Rijstvelden van Noord -Oost Thailand ( 9 dagen )

Individuele (privé) reis

Het oosten van Thailand is een gebied dat nogal eens wordt overgeslagen in het rijtje van bezienswaardigheden. En waar dat dan ook aan mag liggen, het is volledig ten onrechte. Oost Thailand heeft juist veel te bieden. Zijn Khmer geschiedenis geeft een heel ander beeld dan waar dan ook in Thailand en behoren bolwerken als Phanom Rung na Ankor Wat tot de mooiste Khmer tempels van Azië. Maar er is nog veel meer, namelijk de eenvoud van het leven in de I-Sarn, zoals Noord Oost Thailand wordt genoemd in de volksmond, is voor ons een prettige kennismaking met het lokale Thailand. Relax en maak je niet zo druk, oftewel “sabaai sabaai” zoals de Thai het noemt, loopt hier als een rode draad door hun gebalanceerde leven in rust-geloof en werk. Vooral in de prachtige provincie Loei maakt u volop kennis met het lokale leven, ontmoet u de Thai en fietst u door een niet toeristisch dorp. Een BBQ bij een Thaise boerenfamilie, op een afgelegen boerderij in het plaatsje Wang Saphung en zonder elektriciteit, maakt uw ontdekking door oost Thailand tot een bijzonder leuke en unieke ervaring.

    

PROGRAMMA

Dag 01 Bangkok
Na aankomst en verwelkoming door uw gids op de luchthaven van Bangkok volgt de transfer naar uw hotel. De rest van de dag is ter vrije besteding. Overnachting in het Travelodge Sukhumvit 11 Hotel *** (hartje centrum).

Dag 02 Bangkok – Khao Yai (200 km)
U verlaat Bangkok en vertrekt naar Khao Yai National Park, het nog grootst zijnde regenwoud in Z.O. Azië. Het park huisvest nog aardig wat diersoorten in het wild. Zo zult u tijdens uw bezoek zeker veel apen tegenkomen en bestaat eveneens de kans dat u olifanten in het wild ziet, alhoewel deze kans niet zo heel groot zal zijn. Verder zult u genieten van een geweldige natuur met enkele mooie panorama’s. Ook maakt u een wandeling naar één van de watervallen en bestaat in de avond de mogelijkheid om (facultatief) een avond safari te maken. In de middag arriveert u bij uw resort.
Overnachting het Khao Yai Nature Life & Resort ***.

   

Dag 03 Khao Yai – Korat – Buriram (230 km)
Vandaag gaat u verder de “I Sarn” in, de Thaise naam voor het oostelijk deel van Thailand. De reis gaat verder naar het pottenbakkers dorp Ban Dan Kwian waar het ambacht nog steeds op traditionele wijze wordt uitgevoerd. De eenvoud van vervaardiging en de giga grote ovens zijn voor ons westerlingen ongekende werkmethodes en indrukwekkend om te zien. Vervolgens gaat u verder oostwaarts en brengt u een bezoek aan “Prasat Hin Khao Phanom Rung”, één van de meest indrukwekkende Khmer tempels in Z.O. Azië. Phanom Rung wordt gezien als één van de best bewaarde geheimen van Thailand daar de tempel voor publiek nog niet zo heel lang geleden werd geopend. De tempel, welke daterend uit de 10e eeuw, is gebouwd op de top van een niet meer werkende vulkaan vanwaar u een wijds uitzicht heeft over o.a. Cambodja en de hoogvlakte van Khorat. In de loop van de middag arriveert u in Buriram voor overnachting.

