Bemind èn Ongerept Thailand ( 16 dagen )

Individuele (privé) reis

Thailand, een van de meest populaire vakantiebestemmingen van Azie. En niet ten onrechte. Maar weinig landen bieden zoveel cultuur en afwisseling als het Land van de Glimlach. Wij bieden u een goed gebalanceerde rondreis met tal van hoogtepunten. Het levendige Bangkok, dat zich inmiddels heeft ontpopt als een van de meest populaire steden ter wereld, de mystiek van de River Kwai en het onbedorven oosten met zijn waarlijk schitterende natuur en eindeloze panorama’s. U reist noordwaarts en doet prachtige ervaringen op. Vervolgens verblijft u enkele dagen in Chiang Mai, de roos van het noorden, waar we u o.a. kennis laten maken met een olifanten verzorgingsplaats waar op- verantwoorde wijze met olifanten wordt omgegaan, een leerzame en leuke dag! Ook een bezoek aan de koningsstad Sukhothai met zijn indrukwekkend verleden staat op het programma. We reizen verder naar het oosten en maakt u kennis met het nog echte Thailand waar u door een niet toeristisch boerendorp fietst. Ook overnacht u in de “middle of nowhere” in een geweldige safaritent bij een boerenfamilie! Vervolgens gaat u verder langs de grens van Laos en volgen we deels de Mekong River, de op 11 na langste rivier ter wereld. Per slaaptrein vertrekt u weer terug naar Bangkok en aansluitend gaat u aan het strand nog even nagenieten van alle indrukken! Een prachtige en veelzijdige rondreis waarbij u het verschil ziet!

   

PROGRAMMA
Dag 01 Bangkok
Nadat u op de luchthaven bent gearriveerd wordt u door onze gids verwelkomt en volgt de transfer naar uw hotel. De rest van de dag is ter vrije besteding.
Overnachting in het Travelodge Sukhumvit 11 Hotel *** (hartje centrum).

 

Dag 02 Bangkok, op ontdekking in Bangkok
Per openbaar vervoer maken we een leuke tocht naar de rivier. Vervolgens gaat u een stukje per lokale taxiboot en bevindt u zich midden onder de lokale bevolking en krijgt u een goede indruk over wat zich allemaal afspeelt op en langs de waterkant. Daarna gaat u op ontdekking in China Town, de nog grootste en meest authentieke China Town ter wereld. U wandelt door de smalle steegjes en bezoekt ook de Chinese markt met zijn honderden soorten kruiden, bijzondere etenswaar en tal van andere “snuisterijen”. Aansluitend nemen wij u mee naar de bloemenmarkt, de grootste in Thailand, die nooit sluit en dus 24 uur per dag geopend is. Daarna bezoekt u de Grand Palace en zijn wat Phra Keo tempel, de meest belangrijke bezienswaardigheid in Thailand. Hier ziet u diverse, werkelijk schitterende, paleizen waarvan sommige in een combinatie van Franse en Thaise architectuur. De Wat Phra Keo herbergt de wereldberoemde smaragden boeddha die dagelijks, vanuit alle delen uit de wereld, duizenden bezoekers trekt. De middag is ter vrije besteding. Overnachting in het Travelodge Sukhumvit 11 Hotel * * *.

Dag 03 Bangkok FIETSEN door onbekend Bangkok!

 

Een bijzonder populaire excursie is “Fietsen in Bangkok. Een stad met 18 miljoen inwoners en meer dan 6 miljoen voertuigen! Tijdens deze tour laten we u kennismaken met het ochtend ritueel van deze kleurrijke stad; de stad ontwaakt , de mensen haasten zich naar het werk en kopen nog even een ontbijtje bij één van de vele stalletjes langs de kant van de weg. We nemen een kijkje in de huiskamers van Bangkok, kleine optrekjes gebouwd aan de rand van een kanaal… het echte lokale leven van Bangkok. Na dit indrukwekkende eerste gedeelte, fietsen we naar de pier aan de oever van de Chao Praya rivier. Hier ligt onze longtail boot die ons met fiets en al naar de overkant zal brengen, het groene hart van Bangkok. Een overdadig groen gebied met zijn vele oude plantages. Het is moeilijk voor te stellen dat niet zo ver hier vandaan, aan de andere kant van de rivier de drukke wereldstad door raast, terwijl hier een serene rust heerst. We fietsen over de kronkelende verhoogde fietspaden, langs de tropische plantages en door kleine woongemeenschappen. We passeren kleine schooltjes en kinderen zwaaien ons vrolijk tegemoet. Verder zien we de typische Thaise huizen, palmen, bananen en nog veel meer. Een geweldige ervaring! De middag is ter vrije besteding.

