Klassiek Thailand ( 14 dagen )

Individuele (privé) reis

De naam Klassiek Thailand zegt al een beetje waar de reis voor staat. Dit zijn namelijk de hoogtepunten die u, bij een eerste bezoek aan Thailand, zeker moet zien. De River Kwai, het oude Ayutthaya en de koningsstad Sukhothai. Ook de Gouden Driehoek en het levendige Chiang Mai ontbreken niet tijdens deze rondreis. De reis eindigt in Cha Am waar u op het strand nog enkele dagen kunt relaxen.

Nl 028 rij 1 foto 1 NL 028 rij 1 foto 2 NL 028 rij 1 foto 3 NL 028 rij 1 foto 4 NL 028 rij 1 foto 5

PROGRAMMA
Dag 01 Bangkok
Na aankomst op de luchthaven wordt u vewelkomt door de gids en volgt de transfer naar uw hotel. De rest van de dag is ter vrije besteding.
Overnachting in het Travelodge Sukhumvit 11 Hotel ***.

Dag 02 Bangkok, op ontdekking in Bangkok!

 

Uw programma begint vandaag met een leuke tocht, per Tuk Tuk, naar de rivier. Vervolgens gaat u een stukje per lokale taxiboot, bevindt u zich midden onder de lokale bevolking en krijgt u een goede indruk over wat zich allemaal afspeelt op en langs de waterkant. Vervolgens bezoekt u China Town. Dit is een wereld op zichzelf. Onvoorstelbaar chaotisch, fietsen, handkarren en scooters krioelen in kleine steegjes door elkaar heen. Maar niemand die zich daarover druk zal maken. “Welcome to China Town”. U wandelt door de smalle straatjes en bezoekt ook de Chinese markt met zijn doordringende Aziatische geuren, honderden soorten kruiden, bijzondere etenswaar en tal van andere “snuisterijen”. Aansluitend nemen wij u mee naar de bloemenmarkt, de grootste in Thailand, die nooit sluit en dus 24 uur per dag geopend is. Vervolgens bezoekt u de Wat Pho, het grootste tempelcomplex van Bangkok en qua bezienswaardigheden nummer 17 op de wereldranglijst. Hier bezoekt u ook de enorme liggende boeddha met een lengte van 47 meter en hoogte van 15 meter. Wat Pho is tevens de bakermaat van de traditionele Thaise massage. Hier worden dan ook dagelijks lessen gegeven die om 5 uur in de ochtend beginnen. Vervolgens weer terug naar ons hotel. De rest van de dag is ter vrije besteding.
Overnachting in het Travelodge Sukhumvit 11 Hotel (hartje centrum).

Dag 03 Bangkok – Trein markt – River Kwai (190 km)

 

Na het ontbijt verlaat u Bangkok en bezoekt u als eerste het zogenaamde “Talad Rotfai ” stationnetje. Hier loopt de spoorlijn dwars door een lokale markt. De spoorweg is dan ook helemaal dicht gebouwd met parasols, manden, kisten etc. Komt er een trein aan, dan worden de parasols snel afgebroken, de manden, kisten en karren aan de kant geschoven en de “Thaise Intercity” kan probleemloos passeren. Een prachtig, en voor onze begrippen, ongekend en fotogeniek schouwspel.
Vervolgens gaat u verder naar Damnern Saduak waar u een bezoek brengt aan de nog grootst zijnde drijvende markt van Thailand. Het laatste stuk doen we per longtailboot zodat we al varend bij de markt zullen arriveren. Het is een prachtig en kleurrijk schouwspel om te zien hoe de trotse Thaise dames al varend hun koopwaar aan de man weten te brengen.
In de middag gaat u aan boord van de beruchte “Death Railway Train” en maken we een tocht over de “dodenspoorweg”. De tocht is een ware belevenis, zeker wanneer de trein zich schoorvoetend over het zogenaamde “bamboeviaduct” voortbeweegt en even later eveneens de Bridge over the River Kwai zal passeren.

