De Gouden Collectie ( 14 dagen )

Individuele (privé) reis

De Gouden collectie is een rondreis die u een deel van het midden, noorden en noordwesten zal laten zien. Een bijzonder gevarieerde reis met veel hoogtepunten en bezienswaardigheden. U bezoekt o.a. de River Kwai met zijn historische verleden en oude koningssteden. In het uiterste noordwesten bezoekt u de zogenaamde longnecks, een van de meest opmerkelijke bergstammen ter wereld. Vervolgens is het kleurrijke Chiang Mai een mooie afsluiting van deze gevarieerde rondreis en gaat u per slaaptrein weer terug naar Bangkok waar het programma zal eindigen.

PROGRAMMA
Dag 01 Bangkok
Na aankomst en verwelkoming door uw gids volgt de transfer naar uw hotel. De rest van de dag is ter vrije besteding.
Overnachting in het Travelodge Sukhumvit 11 Hotel (hartje centrum).

Dag 02 Bangkok, op ontdekking in Bangkok

 

Uw programma begint vandaag met een leuke tocht, per Tuk Tuk, naar de rivier. Vervolgens gaat u een stukje per lokale taxiboot, bevindt u zich midden onder de lokale bevolking en krijgt u een goede indruk over wat zich allemaal afspeelt op en langs de waterkant. Daarna bezoekt u China Town. Dit is een wereld op zichzelf. Onvoorstelbaar chaotisch, fietsen, handkarren en scooters krioelen in kleine steegjes door elkaar heen. Maar niemand die zich daarover druk zal maken. “Welcome to China Town”. U wandelt door de smalle straatjes en bezoekt ook de Chinese markt met zijn doordringende Aziatische geuren, honderden soorten kruiden, bijzondere etenswaar en tal van andere “snuisterijen”. Aansluitend nemen wij u mee naar de bloemenmarkt, de grootste in Thailand, die nooit sluit en dus 24 uur per dag geopend is. Vervolgens bezoekt u de Wat Pho, het grootste tempelcomplex van Bangkok en qua bezienswaardigheden nummer 17 op de wereldranglijst. Hier bezoekt u ook de enorme liggende boeddha met een lengte van 47 meter en hoogte van 15 meter. Wat Pho is tevens de bakermaat van de traditionele Thaise massage. Hier worden dan ook dagelijks lessen gegeven die om 5 uur in de ochtend beginnen. Vervolgens weer terug naar ons hotel. De rest van de dag is ter vrije besteding.
Overnachting in het Travelodge Sukhumvit 11 Hotel (hartje centrum).

Dag 03 Bangkok

 

In de ochtend maakt u één van de meest populaire excursies van dit moment, namelijk “Fietsen in Bangkok”. Ongetwijfeld vraagt u zich af hoe dat mogelijk is want het is toch in Bangkok waar 14 miljoen mensen wonen en bijna 4 miljoen voertuigen rijden? Het verrassende van deze tocht is echter dat u nauwelijks een auto zal tegenkomen. De fietstocht voert u, grotendeels, door een oase van rust. U geniet van het vele groen, de palmbomen en vele tropische bloemen. U fietst langs en door kleine woongemeenschappen waar de bevolking uiterst vriendelijk is. U ziet scholen en verscholen tempels. Ook bezoekt u een traditioneel Thais huis welk gelegen is in “the middle of nowhere”. Na deze ochtend zal u zeker het gevoel hebben alsof u 35 jaar terug in de tijd bent gegaan. De middag en avond zijn ter vrije besteding.
Overnachting in het Travelodge Sukhumvit 11 Hotel (hartje centrum).

Dag 04 Bangkok – Trein markt – River Kwai (190 km)

 
Na het ontbijt verlaat u Bangkok en bezoekt u als eerste het zogenaamde “Talad Rotfai ” stationnetje. Hier loopt de spoorlijn dwars door een lokale markt. De spoorweg is dan ook helemaal dicht gebouwd met parasols, manden, kisten etc. Komt er een trein aan, dan worden de parasols snel afgebroken, de manden, kisten en karren aan de kant geschoven en de “Thaise Intercity” kan probleemloos passeren. Een prachtig, en voor onze begrippen, ongekend en fotogeniek schouwspel.
Vervolgens gaat u verder naar Damnern Saduak waar u een bezoek brengt aan de nog grootst zijnde drijvende markt van Thailand. Het laatste stuk doen we per longtailboot zodat we al varend bij de markt zullen arriveren. Het is een prachtig en kleurrijk schouwspel om te zien hoe de trotse Thaise dames al varend hun koopwaar aan de man weten te brengen.
Vervolgens bezoeken we de “Bridge on The River Kwai” en het erekerkhof. In de middag gaat u aan boord van de beruchte “Death Railway Train” en maken we een tocht over de “dodenspoorweg”. De tocht is een ware belevenis, zeker wanneer de trein zich schoorvoetend over het zogenaamde “bamboeviaduct” voortbeweegt. Vanuit de trein heeft u eveneens een geweldig mooi uitzicht over de River Kwai en zijn prachtige natuur. In de namiddag arriveert u bij het Royal River Kwai Resort * * * * voor overnachting.

