Een “knipoog” naar goed bewaarde geheimen ( 9 dagen )

Individuele (privé) reis

   

Terwijl ook tegenwoordig nog steeds veel toeristen naar het noorden en zuiden trekken is Noord- Oost Thailand nog steeds een deel dat niet druk wordt bezocht door westerse toeristen. Hier vindt men eveneens de echte Thai en is het hele gebied doorspekt met vriendelijkheid. Ook wil men hier niet veel weten van het drukke en jachtige stadsleven maar gaat ieder in zijn eigen tempo zijn gang. Daarnaast beschikt Noord-Oost Thailand over veel bezienswaardigheden die er voor zorgen dat een rondreis door dit gebied voldoende gevarieerd is. Dit in een goed gebalanceerd tempo zodat het niet te vermoeiend zal zijn.
Een rondreis door Noord – Oost Thailand is zeker een rondreis die u brengt naar het echte Thailand en keert u later huiswaarts met prachtige herinneringen.

PROGRAMMA
Dag 01 Chiang Mai – Dan Sai (380 km)

   

We vertrekken we richting Lampang en bezoeken de Baan Thung Kwiang markt. Deze markt staat bekend om zijn honderden soorten kruiden en vele andere ingrediënten. Daarna gaan we via Nakhorn Thai verder naar Dan Sai. We genieten vandaag van vele schitterende panorama’s.
In Dan Sai een bezoek aan de prachtige Wat Neramit tempel met zijn o.a. prachtige muurschilderingen. Vervolgens is het nog 20 minuten rijden naar ons resort.
Overnachting in het het prachtig gelegen Phu Na Come Resort * * * *.

Dag 02 Dan Sai – Wang Saphung (110 km)
We doen het lekker rustig aan en in de ochtend kunnen we nog even zwemmen. Rond 11:30 uur vertrekken we en rijden we, via de zogenaamde bloemenweg met links en rechts bloemkwekerijen, naar Huay Krating, een groot meer in de bergen dat ook wel de bijnaam “Klein Zwitserland” van Thailand heeft. Hier gaan we op een, van natuur materialen gemaakt, “huisjesraft” een “dobbertocht” op het meer maken. Een zogenaamde longtailboot sleept ons “ huisjesraft” naar het midden van het meer waar we al “dobberend” en in alle rust van onze lunch gaan genieten. Ook zwemmen in het meer is desgewenst mogelijk.

Vervolgens verder naar de Sirila farm waar u in de loop van de middag zult arriveren. Het Sirila Farm Tent Camp Resort is meer een concept dan een hotel of resort en ligt op een afgelegen plek in de velden, 7 km verwijderd van het dorp. De laatste 2 km gaan via een onverhard weggetje en wordt u vanaf de grote weg per tractor, dwars door de landerijen, naar de farm gebracht.

Hier is een volledig overwoekerd groot stuk land zonder ook maar enige voorzieningen zoals water of elektriciteit door de Thaise familie eigenhandig omgebouwd tot wat het nu is. De boerderij is tegenwoordig voor een deel zelfvoorzienend en is alles geleidelijk ontwikkeld, van het oppompen van eigen water tot het gebruik van elektriciteit deels uit zonnepanelen. Na jaren van werken staan ​​er nu luxe safaritenten die eveneens door de familie zelf zijn ontworpen en gebouwd. Daarbij een gezellig restaurant dat volledig van natuurlijke materialen is gebouwd zoals bamboe en riet. De boerderij beschikt eveneens over kleine (organische) plantages. Hier kunt u samen met de Thaise familie een wandeling maken en krijt u uitleg over wat hier allemaal groeit en bloeit. Met sommige nieuwe gewassen helpt de boerderij de lokale gemeenschap om nieuwe dingen te ontwikkelen voor een beter inkomen voor o.a. de boeren. Het nastreven van de eenvoud blijft en is het prachtig om te zien hoe men van totaal uit het niets dit met beperkte middelen heeft kunnen bereiken waarbij het u, ondanks de eenvoud, aan helemaal niets zal ontbreken! “Live your Dream” harmonieert dan ook perfect met het concept van Sirila. Gasten kunnen genieten van ruimte, privacy en comfortabele compleet ingerichte safaritenten, heerlijke maaltijden en excursies in de omgeving plus de vriendelijke gastvrijheid. Een prachtig concept waar bewustwording voorop staat!

