Colors of Wisdom ( 13 dagen )

Individuele (privé) reis

Een reis die u mee zal nemen naar historische plaatsen zoals oude koningssteden die op zichzelf al een “reis door de geschiedenis” vormen. Colors of Wisdom, de in de brandende zon in vele kleuren weerspiegelende tempels en paleizen die architectonisch gezien tot wereldse bolwerken behoren en een rode draad vormen in het boeddhistische leven in Thailand. De hectische steden met mooie bezienswaardigheden maar ook de serene rust van typische Thaise plaatsjes brengen veel afwisseling tijdens deze boeiende rondreis. Een tocht op de rivier, het samenzijn met een olifant en steeds weer zwaaien schoolkinderen u vrolijk tegemoet. Elke dag is anders en elke dag geniet u weer. Reizend door Thailand waarbij u monniken tegen zal komen die dagen lang, vaak lopend op blote voeten, onderweg zijn naar hun volgende meditatieplek. Colors of Wisdom, rust en balans vinden in een steeds drukker wordende maatschappij. Misschien dat deze rondreis ook een antwoord kan zijn op vele vragen! In elk geval een reis om volop van te genieten!

  

PROGRAMMA
Dag 01 Bangkok
Na aankomst en verwelkoming door uw gids volgt de transfer naar uw hotel. DE rest van de dag is ter vrije besteding.
Overnachting in het Travelodge Sukhumvit 11 Hotel (hartje centrum).

Dag 02 Bangkok, op ontdekking in Bangkok

 

Uw programma begint vandaag met een leuke tocht, per Tuk Tuk, naar de rivier. Vervolgens gaat u een stukje per lokale taxiboot, bevindt u zich midden onder de lokale bevolking en krijgt u een goede indruk over wat zich allemaal afspeelt op en langs de waterkant. Vervolgens bezoekt u China Town. Dit is een wereld op zichzelf. Onvoorstelbaar chaotisch, fietsen, handkarren en scooters krioelen in kleine steegjes door elkaar heen. Maar niemand die zich daarover druk zal maken. “Welcome to China Town”. U wandelt door de smalle straatjes en bezoekt ook de Chinese markt met zijn doordringende Aziatische geuren, honderden soorten kruiden, bijzondere etenswaar en tal van andere “snuisterijen”. Aansluitend nemen wij u mee naar de bloemenmarkt, de grootste in Thailand, die nooit sluit en dus 24 uur per dag geopend is. Vervolgens bezoekt u de Wat Pho, het grootste tempelcomplex van Bangkok en qua bezienswaardigheden nummer 17 op de wereldranglijst. Hier bezoekt u ook de enorme liggende boeddha met een lengte van 47 meter en hoogte van 15 meter. Wat Pho is tevens de bakermaat van de traditionele Thaise massage. Hier worden dan ook dagelijks lessen gegeven die om 5 uur in de ochtend beginnen. Vervolgens weer terug naar ons hotel. De rest van de dag is ter vrije besteding.
Overnachting in het Travelodge Sukhumvit 11 Hotel (hartje centrum).

Dag 03 Bangkok

   

Een bijzonder populaire excursie is “Fietsen in Bangkok. Een stad met 18 miljoen inwoners en meer dan 6 miljoen voertuigen! Tijdens deze tour laten we u kennismaken met het ochtend ritueel van deze kleurrijke stad; de stad ontwaakt , de mensen haasten zich naar het werk en kopen nog even een ontbijtje bij één van de vele stalletjes langs de kant van de weg. We nemen een kijkje in de huiskamers van Bangkok, kleine optrekjes gebouwd aan de rand van een kanaal… het echte lokale leven van Bangkok. Na dit indrukwekkende eerste gedeelte, fietsen we naar de pier aan de oever van de Chao Praya rivier. Hier ligt onze longtail boot die ons met fiets en al naar de overkant zal brengen, het groene hart van Bangkok. Een overdadig groen gebied met zijn vele oude plantages. Het is moeilijk voor te stellen dat niet zo ver hier vandaan, aan de andere kant van de rivier de drukke wereldstad door raast, terwijl hier een serene rust heerst. We fietsen over de kronkelende verhoogde fietspaden, langs de tropische plantages en door kleine woongemeenschappen. Ook passeren we kleine schooltjes en kinderen zwaaien ons vrolijk tegemoet. Verder zien we de typische Thaise huizen, palmen, bananen en nog veel meer. Een geweldige ervaring! De middag is ter vrije besteding.

Note! Voor deze excursie gaat u zelf eenvoudig naar het startpunt van de fietstocht. Uw gids zal u hierover verdere uitleg geven.

