Beautiful Thailand ( 10 dagen )

Individuele (privé) reis

Een rondreis die u in een prettig tempo een aantal hoogtepunten van Thailand zal laten zien. U start in Bangkok, een van de meest levendige steden ter wereld met veel bezienswaardigheden. Vervolgens reist u naar de River Kwai en gaat u in Ayutthaya op ontdekking in het historische verleden. Per trein gaat u verder naar de kleurrijke stad Chiang Mai. Via de oude koningsstad Sukhothai reist u weer terug naar Bangkok waar de reis zal eindigen.

 

PROGRAMMA
Dag 01 Bangkok

Na aankomst op de luchthaven volgt de transfer naar uw hotel. De rest van de dag is ter vrije besteding. U kunt wat uit rusten of zelf alvast een beetje op verkenning gaan in deze bruisende stad.
Overnachting in het Travelodge Sukhumvit 11 Hotel (hartje centrum).

   

Uw programma begint vandaag met een leuke tocht, per Tuk Tuk, naar de rivier. Vervolgens gaat u een stukje per lokale taxiboot, bevindt u zich midden onder de lokale bevolking en krijgt u een goede indruk over wat zich allemaal afspeelt op en langs de waterkant. Vervolgens bezoekt u China Town. Dit is een wereld op zichzelf. Onvoorstelbaar chaotisch, fietsen, handkarren en scooters krioelen in kleine steegjes door elkaar heen. Maar niemand die zich daarover druk zal maken. “Welcome to China Town”. U wandelt door de smalle straatjes en bezoekt ook de Chinese markt met zijn doordringende Aziatische geuren, honderden soorten kruiden, bijzondere etenswaar en tal van andere “snuisterijen”.

 

Aansluitend nemen wij u mee naar de bloemenmarkt, de grootste in Thailand, die nooit sluit en dus 24 uur per dag geopend is. Vervolgens bezoekt u de Wat Pho, het grootste tempelcomplex van Bangkok en qua bezienswaardigheden nummer 17 op de wereldranglijst. Hier bezoekt u ook de enorme liggende boeddha met een lengte van 47 meter en hoogte van 15 meter. Wat Pho is tevens de bakermaat van de traditionele Thaise massage. Hier worden dan ook dagelijks lessen gegeven die om 5 uur in de ochtend beginnen. Vervolgens weer terug naar ons hotel. De rest van de dag is ter vrije besteding.
Overnachting in het Travelodge Sukhumvit 11 Hotel (hartje centrum).

 

Dag 03 Bangkok
Dag ter vrije besteding. Natuurlijk kun u inboeken op een van onze interessante excursies zoals bijvoorbeeld “Fietsen in Bangkok” of gewoon zelf op ontdekking gaan.
Overnachting in het Travelodge Sukhumvit 11 Hotel *** (hartje centrum).

Dag 04 Bangkok – River Kwai (190 km)
Na het ontbijt verlaat u Bangkok en bezoekt u als eerste het zogenaamde Talad Rotfai Mekong” stationnetje. Hier loopt de spoorlijn dwars door een lokale markt. De spoorweg is dan ook helemaal dicht gebouwd met parasols, manden, kisten etc. Komt er een trein aan, dan worden de parasols snel afgebroken, de manden, kisten en karren aan de kant geschoven en de “Thaise Intercity” kan probleemloos passeren. Een prachtig, en voor onze begrippen, ongekend en fotogeniek schouwspel.
Vervolgens gaat u verder naar Damnern Saduak waar u een bezoek brengt aan de nog grootst zijnde drijvende markt van Thailand. Het laatste stuk doen we per longtailboot zodat we al varend op bij markt zullen arriveren. Het is een prachtig en kleurrijk schouwspel om te zien hoe de trotse Thaise dames al varend hun koopwaar aan de man weten te brengen. Vervolgens een bezoek aan de  “Bridge on The River Kwai en het erekerkhof.
In de middag gaat u aan boord van de beruchte “Death Railway Train” en maken we een tocht over de “dodenspoorweg”. De tocht is een ware belevenis, zeker wanneer de trein zich schoorvoetend over het zogenaamde “bamboeviaduct” voort beweegt. Vanuit de trein heeft u eveneens een geweldig mooi uitzicht over de River Kwai en zijn prachtige natuur. Overnachting inclusief diner in The Jungle Rafts ( dit is een bijzondere ervaring; de Jungle Rafts kent geen elektriciteit dus wordt alles verlicht door middel van lampions). De accommodatie is eenvoudig maar straalt veel charme uit waardoor een overnachting op de Jungle Rafts uniek is te noemen!

 

Dag 05 River Kwai – Ayutthaya (130 km)
Na het ontbijt rijden we richting Ayutthaya, de oude en cultuurrijke hoofdstad van Thailand. Eens was deze stad één van de machtigste steden in Azië en had het in zijn glorietijd zelfs meer inwoners dan in Londen in die tijd. In 1767 werd de stad door de Birmanen, om nog steeds onduidelijke redenen, deels verwoest. Echter, ook tegenwoordig is een bezoek aan Ayutthaya meer dan de moeite waard en heeft het zijn schoonheid en grandeur zeker niet verloren. De eerste stop maakt u bij de zomerresidentie van het koningshuis, Bang Pa In, waar u een collectie aantreft van paleizen in diverse architecturen zoals o.a. Chinees, Victoriaans en Zwitsers.

