Thailand in Vogelvlucht

Individuele (privé) reis

Korte 8 daagse tour die u in een soort “vogelvlucht” een goede indruk van Bangkok en enkele andere plaatsen zal geven. U bezoekt de River Kwai en het oude Ayuthaya alvorens u verder gaat naar de koninklijke badplaats Hua Hin. Bovendien gaat u genieten van “Fietsen en Koken” in Bangkok en van een spannende overnachting op de Jungle Rafts! Een veelzijdige tour op enkele dagen!

NL 015 rij 1 foto 1 NL 015 rij 1 foto 2 NL 015 rij 1 foto 3 NL 015 rij 1 foto 4

PROGRAMMA
Dag 01 Bangkok
Per openbaar vervoer maken we een leuke tocht naar de rivier. In Bangkok moet u namelijk minimaal een keertje in de Sky Train hebben gezeten, een van de meest moderne monorail systemen ter wereld. Bovendien heeft u vanuit de Sky Train een mooi uitzicht over Bangkok. Vervolgens gaat u een stukje per lokale taxiboot en bevindt u zich midden onder de lokale bevolking en krijgt u een goede indruk over wat zich allemaal afspeelt op en langs de waterkant. Vervolgens gaat u op ontdekking in China Town, de nog grootste en meest authentieke China Town ter wereld. U wandelt door de smalle steegjes en bezoekt ook de Chinese markt met zijn honderden soorten kruiden, bijzondere etenswaar en tal van andere “snuisterijen”. Aansluitend nemen wij u mee naar de bloemenmarkt, de grootste in Thailand, die nooit sluit en dus 24 uur per dag geopend is. Daarna bezoekt u de Grand Palace en zijn wat Phra Keo tempel, de meest belangrijke bezienswaardigheid in Thailand. Hier ziet u diverse, werkelijk schitterende, paleizen waarvan sommige een combinatie van Franse en Thaise architectuur. De Wat Phra Keo herbergt de wereldberoemde smaragden boeddha die dagelijks, vanuit alle delen uit de wereld, duizenden bezoekers trekt. De middag is ter vrije besteding.
Overnachting in het Tong Tara Hotel * * *

Dag 02 Bangkok FIETSEN en KOKEN in de TROPEN! ontbijt en lunch

NL 015 rij 2 foto 1 NL 015 rij 2 foto 2

Thais koken kan overal! Maar tijdens deze excursie koken we niet in een restaurant of een volledig ingerichte kookschool, nee, maar gewoon met heel eenvoudige middelen in de “middle of nowhere” maar niet ver van de bewoonde wereld vandaan. Een wel zeer bijzondere ervaring en eveneens zult u versteld staan van het bijzonder smakelijke resultaat!
We varen naar Ban Krachau, net even buiten het centrum van Bangkok gelegen. Hier staan de fietsen klaar en fietsen we door een schitterend gebied. Een heerlijk relaxt tochtje waarbij we niet veel auto’s zullen tegenkomen. De tocht is mooi! We zien traditionele houten woningen, palmen, bananen, orchideeën en kinderen wuiven ons tegemoet. Vervolgens fietsen we naar een bijzondere plek waar we gewoon in de “middle of nowhere” beginnen aan onze kookochtend.
Op eenvoudige pitjes en met eenvoudige “keukengereedschappen” gaan we zien dat we samen, in een zeer korte tijd, een voortreffelijke maaltijd gaan bereiden. Het bezig zijn en de unieke Aziatische geuren, welke deze ochtend prettig doordringend aanwezig, de rustige omgeving en de Thaise warmhartigheid alsmede de Thaise humor maken deze ochtend tot een ware belevenis. Het is typisch Thais waarbij we zullen zien dat er voor de echte Thaise keuken geen dure hulpmiddelen hoeven worden aangeschaft! De eenvoud van de bereiding siert de maaltijd! Nadat we hetgeen we samen hebben gekookt en genuttigd, eindigt deze kooksessie en fietsen we weer terug naar het beginpunt. De middag is ter vrije besteding.

