Grand Panorama Thailand ( 17 dagen )

Individuele (privé) reis

Een veelzijdige rondreis die u een aantal hoogtepunten van Thailand zal laten zien inclusief een stukje van Noord – Oost Thailand, de River Kwai met zijn verleden en vervolgens de oude hoofdstad Ayutthaya. In het plaatsje Tak zult u merken dat het Westerse toerisme hier nog niet echt veel aanwezig is en in het kleurrijke Chiang Mai staat uiteraard een verantwoord bezoek aan de olifanten op het programma. Wanneer u de “rijstschuur” van Thailand bent doorkruist is het tijd voor een bezoek aan de indrukwekkende Khmer tempels in het oosten van het land. Vervolgens gaat de reis verder naar het zuiden en eindigt op het eiland Phuket waar u nog enkele dagen kunt uitrusten. Een veelzijdige reis met veel hoogtepunten.

Nl 028 rij 1 foto 1 NL 028 rij 1 foto 2 NL 028 rij 1 foto 3 NL 028 rij 1 foto 4 NL 028 rij 1 foto 5

PROGRAMMA
Dag 01 Bangkok
Na aankomst op de luchthaven wordt u vewelkomt door de gids en volgt de transfer naar uw hotel. De rest van de dag is ter vrije besteding.
Overnachting in het Travelodge Sukhumvit 11 Hotel ***.

Dag 02 Bangkok, op ontdekking in Bangkok!

 

Uw programma begint vandaag met een leuke tocht, per Tuk Tuk, naar de rivier. Vervolgens gaat u een stukje per lokale taxiboot, bevindt u zich midden onder de lokale bevolking en krijgt u een goede indruk over wat zich allemaal afspeelt op en langs de waterkant. Vervolgens bezoekt u China Town. Dit is een wereld op zichzelf. Onvoorstelbaar chaotisch, fietsen, handkarren en scooters krioelen in kleine steegjes door elkaar heen. Maar niemand die zich daarover druk zal maken. “Welcome to China Town”. U wandelt door de smalle straatjes en bezoekt ook de Chinese markt met zijn doordringende Aziatische geuren, honderden soorten kruiden, bijzondere etenswaar en tal van andere “snuisterijen”. Aansluitend nemen wij u mee naar de bloemenmarkt, de grootste in Thailand, die nooit sluit en dus 24 uur per dag geopend is. Vervolgens bezoekt u de Wat Pho, het grootste tempelcomplex van Bangkok en qua bezienswaardigheden nummer 17 op de wereldranglijst. Hier bezoekt u ook de enorme liggende boeddha met een lengte van 47 meter en hoogte van 15 meter. Wat Pho is tevens de bakermaat van de traditionele Thaise massage. Hier worden dan ook dagelijks lessen gegeven die om 5 uur in de ochtend beginnen. Vervolgens weer terug naar ons hotel. De rest van de dag is ter vrije besteding.
Overnachting in het Travelodge Sukhumvit 11 Hotel (hartje centrum).

Dag 03 Bangkok – Trein markt – River Kwai (190 km)

 

Na het ontbijt verlaat u Bangkok en bezoekt u als eerste het zogenaamde “Talad Rotfai ” stationnetje. Hier loopt de spoorlijn dwars door een lokale markt. De spoorweg is dan ook helemaal dicht gebouwd met parasols, manden, kisten etc. Komt er een trein aan, dan worden de parasols snel afgebroken, de manden, kisten en karren aan de kant geschoven en de “Thaise Intercity” kan probleemloos passeren. Een prachtig, en voor onze begrippen, ongekend en fotogeniek schouwspel.
Vervolgens gaat u verder naar Damnern Saduak waar u een bezoek brengt aan de nog grootst zijnde drijvende markt van Thailand. Het laatste stuk doen we per longtailboot zodat we al varend bij de markt zullen arriveren. Het is een prachtig en kleurrijk schouwspel om te zien hoe de trotse Thaise dames al varend hun koopwaar aan de man weten te brengen.
In de middag gaat u aan boord van de beruchte “Death Railway Train” en maken we een tocht over de “dodenspoorweg”. De tocht is een ware belevenis, zeker wanneer de trein zich schoorvoetend over het zogenaamde “bamboeviaduct” voortbeweegt en even later eveneens de Bridge over the River Kwai zal passeren.

 

Vanuit de trein heeft u eveneens een geweldig mooi uitzicht over de River Kwai en zijn prachtige natuur. In de late namiddag arriveert u bij het Royal River Kwai Resort * * * * voor overnachting.

Dag 04 River Kwai – Ayutthaya – Tak (385 km)
Na het ontbijt rijden we richting Ayutthaya, de oude hoofdstad van Thailand. Eens behoorde Ayutthaya tot een van de meest machtigste steden in Z.O. Azië. De stad was bezaaid met tempels en paleizen en is benoemd tot “werelderfgoed”. We bezoeken hier het Bang Pa In, de zomer residentie van het Thais koningshuis. In een mooi aangelegd park ziet u hier diverse kleurrijke paleizen in verschillende stijlen. Vervolgens bezoekt u de Wat Sri Samphet tempel met zijn ernaast gelegen ruine complex hetgeen een erg indrukwekkend geheel vormt en de Wat Chaimongkul, met zijn honderden boeddha beelden, mag hier niet aan ontbreken.

