Amazing Thailand (11 dagen )

Individuele (privé) reis

Een rondreis die u naar bezienswaardigheden brengt die u bij een eerste bezoek aan Thailand zeker gezien moet hebben. Na Bangkok bezoekt u de drijvende markt en de legendarische River Kwai. Via de oude hoofdstad Ayutthaya gaat u verder noordwaarts. In de Gouden Driehoek krijgt u een goede indruk over wat zich hier, nog niet zo heel lang geleden, allemaal heeft afgespeeld. Vervolgens verder naar de oude stad Chiang Mai die door velen wordt gezien als de leukste stad van Thailand. Per slaaptrein reist u weer terug naar Bangkok waar uw programma zal eindigen.

  

PROGRAMMA
Dag 01 Bangkok
Na aankomst op de luchthaven van Bangkok volgt de  transfer naar uw hotel. Nadat u bent opgefrist kunt u zelf alvast op ontdekking gaan. Bangkok bruist van activiteiten, heeft volop bezienswaardigheden en een onmiskenbare Aziatische sfeer. Daarnaast is het de stad met de meeste restaurants ter wereld, van spotgoedkoop tot heel duur en bovendien is Bangkok een winkelparadijs bij uitstek. Verplaatsen kunt u zich per traditionele “Tuk Tuk”, per supermoderne Sky Train (elke 3 minuten een trein) of per supermoderne metro (elke 5 minuten een trein). Een stad die 24 uur leeft en waar u zich op alle hoeken van de straat veilig zal voelen! En dat is inderdaad uniek! Bangkok! Daar raak je gewoon niet over uitgepraat.
Overnachting in het Travelodge Sukhumvit 11 Hotel *** (hartje centrum).

Dag 02 Bangkok
Per openbaar vervoer maken we een leuke tocht naar de rivier. Vervolgens gaat u een stukje per lokale taxiboot en bevindt u zich midden onder de lokale bevolking en krijgt u een goede indruk over wat zich allemaal afspeelt op en langs de waterkant. Daarna gaat u op ontdekking in China Town, de nog grootste en meest authentieke China Town ter wereld. Dit is een wereld op zichzelf. Onvoorstelbaar chaotisch, fietsen, handkarren en scooters krioelen in kleine steegjes door elkaar heen. Maar niemand die zich daarover druk zal maken. “Welcome to China Town”. U wandelt door de smalle straatjes en bezoekt ook de Chinese markt met zijn doordringende Aziatische geuren, honderden soorten kruiden, bijzondere etenswaar en tal van andere “snuisterijen”. Aansluitend nemen wij u mee naar de bloemenmarkt, de grootste in Thailand, die nooit sluit en dus 24 uur per dag geopend is. Vervolgens bezoekt u de Wat Pho, het grootste tempelcomplex van Bangkok en qua bezienswaardigheden nummer 17 op de wereldranglijst. Hier bezoekt u ook de enorme liggende boeddha met een lengte van 47 meter en hoogte van 15 meter. Wat Pho is tevens de bakermaat van de traditionele Thaise massage. Hier worden dan ook dagelijks lessen gegeven die om 5 uur in de ochtend beginnen. Vervolgens weer terug naar ons hotel. De rest van de dag is ter vrije besteding.
Overnachting in het Travelodge Sukhumvit 11 Hotel (hartje centrum). Overnachting in het Travelodge Sukhumvit 11 Hotel *** (hartje centrum).

 

Dag 03 Bangkok
Dag ter vrije besteding. Wellicht een leuk idee om een leuke excursie te maken, zoals bijvoorbeeld “Fietsen in Bangkok”!
Overnachting in het Travelodge Sukhumvit 11 Hotel *** (hartje centrum).

Dag 04 Bangkok – River Kwai (160 km)
Na het ontbijt verlaat u Bangkok en bezoekt u als eerste het zogenaamde Talad Rotfai Mekong” stationnetje. Hier loopt de spoorlijn dwars door een lokale markt. De spoorweg is dan ook helemaal dichtgebouwd met parasols, manden, kisten etc. Komt er een trein aan, dan worden de parasols snel afgebroken, de manden, kisten en karren aan de kant geschoven en de “Thaise Intercity” kan probleemloos passeren. Een prachtig, en voor onze begrippen, ongekend en fotogeniek schouwspel.

   

Vervolgens gaat u verder naar Damnern Saduak waar u een bezoek brengt aan de nog grootst zijnde drijvende markt van Thailand. Het laatste stuk doen we per longtailboot zodat we al varend bij de markt zullen arriveren. Het is een prachtig en kleurrijk schouwspel om te zien hoe de trotse Thaise dames al varend hun koopwaar aan de man weten te brengen. Vervolgens bezoeken we de “Bridge on The River Kwai en het erekerkhof. In de middag gaat u aan boord van de beruchte “Death Railway Train” en maken we een tocht over de “dodenspoorweg”. De tocht is een ware belevenis, zeker wanneer de trein zich schoorvoetend over het zogenaamde “bamboeviaduct” voortbeweegt. Vanuit de trein heeft u eveneens een geweldig mooi uitzicht over de River Kwai en zijn prachtige natuur. In de namiddag arriveert u bij het Royal River Kwai Resort * * * * voor overnachting.