Overnachting in het Travelodge Sukhumvit 11 Hotel *** (hartje centrum)

Dag 04 Bangkok – Trein markt – River Kwai (190 km)

 

Na het ontbijt verlaat u Bangkok en bezoekt u als eerste het zogenaamde “Talad Rotfai ” stationnetje. Hier loopt de spoorlijn dwars door een lokale markt. De spoorweg is dan ook helemaal dicht gebouwd met parasols, manden, kisten etc. Komt er een trein aan, dan worden de parasols snel afgebroken, de manden, kisten en karren aan de kant geschoven en de “Thaise Intercity” kan probleemloos passeren. Een prachtig, en voor onze begrippen, ongekend en fotogeniek schouwspel.
Vervolgens gaat u verder naar Damnern Saduak waar u een bezoek brengt aan de nog grootst zijnde drijvende markt van Thailand. Het laatste stuk doen we per longtailboot zodat we al varend bij de markt zullen arriveren. Het is een prachtig en kleurrijk schouwspel om te zien hoe de trotse Thaise dames al varend hun koopwaar aan de man weten te brengen.
Vervolgens bezoeken we de “Bridge on The River Kwai” en het erekerkhof. In de middag gaat u aan boord van de beruchte “Death Railway Train” en maken we een tocht over de “dodenspoorweg”. De tocht is een ware belevenis, zeker wanneer de trein zich schoorvoetend over het zogenaamde “bamboeviaduct” voortbeweegt. Vanuit de trein heeft u eveneens een geweldig mooi uitzicht over de River Kwai en zijn prachtige natuur. In de namiddag arriveert u bij het Royal River Kwai Resort * * * * voor overnachting.

Dag 05 River Kwai – Ayutthaya ( 170 km )
Na het ontbijt rijden we richting Ayutthaya, de oude hoofdstad van Thailand. Eens behoorde Ayuthaya tot een der meest machtigste steden in Z.O. Azie. De stad was bezaaid met tempels en paleizen in is benoemd tot “werelderfgoed”. We bezoeken hier het Bang Pa In, de zomer residentie van het Thaise koningshuis. In een mooi aangelegd park ziet u hier diverse kleurrijke paleizen in verschillende stijlen. Vervolgens bezoekt u de Wat Chiamonkul met zijn rijen boeddha beelden.

 

Overnachting in het I Udia by The River Resort ****

Dag 06 Ayutthaya – Sukhothai ( 360 km )
Na het ontbijt gaat vertrekt u naar Sukhothai waar we later op de dag het Historical Park zullen bezoeken. Van 1238 tot 1350 fungeerde Sukhothai als hoofdstad en beschikte het over een grote rijkdom voor die tijd.

 

In het autovrije Historical Park, dat we per fiets zullen doorkruisen, zien we o,a, immense boeddhabeelden, oude paleizen en prachtig aangelegde vijvers. Vervolgens is het een paar minuten rijden naar ons hotel voor overnachting.
Overnachting in het Sawasdees Sukhothai Resort ***.

Dag 07 Sukhothai – Phrae – Nan (280 km)
Na het ontbijt gaat u verder noordwaarts, dwars door de bergen, naar Phrae. Deze stad staat bekend om zijn vele teakhouten woningen. Hier bezoekt u het Ban Prathup Chai, één der grootste teakwoningen in Thailand.  Vervolgens via een schitterende route met prachtige panorama’s, dwars door de bergen, verder naar Nan waar u in de namiddag zal arriveren.
Overnachting in Nan.

 

Dag 08 Nan – Phayao – Chiang Rai (225 km)
Na het ontbijt een stop bij de “Wat Phumin” tempel. Vervolgens een bezoek aan een Meo bergstam welke hier nog onder primitieve omstandigheden woont en leeft. Daarna via Phayao, waar we een stop bij het meer zullen maken, in de middag via een prachtige route verder naar Chiang Rai waar u in de namiddag zal arriveren.
Overnachting in het Laluna Resort * * * .

Dag 09 Chiang Rai – Golden Triangle – Chiang Rai (120 km)
Na het ontbijt bezoekt u de Yao, Akha en Lahu bergstammen en krijgt u een goede indruk over hun, ook nog heden ten dage, eenvoudige levenswijze.

 

Daarna verder naar Mae Sai, een stadje dat middels een brug de grens met Myanmar vormt. Hier bezoekt u de lokale markt en zal het u opvallen dat hier vele artikelen uit Myanmar worden verhandeld welke u elders in Thailand niet zal tegenkomen. Vervolgens gaat u naar de Gouden Driehoek, het drielandenpunt waar Laos, Myanmar en Thailand bij elkaar komen. In de middag maken we per longtailboot een tocht en vaart u langs de oevers van Laos en Myanmar hetgeen hier is toegestaan. We stoppen ook even in Laos (visa niet nodig is toegestaan). Verder brengt u een bezoek aan de “Opium Hall” (museum), want het was immers in dit gebied waar de opiumteelt nog niet zo heel lang geleden weelderig floreerde. In de namiddag arriveert u weer in Chiang Rai.
Overnachting in het Laluna Resort * * * .

