Belevenissen van Noord en Noordwest Thailand ( 6 dagen )

Individuele (privé) reis

Deze rondreis legt met name de nadruk op de westkant van Thailand en daar bedoelen we mee de westkant waar nog niet veel toeristen komen. Vanuit Bangkok reist u via Ayutthaya naar Sukhothai en vervolgens gaat u verder naar het westen. De dagen die volgen zijn een prachtige ontdekkingsreis in een niet toeristisch gebied. De wegen zijn deels heel rustig en de weg voert deels langs Mynamar, dwars door 2 imponerende berggebieden heen. U zult volop genieten van het nog pure karakter van Thailand en dit samen met zijn geweldige natuurschoon en vaak schitterende panorama’s maken dit tot een boeiende rondreis!

  

PROGRAMMA
Dag 01 Bangkok – Ayutthaya – Sukhothai (385 km)
U wordt bij uw hotel opgehaald en gaat op weg naar Ayutthaya, de oude hoofdstad (1350 / 1767) van Thailand. Eens was Ayutthaya één van de rijkste steden van Azië en woonden er in zijn glorietijd zelfs meer mensen dan in Londen in die tijd. Helaas werd de stad, welke bezaaid met vele tempels en paleizen, in 1767 door de Birmanen om onbegrijpelijke reden voor een groot deel verwoest. Toch maakt ook heden ten dage Ayuthaya nog steeds een grote indruk op zijn bezoekers. Zijn grandeur en schoonheid zijn nog steeds aanwezig en een bezoek aan de stad is dan ook meer dan de moeite waard. Als eerste bezoekt u Bang Pa Inn, de zomerresidentie van het koningshuis. In een prachtig park ziet u hier paleizen in diverse architecturen zoals o.a Chinees, Zwitsers en Victoriaans. Na dit bezoek gaat u per longtailboot verder voor bezoek aan de “Wat Sri Samphet tempel met zijn er naast gelegen ruïne complex. Daarna bezoekt u de werkelijk schitterende, aan de rivier gelegen, “Wat Chawathanaram” tempel. Vervolgens gaat u verder naar Sukhothai alwaar u in de late namiddag zal arriveren.
Overnachting in het Sawadees Sukhothai Resort *** .

   

Dag 02 Sukhothai – Tak – Mae Sot (210 km)
Na het ontbijt verder op ontdekking in Sukhothai, eveneens een oude koningsstad welke van 1238 tot 1350 als hoofdstad fungeerde. Hier bezoekt u het Sukhothai Historical Park met zijn immense boeddhabeelden. Daarna gaat u verder naar het westen en komen de bergen in zicht. De route is heel rustig en de natuur wordt steeds mooier. Ongeveer 50 km lang slingert de weg zich door de bergen en geniet u van de natuur. Bij “Magic Hill” maken we een opmerkelijke stop. De minivan parkeren we tegen een heuvel bergopwaarts en wanneer we deze in zijn ”vrij” zetten zou de minivan dus achterwaarts de heuvel af moeten rijden. Maar het tegenovergestelde is het geval, namelijk heel langzaam gaat de auto naar boven rijden! Zijn het onverklaarbare krachten of een magnetisch veld? U mag er zelf over oordelen. In de loop van de middag arriveert u in Mae Sot dat tevens de grens vormt met Myanmar. In het verleden zijn hier veel grensincidenten geweest die zich voornamelijk in de bergen afspeelden. Tegenwoordig is Mae Sot een vrij drukke  grensplaats en is er veel handel. Op de grensmarkt, die we tevens zullen bezoeken, wordt dan ook veel koopwaar aangeboden dat uit Mynamar afkomstig is.
Overnachting in Centara@Centara Mae Sot Hills Hotel ***.

