Van Bangkok naar de Gouden Driehoek (8 dagen)

Individuele (privé) reis

De Gouden Driehoek wordt ook vandaag nog gezien als een mystieke streek waar nog niet zo heel lang geleden de opium industrie weelderig floreerde. Alvorens u in dit gebied zal arriveren doorkruist u Thailand van Bangkok tot aan Chiang Rai. Tijdens deze route stopt u bij tal van mooie bezienswaardigheden en geniet u vaak van een prachtige natuur. In de Gouden Driehoek vaart u over de brede Mekong rivier en vervolgens zal de reis eindigen in het kleurrijke Chiang Mai waarbij u op de laatste dag per slaaptrein terug zal keren naar Bangkok.

  

PROGRAMMA
Dag 01 Bangkok – Ayutthaya – Kamphaeng Phet (335 km)
Na het ontbijt vertrekt u naar Ayutthaya. Eens was Ayutthaya één van de rijkste steden van Azië en woonden er in zijn glorietijd zelfs meer mensen dan in Londen in die tijd. Helaas werd de stad, welke bezaaid met vele tempels en paleizen, in 1767 door de Birmanen om onbegrijpelijke reden voor een groot deel verwoest. Toch maakt ook heden ten dage Ayutthaya op zijn bezoekers nog steeds een grote indruk. Zijn grandeur en schoonheid zijn nog steeds aanwezig en een bezoek aan de stad is dan ook meer dan de moeite waard. Als eerste bezoekt u Bang Pa Inn, de zomerresidentie van het koningshuis. In een prachtig park ziet u hier paleizen in diverse architecturen zoals o.a Chinees, Zwitsers en Victoriaans. Hierna bezoeken we de Wat Srisamphet met zijn enorme bronzen boeddhabeeld en het ernaast gelegen ruïne complex. Vervolgens gaat u verder naar Kamhaeng Phet waar u in de namiddag zal arriveren.
Overnachting in het Navarat Heritage Hotel * *

Dag 02 Kamphaeng Phet – Sukhothai – Lampang (275 km)

  

Na het ontbijt maakt u een leuke fietstocht door Kamphaeng Phet die deels door het historical park zal gaan. Zondermeer een enerverende trip door een leuke plaats waarbij u niet snel andere toeristen tegen zal komen. Vervolgens gaat u verder naar Sukhothai, eveneens een oude koningsstad welke van 1238 tot 1350 als hoofdstad fungeerde. Hier bezoekt u het Sukhothai Historical Park met zijn immense boeddhabeelden. Het park geeft duidelijk aan dat de stad, in zijn gloriedagen, over een behoorlijke rijkdom beschikte. Vervolgens verder naar de oude stad Lampang waar u in de namiddag zal arriveren.
Overnachting in Lampang Wianglakor Hotel * * *.

  

Dag 03 Lampang – Ngao – Phayao – Chiang Rai (225 km)
Ontbijt in uw hotel. Daarna bezoekt u één van de meest indrukwekkende tempels in Thailand, de “Wat Phra That Lampang Luang” tempel, welke meer dan 1000 jaar oud is. Ook een bezoek aan Thung Kwian bosmarkt. Deze bijzondere, lokale markt, staat bekend om zijn vele (medicale) kruiden en ingredienten. Daarna via Ngao en Phayao, plaatsen welke bekend staan om hun honderden teakhouten huizen, verder naar Chiang Rai waar u in de namiddag zal arriveren. Overnachting in het Laluna Resort * * *.

 

