Avontuurlijk Noord-Thailand ( 7 dagen )

Individuele (privé) reis

Deze reis neemt u mee naar een overweldigend natuurschoon en zal u tevens het per weg hoogst bereikbare punt in Thailand passeren. Een reis met veel prachtige panorama’s en eveneens bezoek aan diverse bergstammen zoals o.a. de Akha, Lahu en de opmerkelijke “longnecks”. Ook overnacht u in het dorp van een Karen stam. Een exotische en tevens leerzame rondreis!

Nl 012 rij 1 foto 1 NL 012 rij 1 foto 2 Nl 012 rij 1 foto 3 NL 012 rij 1 foto 4 Nl 012 rij 1 foto 5 NL 012 rij 1 foto 6

PROGRAMMA
Dag 01 Chiang Mai – Mae Sariang (220 km)
Ons eerste bezoek van vandaag is het Doi Inthanon National Park waar u niet alleen van de uitzonderlijke schoonheid van de natuur kan genieten, maar ook van de rust en harmonie van de natuur. In het park bezoeken we Mae Ya waterval en een lokale bergstam. Vervolgens gaat u verder naar het Ob Luang ravijn welke door de natuurlijke krachten en erosie werd gevormd. Erosie is typisch voor dit gebied langs de oevers van de Mae Jaem rivier. In de namiddag arriveert u in Mae Sariang. Een voor westerse begrippen nog steeds onbekend stukje Thailand en dat maakt het juist meer dan interessant!
Overnachting in het Riverhouse Resort * * *

Dag 02 Mae Sariang – Mae Hong Son ontbijt (170 km)

 
Heeft u gisteren al kunnen genieten van de puurheid van Thailand en een schitterende natuur, vandaag beginnen we aan een stukje Thailand dat, qua natuur, zondermeer behoort tot het allermooiste van Thailand. En we zeggen het er eerlijk bij, wanneer u niet goed kunt tegen wegen die maar blijven “draaien”, dan is deze route niet meteen aan te raden. Maar uiteraard doen we het heel rustig aan en maken we diverse stops. De weg klimt omhoog naar de uitlopers van de Himalaya en levert daarbij schitterende panorama’s op. Om elke bocht lijkt wel weer een decor te verschijnen en dit in combinatie met de mystiek van de bergbewoners en de rust brengen en bepaalde sfeer met zich mee. In de middag arriveren we in Mea Hong Son dat eigenlijk niet veel meer is dan een bergdorp. Van oorsprong is dit het dorp van de Shan People, een stam die oorspronkelijk afstamt uit China en deels India. Het zal u opvallen dat de mensen hier erg klein zijn. In de middag heeft u de tijd om op ontdekking te gaan in het bergdorp Mae Hong Son.
Overnachting in het Fern Resort * * *.

Dag 03 Mae Hong Son – Pai (120 km)

  

In de ochtend brengen we een bezoek aan de zogenaamde “longneck” bergstam. Een deel van de vrouwen dragen bronzen ringen om hun nek die hierdoor wordt opgerekt, soms wel tot 25 cm lang. Vreemd genoeg is ook vandaag de dag de juiste reden voor het dragen van deze ringen niet bekend en doen zich hierover diverse verhalen de ronde. Dat het een van de meest opmerkelijke stammen ter wereld betreft is wel duidelijk. Hierna bezoeken we de kleine tempel die is gelegen midden op de berg met een mooi uitzicht over Mae Hong Son. Uiteraard mag een bezoek aan de (vis) grot, waar duizenden karpers zwemmen, hier niet ontbreken. Vervolgens verlaten we Mae Hong Son en is de route die we vandaag rijden zelfs nog vele malen mooier dan de route van de dag ervoor. We passeren het, per weg, hoogst bereikbare punt in Thailand. Met regelmaat genieten we van schitterende panorama’s welke soms zelfs adembenemend. Onderweg maken we tevens een stop bij 2 bergstammen die dit gebied rijk zijn o.a. Lahu en de Akha stam. In de loop van de middag arriveren we in Pai dat qua ligging wordt gezien als een van de mooiste dorpen van Thailand.
Overnachting in het Belle Villa Resort * * *

Dag 04 Pai

 

In de ochtend rijdt u naar de warmwaterbronnen welke niet ver van het rustige Pai vandaan. In de middag maken we een trekking naar twee Karen hilltribe dorpen. Tijdens uw tocht kunt u genieten van de natuur en het exotische landschap. In de dorpen kunt u zien hoe het alledaagse leven en de primitieve cultuur van deze mensen wordt geleefd. We overnachten op een primitieve manier bij de Karen stam inclusief een eenvoudig diner.

Dag 05 Karen hill tribe – Chiang Mai
Na het ontbijt gaat de tocht verder. We maken een trekking van een uur naar het olifanten kamp in de jungle. Aansluitend een, dwars door de jungle, samen met de olifanten 1 uur durende wandeling  naar het dorp van de Lahu bergstam. Vervolgens zakken we per bamboevlot de rivier af naar het dorp van het bergvolk de Shan. Tijdens uw avontuurlijke tocht beleeft u de cultuur van verschillende bergvolkeren en kunt genieten van de exotische natuur om u heen. Deze dag biedt veel fotomomenten. In de middag vertrekt u naar Chiang Mai ( 215 km), de op een na grootste stad in Thailand en o.a. populair vanwege zijn bijzondere sfeer. De stad ademt dan ook veel meer als een uit de kluiten gewassen dorp dan een stad. Chiang Mai beschikt over meer dan 800 jaar oude stadswallen, kent vele koloniale woningen, kleurrijke markten en veel bezienswaardigheden.
In de namiddag arriveert u in Chiang Mai.
Overnachting in De Charme Chiang Mai Hotel * * *

  

Dag 06 Chiang Mai – Bangkok
Deze dag heeft u tot laat in de middag de tijd om uw laatste inkopen te doen in Chiang Mai voordat u met de slaaptrein (2e klas met airco) naar Bangkok vertrekt. Overnachting in de trein.

Dag 07 Bangkok
In de vroege ochtend arriveert u op het station van Bangkok en eindigt uw programma.

Bovengenoemd programma is onder voorbehoud van programma wijzigingen. Enkele programma items zijn afhankelijk van de weersomstandigheden.

 

 

Partner willen zijn ?

Aarzel niet om contact op te nemen via ons formulier, en we nemen zo snel mogelijk contact met u op !