 

Vervolgens bezoekt u de “Wat Chawathanaram” en de “Wat Sri Samphet” tempel met zijn ernaast gelegen ruïnecomplex. In de middag heeft u tijd om op eigen gelegenheid Ayutthaya te ‘ontdekken’.
In de avond gaat u naar het treinstation waar de comfortabele slaaptrein naar Chiang Mai voor u klaar staat. U zal merken dat een treinreis in Thailand een bijzonder leuke en interessante ervaring is!! ( 2e  klas slaapplaats, voorzien van airconditioning ).

Dag 06 Chiang Mai
In de ochtend arriveert u in Chiang Mai en volgt de transfer naar uw hotel. Nadat u zich heeft opgefrist bezoekt u de op 1056 meter hoogte gelegen Doi Suthep bergtempel, één van de mooiste en belangrijkste in Noord Thailand. Niet alleen de tempel is mooi, maar eveneens heeft u hier vandaan een prachtig uitzicht over de stad Chiang Mai en zijn groene valleien!

 

Daarna bezoekt u het handicraftcenter en ziet u o.a hoe parasols handmatig worden beschilderd en hoe hout tot prachtige kunstvoorwerpen worden vervaardigd.
Overnachting in DE Charm Chiang Mai Hotel * * *

Dag 07 Chiang Mai

 

Vandaag brengen we op verantwoorde wijze een dagje door bij de olifanten. We verlaten Chiang Mai en rijden richting jungle. Onderweg stoppen we bij een lokale markt om maaltijden in te slaan voor onze Jumbo’s. Even later arriveren we en merken we dat de olifanten het maar wat leuk vinden dat we zijn gearriveerd, het zijn immers warmhartige dieren. Na verwelkoming en kennismaking kleden wij ons om en gaan we der rest van de dag gekleed in een mahout (olifanten verzorger) outfit. Vervolgens een uitleg over de olifant in Thailand. Daarna geven we ze te eten en vervolgens beginnen we aan een wandeling door de velden en jungle. Eenmaal bij de rivier aangekomen is het tijd voor een verkwikkend bad. Samen met de dikhuiden gaan we de rivier in en voorzien we ze van een heerlijke wasbeurt hetgeen ze als echt aangenaam beschouwen. We laten de olifanten een poosje lekker “ploeteren” in het verkoelende water en vervolgens gaan we aan tafel voor de lunch. Daarna spenderen we nog enige tijd met de olifanten en vervolgens is het tijd geworden om afscheid te nemen. Aansluitend transfer naar ons hotel. Een interessante en leerzame dag ligt achter ons.
Overnachting in het DE Charm Chiang Mai Hotel * * *.

Dag 08 Chiang Mai
Een dag ter vrije besteding. Chiang Mai nodigt echter uit om nader te worden ontdekt want deze “Roos van het Noorden” is een plaats die veel te bieden heeft. Zo staan er o.a. nog veel koloniale woningen en leent de stad zich prima voor een wandeling of fietstocht langs enkele tempels zoals de “Wat Chiang Man”, “Wat Phra Singh” ( een uit 1345 daterende tempel ). Ook is het bijvoorbeeld leuk om deze tempels per Tuk Tuk te bezoeken, de populaire open 3 –wiel taxi. Ook is het leuk om een bezoek te brengen aan de levendige Warorot Market. In de avond nodigt de beroemde nightbazar uit tot interessante “koopjes”!
Overnachting in DE Charm Chiang Mai Hotel ***.

  

Dag 09 Chiang Mai – Lampang – Sukhothai – Phitsanuloke (350 km)
Na het ontbijt gaat u verder naar Lampang. Vervolgens een stop bij de Baan Thung Kwian bosmarkt, welke o.a. bekend staat om zijn vele kruiden en insecten. Alles wat springt, loopt, zwemt, kruipt, rent, vliegt en / of zich op een andere manier weet voort te bewegen wordt hier wel te koop aangeboden. Vervolgens verder zuidwaarts naar de oude koningsstad Sukhothai. Van 1238 tot 1350 fungeerde Sukothai als hoofdstad. Onder leiding van koning Ramkhamhaeng kende de stad een rijke bloeiperiode. Veel van deze rijkdommen gaan we bezichtigen in het Sukothai Historical Park waar we o.a. immense boeddhabeelden zullen bewonderen.

 

Vervolgens is het nog iets meer dan een uur rijden naar Phitsanuloke waar we zullen overnachten.
Overnachting in het Amarin Lagoon Hotel * * *

Dag 10 Phitsanuloke– Lopburi – Bangkok (350 km)
Na het ontbijt bezoekt u de Wat Mahatat, een tempel die volgens kenners het mooiste boeddhabeeeld van heel Thailand herbergt. Daarna gaat u verder naar Lopburi waar u het zogenaamde “Palace of the Monkeys” zal bezoeken. Hier zijn de apen al sinds jaar en dag gehuisvest in een oude tempel en lijken ze wel, gezien hun grote aantal, de officiële bewoners te zijn. De apen begeven zich overigens niet alleen in de tempel, maar lopen ook gewoon langs de verkeersweg en klauteren tevens op de daken van de omliggende woningen hetgeen een spectaculair beeld oplevert. Lopburi is al zo gewend aan de apen dat er zelfs een biersoort naar is vernoemd namelijk “Monkey Beer” waarvan de brouwerij ook in Lopburi staat. Na dit nogal “levendige” bezoek gaat u verder naar Bangkok waar deze rondreis zal eindigen.

Bovengenoemd programma is onder voorbehoud van programma wijzigingen. Enkele programma items zijn afhankelijk van de weersomstandigheden.

 

Partner willen zijn ?

Aarzel niet om contact op te nemen via ons formulier, en we nemen zo snel mogelijk contact met u op !