In de avond worden de fakkels, het kampvuur en de kaarsen ontstoken en is het tijd voor een heerlijke (indien gewenst vegetarische) BBQ. De sfeer is relaxt en romantisch! Met een beetje geluk geniet u van een prachtige zonsondergang en een hemel met veel sterren. Een heerlijk ontspannen avond!
Overnachting in een comfortabele safaritent met een ventilator op een zonnepaneel. (geen airco).

 

Dag 03 Fietsen in het boerendorp Wang Saphung

  

Bij het krieken van de dag en het opkomen van de zon staat ons vervolgens een bijzondere en relaxte dag  te wachten! Om 09:30 beginnen we aan een fietstocht en fietsen we langs plantages en landerijen hetgeen een leuke ervaring is. Want in dit niet toeristische dorp bent u namelijk een belevenis en bijna iedereen zwaait ons dan ook vrolijk tegemoet! Via veelal smalle landweggetjes fietsen we naar de oude wijk met rustige straatjes en overwegend houten huizen. Een stop bij de rubberplantage, de oude rijstmolen en vervolgens een kijkje bij de dames van het dorp die het weefproces nog altijd op de oude traditionele manier uitvoeren. U mag het zelf ook eens proberen! Ook zijn we welkom bij de kleuterschool (gesloten in weekenden en tijdens vakantiedagen) en nemen we een kijkje in een traditionele boerenwoning, nogal een andere manier van leven als in ons thuisland! Tijdens deze tocht wordt het ons wel duidelijk dat de Thai er hier een geheel andere levensstijl op na houdt! Niemand lijkt zich hier ergens druk over te maken en het lokale ritme van het leven gaat hier dan ook zijn eigen gang. De relaxte en zeker ook leerzame fietstocht duurt ongeveer, diverse stops meegerekend, 2,5 uur (voor zij die niet kunnen fietsen wordt ander vervoer geregeld).

In de middag bezoekt u “Little Kunming”, een voor westerse toeristen nog weinig bekende plaats. In een sfeer van een mystiek landschap rijzen hier enorme, puntige, kalkstenen rotsen wonderbaarlijk omhoog. Per zogenaamde E-Tan tractor rijden we de berg op en vervolgens lopen we via een “jungle trail” naar de top (normale conditie) om te genieten van een indrukwekkend uitzicht over het miljoenen jaar oud zijnde Karstgebergte. In de loop van de middag arriveert u weer op de farm.
Diner op de farm. Overnachting in een safaritent.

 

Dag 4 Wang Saphung – Chiang Khan – Nong Khai  (285 km)

  

Na het ontbijt rijden we verder naar Chiang Khan, een bijzonder leuk en authentiek dorp waar bijna alle huizen nog van hout zijn. Het is erg leuk om hier even door de smalle straatjes te dwalen dat doet denken aan een lang vervlogen verleden. Veel huizen liggen aan de rivier en hebben een prachtige ligging. We maken een 1 uur durende boottocht over de Mekong River en varen langs de oevers van Laos hetgeen hier is toegestaan. Ook een bezoek aan Kaeng Khut Khu, een viewpoint met een bijzonder mooi en imponerend uitzicht over de Mekong dat volgens kenners hier op zijn mooist is. Vervolgens rijden we verder naar Nong Khai en volgen we de Mekong rivier waarbij we van tijd tot tijd van mooie panorama’s zullen genieten. Zeker een van de mooiste wegen in Thailand.
Overnachting in het Nong Khai Amanta Hotel * * *

