Avontuurlijke Verrassingen ( 12 dagen )

Individuele (privé) reis

Avontuurlijk Thailand is een combinatie van belangrijke bezienswaardigheden en avontuurlijke tochten. Een afwisselende reis die u van Bangkok via de River Kwai zal brengen naar prachtige streken waar nog maar nauwelijks Westerse toeristen komen. Volop zal u genieten van een vaak overweldigende natuur. Ook maakt u kennis met een vande meest opmerkelijke bergstammen ter wereld, de zogenaamde “longnecks”. In Chiang Mai slaan we een verantwoord bezoek aan de olifanten zeker niet over en later reist u per slaaptrein weer terug naar Bangkok. Een boeiend avontuur!

 

PROGRAMMA
Dag 01 Bangkok
Na aankomst transfer naar uw hotel. Nadat u bent opgefrist kunt u zelf alvast op ontdekking gaan. Bangkok bruist van activiteiten, heeft volop bezienswaardigheden en een onmiskenbare Aziatische sfeer. Daarnaast is het de stad met de meeste restaurants ter wereld, van spotgoedkoop tot heel duur en bovendien is Bangkok een winkelparadijs bij uitstek. Verplaatsen kunt u zich per traditionele “Tuk Tuk” of per supermoderne Sky Train (elke 3 minuten een trein), per supermoderne metro (elke 3 minuten een trein). Een stad die 24 uur leeft en waar u zich op alle hoeken van de straat veilig zult voelen! En dat is inderdaad uniek! Bangkok! Daar raak je gewoon niet over uitgepraat.
Overnachting in het Travelodge Sukhumvit 11 Hotel * * * (hartje centrum).

Dag 02 Bangkok

   

Het programma begint vandaag met een leuke tocht, per Tuk Tuk, naar de rivier. Vervolgens gaat u een stukje per lokale taxiboot, bevindt u zich midden onder de lokale bevolking en krijgt u een goede indruk over wat zich allemaal afspeelt op en langs de waterkant. Vervolgens bezoekt u China Town. Dit is een wereld op zichzelf. Onvoorstelbaar chaotisch, fietsen, handkarren en scooters krioelen in kleine steegjes door elkaar heen. Maar niemand die zich daarover druk zal maken. “Welcome to China Town”. U wandelt door de smalle straatjes en bezoekt ook de Chinese markt met zijn doordringende Aziatische geuren, honderden soorten kruiden, bijzondere etenswaar en tal van andere “snuisterijen”. Aansluitend nemen wij u mee naar de bloemenmarkt, de grootste in Thailand, die nooit sluit en dus 24 uur per dag geopend is. Vervolgens bezoekt u de Wat Pho, het grootste tempelcomplex van Bangkok en qua bezienswaardigheden nummer 17 op de wereldranglijst. Hier bezoekt u ook de enorme liggende boeddha met een lengte van 47 meter en hoogte van 15 meter. Wat Pho is tevens de bakermaat van de traditionele Thaise massage. Hier worden dan ook dagelijks lessen gegeven die om 5 uur in de ochtend beginnen. Vervolgens weer terug naar ons hotel. De rest van de dag is ter vrije besteding.
Overnachting in het Travelodge Sukhumvit 11 Hotel (hartje centrum).

Dag 03 Fietsen in Bangkok! 

 