 

Dag 04 Buriram – Surin – Roi Et – Khon Kaen (375 km)
Na het ontbijt gaat u via verder naar Ban Ta Klang, een opvangplaats voor olifanten. Ban Ta Klang, met als slogan “bring the elephant home”, is een dorp van het “Kui volk” die oorspronkelijk uit India afkomstig zijn en werden eeuwen geleden gezien als de beste olifantentrainers. De Kui leeft samen met de olifant en elk huis bezit dan ook 1 of meerdere olifanten die een plek onder of naast het huis hebben. Na dit bezoek gaan we verder naar Roi Et. Hier bezoekt u de “Phraphuttha-rattana-mongkol-maha-mani” immage, bij de “Wat Buraphaphiram” tempel. Dit boeddhabeeld, dat een hoogte meet van 68 meter, is in zijn soort het hoogste ter wereld. In de loop van de middag arriveert u in Khon Kaen, de districtshoofdstad van oost Thailand en tevens een van de grootste steden van het land. Khon Kaen is een levendige stad met veel restaurants en winkels. U logeert midden in het centrum en in de avond is het zeker leuk om even door de stad te “dwalen”!
Overnachting in het Princess Thani Hotel * * * / *

 

Dag 05 Khon Kaen – Dan Sai (295 km)
Via Chum Phae rijden we naar Den Sai en passeren we het Nam Nao National Park. Vervolgens gaat u via wegnummer 12 verder naar Lomsak, een schitterende route met imponerende panorama’s. Ook zien we borden die waarschuwen voor overstekende olifanten, maar de kans dat de jumbo’s komen kijken naar voorbij rijdende auto’s is echter zeer klein. Via Lomsak draait de route zich naar Noord Oost Thailand en ook deze, zeer rustige, weg is een meer dan prachtige route! U arriveert in Dan Sai en overnacht in het prachtig gelegen Phu Na Come Resort ****.

Dag 06 Dan Sai – Wang Saphung (110 km)
We doen het lekker rustig aan en in de ochtend kunnen we nog even zwemmen. Rond 11:30 uur vertrekken we en rijden we, via de zogenaamde bloemenweg met links en rechts bloemkwekerijen, naar Huay Krating, een groot meer in de bergen dat ook wel de bijnaam “Klein Zwitserland” van Thailand heeft. Hier gaan we op een, van natuur materialen gemaakt, “huisjesraft” een “dobbertocht” op het meer maken. Een zogenaamde longtailboot sleept ons “ huisjes raft” naar het midden van het meer waar we al “dobberend” en in alle rust van onze lunch gaan genieten. Ook zwemmen in het meer is desgewenst mogelijk.

Vervolgens verder naar de Sirila farm waar u in de loop van de middag zult arriveren. Het Sirila Farm Tent Camp Resort is meer een concept dan een hotel of resort en ligt op een afgelegen plek in de velden, 7 km verwijderd van het dorp. De laatste 2 km gaan via een onverhard weggetje en wordt u vanaf de grote weg per tractor, dwars door de landerijen, naar de farm gebracht.

Hier is een volledig overwoekerd groot stuk land zonder ook maar enige voorzieningen zoals water of elektriciteit door de Thaise familie eigenhandig omgebouwd tot wat het nu is. De boerderij is tegenwoordig voor een deel zelfvoorzienend en is alles geleidelijk ontwikkeld, van het oppompen van eigen water tot het gebruik van elektriciteit deels uit zonnepanelen. Na jaren van werken staan ​​er nu luxe safaritenten die eveneens door de familie zelf zijn ontworpen en gebouwd. Daarbij een gezellig restaurant dat volledig van natuurlijke materialen is gebouwd zoals bamboe en riet. De boerderij beschikt eveneens over kleine (organische) plantages. Hier kunt u samen met de Thaise familie een wandeling maken en krijt u uitleg over wat hier allemaal groeit en bloeit. Met sommige nieuwe gewassen helpt de boerderij de lokale gemeenschap om nieuwe dingen te ontwikkelen voor een beter inkomen voor o.a. de boeren. Het nastreven van de eenvoud blijft en is het prachtig om te zien hoe men van totaal uit het niets dit met beperkte middelen heeft kunnen bereiken waarbij het u, ondanks de eenvoud, aan helemaal niets zal ontbreken! “Live your Dream” harmonieert dan ook perfect met het concept van Sirila. Gasten kunnen genieten van ruimte, privacy en comfortabele compleet ingerichte safaritenten, heerlijke maaltijden en excursies in de omgeving plus de vriendelijke gastvrijheid. Een prachtig concept waar bewustwording voorop staat!