 

Vanuit de trein heeft u eveneens een geweldig mooi uitzicht over de River Kwai en zijn prachtige natuur. In de late namiddag arriveert u bij het Royal River Kwai Resort * * * * voor overnachting.

Dag 04 River Kwai – Ayutthaya – Tak (385 km)
Na het ontbijt rijden we richting Ayutthaya, de oude hoofdstad van Thailand. Eens behoorde Ayutthaya tot een van de meest machtigste steden in Z.O. Azië. De stad was bezaaid met tempels en paleizen en is benoemd tot “werelderfgoed”. We bezoeken hier het Bang Pa In, de zomer residentie van het Thaise koningshuis. In een mooi aangelegd park ziet u hier diverse kleurrijke paleizen in verschillende stijlen. Vervolgens bezoekt u de Wat Sri Samphet tempel met zijn ernaast gelegen ruine complex hetgeen een erg indrukwekkend geheel vormt en de Wat Chaimongkul, met zijn honderden boeddha beelden die ook zeer zeker een bezoek waard is!

 

In de middag rijden we verder naar Tak waar we in de late middag zullen arriveren. Overnachting in het Viang Tak 2 Hotel * * *.

Dag 05 Tak – Lamphang – Chiang Mai (290 km)
Na het ontbijt brengen we een bezoek aan de Bhumibol stuwdam, de grootste dam in Thailand die aan meer dan 50 provicies elektrische tijd voorziet. Vooral de omgeving van de dam, die is voorzien van veel bloemen en prachtig aangelegde tuinen, is een bezoek wel waard. vervolgens verder naar Lampang.

   

Hier brengen we een bezoek aan de Baan Thung Kwian Forest market, waar de lokale bevolking o.a. allerlei natuurproducten verkopen, zoals van planten en honderden soorten kruiden waarvan medicijnen worden vervaardigd. Vervolgens is het nog een goed uur rijden voordat we in Chiang Mai zullen arriveren. Overnachting in DE Charm Chiang Mai Hotel * * *.

Dag 06 Chiang Mai

 

Vandaag brengen we op verantwoorde wijze een dagje door bij de olifanten. We verlaten Chiang Mai en rijden richting jungle. Onderweg stoppen we bij een lokale markt om maaltijden in te slaan voor onze Jumbo’s. Even later arriveren we en merken we dat de olifanten het maar wat leuk vinden dat we zijn gearriveerd, het zijn immers warmhartige dieren. Na verwelkoming en kennismaking kleden wij ons om en gaan we der rest van de dag gekleed in een mahout (olifanten verzorger) outfit. Vervolgens een uitleg over de olifant in Thailand. Daarna geven we ze te eten en vervolgens beginnen we aan een wandeling door de velden en jungle. Eenmaal bij de rivier aangekomen is het tijd voor een verkwikkend bad. Samen met de dikhuiden gaan we de rivier in en voorzien we ze van een heerlijke wasbeurt hetgeen ze als echt aangenaam beschouwen. We laten de olifanten een poosje lekker “ploeteren” in het verkoelende water en vervolgens gaan we aan tafel voor de lunch. Daarna spenderen we nog enige tijd met de olifanten en vervolgens is het tijd geworden om afscheid te nemen. Aansluitend transfer naar ons hotel. Een interessante en leerzame dag ligt achter ons.
Overnachting in het DE Charm Chiang Mai Hotel * * *.

Dag 07 Chiang Mai – Chiang Rai (260 km)
U verlaat Chiang Mai en vertrekt naar Chiang Rai. Enroute een stop bij de de Mae Ka Chan warmwater bronnen. Vervolgens zult u genieten van de prachtige route die dwars door een mooi berggebied zal gaan. In de middag arriveert u bij uw hotel en is de rest van de dag ter vrije besteding.
Overnachting in het Laluna Resort * * *.

Dag 08 Chiang Rai – Gouden Driehoek – Chiang Rai (140 km)
In de ochtend een bezoek aan elke bergstammen die ook van dag de dag, volgens onze begrippen, er nog een primitieve levenswijze op na houden.