Note! Voor deze excursie gaat u zelf eenvoudig naar het startpunt van de fietstocht. Uw gids zal u hierover verdere uitleg geven.

Overnachting in het Travelodge Sukhumvit 11 Hotel *** (hartje centrum)

Dag 04 Bangkok – Trein markt – Drijvende Markt – River Kwai (170 km)

  

Na het ontbijt verlaten we Bangkok en bezoekt u als eerste het zogenaamde “Talad Rotfai” stationnetje. Hier loopt de spoorlijn dwars door een lokale markt. De spoorweg is dan ook helemaal dichtgebouwd met parasols, manden, kisten etc. Komt er een trein aan, dan worden de parasols snel afgebroken, de manden, kisten en karren aan de kant geschoven en de “Thaise Intercity” kan probleemloos passeren. Een prachtig, en voor onze begrippen, ongekend en fotogeniek schouwspel. Vervolgens gaat u verder naar Damnern Saduak waar u een bezoek brengt aan de nog grootst zijnde drijvende markt van Thailand. Het laatste stuk doen we per longtailboot zodat we al varend bij de markt zullen arriveren. Het is een prachtig en kleurrijk schouwspel om te zien hoe de trotse Thaise dames al varend hun koopwaar aan de man weten te brengen.
Vervolgens verder naar Kanachanaburi aan de River Kwai en gaat u aan boord van de beruchte “Death Railway Train” en maken we een tocht over de “dodenspoorweg”. De tocht is een ware belevenis, zeker wanneer de trein zich schoorvoetend over het zogenaamde “bamboeviaduct” voortbeweegt. In de namiddag arriveren we bij het Royal River Kwai Resort * * * * voor overnachting.

Dag 05 River Kwai – Ayutthaya – Khampang Phet (350 km)

  

Na het ontbijt bezoeken we de “Bridge on The River Kwai en de erebegraafplaats.
Vervolgens verlaat u de River Kwai en rijden we richting Ayutthaya, de oude hoofdstad van Thailand. Eens behoorde Ayutthaya tot een van de meest machtigste steden in Z.O. Azie. De stad was bezaaid met tempels en paleizen en is benoemd tot “werelderfgoed”. We bezoeken het Bang Pa Inn, de zomerresidentie van het koningshuis. In dit mooi aangelegde park zien we een collectie van diverse paleizen zoals o.a. Victoriaans, Chinees, Zwiters en natuurlijk Thais. Daarna een bezoek aan de Wat Chai Wattanaraan, die met zijn prestigieuze ligging aan de rivier, tot een van de mooiste tempels van heel Azie genoemd kan worden. In de middag rijden we verder naar Khampang Phet waar we in de late namiddag zullen arriveren. Het is wellicht een  leuk idee om tegen de avond even naar de rivier te lopen waar we met een beetje geluk zullen genieten van een prachtige zonsondergang.
Overnachting in het Navarat Herritage Hotel ***.