Dag 5 Nong Khai – Nakhon Phanom (295 km)
Na het ontbijt brengen we een bezoek aan de Sala Keaw Ku beeldentuin. In deze tuin zien we een enorme collectie imposante beelden, waarvan sommigen meer dan 35 meter hoog, welke een mix tussen het hindoeïsme en boeddhisme ten toon geven. Het is daarom dat vele boeddhisten eigenlijk niet goed raad weten met deze, enigzins bizarre, beelden. Dat het stuk voor stuk kunstwerken zijn staat wel vast. Een bezoek aan de ze tuin is dan ook zeker de moeite waard. De beelden zijn deels in de jaren 70 gemaakt door de monnik Luang Pa Bunleua Surirat. Tijdens zijn werkzaamheden installeerde hij torenhoge luidsprekers en was voor hem Donna Summer zijn favoriete zangeres en het nummer “Hot Shot” zijn favoriete nummer! Inmiddels leeft de monnik zelf al jaren niet meer bij deze kunstwerken en zou zijn “uitgeweken” naar Laos waar hij ook zou zijn overleden. Zijn werkzaamheden worden door volgelingen tot op heden ten dage nog steeds voortgezet waardoor deze imposante collectie zich meer en meer uitbreidt! We verlaten Nong Khai en rijden verder oostwaarts. Vanochtend brengen we een bezoek aan Phu Tok een indrukwekkende tempel welke gebouwd rondom een 359 meter hoge rots. De rots kan worden beklommen via trappen en houten wandelwegen die met regelmaat een panoramisch uitzicht bieden over de wijde omgeving (normale conditie). Voorheen was de klim nogal gevaarlijk vanwege los liggende planken en slecht gebouwde trappen. Maar inmiddels is alles gerenoveerd en zijn de trappen en houten wandelwegen veilig en een genot om overheen te wandelen.

 

Na dit bezoek rijden we via een landelijke route verder naar Nakhon Phanom en passeren we meerdere Thaise lokale dorpjes arriveren we in de loop van de middag in Nakhon Phanom, een van de leukste plaatsjes van heel Thailand. De langgerekte boulevard, met prachtige panoramische uitzichten op de bergen van Laos, de Mekong Rivier en de bergen van Laos, leent zich uitstekend leent voor een wandeling. Verder beschikt Nakhon Phanom over een aardig aantal koloniale gebouwen waarvan de meeste prachtig gerestaureerd. Een bezoek aan de sfeervolle avond markt langs de karakteristieke oude houten huisjes en restaurantjes is hier een “must do”! Kortom, een plaatsje waarbij u uw fotocamera altijd bij de hand dient te hebben!

Overnachting in het Fortune View Kong Hotel *** (uitzicht op de rivier en Laos).

 

Dag 06 Nakhon Phanom
Een heerlijk rustig en interessant dagje! Na het ontbijt een bezoek aan het huis waar Ho Chi Minh van 1923 t/m 1930 met regelmaat heeft gewoond. Hier bereide hij samen met zijn Thaise vriend, die hem onderdak verschafte, de strijd voor om Vietnam te behoeden van de buitenlandse bezetting en ter oprichting van de Vietnamese Democratische republiek die door Ho Chi Minh werd uitgeroepen op 2 september 1945. Maar ook in de jaren daarna werd het nog een bittere strijd tussen o.a. Noord en Zuid Vietnam alvorens het land definitief werd verenigd.
 

Na dit bezoek een bezoek aan het “Colonial Museum” (gesloten op maandag en dinsdag). Niet alleen een leuk stukje geschiedenis maar het prachtige gebouw alleen al is de moeite waard. De middag is ter vrije besteding en is het heerlijk om een wandeling over de boulevard te maken. Of dwaal langs de marktjes of door de sfeervolle straten van Nakhon Phanom. In de vroege avond heeft u de mogelijkheid om (facultatief) op de rivier een “sunset dinner cruise” te maken waarbij u de zon ziet wegzakken achter geel – rode gloed van de bergen van Laos.
Overnachting in het Fortune View Kong Hotel *** (uitzicht op de rivier en Laos).