 

In de middag rijden we verder naar Tak waar we in de late middag zullen arriveren. Overnachting in het Viang Tak 2 Hotel * * *.

Dag 05 Tak – Lamphang – Chiang Mai (290 km)
Na het ontbijt brengen we een bezoek aan de Bhumibol stuwdam, de grootste dam in Thailand die aan meer dan 50 provicies elektrische tijd voorziet. Vooral de omgeving van de dam, die is voorzien van veel bloemen en prachtig aangelegde tuinen, is een bezoek wel waard. Vervolgens verder naar Lampang.

   

Hier brengen we een bezoek aan de Baan Thung Kwian Forest market, waar de lokale bevolking o.a. allerlei natuurproducten verkopen, zoals van planten en honderden soorten kruiden waarvan medicijnen worden vervaardigd. Vervolgens is het nog een goed uur rijden voordat we in Chiang Mai zullen arriveren. Overnachting in DE Charm Chiang Mai Hotel * * *.

Dag 06 Chiang Mai

 

Vandaag brengen we op verantwoorde wijze een dagje door bij de olifanten. We verlaten Chiang Mai en rijden richting jungle. Onderweg stoppen we bij een lokale markt om maaltijden in te slaan voor onze Jumbo’s. Even later arriveren we en merken we dat de olifanten het maar wat leuk vinden dat we zijn gearriveerd, het zijn immers warmhartige dieren. Na verwelkoming en kennismaking kleden wij ons om en gaan we der rest van de dag gekleed in een mahout (olifanten verzorger) outfit. Vervolgens een uitleg over de olifant in Thailand. Daarna geven we ze te eten en vervolgens beginnen we aan een wandeling door de velden en jungle. Eenmaal bij de rivier aangekomen is het tijd voor een verkwikkend bad. Samen met de dikhuiden gaan we de rivier in en voorzien we ze van een heerlijke wasbeurt hetgeen ze als echt aangenaam beschouwen. We laten de olifanten een poosje lekker “ploeteren” in het verkoelende water en vervolgens gaan we aan tafel voor de lunch. Daarna spenderen we nog enige tijd met de olifanten en vervolgens is het tijd geworden om afscheid te nemen. Aansluitend transfer naar ons hotel. Een interessante en leerzame dag ligt achter ons.
Overnachting in het DE Charm Chiang Mai Hotel * * *.

Dag 07 Chiang Mai – Sukhothai (335 km)
We nodigen u ‘s ochtends vroeg uit om eten aan de monniken te offeren hetgeen voor ons westerlingen een spectaculair ritueel is. Vervolgens terug naar het hotel voor uw ontbijt. Na uw ontbijt rijdt u, dwars door de bergen met prachtige vergezichten naar de oude stad Sukhothai. In de loop van de 13de eeuw versterkte Sukhothai haar positie in Centraal Thailand door een aantal satellietsteden te bouwen, waarvan Si Satchanalai de belangrijkste was. De ruïnes roepen het beeld op van een machtige stad waar ooit de onderkoning van Sukhothai zetelde.

 

In de 14de eeuw was de stad een belangrijk handelscentrum voor aardewerk. Dit aardewerk was bekend in heel Zuid-Oost Azië en China. Het oude Sukhothai was van 1238-1350 de eerste hoofdstad van Thailand. Deze oude stad staat inmiddels op de Werelderfgoedlijst van de UNESCO en getuigt van de macht die in de 13de eeuw ontstond. De oude stad herbergt ongeveer 40 tempel complexen. Het oude tempel complex, met veel mooie boeddabeelden en prachtige (lotus)vijvers, is gelegen binnen de stadsmuren van het oude Sukhothai. We bezoeken het park per fiets zodat u op een relaxte manier veel indrukken op zal doen.
Overnachting in The Legendha Resort * * * *

Dag 08 Sukhothai – Phetchabun – Khon Kaen (380 km)
Na het ontbijt vervolgen we wegnummer 12, een van de meest indrukwekkende wegen van het land dat dwars door enkele berggebieden gaat waarbij we genieten van indrukwekkende panorama’s. Enroute een bezoek aan de in de bergen gelegen Wat Phra Son Kaew, ook wel de tempel van de 5 witte boeddha’s genaamd.

 

Daarnaast zijn er in dit tempelcomplex maar liefst 5 miljoen mozaïeken verwerkt, een waar kunstwerk!  Vervolgens rijden we via een prachtig berg en heuvel landschap verder naar Nam Nao. Desgewenst kunt u hier een 1 uur durende jungle walk maken (facultatief). We vervolgen onze route naar Khon Kaen voor overnachting.
Overnachting in het Charoen Thani Hotel * * * *.