Dag 04 Chiang Rai – Chiang Saen (110 km)
Na het ontbijt een bezoek aan een der meest opvallende en mooiste tempels in Thailand, de Wat Rhong Khun tempel. Dit sneeuwwitte bolwerk lijkt meer op een sprookje dan op een tempel. De tempel, die in alle opzichten verschilt van elke andere tempel in Thailand, is een ontwerp van de kunstenaar Chalerm die met de verkoop van zijn schilderijen en andere kunstwerken geld bij elkaar spaarde om deze tempel te bouwen en zijn droom waar wist te maken. Dit bijzonder fotogenieke bouwwerk is een bezoek meer dan waard!
Daarna gaat u naar het Doi Tung gebergte welk vroeger bekend stond vanwege zijn vele opiumteelt. Dankzij het koningshuis hebben de bergvolkeren in de afgelopen 25 jaar geleerd om vele andere gewassen te verbouwen. Daarvoor werd eveneens in 1988 de Doi Tung Royal villa gebouwd welke als zomerresidentie fungeerde voor de moeder van Koning Bhumipol die zich voor de bergvolkeren enorm inspande. De villa is omgeven door schitterende tuinen. Ook brengt u een bezoek aan 2 bergstammen, namelijk de Lahu en de Akha. Vervolgens verder naar Mae Sai, een stadje dat middels een brug de grens met Birma vormt. Hier bezoekt u de lokale markt en zal het u opvallen dat hier vele artikelen uit Birma worden verhandeld welke u elders in Thailand niet zal tegenkomen. In de middag gaat u door naar de Gouden Driehoek (Chiang Saen), het drielandenpunt waar Laos, Myanmar en Thailand bij elkaar komen en waar u in de middag zal arriveren.
Overnachting het, prachtig gelegen, Serene Riverview Resort * * * *.

 

Dag 05 Chiang Saen – Gouden Driehoek – Chiang Mai (320 km)
Na het ontbijt bezoekt u de “Wat Pa Sak” teakhouten bostempel. Daarna maakt u een boottocht over de machtige Mekong River en vaart u langs de oevers van Laos en Myanmar hetgeen hier is toegestaan en we brengen een kort bezoek aan Laos. Ook een bezoek aan het “Opium House” (museum) want het was immers in dit gebied waar de opium teelt nog niet zo heel lang geleden weelderig floreerde hetgeen nu geschiedenis is. Vervolgens reist u verder naar Chiang Mai waar u in de namiddag zal arriveren.
Overnachting in het DE Charm Chiang Mai Hotel * * *.

Dag 06 Chiang Mai
Vandaag brengen we op verantwoorde wijze een dagje door bij de olifanten. We verlaten Chiang Mai en rijden richting jungle. Onderweg stoppen we bij een lokale markt om maaltijden in te slaan voor onze Jumbo’s. Even later arriveren we en merken we dat de olifanten het maar wat leuk vinden dat we zijn gearriveerd, het zijn immers warmhartige dieren. Na verwelkoming en kennismaking kleden wij ons om en gaan we der rest van de dag gekleed in een mahout (olifanten verzorger) outfit. Vervolgens een uitleg over de olifant in Thailand. Daarna geven we ze te eten en vervolgens beginnen we aan een wandeling door de velden en jungle. Eenmaal bij de rivier aangekomen is het tijd voor een verkwikkend bad. Samen met de dikhuiden gaan we de rivier in en voorzien we ze van een heerlijke wasbeurt hetgeen ze als echt aangenaam beschouwen. We laten de olifanten een poosje lekker “ploeteren” in het verkoelende water en vervolgens gaan we aan tafel voor de lunch. Daarna spenderen we nog enige tijd met de olifanten en vervolgens is het tijd geworden om afscheid te nemen. Aansluitend transfer naar ons hotel. Een interessante en leerzame dag ligt achter ons.
Overnachting in het DE Charm Chiang Mai Hotel * * *.

 

Dag 07 Chiang Mai
Een dag ter vrije besteding. Er kan nog genoeg worden ontdekt want deze “Roos van het Noorden” is een plaats die veel te bieden heeft. Zo staan er o.a. nog veel koloniale woningen en leent de stad zich prima voor een wandeling of fietstocht langs enkele koloniale huizen en/of tempels zoals de “Wat Chiang Man”en “Wat Phra Singh”. Ook is het bijvoorbeeld leuk om deze tempels per Tuk Tuk te bezoeken, de populaire open 3 –wiel taxi.
Overnachting in DE Charm Chiang Mai Hotel  * * *.

Dag 08 Chiang Mai
Na het ontbijt eindigt uw programma.

Bovengenoemd programma is onder voorbehoud van programma wijzigingen. Enkele programma items zijn afhankelijk van de weersomstandigheden.

 

Partner willen zijn ?

Aarzel niet om contact op te nemen via ons formulier, en we nemen zo snel mogelijk contact met u op !