River Kwai Klassiek Jungle Rafts Avontuur ( 3 dagen )

Individuele (privé) reis

Een 3-daagse reis naar de River Kwai waarbij historie en avontuur aan bod zullen komen. Ook overnacht u 1 nacht op de Jungle Rafts. Een drijvend resort op de rivier dat is opgetrokken uit natuurmaterialen. Hier is geen elektriciteit hetgeen alles natuurlijk nog spannender maakt. Ook een bezoek aan een olifanten opvangplaats waar op verantwoorde wijze met de olifanten wordt omgegaan en een kanotocht op de rivier zorgen er voor dat u zal genieten van 3 dagen vol afwisseling.

PROGRAMMA
Dag 01 Bangkok – Kanchanaburi (230 km)

   

U verlaat Bangkok en rijdt naar Nakhorn Pathom waar we een bezoek brengen aan de grootste chedi ter wereld. Hierna een bezoek aan Baan Don Wai market direct gelegen aan de Mae Klong rivier. Vervolgens naar Kanchanaburi aan de River Kwai. U bezoekt het JEATH en het oorlogs museum waar u een juiste indruk zal krijgen wat zich hier in de Tweede Wereldoorlog, waarbij eveneens vele Nederlanders bij zijn omgekomen, allemaal heeft afgespeeld. Daarna bezoekt u de historische “Bridge on The River Kwai” en de oorlogs begraafplaats waar honderden Nederlandse soldaten liggen die aan de Thai – Birma spoorlijn hebben gewerkt. Vervolgens verder per longtailboot en arriveren we bij de Jungle Rafts waar we zullen overnachten in de Thaise jungle op de rivier. Deze zeer eenvoudige maar schone accommodatie op de rivier is niet voorzien van elektriciteit, warm water en airco. De kamer wordt koel gehouden door de ramen open te zetten en de fan te laten draaien. Een overnachting hier is dan ook een leuke en unieke ervaring. ‘s Avonds dineren we op de rafts met de daarbij horende muziek van het Monh volk.
Overnachting in The Jungle Rafts.

 

Dag 02 Kanchanaburi
In de ochtend doen we het rustig we genieten nog even van de jungle geluiden. Na de lunch, op de rafts, reizen we terug naar Kanchanaburi waar we in de middag een kano trip gaan maken over de rivier de Kwai (2 personen per canoe). We passeren lokale gemeenschappen waar de tijd lijkt te hebben stil gestaan. Overnachting in het Royal River Kwai Resort ***.

Dag 03 Kanchanaburi – Bangkok (165 km)
Na het ontbijt, bezoeken we een olifantenopvang.  Aansluitend maken we samen met de olifanten een wandeling door de jungle (let op, wandelen met de olifanten, niet rijden op de olifant). Na de lunch gaat u aan boord van de beruchte “Death Railway Train” en maakt u een indrukwekkende, ongeveer 1 uur durende, treinrit over de dodenspoorweg. Vanuit de trein geniet u van prachtige panorama’s over de rivier. Hoogtepunt is echter het passeren van het zogenaamde “bamboe viaduct”. Na dit avontuur rijden we terug naar Bangkok en eindigt het programma in de late namiddag.

Bovengenoemd programma is onder voorbehoud van programma wijzigingen. Enkele programma items zijn afhankelijk van de weersomstandigheden.

Partner willen zijn ?

Aarzel niet om contact op te nemen via ons formulier, en we nemen zo snel mogelijk contact met u op !