Dag 06 Khampang Phet – Chiang Mai (360 km)

   

Kampang Phet is in veel opzichten een leuke oude stad. Waar je ook gaat, veel doet denken aan een historisch verleden. Na het ontbijt maken we een leuke fietstocht door de oude stad en het Historical Park, een tochtje dat meer dan de moeite waard is! Daarna gaan we verder naar Lampang en vervolgens naar Chiang Mai. De eerste stop maken we bij de Phumibol stuwdam, de grootste dam in Thailand die aan meer dan 5o provincies stroom levert. Niet alleen het enorme bouwerk is indrukwekkend, maar ook vooral de aanleg rondom met zijn honderden prachtige bloemen is de moeite waard. Vervolgens in Lampang een bezoek aan de Baan Thung Kwiang markt. Deze markt staat bekend om zijn honderden soorten kruiden en vele andere ingredienten, een markt voor de lokale bevolking die hier veelal zijn inkomen doet. Daarna rijden we in een klein uurtje verder naar Chiang Mai waar we in de loop van de middag zullen arriveren.
Overnachting in DE Charm Chiang Mai Hotel * * *.

Dag 07 Chiang Mai

 

Vandaag brengen we op verantwoorde wijze een dagje door bij de olifanten. We verlaten Chiang Mai en rijden richting jungle. Onderweg stoppen we bij een lokale markt om maaltijden in te slaan voor onze Jumbo’s. Even later arriveren we en merken we dat de olifanten het maar wat leuk vinden dat we zijn gearriveerd, het zijn immers warmhartige dieren. Na verwelkoming en kennismaking kleden wij ons om en gaan we der rest van de dag gekleed in een mahout (olifanten verzorger) outfit. Vervolgens een uitleg over de olifant in Thailand. Daarna geven we ze te eten en vervolgens beginnen we aan een wandeling door de velden en jungle. Eenmaal bij de rivier aangekomen is het tijd voor een verkwikkend bad. Samen met de dikhuiden gaan we de rivier in en voorzien we ze van een heerlijke wasbeurt hetgeen ze als echt aangenaam beschouwen. We laten de olifanten een poosje lekker “ploeteren” in het verkoelende water en vervolgens gaan we aan tafel voor de lunch. Daarna spenderen we nog enige tijd met de olifanten en vervolgens is het tijd geworden om afscheid te nemen. Aansluitend transfer naar ons hotel. Een interessante en leerzame dag ligt achter ons.
Overnachting in het DE Charm Chiang Mai Hotel * * *.

Dag 08 Chiang Mai – Sukhothai 320 km

 
We verlaten Chiang Mai en rijden via een imposant berggebied naar Sukhothai, een stad welke van 1238 tot 1350 als hoofdstad fungeerde. Hier bezoekt u het Historical Park met zijn immense boeddhabeelden. We doorkruisen het autovrije park per fiets, een heerlijk relaxte manier om te genieten van de oude tempels, ruines en lotusvijvers. Tijdens dit bezoek zal het u duidelijk worden dat de stad ooit over een enorme rijkdom moet hebben beschikt. De namiddag is ter vrije besteding.
Overnachting in The Legendha Sukhothai ****.

Dag 09 Phitsanuloke – het bergmeer – Wang Saphung (220 km)

   

Na het ontbijt beginnen we aan de tocht naar Noord – Oost Thailand en rijden we naar de provincie Loei (spreek uit Leuj), een van de mooiste provincies van Thailand en nog niet ontdekt door het grote toerisme. Via Lom Sak rijden we via een prachtige route, dwars door een impossant berggebied met prachtige vergezichten, naar het plaatsje Dan Sai. Enroute een bezoek aan de tempel met de 5  witte boeddha’s dat met zijn 5 miljoen mozaïeken kan worden gezien als een groot kunstwerk. Daarna rijden we verder naar het bergmeer van Huay Krating en gaan we op een “huisjesraft” een “dobbertocht” op het meer maken en zullen we op het water tevens onze lunch nuttigen. Een zogenaamde longtailboot sleept het raft naar het midden van het meer waar we al “dobberend” en in alle rust zullen genieten van de prachtige omgeving. Zwemmen is desgewenst ook mogelijk.

Vervolgens verder naar de Sirila farm waar u in de loop van de middag zult arriveren. Het Sirila Farm Tent Camp Resort is meer een concept dan een hotel of resort en ligt op een afgelegen plek in de velden, 7 km verwijderd van het dorp. De laatste 2 km gaan via een onverhard weggetje en wordt u vanaf de grote weg per tractor, dwars door de landerijen, naar de farm gebracht.