Dag 03 Bangkok – Ayuthaya – ontbijt en lunch (95 km )
We verlaten Bangkok en gaan verder naar Ayuthaya, de oude hoofdstad van Thailand. Eens was deze stad bezaaid met tempels en paleizen. Ook heden ten dage maakt Ayuthaya op de meeste bezoekers nog een grote indruk en valt de stad onder het werelderfgoed. We bezoeken Bang Pa Inn, de zomerresidentie van het koningshuis. In dit park zien we een aantal paleizen in verschillende stijlen zoals o.a. Victoriaans, Chinees, Zwisters en Thais. Daarna een bezoek aan de Wat Sri Samphet met zijn enorme bronzen boeddhabeeld en zijn ernaast gelegen ruinecomplex. Lunch in een lokaal restaurant. Vervolgens bezoeken we de Wat Cha Wattanaran die met zijn prestigieuze ligging aan de rivier tot een van de mooiste tempels van heel Azie mag worden gerekend en de Wat Chai Mongkul. In de namiddag arriveren we bij ons hotel.
Overnachting in het Krungsri River hotel * * * *.

Dag 04 Ayuthaya – Trein markt – Drijvende Markt – River Kwai ontbijt en Lunch & diner (230 km )

NL 015 rij 3 foto 1 NL 015 rij 3 foto 2 NL 015 rij 3 foto 3

Na het ontbijt verlaten we Ayuthaya en bezoeken we als eerste het zogenaamde “Talad Rotfai ” stationnetje. Hier loopt de spoorlijn dwars door een lokale markt. De spoorweg is dan ook helemaal dicht gebouwd met parasols, manden, kisten etc. Komt er een trein aan, dan worden de parasols snel afgebroken, de manden, kisten en karren aan de kant geschoven en de “Thaise Intercity” kan probleemloos passeren. Een prachtig, en voor onze begrippen, ongekend en fotogeniek schouwspel.
Vervolgens gaat de reis verder naar Damnern Saduak waar een bezoek gebracht wordt aan de nog grootst zijnde drijvende markt van Thailand. Het laatste stuk doen we per longtailboot zodat we al varend bij de markt zullen arriveren. Het is een prachtig en kleurrijk schouwspel om te zien hoe de trotse Thaise dames al varend hun koopwaar aan de man weten te brengen. Vervolgens verder naar Kanachanaburi waar we aan de rivier zullen lunchen. Daarna gaan we aan boord van de beruchte “Death Railway Train” en maken we een 45 minuten durende tocht over de “dodenspoorweg”. De tocht is een ware belevenis, zeker wanneer de trein zich schoorvoetend over het zogenaamde “bamboeviaduct” voortbeweegt. In de namiddag varen we naar de Jungle Rafts. Diner en overnachting op de rafts van de Jungle Rafts ( eenvoudig, geen elektriciteit en een ware belevenis!).

Dag 05 River Kwai – Hua Hin ontbijt en lunch (190 km)
Na het ontbijt gaan we naar het olifantenkamp en maken we een 1 uur durende trekking per olifant waarbij we genieten van de Thaise jungle en al zijn bijbehorende geluiden.
Vervolgens maken we een kanotocht van 2 uur op de rivier de Kwai en genieten we van de prachtige natuur. Na de lunch een bezoek aan The Bridge on the River Kwai en het erekerkhof. Vervolgens rijden we verder naar Hua Hin waar we de laatste 3 nachten dichtbij strand en centrum zullen verblijven. In de nabije omgeving zijn volop gezellige restaurantjes en winkeltjes alsmede de dagelijkse avondmarkt.

Dag 06 Hua Hin (ontbijt)
Dag ter vrije besteding

Dag 07 Hua Hin (ontbijt)
Dag ter vrije besteding

Dag 08 Hua Hin (ontbijt)
Transfer naar de luchthaven.

Bovengenoemd programma is onder voorbehoud van programma wijzigingen. Enkele programma items zijn afhankelijk van de weersomstandigheden.

 

Reissom

Vanaf € 722,– per persoon bij 2 personen (2pk)

Inclusief

  • Alle genoemde bezienswaardigheden/excursies en transfers
  • Entreegelden
  • Transport per deluxe airco minivan
  • Dagelijks ontbijt, 4 x lunch, 1 x diner
  • Engels sprekende gids

Exclusief

  • Fooien
  • Overige uitgaven

Hoogtepunten van deze reis!

Overnachten op de rafts!

Routekaartje

Thailand in Vogelvlucht NL 075