Dag 03 Mae Sot

 
Mae Sot is gelegen aan de Moei River welke de grens met Birma vormt. Hier is veel handel en er zijn hier dingen te koop welke je elders in Thailand bijna niet aantreft. Na het ontbijt bezoekt u de Pacharoen watervallen. Vervolgens bezoekt u de Thai – Birmese grensmarkt en daarna de “ Wat Chumphon Khiri”, een tempel welke een chedi bezit die afkomstig is uit Birma en gedecoreerd is met gouden mozaïek tegeltjes. Ook een bezoek aan “Wat Thai Watthanaram” met zijn in Birmese stijl ontworpen boeddabeeld.
Overnachting in het Mae Sot Hills Hotel ***

Dag 04 Mae Sot – Mae Sariang (260 km)

 
Na het ontbijt beginnen we aan een bijzonder spectaculaire route, namelijk Highway 105 van Mae Sot naar Mae Sariang. Jarenlang was deze weg een van de vluchtwegen voor stammen vanuit Birma. Thailand bouwde vele vluchtelingenkampen en na ongeveer 55 km zien we veel van deze kampen die bewoond worden door bergstammen die jaren geleden van Birma Thailand zijn in gevlucht. De Thaise overheid zoekt een zo goed mogelijke oplossing voor deze stammen, terugkeer naar Myanmar lijkt echter uitgesloten. De route gaat verder door een imponerend berggebied. Links zien we uit over Birma met vaak prachtige panorama’s terwijl we eveneens aan de Thaise zijde genieten van een overweldigende natuur. De weg is zeer rustig en de hele dag door zullen we niet veel verkeer tegenkomen zodat we op een prettige manier ons eigen tempo kunnen bepalen. In de namiddag arriveren we in Mae Sariang, een plaatsje dat is gelegen aan de Yuam rivier. Een voor westerse begrippen nog steeds onbekend stukje Thailand en dat maakt het juist meer dan interessant! U bezoekt de uit 1896 daterende Wat Chong Sung tempel. De rest van de dag is ter vrije besteding.
Overnachting in het Riverhouse Resort * * *

Dag 05 Mae Sariang – Mae Chaem – Krisda Doi (195 km)
Ook vandaag is de route wederom bijzonder mooi. U ziet uitgestrekte groene velden, bergen, veel bloemen en nog veel meer. Reist u in de periode van oktober t/m december, dan geniet u in de omgeving van Thong Bua Ton tevens van de enorme velden met bloemen welke dan in bloei staan. U bezoekt de enorme bergcliff van Ob Luang alwaar u tevens een wandeling maakt (niet vermoeiend). In Mae Chaem brengt u een bezoek aan “Wat Pa Daet”, een in Lanna stijl gebouwde tempel met prachtige muurschilderingen. Daarna verder naar Chom Thong waar u de “Wat Phra Thay Si Chom Thong” met zijn uit 1451 daterende chedi bezoekt. Deze tempel wordt gezien als een plek voor pelgrims. In de namiddag arriveert u bij Belle Villa, een resort dat is omgeven door vele honderden kleurrijke bloemen. Overnachting in het Belle Villa Resort * * * *.

Dag 06 Krisda Doi – Doi Inthanon – Chiang Mai (30 km)

 
Ontbijt in het resort. In de ochtend bezoekt u Doi Inthanon dat met zijn top van 2565 de hoogste berg van Thailand is. We rijden omhoog en genieten van vele vergezichten. Eveneens maken we door dit prachtige gebied een ontspannende wandeling en zult u genieten van de rust en de natuur. In dit gebied komen nog een aantal wilde dieren voor zoals o.a wilde katten en vliegende eekhoorns. Ook bevinden zich in dit gebied nederzettingen van de Karen en de Hmong bergstammen.
In de middag arriveert u in Chiang Mai waar het programma zal eindigen.

Bovengenoemd programma is onder voorbehoud van programma wijzigingen. Enkele programma items zijn afhankelijk van de weersomstandigheden.

Partner willen zijn ?

Aarzel niet om contact op te nemen via ons formulier, en we nemen zo snel mogelijk contact met u op !