Glamping in Thailand ( 9 dagen )

Individuele (privé) reis

Glamping, of te wel heel luxe kamperen, is in Nederland en Europa inmiddels bijzonder populair geworden. Maar wist u dat dit ook in Thailand mogelijk is. Wij hebben voor u een reis uitgewerkt waarbij u gaat “glamperen” op diverse bestemmingen in Thailand in schitterende Safari tenten waar het u aan niets zal ontbreken! Bovendien staan deze tenten allen op bijzondere plaatsen en “glampeert” u bij de River Kwai, bij Khao Yai national park, in Noord Oost Thailand bij de boer en in het zuiden in een van de mooiste nationale parken, Khao Sok! Bovendien draagt elk tent resort een geheel eigen karakter uit zodat er veel afwisseling zit in deze unieke rondreis! De eerste GLAMPING rondreis in Thailand ooit!

Programma
Dag 01 Bangkok – River Kwai (190 km)

 

U vertrekt vanuit Bangkok en bezoekt u het zogenaamde “Talad Rotfai ” markt. Hier loopt de spoorlijn dwars door een lokale markt. De spoorweg is dan ook helemaal dicht gebouwd met parasols, manden, kisten etc. Komt er een trein aan, dan worden de parasols snel afgebroken, de manden, kisten en karren aan de kant geschoven en de “Thaise Intercity” kan probleemloos passeren. Een prachtig, en voor onze begrippen, ongekend en fotogeniek schouwspel. Vervolgens gaat u verder naar Kanchanaburi aan de River kwai en bezoekt de “Bridge on The River Kwai” het erekerkhof en het Jeath museum. In de middag gaat u per longtailboot naar het Hin Tok River Camp.
Diner en overnachting in Hin Tok. Uw Safaritent heeft een eigen badkamer en verder beschikt uw luxe tent over allerlei faciliteiten alsmede airco.

 

Dag 02 River Kwai
In de ochtend een bezoek aan de Hell Fire Pass en het Australisch Oorlog museum waar u een goede indruk krijgt van wat zich hier tijdens de 2e wereldoorlog allemaal heeft afgespeeld. In de middag gaat u aan boord van de beruchte “Death Railway Train” en maken we een korte tocht over de beruchte “dodenspoorweg”. De tocht is een ware belevenis, zeker wanneer de trein zich schoorvoetend over het zogenaamde “bamboeviaduct” voortbeweegt. Vanuit de trein heeft u bovendien een geweldig mooi uitzicht over de rivier en kunt u mooie foto’s maken. De namiddag is ter vrije besteding en kunt u relaxen in het resort.
Diner en overnachting in uw Hin Tok Safaritent.

Dag 03 – River Kwai – Ayutthaya – Khao Yai
Na het ontbijt rijden we richting Ayutthaya, de oude hoofdstad van Thailand. Eens behoorde Ayuthaya tot een der meest machtigste steden in Z.O. Azie. De stad was bezaaid met tempels en paleizen in is benoemd tot “werelderfgoed”. We bezoeken hier het Bang Pa In, de zomer residentie van het Thaise koningshuis. In een mooi aangelegd park ziet u hier diverse kleurrijke paleizen in verschillende stijlen. Vervolgens bezoekt u de Wat Sri Samphet tempel met zijn ernaast gelegen ruine complex hetgeen een erg indrukwekkend geheel vormt. In de middag gaat u verder richting Khao Yai National park. Hier overnacht u in het Lala Mukha resort. Ook hier is uw tent weer van alle gemakken voorzien en beschikt uw Safaritent over een prive badkamer en airco.

 

Dag 04 Khao Yai
Vandaag bezoekt u het Khao Yao National Park, het nog grootst zijnde regenwoud in Z.O. Azie.
Het park kent een enorme oppervlakte, is dicht begroeid en kent vele schitterende panorama’s. Ook komen hier nog olifanten voor en andere wilde dieren. Echter, de kans dat we deze tegen zullen komen is niet zo heel groot. Wel zien we vele vogels en maken we tevens enkele wandelingen naar o.a. prachtige watervallen. In de loop van de middag bent u weer terug bij uw resort.
Overnachting in uw Safaritent.

Dag 05 Khao Yai – Wang Saphung

 

We vervolgen onze route en rijden vandaag dwars door de I- Sarn, de rijstschuur van Azië. Onze eerste stop maken wij de Phimai Sandtsone Castle. Dit Khmer bolwerk werd begin jaren 70 prachtig gerestaureerd door de stichting “Schone kunsten” en is zeker een bezoek waard. Via Khon Kaen verder naar Chum Phae en komen langzaam aan de bergen in zicht. Na de lunch, in een lokaal restaurant bezoekt u Little Khun Ming”, een voor toeristen nog weinig bekende plaats. In een sfeer van een mystiek landschap rijzen hier enorme, puntige, rotsen wonderbaarlijk omhoog. U gaat per zogenaamde “longtail tractor” de berg op. Vervolgens is het even een aantal trappen lopen maar eenmaal helemaal boven zult u genieten van een adembenemend landschap.

Vervolgens verder naar de Sirila farm waar u in de loop van de middag zult arriveren. Het Sirila Farm Tent Camp Resort is meer een concept dan een hotel of resort en ligt op een afgelegen plek in de velden, 7 km verwijderd van het dorp. De laatste 2 km gaan via een onverhard weggetje en wordt u vanaf de grote weg per tractor, dwars door de landerijen, naar de farm gebracht.