 

Daarna verder naar Doi Tung, de meest noordelijk gelegen berg van het land en verblijfplaats van diverse bergvolkeren. We bezoeken hier de Mae Fah Luang Botanische tuinen, de mooie bloemen tuinen van de koninklijke zomerresidentie en een dorp.  Vervolgens rijden we naar de meest noordelijke plaats in Thailand “Mae Sai” aan de grens met Myanmar (Birma). Hier proeft u de lokale sfeer tussen de Thai en de Birmese bevolking. De markt biedt veel producten uit het buurland Birma. In de middag gaat u verder naar de Gouden Driehoek die vroeger bekend stond om zijn opium handel. Tegenwoordig verbouwen de boeren groenten en andere landbouwproducten. Het drielandenpunt tussen Thailand, Myanmar en Laos wordt gescheiden door de machtige Mekong rivier. U maakt een boottocht over de rivier en vaart langs de oevers van Laos en Myanmar, hetgeen hier is toegestaan. In de namiddag arriveert u weer bij uw hotel.
Overnachting in het Laluna Resort * * *.

Dag 09 Chiang Rai – Phayao – Sukhothai – Phitsanulok (360 km)
Na het ontbijt een bezoek aan een van de meest opvallende en mooiste tempels in Thailand, de Wat Rhong Khun tempel.

Dit sneeuwwitte bolwerk lijkt meer op een sprookje dan op een tempel. De tempel, die in alle opzichten verschilt van elke andere tempel in Thailand, is een ontwerp van de kunstenaar Chalerm die met de verkoop van zijn schilderijen en andere kunstwerken geld bij elkaar spaarde om deze tempel uiteindelijk te kunnen bouwen. Dit bijzonder fotogenieke bouwwerk is een bezoek meer dan waard!  Vervolgens gaat u dwars door de bergen verder naar Sukhothai, een prachtige route met veel mooie panorama’s. Het oude Sukhothai was van 1238-1350 de eerste hoofdstad van Thailand. Deze oude stad staat inmiddels op de Werelderfgoedlijst van de UNESCO. De oude stad getuigt van de macht die in de 13de eeuw ontstond en herbergt ongeveer 40 tempels-complexen. Het oude tempelcomplex, met veel mooie boeddabeelden en prachtige lotusvijvers, is gelegen binnen de stadsmuren van het oude Sukhothai. We bezoeken het autovrije park op een relaxte manier, namelijk per fiets. Vervolgens is het nog een goed uur rijden naar Phitsanuloke.
Overnachting in het Amarin Lagoon Hotel * * *

Dag 10 Phitsanulok – Lopburi – Cha Am (490 km)
Na het ontbijt rijden we naar Lopburi waar u een bezoek brengt aan de overblijfselen van het paleis van Koning Narai. Ook bezoekt u hier de apentempel (Prang Sam Yot) en is het een wonderbaarlijk gezicht om te zien hoe de vele apen deze tempel tot hun huisvesting hebben gemaakt! Vervolgens verder naar Petchaburi. We bezoeken we de Khao Luang grotten met haar velen boeddha beelden. Daarna  gaat u verder naar de rustige badplaats Cha-Am waar u de laatste dagen van uw vakantie dichtbij het strand zal doorbrengen. Overnachting in The Cha Am Methavalai * * * *.

Dag 11 Cha Am
Dag ter vrije besteding. Overnachting in The Cha Am Methavalai * * * *.

 

Dag 12 Cha-Am 
Dag ter vrije besteding. Overnachting in The Cha Am Methavalai * * * *.

Dag 13 Cha-Am 
Dag ter vrije besteding. Overnachting in The Cha Am Methavalai * * * *.

Dag 14 Cha Am – Bangkok 195 km
Transfer naar Bangkok.

Bovengenoemd programma is onder voorbehoud van programma wijzigingen. Enkele programma items zijn afhankelijk van de weersomstandigheden.

 

 

Partner willen zijn ?

Aarzel niet om contact op te nemen via ons formulier, en we nemen zo snel mogelijk contact met u op !