Een bijzonder populaire excursie is “Fietsen in Bangkok. Een stad met 18 miljoen inwoners en meer dan 6 miljoen voertuigen! Tijdens deze tour laten we u kennismaken met het ochtend ritueel van deze kleurrijke stad; de stad ontwaakt , de mensen haasten zich naar het werk en kopen nog even een ontbijtje bij één van de vele stalletjes langs de kant van de weg. We nemen een kijkje in de huiskamers van Bangkok, kleine optrekjes gebouwd aan de rand van een kanaal… het echte lokale leven van Bangkok. Na dit indrukwekkende eerste gedeelte, fietsen we naar de pier aan de oever van de Chao Praya rivier. Hier ligt onze longtail boot die ons met fiets en al naar de overkant zal brengen, het groene hart van Bangkok. Een overdadig groen gebied met zijn vele oude plantages. Het is moeilijk voor te stellen dat niet zo ver hier vandaan, aan de andere kant van de rivier de drukke wereldstad door raast, terwijl hier een serene rust heerst. We fietsen over de kronkelende verhoogde fietspaden, langs de tropische plantages en door kleine woongemeenschappen. We passeren kleine schooltjes en kinderen zwaaien ons vrolijk tegemoet. Verder zien we de typische Thaise huizen, palmen, bananen en nog veel meer. Een geweldige ervaring! De middag is ter vrije besteding.

Note! Voor deze excursie gaat u zelf ( heel eenvoudig ) naar het startpunt van de fietstocht. Uw gids zal u hierover verdere uitleg geven.

De middag is ter vrije besteding.
Overnachting in het Travelodge Sukhumvit 11 Hotel *** (hartje centrum).

Dag 04 Bangkok – Rotfai Talad – Drijvende Markt – River Kwai (170 km)

 

Na het ontbijt verlaat u Bangkok en bezoekt u als eerste het zogenaamde Talad Rotfai Mekong” stationnetje. Hier loopt de spoorlijn dwars door een lokale markt. De spoorweg is dan ook helemaal dicht gebouwd met parasols, manden, kisten etc. Komt er een trein aan, dan worden de parasols snel afgebroken, de manden, kisten en karren aan de kant geschoven en de “Thaise Intercity” kan probleemloos passeren. Een prachtig, en voor onze begrippen, ongekend en fotogeniek schouwspel.
Vervolgens gaat u verder naar Damnern Saduak waar u een bezoek brengt aan de nog grootst zijnde drijvende markt van Thailand. Het laatste stuk doen we per longtailboot zodat we al varend bij de markt zullen arriveren. Het is een prachtig en kleurrijk schouwspel om te zien hoe de trotse Thaise dames al varend hun koopwaar aan de man weten te brengen. In de middag gaat u om 16:00 aan boord van de beruchte “Death Railway Train” en maken we een anderhalf uur durende tocht over de “dodenspoorweg”.

De tocht is een ware belevenis, zeker wanneer de trein zich schoorvoetend over het zogenaamde “bamboeviaduct” voort beweegt. Ook passeren we The Bridge On The River Kwai. Aansluitend transfer naar het nabij gelegen Royal River Kwai Resort * * * * voor overnachting.

Dag 05 River Kwai – Ayutthaya – Kamphang Phet (440 km)

 

Na het ontbijt rijden we richting Ayutthaya, de oude hoofdstad van Thailand. Eens behoorde Ayutthaya tot een van de meest machtigste steden in Z.O. Azie. De stad was bezaaid met tempels en paleizen in is tegenwoordig benoemd tot “werelderfgoed”. We bezoeken hier de Wat Sri Samphet tempel met zijn ernaast gelegen ruïne complex hetgeen een erg indrukwekkend geheel vormt. Daarna een bezoek aan de Wat Chai Mongkul tempel met zijn rijen boeddhabeelden. Na de lunch rijden we verder naar Kamphang Phet waar we in de late middag zullen arriveren. Overnachting in het Navarat Heritage Hotel **.

Dag 06 Kamphang Phet – Mae Sot (140 km)

 