Dag 05 River Kwai – Ayutthaya – Sukhothai (365 km)

Na het ontbijt rijden we richting Ayutthaya, de oude hoofdstad van Thailand. Eens behoorde Ayuthaya tot een van de meest machtigste steden in Z.O. Azie. De stad was bezaaid met tempels en paleizen in is benoemd tot “werelderfgoed”. We bezoeken hier het Bang Pa In, de zomer residentie van het Thaise koningshuis. In een mooi aangelegd park ziet u hier diverse kleurrijke paleizen in verschillende stijlen. Vervolgens bezoekt u de Wat Sri Samphet tempel met zijn ernaast gelegen ruine complex hetgeen een erg indrukwekkend geheel vormt. In de middag rijden we verder naar de oude koningsstad Sukhothai waar u in de namiddag zal arriveren.
Overnachting in The Legendha Resort * * * *.

Dag 06 Sukhothai – Chiang Rai – Chiang Saen (390 km)

 
In de ochtend bezoeken we Sukhothai, een stad welke van 1239 tot 1350 als hoofdstad fungeerde. De huidige stad zelf heeft niet veel te bieden, maar de oude stad is des temeer de moeite waard en draagt tegenwoodig de naam “Sukhothai Historical Park” alwaar we een bezoek aan zullen brengen. De oude stad telde in de 16e eeuw maar liefst 200 chedies hetgeen aangeeft dat er veel rijkdom is geweest. Hier ziet u o.a., in het prachtig aangelegde park, de immense boeddhabeelden en de vele chedies en wihans / ruines. Het park maakt op de bezoekers altijd indruk en geeft duidelijk aan dat ook hier het boeddhisme altijd een zeer belangrijke rol heeft gespeeld. We doorkruisen het park op de fiets zodat u op een relaxte manier alle indrukken op zal doen. Vervolgens beginnen we aan een indrukwekkende route naar de Gouden Driehoek. De weg doorsnijdt een imposant berggebied en u zult dan ook volop genieten van de mooie panorama’s en vergezichten. In Phayao brengt u een bezoek aan de lokale markt en in de late namiddag arriveert u in Chiang Saen waar we zullen overnachten in het Serene Chiang Rai Resort * * *  aan de Mekong rivier.

Dag 07 Chiang Saen
Chiang Saen, is gelegen nabij het drielanden punt Sop Ruak of te wel de Golden Triangle tussen Birma, Thailand en Laos en is in de 13de eeuw gesticht. De prachtige ligging van Chiang Saen, in een bocht van de Mekong rivier, vergroot de charme van de oude tempels. Bovendien is Chiang Saen een van de weinige steden in Thailand waar fraaie oude bomen bewaard zijn gebleven. De resten van de stadsmuur en fortgracht rondom de oude binnenstad zijn nog duidelijk te zien en op de meeste onverwachte plaatsen in de stad kunt u de ruïnes van de oude monumenten aantreffen.
Het plaatsje Sop Ruak, enkele kilometers verder dan Chiang Saen, vertegenwoordigd zich zelf als “het hart van de Gouden Driehoek”. De Golden Triangle is in feite de plaats waar de rivier Ruak in de Mekong rivier stroomt en waar de grenzen Thailand, Laos en Birma bij elkaar komen. Het gebied was in het verleden vooral bekend vanwege de opiumhandel.
In de loop van de ochtend maken we een boottocht en varen we langs de oevers van Laos en Birma. Hierna brengen we een bezoek aan het imposante opium museum en vervolgens weer terug naar uw resort waar u zeker zal gaan genieten van alle comfort en zijn prachtige ligging!
Overnachting in het Serene Chiang Rai Resort * * * .

  

Dag 08 Chiang Saen – Chiang Mai (225 km)
Na het ontbijt bezoeken we de meest Noorderlijk plaats van Thailand “ Mae Sai” de grens overgang tussen Thailand en Birma. We brengen hier een bezoek aan de grootste grensmarkt van Thailand. Op deze markt worden allerlei dingen verkocht van en met Birmese invloeden. Verder bezoeken we enkele bergstammen zoals de Akha en Lahu met hun kleurrijke kledings dracht. Vervolgens een bezoek aan een van de meest opvallende en indrukwekkende tempels van Thailand, namelijk de Wat Ron Khun tempel. De tempel, die overigens zeer fotogeniek is, werd nog niet zo heel lang geleden ontworpen en gebouwd door Khun Chalerm, een kunstenaar die met de verkoop van zijn schilderijen en andere kunstwerken geld bij elkaar vergaarde om dit kunstwerk tot zijn levenswerk te maken. Hij is daar zeer goed in geslaagd!