In de avond worden de fakkels, het kampvuur en de kaarsen ontstoken en is het tijd voor een heerlijke (indien gewenst vegetarische) BBQ. De sfeer is relaxt en romantisch! Met een beetje geluk geniet u van een prachtige zonsondergang en een hemel met veel sterren. Een heerlijk ontspannen avond!
Overnachting in een comfortabele safaritent met een ventilator op een zonnepaneel. (geen airco).

   

Dag 07 Fietsen in het boerendorp Wang Saphung

Bij het krieken van de dag en het opkomen van de zon staat ons vervolgens een bijzondere en relaxte dag  te wachten! Om 09:30 beginnen we aan een fietstocht en fietsen we langs plantages en landerijen hetgeen een leuke ervaring is. Want in dit niet toeristische dorp bent u namelijk een belevenis en bijna iedereen zwaait ons dan ook vrolijk tegemoet! Via veelal smalle landweggetjes fietsen we naar de oude wijk met rustige straatjes en overwegend houten huizen. Een stop bij de rubberplantage, de oude rijstmolen en vervolgens een kijkje bij de dames van het dorp die het weefproces nog altijd op de oude traditionele manier uitvoeren. U mag het zelf ook eens proberen! Ook zijn we welkom bij de kleuterschool (gesloten in weekenden en tijdens vakantiedagen) en nemen we een kijkje in een traditionele boerenwoning, nogal een andere manier van leven als in ons thuisland! Tijdens deze tocht wordt het ons wel duidelijk dat de Thai er hier een geheel andere levensstijl op na houdt! Niemand lijkt zich hier ergens druk over te maken en het lokale ritme van het leven gaat hier dan ook zijn eigen gang. De relaxte en zeker ook leerzame fietstocht duurt ongeveer, diverse stops meegerekend, 2,5 uur (voor zij die niet kunnen fietsen wordt ander vervoer geregeld).

In de middag gaat u naar Little Kunming”, een voor westerse toeristen nog weinig bekende plaats. In een sfeer van een mystiek landschap rijzen hier enorme, puntige, kalkstenen rotsen wonderbaarlijk omhoog. Per zogenaamde E-Tan tractor rijden we de berg op en vervolgens lopen we via een “jungle trail” naar de top (normale conditie) om te genieten van een indrukwekkend uitzicht over het miljoenen jaar oud zijnde Karstgebergte. In de loop van de middag arriveert u weer op de farm.

Diner op de farm. Overnachting in een safaritent.

Dag 08 Wang Saphung – Chiang Khan – Nong Khai  (275 km)

   

Na het ontbijt rijden we op een goed uur verder naar Chiang Khan dat is gelegen aan de Mekong rivier met aan de overkant Laos. Het dorp, met bijna uitsluitend houten woningen, is nog zeer authentiek en beschikt over de oudste guesthouses van Thailand die volledig van teakhout zijn opgetrokken. Bovendien zijn ze bijzonder goed onderhouden en een foto zeker waard. We dwalen even door het dorp met zijn bijzonder rustige sfeer en uitstraling dat ons doet denken aan lang vervlogen tijden. Daarna maken we een boottocht over de Mekong rivier en varen we dicht langs de oevers van Laos. Met een beetje geluk zien we hoe buffels en koeien een bad in de rivier nemen terwijl Laotiaanse kinderen ons van de kant vandaan vrolijk tegemoet zwaaien. Ook een stop bij het Kaeng Khut Khu viewpoint en geniet u van een heel mooi uitzicht over de rivier. Vervolgens verder naar de plaats Nong Khai en slingert de route zich langs de Mekong rivier en genieten we regelmatig van prachtige panorama’s.
In de namiddag arriveren we bij het treinstation en nemen we in de vroege avond de slaaptrein 2e klas met airco terug naar Bangkok.

Dag 09 Bangkok ontbijt
In de vroege ochtend arriveert u weer in Bangkok en eindigt uw programma.

Bovengenoemd programma is onder voorbehoud van programma wijzigingen. Enkele programma items zijn afhankelijk van de weersomstandigheden.

 

 

Partner willen zijn ?

Aarzel niet om contact op te nemen via ons formulier, en we nemen zo snel mogelijk contact met u op !