Na het ontbijt maken we een fietstocht door Kamphaeng Phet, een oude historische stad. De tocht gaat deels door het prachtige Historical Park, een mooi begin van de dag! Daarna gaat u verder en komen de bergen in zicht. De route is heel rustig en de natuur wordt steeds mooier. Ongeveer 50 km lang slingert de weg zich door de bergen en geniet u van de natuur. Bij “Magic Hill” maken we een opmerkelijke stop. De minivan parkeren we tegen een heuvel bergopwaarts en wanneer we deze in zijn ”vrij” zetten zou de minivan dus achterwaarts de heuvel af moeten rijden. Maar het tegenovergestelde is het geval, namelijk heel langzaam gaat de minivan naar boven rijden! Zijn het onverklaarbare krachten of een magnetisch veld? U mag er zelf over oordelen. In de loop van de middag arriveert u in Mae Sot dat tevens de grens vormt met Myanmar. In het verleden zijn hier veel grensincidenten geweest die zich voornamelijk in de bergen afspeelden. Tegenwoordig is Mae Sot een rustig grensplaatsje en een soort handels stadje. Op de grensmarkt, die we tevens zullen bezoeken, wordt dan ook veel koopwaar aangeboden dat uit Birma afkomstig is.
Overnachting in het Centara Mae Sot Hills Hotel ***.

Dag 07 Mae Sot – Mae Sariang (260 km)

 

Na het ontbijt beginnen we aan een bijzonder spectaculaire route, namelijk Highway 105 van Mae Sot naar Mae Sariang. Jarenlang was deze weg een van de vluchtwegen voor stammen vanuit Myanmar. Thailand bouwde vele vluchtelingenkampen en na ongeveer 55 km zien we veel van deze kampen die bewoond worden door bergstammen die jaren geleden van Myanamar Thailand zijn in gevlucht. De Thaise overheid zoekt een zo goed mogelijke oplossing voor deze stammen, terugkeer naar Myanamar lijkt echter uitgesloten. De route gaat verder dwars door een imponerend berggebied. Links zien we uit over Myanmar met vaak prachtige panorama’s terwijl we eveneens aan de Thaise zijde genieten van een overweldigende natuur. De weg is zeer rustig en de hele dag door zullen we niet veel verkeer tegenkomen zodat we op een prettige manier ons eigen tempo kunnen bepalen. In de namiddag arriveren we in Mae Sariang. Een voor westerse begrippen nog steeds onbekend stukje Thailand en dat maakt het juist meer dan interessant!
Overnachting in het Riverhouse Resort * * *

Dag 08 Mae Sariang – Mae Hong Sorn (170 km)
Hebben we in de afgelopen dagen al kunnen genieten van de puurheid van Thailand en een schitterende natuur, vandaag beginnen we aan een stukje Thailand dat, qua natuur, zondermeer behoort tot het allermooiste van Thailand. En we zeggen het er eerlijk bij, wanneer u niet goed kunt tegen wegen die maar blijven “draaien”, dan is deze route niet meteen aan te raden. Maar uiteraard doen we het heel rustig aan en maken we diverse stops. De weg klimt omhoog naar de uitlopers van de Himalaya en levert daarbij schitterende panorama’s op. Om elke bocht lijkt wel weer een een decor te verschijnen en dit in combinatie met de mystiek van de bergbewoners en de rust brengen een bepaalde sfeer met zich mee. In de middag arriveren we in Mea Hong Son dat eigenlijk niet veel meer is dan een bergdorp. Van oorsprong is dit het dorp van de Shan People, een stam die oorspronkelijk afstamt uit China en deels India. Het zal u opvallen dat de mensen hier erg klein zijn. Voordat we in checken brengen we een bezoek aan de bergtempel Wat Doi Kung. Hier genieten we van een schitterend uitzicht over het plaatsje Mae Hong Son. In de middag heeft u de tijd om op ontdekking te gaan in het bergdorp Mae Hong Son. We overnachten in het Fern Resort * * *

Dag 09 Mae Hong Son – Pai (120 km)

   