Dag 09 Khon Kaen – Phimai – Khorat ( 185 km)
Onderweg naar Khorat maakt u een paar indrukwekkende stops. Eerst maakt u een wandeltochtje langs het Bung Khaen Nakhon meer en vervolgens een indrukwekkende tocht dwars de I-Sarn (de rijstschuur van Azië). In deze streek komen veel overblijfselen voor van het invloedrijke Khmerrijk en u bezoekt dan ook het best bewaard gebleven zandstenen Khmerkasteel van Pimai en het Nationale museum.

 

Vervolgens is het ongeveer nog een klein uurtje rijden naar Khorat waar u tijd heeft om bijvoorbeeld wat te relaxen bij het zwembad van het hotel.
Overnachting in Khorat.

Dag 10 Khorat – Cha-Am (420 km)
Alvorens we Korat verlaten brengen we een bezoek aan het pottenbakkers dorp Ban Dan Kwian waar het ambacht nog altijd op traditionele wijze wordt uitgevoerd. De potten hebben hier een typisch roestige kleur van het ijzer gehalte in de klei waarmee de potten worden gebakken. In de middag rijden we door naar de rustige badplaats Cha-Am.

Overnachting in The Cha Am Methavalai Hotel * * * *.

Dag 11 Cha-Am – Hua Hin – Chumphon (290 km)
Na het ontbijt bezoeken we het oude spoorweg station van Hua Hin met een geschiedenis van meer dan honderd jaar. De reis gaat verder naar Prachuap Kiri Khan en bezoekt u Khao Chong Krajok welk gelegen is aan een mooie baai en omgeven door bergen in het achterland. Via een trap met 386 treden kunt u naar de top klimmen en geniet u van een prachtig uitzicht over dit vissersplaatsje. Tijdens de trip naar boven zult u zich niet eenzaam voelen want op de berg leven honderden “makaak” apen waarvan een aantal u met plezier zullen vergezellen.

    

In Ban Krut bezicht u het schitterende Kiti Sirichai en Chedi Prakat complex en kunt u opnieuw genieten van de mooie kustlijn. Vervolgens rijden we verder naar Chumphon. Overnachting in Chumphon.

Dag 12 Chumpon – Khao Lak (300 km)
We doorkruizen het schiereiland en rijden door een overweldigend natuurschoon van tropische regenwouden en lokale dorpen waar de tijd lijkt te hebben stil gestaan. We maken een stop bij een rubberplantage en vervolgens een bezoek aan de Khra Isthmus aan de grens met Myanmar. Ook een bezoek aan de mooie Punyaban waterval en de warmwater bronnen van het Arboretum in Ranong. In de loop van de middag arriveren we in Khao Lak met haar prachtige witte stranden.
Overnachting in Khao Lak.

Dag 13 Khao Lak – Khao Sok
U bezoekt vandaag het Khao Sok National Park, een van de meest indrukwekkende regenwouden van Thailand. Het park is een combinatie van het wildreservaat Klongsang, met 1000 meter hoge bergtoppen en het Ratchaphrapha stuwmeer. Vanaf het bezoekers centrum maakt u een circa 1 uur durende junglewandeling en rijdt u vervolgens naar het stuwmeer met hoog oprijzende kalkformaties. In de middag rijden we verder naar ons hotel in Khao Sok.
Overnachting in het Montania Lifestyle Resort ***.

   

Dag 14 Khao Sok – Phang Nga Bay – Phuket (160 km)
Vandaag maken we een schitterende boottocht door de Phang Nga Baai. De baai staat bekend vanwege de fascinerende, hoog uit zee oprijzende, kalksteen rotsen in verschillende formaties en het eiland uit de James Bond film “The Man with the Golden Gun”.

   

De lunch nuttigen we op het op palen gebouwde, en in de zee liggende, zigeuners dorp Panyi. Dit moslim dorp staat bekend voor haar vissaus en gedroogde vissoorten. Vervolgens verder naar Phuket waar u de laatste dagen van uw vakantie zult doorbrengen en u heerlijk kunt relaxen aan een van zijn mooie stranden.
Overnachting in het Kata Lucky Resort ** *.

Dag 15 Phuket (ontbijt)
Vandaag een heerlijke vrije dag op Phuket om te ontspannen aan het strand of u kunt deelnemen aan een van de excursies naar o.a. naar Phi Phi eiland.

   

Dag 16 Phuket (ontbijt)
Een vrije dag ter vrije besteding

Dag 17 Phuket – Bangkok (ontbijt)
Transfer naar Phuket airport voor de vlucht naar Bangkok.

Bovengenoemd programma is onder voorbehoud van programma wijzigingen. Enkele programma items zijn afhankelijk van de weersomstandigheden.

Partner willen zijn ?

Aarzel niet om contact op te nemen via ons formulier, en we nemen zo snel mogelijk contact met u op !