Hier is een volledig overwoekerd groot stuk land zonder ook maar enige voorzieningen zoals water of elektriciteit door de Thaise familie eigenhandig omgebouwd tot wat het nu is. De boerderij is tegenwoordig voor een deel zelfvoorzienend en is alles geleidelijk ontwikkeld, van het oppompen van eigen water tot het gebruik van elektriciteit deels uit zonnepanelen. Na jaren van werken staan ​​er nu luxe safaritenten die eveneens door de familie zelf zijn ontworpen en gebouwd. Daarbij een gezellig restaurant dat volledig van natuurlijke materialen is gebouwd zoals bamboe en riet. De boerderij beschikt eveneens over kleine (organische) plantages. Hier kunt u samen met de Thaise familie een wandeling maken en krijt u uitleg over wat hier allemaal groeit en bloeit. Met sommige nieuwe gewassen helpt de boerderij de lokale gemeenschap om nieuwe dingen te ontwikkelen voor een beter inkomen voor o.a. de boeren. Het nastreven van de eenvoud blijft en is het prachtig om te zien hoe men van totaal uit het niets dit met beperkte middelen heeft kunnen bereiken waarbij het u, ondanks de eenvoud, aan helemaal niets zal ontbreken! “Live your Dream” harmonieert dan ook perfect met het concept van Sirila. Gasten kunnen genieten van ruimte, privacy en comfortabele compleet ingerichte safaritenten, heerlijke maaltijden en excursies in de omgeving plus de vriendelijke gastvrijheid. Een prachtig concept waar bewustwording voorop staat!

In de avond worden de fakkels, het kampvuur en de kaarsen ontstoken en is het tijd voor een heerlijke (indien gewenst vegetarische) BBQ. De sfeer is relaxt en romantisch! Met een beetje geluk geniet u van een prachtige zonsondergang en een hemel met veel sterren. Een heerlijk ontspannen avond!
Overnachting in een comfortabele safaritent met een ventilator op een zonnepaneel. (geen airco).

   

Dag 06 Fietsen in het boerendorp Wang SaphungB
ij het krieken van de dag en het opkomen van de zon staat ons vervolgens een bijzondere en relaxte dag  te wachten! Om 09:30 beginnen we aan een fietstocht en fietsen we langs plantages en landerijen hetgeen een leuke ervaring is. Want in dit niet toeristische dorp bent u namelijk een belevenis en bijna iedereen zwaait ons dan ook vrolijk tegemoet! Via veelal smalle landweggetjes fietsen we naar de oude wijk met rustige straatjes en overwegend houten huizen. Een stop bij de rubberplantage, de oude rijstmolen en vervolgens een kijkje bij de dames van het dorp die het weefproces nog altijd op de oude traditionele manier uitvoeren. U mag het zelf ook eens proberen! Ook zijn we welkom bij de kleuterschool (gesloten in weekenden en tijdens vakantiedagen) en nemen we een kijkje in een traditionele boerenwoning, nogal een andere manier van leven als in ons thuisland! Tijdens deze tocht wordt het ons wel duidelijk dat de Thai er hier een geheel andere levensstijl op na houdt! Niemand lijkt zich hier ergens druk over te maken en het lokale ritme van het leven gaat hier dan ook zijn eigen gang. De relaxte en zeker ook leerzame fietstocht duurt ongeveer, diverse stops meegerekend, 2,5 uur (voor zij die niet kunnen fietsen wordt ander vervoer geregeld).

 

In de middag bezoekt u “Little Kunming”, een voor westerse toeristen nog weinig bekende plaats. In een sfeer van een mystiek landschap rijzen hier enorme, puntige, kalkstenen rotsen wonderbaarlijk omhoog. Per zogenaamde E-Tan tractor rijden we de berg op en vervolgens lopen we via een “jungle trail” naar de top (normale conditie) om te genieten van een indrukwekkend uitzicht over het miljoenen jaar oud zijnde Karstgebergte. In de loop van de middag arriveert u weer op de farm.
Diner op de farm. Overnachting in uw Safaritent.

Dag 07 Wang Saphung – Bangkok – Surathani – Khao Sok
U neemt afscheid van de boerenfamilie en vervolgens volgt in de ochtend de transfer naar Loei Airport, gelegen op 22 km van de farm vandaan, naar Surathani (met een overstap in Bangkok). Na aankomst volgt de transfer naar het Khao Sok Natinal Park, een van de mooiste nationale parken van heel Z.O. Azie met deels nog een onaangetaste natuur.
Ook vannacht overnacht u weer in een prachtige Safaritent, wederom voorzien van allerlei faciliteiten zoals een prive badkamer en airco.

 

Dag 08 Khao Sok
Vandaag gaat u op ontdekking in Khao Sok en zult u volop genieten van de bijzonder indrukwekkende natuur. In de ochtend maakt u  een trekking dwars door het tropische regenwoud. Aansluitend een stop bij het mooiste “viewpoint” van Khao Sok en een bezoek aan de boeddha grot. In de middag gaan we per kano de rivier op en zult u volop genieten van de overweldigende natuur met al zijn flora en fauna en kalkstenen cliffs.
In de namiddag is er nog wat tijd om te relaxen in het resort.
Overnachting in uw Safaritent.

Dag 09 Khao Sok – Bangkok
Transfer naar de luchthaven voor de terugvlucht naar Bangkok waar uw programma zal eindigen.

Bovengenoemd programma is onder voorbehoud van programma wijzigingen. Enkele programma items zijn afhankelijk van de weersomstandigheden.

 

Partner willen zijn ?

Aarzel niet om contact op te nemen via ons formulier, en we nemen zo snel mogelijk contact met u op !