In de ochtend brengen we een bezoek aan de zogenaamde “longneck” bergstam. Een deel van de vrouwen dragen bronzen ringen om hun nek die hierdoor wordt opgerekt, soms wel tot 25 cm lang. Vreemd genoeg is ook vandaag de dag de juiste reden voor het dragen van deze ringen niet bekend en doen zich hierover diverse verhalen de ronde. Dat het een der meest opmerkelijke stammen ter wereld betreft is wel duidelijk. Vervolgens verlaten we Mae Hong Son en is de route die we vandaag rijden zelfs nog vele malen mooier dan de route van de dag ervoor. We passeren het, per weg, hoogst bereikbare punt in Thailand. Onderweg zullen we diverse stops maken o.a. bij visgrotten waar duizenden karpers zwemmen. Verder staat dit gebied bekend om haar velen bergstammen zoals de Lahu en Akha. Met regelmaat genieten we van schitterende panorama’s soms zelfs adembenemend. In de loop van de middag arriveren we in Pai dat qua ligging wordt gezien als een van de mooiste dorpen in Thailand.
Overnachting in het Belle Villa Pai * * *

Dag 10 Pai – Chiang Mai (215 km)

 

We doen het rustig aan en in de ochtend heeft u de tijd om door Pai en zijn omgeving te wandelen. In de middag vertrekken we naar Chiang Mai, de op een na grootste stad in Thailand en o.a. populair vanwege zijn bijzondere sfeer. De stad ademt dan ook veel meer als een uit de kluiten gewassen dorp dan een stad. Chiang Mai beschikt over meer dan 800 jaar oude stadswallen, kent vele koloniale woningen, kleurrijke markten en veel andere bezienswaardigheden. Bij een bezoek aan Chiang Mai mag uiteraard de bekende bergtempel Doi Suthep niet ontbreken. Alleen de tocht al naar boven is al een belevenis. Deze tempel staat bekend als een der mooiste en belangrijkste tempels van noord Thailand, de Wat Phra Doi Suthep tempel. Het verhaal gaat dat de olifant van de koning Nue, in 1390, de berg opliep en “trompetterde” waarbij hij 3 rondjes liep. De koning heeft toen bepaald dat er op de bewuste plek een chedi moest worden gebouwd hetgeen dus ook geschiedde. Heden ten dage is het niet meer alleen de chedi die indruk maakt maar ook de schoonheid van de tempel. Eveneens heeft u van deze plek een waarlijk mooi panorama over de stad Chiang Mai welk omgeven door zijn groene valleien.
Overnachting in DE Charm Chiang Mai Hotel * * *

Dag 11 Chiang Mai

 

Vandaag brengen we op verantwoorde wijze een dagje door bij de olifanten. We verlaten Chiang Mai en rijden richting jungle. Onderweg stoppen we bij een lokale markt om maaltijden in te slaan voor onze Jumbo’s. Even later arriveren we en merken we dat de olifanten het maar wat leuk vinden dat we zijn gearriveerd, het zijn immers warmhartige dieren. Na verwelkoming en kennismaking kleden wij ons om en gaan we der rest van de dag gekleed in een mahout (olifanten verzorger) outfit. Vervolgens een uitleg over de olifant in Thailand. Daarna geven we ze te eten en vervolgens beginnen we aan een wandeling door de velden en jungle. Eenmaal bij de rivier aangekomen is het tijd voor een verkwikkend bad. Samen met de dikhuiden gaan we de rivier in en voorzien we ze van een heerlijke wasbeurt hetgeen ze als echt aangenaam beschouwen. We laten de olifanten een poosje lekker “ploeteren” in het verkoelende water en vervolgens gaan we aan tafel voor de lunch. Daarna spenderen we nog enige tijd met de olifanten en vervolgens is het tijd geworden om afscheid te nemen. Aansluitend transfer naar ons hotel. Een interessante en leerzame dag ligt achter ons.
Overnachting in het DE Charm Chiang Mai Hotel * * *.

Day 12 Chiang Mai – Bangkok

De ochtend is ter vrije besteding. In de middag transfer naar het treinstation en nemen we even later de slaaptrein naar Bangkok.

 

Day 12 Bangkok
In de vroege ochtend arriveert u in Bangkok waar het programma eindigt.

Bovengenoemd programma is onder voorbehoud van programma wijzigingen. Enkele programma items zijn afhankelijk van de weersomstandigheden.

Partner willen zijn ?

Aarzel niet om contact op te nemen via ons formulier, en we nemen zo snel mogelijk contact met u op !