Dag 10 Chiang Rai – Chiang Mai (185 km)
Na het ontbijt een bezoek aan een der meest opvallende en mooiste tempels in Thailand, de Wat Rhong Khun tempel. Dit sneeuwwitte bolwerk lijkt meer op een sprookje dan op een tempel. De tempel, die in alle opzichten verschilt van elke andere tempel in Thailand, is een ontwerp van de kunstenaar Chalerm die met de verkoop van zijn schilderijen en andere kunstwerken geld bij elkaar spaarde om deze tempel uiteindelijk te kunnen bouwen. Dit bijzonder fotogenieke bouwwerk is een bezoek meer dan waard!

 

Vervolgens verder naar Chiang Mai, ook wel sinds jaar en dag “de Roos van het Noorden” genoemd. Alvorens we in Chiang Mai arriveren maken we een stop bij de warmwaterbronnen. In de middag arriveert u in Chiang Mai. Deze kleurrijke stad, die nog oude stadswallen bezit, lijkt veel meer op een uit de kluiten gewassen dorp dan een grote stad. Na aankomst is de rest van de dag ter vrije besteding.
Overnachting in het The Charm Chiang Mai Hotel * * *

Dag 11 Chiang Mai

 

Vandaag brengen we op verantwoorde wijze een dagje door bij de olifanten. We verlaten Chiang Mai en rijden richting jungle. Onderweg stoppen we bij een lokale markt om maaltijden in te slaan voor onze Jumbo’s. Even later arriveren we en merken we dat de olifanten het maar wat leuk vinden dat we zijn gearriveerd, het zijn immers warmhartige dieren. Na verwelkoming en kennismaking kleden wij ons om en gaan we der rest van de dag gekleed in een mahout (olifanten verzorger) outfit. Vervolgens een uitleg over de olifant in Thailand. Daarna geven we ze te eten en vervolgens beginnen we aan een wandeling door de velden en jungle. Eenmaal bij de rivier aangekomen is het tijd voor een verkwikkend bad. Samen met de dikhuiden gaan we de rivier in en voorzien we ze van een heerlijke wasbeurt hetgeen ze als echt aangenaam beschouwen. We laten de olifanten een poosje lekker “ploeteren” in het verkoelende water en vervolgens gaan we aan tafel voor de lunch. Daarna spenderen we nog enige tijd met de olifanten en vervolgens is het tijd geworden om afscheid te nemen. Aansluitend transfer naar ons hotel. Een interessante en leerzame dag ligt achter ons.
Overnachting in het DE Charm Chiang Mai Hotel * * *.

Dag 12 Chiang Mai – Lampang – Tak (270 km)
Na het ontbijt gaat u verder naar Lampang. Vervolgens een stop bij de Baan Thung Kwian bosmarkt, welke o.a. bekend staat om zijn vele kruiden en vele alle andere ingredienten die hier door de plaastelijke bevolking worden ingekocht.

   

Daarna verder naar Tak waar we een bezoek brengen aan de enorme Phumibol stuwdam. De grootste dam in Thailand die meer dan 50 provincies van stroom voorziet. Rondom de dam is het prachtig aangelegd en kunt u genieten van honderden soorten bloemen.
In de loop van de middag arriveren we in Tak. Overnachting in het Wiang Tak 2 hotel ***

Dag 13 Tak – Lopburi – Bangkok (410 km)
Na het ontbijt gaat u verder naar Lopburi waar u het zogenaamde “Palace of the Monkeys” zal bezoeken. Hier zijn de apen al sinds jaar en dag gehuisvest in een oude tempel en lijken ze wel, gezien hun grote aantal, de officiële bewoners te zijn. De apen begeven zich overigens niet alleen in de tempel, maar lopen ook gewoon langs de verkeersweg en klauteren tevens op de daken van de omliggende woningen hetgeen een spectaculair beeld oplevert. Lopburi is al zo gewend aan de apen dat er zelfs een biersoort naar is vernoemd namelijk “Monkey Beer” waarvan de brouwerij ook in Lopburi staat. Na dit nogal “levendige” bezoek gaat u verder naar Bangkok waar deze rondreis zal eindigen op het Internationale vliegveld van Bangkok.

 

Bovengenoemd programma is onder voorbehoud van programma wijzigingen. Enkele programma items zijn afhankelijk van de weersomstandigheden.

 

Partner willen zijn ?

Aarzel niet om contact op te nemen via ons formulier, en we nemen zo snel mogelijk contact met u op !