De mystiek van Mae Hong Son ( 6 dagen )

Individuele (privé) reis

Mae Hong Son, dat is gelegen in het uiterste noordwesten van Thailand, was 50 jaar geleden nog zo goed als onbereikbaar. Dit prachtig gelegen plaatsje, dat is omgeven door bergen en zich bevindt in de uitlopers van de Himalaya, is van oorsprong het dorp van het Shan Volk dat zich hier velen eeuwen geleden vestigde. Het zal u opvallen dat de Shan kleine mensen zijn. Ook is Mae Hong Son het dorp van de Padoung (Karen) stam, beter bekend onder de naam “longnecks”, die hier jaren geleden van Myanmar naar Thailand zijn gevlucht. Om Mae Hong Son te bereiken volgt u de mooiste en meest adembenemende route in Thailand. Een lange, slingerende, weg brengt u naar deze mystieke plaats. Verder zult u ook volop van de andere plaatsen genieten zoals het, eveneens, prachtige plaatsje Pai en maakt u in Mae Sariang kennis met nog een stukje puur Thailand!

 

PROGRAMMA
Dag 01 Chiang Mai – Chiang Dao – Hmong Lodge (lunch en diner) 120 km
U wordt bij uw hotel opgehaald en maakt u in de ochtend een tocht per bamboeraft en zakken we de rivier af.  In de middag gaat u verder naar Nong Hoi Mai waar u zal inckecken bij de Hmong Lodge. De rest van de middag is ter vrije besteding en kunt u een indruk opdoen van de activiteiten van deze stam. In de avond zult u een diner bijwonen dat zal worden opgeluisterd met muziek en dans van het Hmong volk.
Overnachting in de Hmong Hilltribe village.

Dag 02 Hmong Lodge – Pai (130 km)
Na het ontbijt gaat u verder naar Pai, een dorp met nog honderden houten woningen. De fraaie ligging wordt door bergen omgeven en Pai wordt dan ook gezien als één van de mooist gelegen dorpen in Thailand. Onderweg passeert u kleine dorpjes zoals Ban Meo Mae Ki welke een nog typisch Thais karakter uit stralen. U bezoekt een klein dorp en de “Wat Chan” lokale tempel.
Overnachting in Bella Villa Pai ***

Dag 03 Pai – Mae Hong Son (120 km)

 

Een bijzonder mooie route ligt vandaag voor u in het verschiet. De weg slingert zich door een schitterend berggebied welk behoort tot de uitlopers van de Himalaya. Tevens passeert u het, per weg, hoogst bereikbare punt in Thailand en geniet u van talloze indrukwekkende panorama’s. U maakt een stop bij Tham Pla (visgrot) waar honderden karpers zwemmen. Ook een bezoek aan de Black Lahu bergstam welke nog leeft volgens oude tradities. Vervolgens bezoekt u de “Wat Jong Kham” en “Wat Jong Klam” tempels welke over Birmese invloeden beschikken. In de namiddag gaat u naar “Wat Phra Dhat Doi Kong Moo”. Hier vandaan heeft u een werkelijk schitterend uitzicht over het bergdorp Mae Hong Son.
Overnachting in het Fern Resort ***.

Dag 04 Mae Hong Son – Mae Sariang (160 km)

   

Na het ontbijt liggen de longtailboten gereed en gaat u op bezoek bij één van de meest opmerkelijke bergstammen ter wereld, namelijk de zogenaamde “Long Necks”, welke behoren tot de Padoung (Karen) stam. Een aantal van de vrouwen dragen bronzen ringen om hun nek waardoor hun nek soms wel tot 25 cm is opgerekt. Over de reden waarom deze ringen zijn aangebracht zijn de geleerden het nog steeds niet eens maar dat het hier inderdaad gaat om een der meest opmerkelijke stammen ter wereld mag duidelijk zijn. Daarna gaat u verder naar Mae Sariang waar u na aankomst de Birmese Tempel “Wat Jong Sung” zal bezoeken. In de namiddag heeft u genoeg tijd om dit typisch Thaise bergdorp op eigen gelegenheid te bezoeken.
Overnachting in het Mae Sariang Riverhouse ***.

Dag 05 Mae Sariang – Mae Chaem – Krisda Doi (175 km)

   

Na het ontbijt begint u wederom aan een bijzonder mooie route. Reist u in de periode november / februari, dan is het extra mooi want dan staan de enorm uitgestrekte zonnen bloemvelden bij Doi Mae Ho volledig in bloei! U passeert de Ob Luang bergkloof. In Mae Chaem brengt u een bezoek aan de “Wat Pa Daet” tempel welke gebouwd is in Lannastijl. Daarna ziet u in Chom Thong de “Wat Phra Thay Si Chom Thong” hetgeen één van de meest belangrijke tempels van Noord Thailand betreft. De uit 1451 daterende chedi is hier in Birmese stijl opgetrokken en wordt jaarlijks door duizenden pelgrims bezocht. In de namiddag arriveert u bij het Belle Villa resort in Krisda Doi, een resort dat omgeven is door vele honderden bloemen.
Overnachting in het Belle Villa Resort.

Dag 06 Krisda Doi – Chiang Mai (55 km)
Ontbijt in uw resort. U heeft, alvorens de reis verder gaat, nog even de tijd om op deze prachtige plek te relaxen. Daarna rijdt u in ongeveer een klein uurtje naar Chiang Mai en rijdt u vervolgens de bergen in voor een bezoek aan de “Doi Suthep” bergtempel. Niet alleen de tempel is erg mooi, maar hiervandaan heeft u tevens een schitterend uitzicht over de stad Chiang Mai en zijn groene valleien. Vervolgens wordt u naar de luchthaven gebracht alwaar het programma zal eindigen.

Bovengenoemd programma is onder voorbehoud van programma wijzigingen. Enkele programma items zijn afhankelijk van de weersomstandigheden.

 

 

Partner willen zijn ?

Aarzel niet om contact op te nemen via ons formulier, en we nemen zo snel mogelijk contact met u op !