Dag 07 Nakhon Phanom – Khong Jiam (265 km)
Na het ontbijt verlaten we Nakhon Phanom. Na een goed uur rijden bezoeken we Wat Phra That Phanom tempel met zijn 57 meter hoge chedi. That Phanom wordt gezien als de meest belangrijke chedi in noord-oost Thailand. Volgens archeologen dateert een constructie van de eerste chedi al sinds de 4 of 5e eeuw. Andere beweren echter dat een duidelijke constructie van een chedi in de 15e eeuw door koningen uit Laos zou zijn geconstrueerd.

 

Hoe de geschiedenis dan ook mag zijn verlopen, dit tempelcomplex is geweldig goed onderhouden en  een bezoek meer dan waard. Daarna verder naar Mukdahan dat eveneens aan de Mekong rivier is gelegen. Hier brengen we een bezoek aan de Viewtower en genieten we van een geweldig uitzicht over de weide omgeving. In de loop van de middag arriveren we in Khong Jiam waar we overnachten in het aan de rivier gelegen Thorsang Khong Jiam Resort ***/*

Dag 08 Khong Jiam – Ubon Ratchathani (65 km) – per trein naar Buriram
Na het ontbijt kunt u nog wat relaxen of desgewenst (facultatief), een boottochtje maken op de Mekong rivier. Om 11 uur vertrekken we naar Ubon Ratchathani en gaan we om 12:45 aan boord van een lokale trein. Vanuit de trein oogt de “I-sarn” natuurlijk weer heel anders en tijdens deze rit krijgt u ook een beetje een indruk over hoe de Thais reizen. De ramen staan open en onder het tikkende geluid van de locomotief is een treinrit als deze voor onze begrippen wel een belevenis te noemen. Om 16:15 arriveren we in Buriram en is het een paar minuten rijden naar ons hotel voor overnachting.
Overnachting in het Fortune Buriram Hotel ***.

   

Dag 09 Surin – Phanom Rung – Khao Yai (160 km)
Een van de best bewaarde geheimen van Thailand is ongetwijfeld Phanom Rung. Over de bouw van deze khmer tempel, welke gelegen op een hoogte van 1320 meter, heeft men ongeveer 300 jaar gedaan ( 10e tot 13e eeuw). De tempel is gebouwd op een niet meer werkende vulkaan en hiervandaan geniet men tevens over een wijds uitzicht over Cambodja en het Khorat plateau. In 1971 is men begonnen met de restoratie van de tempel die maar liefst 17 jaar heeft geduurd. In 1988 werd de tempel voor publiek opengesteld. Ondanks dat de tempel na Ankor Wat gezien wordt als het meest indrukwekkende khmer bolwerk wordt de tempel niet door veel westerlingen bezocht. Waarschijnlijk omdat hij niet is gelegen op een echt doorgaande route naar druk bezochte toeristenplaatsen want het bolwerk is een bezoek meer dan waard. In 2005 werd Phanom Rung door UNESCO uitgeroepen tot “werelderfgoed”. Hierna rijden we naar beneden en brengen als afsluiter een bezoek aan een ander khmer bolwerk namelijk de Wat Taem tempel. Vervolgens rijden we verder naar Khao Yai waar we in de loop van de middag zullen arriveren. Overnachting in het Khao Yai Nature Life & Resort ***.

Dag 10 Khao Yai – Bangkok (270 km)

Na het ontbijt een bezoek aan het Khao Yai National Park, een der grootste regenwouden in Zuid Oost Azië. Khao Yai is dicht en ruig begroeid en telt duizenden torenhoge bomen. De natuur is veelal overweldigend. In het park komen nog diverse wilde dieren voor, maar de kans dat we deze zullen zien is helaas niet groot daar ze op verscholen plaatsen leven. Wat we wel veel zien zijn vogels en apen. Ook maken we een wandeling naar een van de prachtige watervallen die het park kent. In de middag rijden we naar Bangkok waar het programma zal eindigen.

Bovengenoemd programma is onder voorbehoud van programma wijzigingen. Enkele programma items zijn afhankelijk van de weersomstandigheden.

 

 

 

 

Partner willen zijn ?

Aarzel niet om contact op te nemen via ons formulier, en we nemen zo snel mogelijk contact met u op !