Hier is een volledig overwoekerd groot stuk land zonder ook maar enige voorzieningen zoals water of elektriciteit door de Thaise familie eigenhandig omgebouwd tot wat het nu is. De boerderij is tegenwoordig voor een deel zelfvoorzienend en is alles geleidelijk ontwikkeld, van het oppompen van eigen water tot het gebruik van elektriciteit deels uit zonnepanelen. Na jaren van werken staan ​​er nu luxe safaritenten die eveneens door de familie zelf zijn ontworpen en gebouwd. Daarbij een gezellig restaurant dat volledig van natuurlijke materialen is gebouwd zoals bamboe en riet. De boerderij beschikt eveneens over kleine (organische) plantages. Hier kunt u samen met de Thaise familie een wandeling maken en krijt u uitleg over wat hier allemaal groeit en bloeit. Met sommige nieuwe gewassen helpt de boerderij de lokale gemeenschap om nieuwe dingen te ontwikkelen voor een beter inkomen voor o.a. de boeren. Het nastreven van de eenvoud blijft en is het prachtig om te zien hoe men van totaal uit het niets dit met beperkte middelen heeft kunnen bereiken waarbij het u, ondanks de eenvoud, aan helemaal niets zal ontbreken! “Live your Dream” harmonieert dan ook perfect met het concept van Sirila. Gasten kunnen genieten van ruimte, privacy en comfortabele compleet ingerichte safaritenten, heerlijke maaltijden en excursies in de omgeving plus de vriendelijke gastvrijheid. Een prachtig concept waar bewustwording voorop staat!

In de avond worden de fakkels, het kampvuur en de kaarsen ontstoken en is het tijd voor een heerlijke (indien gewenst vegetarische) BBQ. De sfeer is relaxt en romantisch! Met een beetje geluk geniet u van een prachtige zonsondergang en een hemel met veel sterren. Een heerlijk ontspannen avond!
Overnachting in een comfortabele safaritent met een ventilator op een zonnepaneel. (geen airco).

 

Dag 10 Fietsen in het boerendorp Wang Saphung

   

Bij het krieken van de dag en het opkomen van de zon staat ons vervolgens een bijzondere en relaxte dag  te wachten! Om 09:30 beginnen we aan een fietstocht en fietsen we langs plantages en landerijen hetgeen een leuke ervaring is. Want in dit niet toeristische dorp bent u namelijk een belevenis en bijna iedereen zwaait ons dan ook vrolijk tegemoet! Via veelal smalle landweggetjes fietsen we naar de oude wijk met rustige straatjes en overwegend houten huizen. Een stop bij de rubberplantage, de oude rijstmolen en vervolgens een kijkje bij de dames van het dorp die het weefproces nog altijd op de oude traditionele manier uitvoeren. U mag het zelf ook eens proberen! Ook zijn we welkom bij de kleuterschool (gesloten in weekenden en tijdens vakantiedagen) en nemen we een kijkje in een traditionele boerenwoning, nogal een andere manier van leven als in ons thuisland! Tijdens deze tocht wordt het ons wel duidelijk dat de Thai er hier een geheel andere levensstijl op na houdt! Niemand lijkt zich hier ergens druk over te maken en het lokale ritme van het leven gaat hier dan ook zijn eigen gang. De relaxte en zeker ook leerzame fietstocht duurt ongeveer, diverse stops meegerekend, 2,5 uur (voor zij die niet kunnen fietsen wordt ander vervoer geregeld).

In de middag bezoekt u “Little Kunming”, een voor westerse toeristen nog weinig bekende plaats. In een sfeer van een mystiek landschap rijzen hier enorme, puntige, kalkstenen rotsen wonderbaarlijk omhoog. Per zogenaamde E-Tan tractor rijden we de berg op en vervolgens lopen we via een “jungle trail” naar de top (normale conditie) om te genieten van een indrukwekkend uitzicht over het miljoenen jaar oud zijnde Karstgebergte. In de loop van de middag arriveert u weer op de boederij.