Dag 05 River Kwai – Ayutthaya – Phitsanuloke (340 km)
Na het ontbijt rijden we richting Ayutthaya, de oude hoofdstad van Thailand. Eens behoorde Ayutthaya tot een van de meest machtigste steden in Z.O. Azie. De stad was bezaaid met tempels en paleizen in is benoemd tot “werelderfgoed”. We bezoeken hier het Bang Pa In, de zomer residentie van het Thaise koningshuis. In een mooi aangelegd park ziet u hier diverse kleurrijke paleizen in verschillende stijlen. Vervolgens bezoekt u de Wat Sri Samphet tempel met zijn ernaast gelegen ruine complex hetgeen een erg indrukwekkend geheel vormt en de Wat Chaimongkul tempel met zijn vele boeddha beelden. In de middag rijden we verder naar Phitsanuloke waar we in de late middag zullen arriveren.
Overnachting in het Amarin Lagoon Hotel * * *.

 

Dag 06 Phitsanuloke – Sukhothai – Chiang Rai (390 km)
Na het ontbijt gaat u naar Sukhothai, een stad welke van 1238 tot 1350 als hoofdstad fungeerde. Hier bezoekt u het Historical Park met zijn immense boeddhabeelden. Tijdens dit bezoek zal het u duidelijk worden dat de stad ooit over een enorme rijkdom moet hebben beschikt. In de middag reist u verder noordwaarts en passeert u later in de middag een imposant berggebied. De overweldigende natuur heeft vele mooie panorama’s met vergezichten te bieden. Enroute bezoekt u het meer van Phayao en in de namiddag arriveert u in Chiang Rai. Overnachting in het Laluna Resort * * *.

   

Dag 07 Chiang Rai – Chiang Mai (260 km)
Na het ontbijt een bezoek aan de bergstammen waaronder de opmerkelijke longneck bergstam en maakt u kennis met hu primitieve manier van leven, een interessante ontmoeting. Vervolgens een bezoek aan een van de meest opvallende en mooiste tempels in Thailand, de Wat Rhong Khun tempel. Dit sneeuwwitte bolwerk lijkt meer op een sprookje dan op een tempel. De tempel, die in alle opzichten verschilt van elke andere tempel in Thailand, is een ontwerp van de kunstenaar Chalerm die met de verkoop van zijn schilderijen en andere kunstwerken geld bij elkaar spaarde om deze tempel uiteindelijk te kunnen bouwen. Dit bijzonder fotogenieke bouwwerk is een bezoek meer dan waard!
Vervolgens verder naar Chiang Mai, ook wel sinds jaar en dag “de Roos van het Noorden” genoemd. Enroute route een stop bij de warmwaterbronnen. In de namiddag arriveert u in Chiang Mai. Deze kleurrijke stad, die nog oude stadswallen bezit, lijkt veel meer op een uit de kluiten gewassen dorp dan een grote stad. Overnachting in het DE Charm Chiang Mai Hotel * * *

Dag 08 Chiang Mai
Vandaag brengen we op verantwoorde wijze een dagje door bij de olifanten. We verlaten Chiang Mai en rijden richting jungle. Onderweg stoppen we bij een lokale markt om maaltijden in te slaan voor onze Jumbo’s. Even later arriveren we en merken we dat de olifanten het maar wat leuk vinden dat we zijn gearriveerd, het zijn immers warmhartige dieren. Na verwelkoming en kennismaking kleden wij ons om en gaan we der rest van de dag gekleed in een mahout (olifanten verzorger) outfit. Vervolgens een uitleg over de olifant in Thailand. Daarna geven we ze te eten en vervolgens beginnen we aan een wandeling door de velden en jungle. Eenmaal bij de rivier aangekomen is het tijd voor een verkwikkend bad. Samen met de dikhuiden gaan we de rivier in en voorzien we ze van een heerlijke wasbeurt hetgeen ze als echt aangenaam beschouwen. We laten de olifanten een poosje lekker “ploeteren” in het verkoelende water en vervolgens gaan we aan tafel voor de lunch. Daarna spenderen we nog enige tijd met de olifanten en vervolgens is het tijd geworden om afscheid te nemen. Aansluitend transfer naar ons hotel. Een interessante en leerzame dag ligt achter ons.
Overnachting in het DE Charm Chiang Mai Hotel * * *.

 

Dag 09 Chiang Mai
Vandaag heeft u een dag ter vrije besteding. Chiang Mai nodigt u echter uit om nader te worden ontdekt want deze “Roos van het Noorden” is een plaats die veel te bieden heeft. Zo staan er o.a. nog veel koloniale woningen en leent de stad zich prima voor een wandeling of fietstocht langs enkele tempels zoals bijvoorbeeld de “Wat Chiang Man”en “Wat Phra Singh”. Ook is het bijvoorbeeld leuk om deze tempels per Tuk Tuk te bezoeken, de populaire open 3 –wiel taxi.
Overnachting in DE Charme Chiang Mai Hotel ***.

Dag 10 Chiang Mai – Bangkok
In de middag transfer naar het spoorwegstation alwaar u de slaaptrein naar Bangkok zal nemen ( 2e klas sleepingberth, voorzien van airconditioning ).

Day 11 Bangkok
In de vroege ochtend arriveert u in Bangkok en eindigt uw programma.

Bovengenoemd programma is onder voorbehoud van programma wijzigingen. Enkele programma items zijn afhankelijk van de weersomstandigheden.

 

 

 

 

Partner willen zijn ?

Aarzel niet om contact op te nemen via ons formulier, en we nemen zo snel mogelijk contact met u op !