In de middag rijden we via Doi Saket highway naar Chiang Mai waar we in de namiddag zullen arriveren.
Overnachting in het DE Charm Chiang Mai Hotel * * *

Dag 09 Chiang Mai
Vandaag brengen we op verantwoorde wijze een dagje door bij de olifanten. We verlaten Chiang Mai en rijden richting jungle. Onderweg stoppen we bij een lokale markt om maaltijden in te slaan voor onze Jumbo’s. Even later arriveren we en merken we dat de olifanten het maar wat leuk vinden dat we zijn gearriveerd, het zijn immers warmhartige dieren. Na verwelkoming en kennismaking kleden wij ons om en gaan we der rest van de dag gekleed in een mahout (olifanten verzorger) outfit. Vervolgens een uitleg over de olifant in Thailand. Daarna geven we ze te eten en vervolgens beginnen we aan een wandeling door de velden en jungle. Eenmaal bij de rivier aangekomen is het tijd voor een verkwikkend bad. Samen met de dikhuiden gaan we de rivier in en voorzien we ze van een heerlijke wasbeurt hetgeen ze als echt aangenaam beschouwen. We laten de olifanten een poosje lekker “ploeteren” in het verkoelende water en vervolgens gaan we aan tafel voor de lunch. Daarna spenderen we nog enige tijd met de olifanten en vervolgens is het tijd geworden om afscheid te nemen. Aansluitend transfer naar ons hotel. Een interessante en leerzame dag ligt achter ons.
Overnachting in het DE Charm Chiang Mai Hotel * * *.

 

Dag 10 Chiang Mai – Mae Sariang (170 km)
Via de zuidelijke route rijdt u naar Chom Thong waar we een bezoek brengen aan de pelgrims chedi die dagelijks door honderden mensen wordt bezocht. In Mae Cham bezoekt u een tempel welke gebouwd is in Lanna stijl. In de middag arriveert u in Mae Sariang, een plaatsje dat nog niet veel door westerse toeristen bezocht wordt.
Overnachting in het Riverhouse Resort * * *.

Dag 11 Mae Sariang – Mae Hong Son (170 km)
Heeft u gisteren al kunnen genieten van de puurheid van Thailand en een prachtige natuur, vandaag beginnen we aan een stukje Thailand dat, qua natuur, zondermeer behoort tot het allermooiste van Thailand. En we zeggen het er eerlijk bij, wanneer u niet goed kunt tegen wegen die maar blijven “draaien”, dan is deze route niet meteen aan te raden. Maar uiteraard doen we het heel rustig aan en maken we diverse stops. De weg klimt omhoog naar de uitlopers van de Himalaya en levert daarbij schitterende panorama’s op. Om elke bocht lijkt wel weer een een decor te verschijnen en dit in combinatie met de mystiek van de bergbewoners en de rust brengen en bepaalde sfeer met zich mee. In de middag arriveren we in Mea Hong Son dat eigenlijk niet veel meer is dan een bergdorp. Van oorsprong is dit het dorp van de Shan People, een stam die oorspronkelijk afstamt uit China en deels India. Het zal u opvallen dat de mensen hier erg klein zijn. In de middag heeft u de tijd om op ontdekking te gaan in het bergdorp Mae Hong Son.
Overnachting in het Fern resort * * *

  

Dag 12 Mae Hong Son – Pai (140 km)
In de ochtend brengen we een bezoek aan de zogenaamde “longneck” bergstam. Een deel van de vrouwen dragen bronzen ringen om hun nek die hierdoor wordt opgerekt, soms wel tot 25 cm lang. Vreemd genoeg is ook vandaag de dag de juiste reden voor het dragen van deze ringen niet bekend en doen zich hierover diverse verhalen de ronde. Dat het een van de meest opmerkelijke stammen ter wereld betreft is wel duidelijk. Vervolgens verlaten we Mae Hong Son en is de route die we vandaag rijden zelfs nog vele malen mooier dan de route van de dag ervoor en met regelmaat genieten we van prachtige panorama’s. We passeren het, per weg, hoogst bereikbare punt in Thailand. We bezoeken op de weg naar Pai de visgrot waar duizenden karpers zwemen en verblijven en eveneens een stop bij een van de kleurrijke bergstammen zoals de Black Lahu. In de loop van de middag arriveren we in Pai dat qua ligging wordt gezien als een der mooiste dorpen in Thailand.
Overnachting in het Belle Villa Resort * * *

 

Dag 13 Pai – Chiang Mai (145 km)
We doen het rustig aan en in de ochtend heeft u nog even de de tijd om door Pai en zijn omgeving te wandelen. In de middag vertrekt u weer naar Chiang Mai en gaat u vervolgens per slaaptrein terug naar Bangkok (2e klas airco slaapplaats).

Dag 14 Bangkok
In de vroege ochtend arriveert u weer in Bangkok.
Einde programma.

 

Bovengenoemd programma is onder voorbehoud van programma wijzigingen. Enkele programma items zijn afhankelijk van de weersomstandigheden.

 

 

 

 

Partner willen zijn ?

Aarzel niet om contact op te nemen via ons formulier, en we nemen zo snel mogelijk contact met u op !