaardigheden, natuur en doet u een aantal andere indrukken op. Een korte rondreis die u op een paar dagen tijd veel dingen laat zien en dat in een relaxt tempo!

   

PROGRAMMA
Dag 01 Bangkok – Treinmarkt – Damnern Saduak – Hua Hin (235 km)
Na het ontbijt verlaat u Bangkok en bezoekt u als eerste het zogenaamde Talad Rotfai Mekong” stationnetje. Hier loopt de spoorlijn dwars door een lokale markt. De spoorweg is dan ook helemaal dichtgebouwd met parasols, manden, kisten etc. Komt er een trein aan, dan worden de parasols snel afgebroken, de manden, kisten en karren aan de kant geschoven en de “Thaise Intercity” kan probleemloos passeren. Een prachtig, en voor onze begrippen, ongekend en fotogeniek schouwspel.
Vervolgens gaat u verder naar Damnern Saduak waar u een bezoek brengt aan de nog grootst zijnde drijvende markt van Thailand. Het laatste stuk doen we per longtailboot zodat we al varend op de markt zullen arriveren. Het is een prachtig en kleurrijk schouwspel om te zien hoe de trotse Thaise dames al varend hun koopwaar aan de man weten te brengen. Vervolgens bezoekt u de Khao Luang grot met haar honderden kleine boedha beeldjes en waar een paar honderd apen u zullen verwelkomen! Overnachting in Hua Hin (3 sterren hotel).

Dag 02 Hua Hin – Ranong (390 km)

 

Na het ontbijt bezoekt u het Summer Palace Marukatayawan, een gerestaureerd teakhouten paleis uit de tijd van koning Rama 5. Hiervandaan heeft u tevens een prachtig uitzicht over “Gulf of Thailand”. De reis gaat verder naar Prachuap Kiri Khan. In de middag bezoekt u Khao Chong Krajok welk gelegen is aan een mooie baai en omgeven door bergen in het achterland. Via een trap met 386 treden kunt u naar de top klimmen en geniet u van een prachtig uitzicht over dit vissersplaatsje. Daarna verder naar Ranong, een plaats die bekend staat om zijn geneeskrachtige warmwaterbronnen. Voordat u hier in de namiddag zal arriveren maakt u nog een stop bij de Punyaban waterval.
Overnachting in het Princess Ranong Hotel * * *.

 

Dag 03 Ranong – Phang Nga – Phuket (240 km)
In de ochtend bezoekt u eerst de grote visafslag van Ranong. Vervolgens gaat u per boot naar Victoriapoint, het meest zuidelijke puntje van Myanamar. Daarna gaat u verder naar Phang Nga Bay met zijn schitterende uit de zee oprijzende“kalksteen rotsen”, één van de mooiste gebieden van Zuid Thailand. Vervolgens vaart u per longtailboot door dit werkelijk schitterende gebied en ziet u, honderden, groen begroeide kalksteen formaties aan u voorbijgaan. Hierna rijden we naar Phuket voor een overnachting in het Kata Lucky Resort * * *.

Dag 04 Phuket ontbijt
Na het ontbijt eindigt het programma.

Bovengenoemd programma is onder voorbehoud van programma wijzigingen. Enkele programma items zijn afhankelijk van de weersomstandigheden.

 

Partner willen zijn ?

Aarzel niet om contact op te nemen via ons formulier, en we nemen zo snel mogelijk contact met u op !