Diner op de farm. Overnachting in een safaritent.

Dag 11 Wang Saphung – Chiang Khan – Nong Khai (260 km)

   

Na het ontbijt rijden we verder naar Chiang Khan, een bijzonder leuk en authentiek dorp waar bijna alle huizen nog van hout zijn. Veel huizen liggen aan de rivier en hebben een prachtige ligging en uitzicht op de bergen van Laos. Ook staan in Chiang Khan de oudste en mooiste guesthouses van Thailand. Deze zijn volledig opgetrokken uit teakhout en uitstekend onderhouden. We “dwalen” even door het dorp, maken foto’s, en wanen ons soms in “lang vervlogen tijden”. Vervolgens maken we een 1 uur durende boottocht over de Mekong River en varen langs de oevers van Laos hetgeen hier is toegestaan. Ook een bezoek aan Kaeng Khut Khu, een indrukwekkend “viewpoint” met een wijds uitzicht over de Mekong en Laos. Daarna rijden we verder naar Nong Khai en volgen we de rivier waarbij we van tijd tot tijd van mooie panorama’s genieten. In de namiddag arriveert u bij uw hotel.
Overnachting in het Amanta Nong Khai Hotel ***/*.

Dag 12 Nong Khai – Bangkok
Vandaag de laatste dag in noord oost Thailand. Na het ontbijt brengen we een bezoek aan de Sala Keaw Ku beeldentuin. In deze tuin zien we een enorme collectie imposante beelden, waarvan sommigen meer dan 35 meter hoog, welke een mix tussen het hindoeïsme en boeddhisme ten toon geven. Het is daarom dat vele boeddhisten eigenlijk niet goed raad weten met deze, enigzins bizarre, beelden. Dat het stuk voor stuk kunstwerken zijn staat wel vast. Een bezoek aan de ze tuin is dan ook zeker de moeite waard. De beelden zijn deels in de jaren 70 gemaakt door de monnik Luang Pa Bunleua Surirat. Tijdens zijn werkzaamheden installeerde hij torenhoge luidsprekers en was voor hem Donna Summer zijn favoriete zangeres en het nummer “Hot Shot” zijn favoriete nummer! Inmiddels leeft de monnik zelf al jaren niet meer bij deze kunstwerken en zou zijn “uitgeweken” naar Laos waar hij ook zou zijn overleden. Zijn werkzaamheden worden door volgelingen tot op heden ten dage nog steeds voortgezet waardoor deze imposante collectie zich meer en meer uitbreidt! Vervolgens een bezoek aan de enorme Indo China markt die aan de rivier is gelegen. Hier vinden we een enorm aanbod dat deels afkomstig is uit Vietnam en China. Aansluitend een kijkje op de boulevard van Nong Khai. Na een prima lunch in een leuk restaurant terug naar uw hotel waar u wat tijd heeft om u zelf op te frissen voor de treinreis naar Bangkok. In de namiddag volgt een korte transfer naar het spoorwegstation en gaat hu per slaaptrein ( 2e klas airco slaapplaats) weer terug naar Bangkok.

Dag 13 Bangkok – Cha Am (225 km)

 

In de vroege ochtend arriveert u weer in Bangkok en volgt de transfer naar Cha Am, een rustige badplaats met een kilometers lang zandstrand. De laatste dagen brengt u hier door in het The Cha Am Methavalai Hotel * * * *, meteen gelegen tegenover het grote zandstrand met restaurantjes en terrasjes in de onmiddellijke omgeving! Een prima plek waar u aan het mooie zandstrand kan bijkomen van alle indrukken van deze prachtige rondreis.

Dag 14 Cha Am 
Dag ter vrije besteding

Dag 15 Cha Am 
Dag ter vrije besteding

Dag 16 Cha Am – luchthaven Bangkok 

Bovengenoemd programma is onder voorbehoud van programma wijzigingen. Enkele programma items zijn afhankelijk van de weersomstandigheden.

 

Partner willen zijn ?

Aarzel niet om contact op te nemen via ons formulier, en we nemen zo snel mogelijk contact met u op !