Onderweg naar het Zuiden ( 8 dagen )

Individuele (privé) reis

Deze reis begint in Bangkok en vervolgens reist u per lokale trein naar de River Kwai. Daarna gaat u via de drijvende markt verder naar de Koninklijke badplaats Hua Hin, een bijzonder gezellig plaatsje met een mooi strand. U reist verder naar het zuiden en doorsnijdt de zogenaamde “slurf” van Thailand. In Chumphon is het in alle rust genieten aan een echte “bounty baai”. Voordat u Phuket bereikt maakt u in Phang Nga Bay nog een indrukwekkende boottocht door een schitterend natuurgebied!

  

Dag 01 Bangkok
Per openbaar vervoer maken we een leuke tocht naar de rivier. Vervolgens gaat u een stukje per lokale taxiboot en bevindt u zich midden onder de lokale bevolking en krijgt u een goede indruk over wat zich allemaal afspeelt op en langs de waterkant. Daarna gaat u op ontdekking in China Town, de nog grootste en meest authentieke China Town ter wereld. U wandelt door de smalle steegjes en bezoekt ook de Chinese markt met zijn honderden soorten kruiden, bijzondere etenswaar en tal van andere “snuisterijen”. Aansluitend nemen we u mee naar de bloemenmarkt, de grootste in Thailand, die nooit sluit en dus 24 uur per dag geopend is. Daarna bezoekt u de Grand Palace en zijn Wat Phra Keo tempel, de meest belangrijke bezienswaardigheid in Thailand. Hier ziet u diverse, werkelijk schitterende, paleizen waarvan sommige in een combinatie van Franse en Thaise architectuur. De Wat Phra Keo herbergt de wereldberoemde smaragden boeddha die dagelijks, vanuit alle delen uit de wereld, duizenden bezoekers trekt. De middag is ter vrije besteding.
Overnachting in het Travelodge Sukhumvit 11 Hotel *** (hartje centrum).

Dag 02 Bangkok – River Kwai (160 km)
In de ochtend transfer naar het Bangkok Noi spoorwegstation waar de trein klaar staat voor de rit naar Kanchanaburi aan de River Kwai. De rit duurt ongeveer 3 uur en het is zeker de moeite waard om eens echt onder de lokale bevolking te reizen. U krijgt een goede indruk over het gedragspatroon van de vriendelijke Thai welke regelmatig per trein reist. Een avontuur!! De ramen staan open, de wind waait en onder het geluid van de tikkende locomotief krijgt u in deze eenvoudige trein een fantastische service! Men komt steeds langs met de verkoop van drankjes, fruit en andere Thaise lekkernijen alsmede saté! Om 10:45 arriveert u vlak voor de beruchte brug “ Bridge on The River Kwai”. We verlaten de trein en brengen een bezoek aan deze historische brug. Ook brengt u een bezoek aan de erebegraafplaats waar 1896 Nederlanders begraven liggen welke in de 2e Wereldoorlog werkzaam zijn geweest aan de zo beruchte spoorweg. Uiteraard zal uw gids hierover een volledige uitleg geven zodat u exact zal weten wat zich in dit mysterieuze gebied allemaal heeft afgespeeld. Na de lunch bezoekt u het Jeath en het oorlogsmuseum. In de middag arriveert u bij uw hotel.
Overnachting Boutique Rafts  River Kwai Resort * * *

Dag 03 River Kwai – Floating Market – Hua Hin (225 km)
Na het ontbijt rijdt u naar Damnern Saduak voor een bezoek aan de drijvende markt. De eerste stop wordt gemaakt bij een “coconut farm” waar u kunt zien hoe de suiker uit deze kokosnoten wordt gebrand. Vervolgens gaat u verder per longtailboot en komt u al varend bij de markt aan. Het is een kleurrijk schouwspel om te zien hoe de trotse Thaise dames hun koopwaar al varend aan de man weten te brengen. Lunch in een lokaal restaurant. U gaat verder naar Petchburi voor een bezoek aan de Khao Yoi Cave met zijn honderden boeddhabeeldjes. In de namiddag arriveert u in Hua Hin.
Overnachting in het Loligo Resort * * * *.

Day 04 Hua Hin – Chumphon (265 km)

 

Na het ontbijt gaat de reis verder naar Prachuap Kiri Khan. Na de lunch bezoekt u Khao Chong Krajok welk gelegen is aan een mooie baai en omgeven door bergen in het achterland. Via een trap van 386 treden kunt u naar de top klimmen en geniet u van een prachtig uitzicht over dit vissersplaatsje. Daarna verder naar Chumphon waar u in de namiddag arriveert. Uw resort is zeer rustig gelegen aan een prachtige baai met een mooi zandstrand. In de namiddag heeft u nog even de tijd om hiervan te genieten.
Overnachting in het Talay Sai @ Thung Wua Laen Resort * * *.

Day 05 Chumphon – Phang Nga – Phuket (390 km)

 

Na het ontbijt gaat u verder naar Phang Nga, één van de mooiste baaien van Azië. Na aankomst bezoekt u Phang Nga Bay. U vaart langs de hoog uit zee oprijzende rotsen met hun groene begroeiingen. Ook bezoekt u James Bond Island en de lunch nuttigt u op Panyi, een dorp op palen. In de middag rijdt u verder naar Phuket voor onze drie laatste overnachtingen in het Andaman Seaview Resort * * * *.

Dag 06 Phuket ontbijt
Een heerlijke vrije dag . Overnachting in het Andaman Seaview Resort * * * *.

Dag 07 Phuket ontbijt
Vrije dag. Overnachting in het Andaman Seaview Resort * * * *.

Dag 08 Phuket ontbijt
Na het ontbijt eindigt het programma.

Bovengenoemd programma is onder voorbehoud van programma wijzigingen. Enkele programma items zijn afhankelijk van de weersomstandigheden.

 

 

Partner willen zijn ?

Aarzel niet om contact op te nemen via ons formulier, en we nemen zo snel mogelijk contact met u op !