Thailand Compleet

Individuele (privé) reis

Met een “knipoog” naar goed bewaarde geheimen!

Een veelzijdige reis die start vanuit Chiang Mai en u vervolgens heel veel van Thailand zal laten zien. Van Noord naar West, van West naar Oost en van Oost naar Zuid, deze reis is heel compleet en u zal dan ook veel indrukken op doen. U bezoekt de meest opmerkelijke stam, rijdt dwars door de rijstschuur van Siam en bij een Thaise boer gaat u overnachten in een geweldige safaritent! Natuurlijk slaan we de hoogtepunten van Bangkok niet over en gaat u verder naar het zuiden waar een bezoek aan het Khao Sok National Park een van de hoogtepunten zal zijn. De laatste dagen van deze reis brengt u door op het palmen eiland Koh Samui!

Programma
Dag 01 Chiang Mai – Mae Hong Sorn (240 km)
In de ochtend transfer naar de luchthaven voor een korte vlucht naar Mae Hong Sorn (10:20 / 10:55). Na aankomst bezoekt u een van de meest opmerkelijke bergstammen ter wereld, de zogenaamde “longnecks”. Een aantal vrouwen van deze stam dragen grote bronzen ringen om hun nek waardoor deze soms wel to 25 cm is opgerekt. Na de lunch hebben we tijd om Mae Hong Sorn verder te ontdekken .
Overnachting in het Golden Pai Resort * * *

Compleet01

Dag 02 Mae Hong Sorn – Chiang Dao (220 km)
We verlaten Mae Hong Sorn en rijden via een van de mooiste routes in Thailand naar het mooi gelegen dorpje Pai. En route bezoeken we de Tham La Cave (vis)grot en de Black Lahu bergstam. Vervolgens via een bergrug van 1500 meter hoogte, waarbij we genieten van prachtige vergezichten en panorama’s, verder naar Pai waar we even pauzeren en de lunch zullen nuttigen. Vervolgens gaan we verder naar Chiang Dao waar we in de middag arriveren.
Overnachting in het Royal Ping Resort * * *.

Dag 03 Chiang Dao – Chiang Rai (180 km)
Vandaag maken we kennis met de olifanten in Thailand en bezoeken we een olifantenkamp. Nadat u de dikhuiden heeft vertroeteld maken we een 1 uur durende trekking per olifant. Vervolgens zakken we per bamboeraft de rivier af en genieten we van de prachtige wild begroeide natuur, rust en geluiden van de jungle. Na de lunch verder naar Chiang Rai waar we in de namiddag arriveren.
Overnachting in het Wiang Inn Hotel * * * *

Dag 04 Chiang Rai – Gouden Driehoek (120 km)
We rijden naar Mae Sai, het meest noordelijk gelegen stadje in Thailand aan de grens met Birma. Daarna verder naar de Gouden Driehoek waar Laos, Birma en Thailand bij elkaar komen. Vervolgens een bezoek aan de de bergstammen en maken we kennis met de Lahu en Akha stam die er ook tegenwoordig nog een primitieve levensbehoefte op nahouden. In de namiddag zijn we weer terug bij ons hotel.

Dag 05 Chiang Rai – Chiang Mai (185 km)

Compleet02  Compleet03  Compleet04

Na het ontbijt een bezoek aan de Wat Ron Khun tempel, beter bekend onder de naam “sneeuwtempel”. Deze “sprookjesachtige” hagelwitte tempel is een kunstwerk van de kunstenaar Khun Chalerm die met donaties en verkoop van zijn schilderijen dit prachtige project van de grond heeft kunnen krijgen. De tempel is uiterst fotogeniek te noemen en is met geen enkel ander bouwwerk te vergelijken! Vervolgens gaat u via de Doi Sakhet berg verder naar Chiang Mai. En route maakt u o.a. een stop bij de warmwaterbronnen. Deze levendige stad bezit nog vele koloniale woningen. Ook zijn er nog originele “stadswallen”. De stad ademt eerder de sfeer van een uit de kluiten gewassen dorp dan de sfeer van een grote stad. Lunch in een lokaal restaurant.
In de middag rijden we de bergen in en brengen we een bezoek aan een der mooiste tempels van noord Thailand, de Wat Phra Doi Suthep tempel. Niet alleen de tempel is erg mooi, maar hiervandaan hebben we tevens een prachtig uitzicht over Chiang mai en zijn groene heuvels en bergen.
Overnachting in het Lanna Palace hotel * * *

Dag 06 Chiang Mai
Dag ter vrije besteding

Compleet05

Dag 07 Chiang Mai – Sukothai (320 km)
Na het ontbijt vertrekken we richting Lampang en bezoeken we het olifantenziekenhuis waar zieke olifanten een goede plaats vinden en hopelijk snel herstellen (uniek in de wereld). Vervolgens een bezoek aan de Baan Thung Kwiang markt. Deze markt staat bekend om zijn honderden soorten kruiden en gebakken en gebraden insecten. En dat niet alleen, alles wat springt, zwemt, beweegt, kruipt, rent en / of vliegt wordt hier wel te koop aangeboden. Het is dan ook een markt voor de lokale bevolking die ook heden ten dage nog gewend zijn aan deze culinaire gewoontes.
Vervolgens verder naar Sukothai, een stad welke van 1238 tot 1350 als hoofdstad fungeerde. Lunch in een lokaal restaurant. We bezoeken we het Historical Park met zijn immense boeddha beelden. We doorkruisen het autovrije park per fiets, een heerlijk relaxte manier om te genieten van de oude tempels, ruïnes en lotusvijvers. Tijdens dit bezoek zal het u duidelijk worden dat de stad ooit over een enorme rijkdom moet hebben beschikt.
Overnachting in het The Legendha resort * * * *

Dag 08 Sukothai – Wang Saphung (295 km)

Compleet06  Compleet07

Na het ontbijt beginnen we aan de tocht naar Noord – Oost Thailand en rijden we naar de provincie Loei, een van de mooiste provincies van Thailand en nog niet ontdekt door het grote toerisme. Via Lom Sak rijden we naar het plaatsje Dan Sai. We genieten van schitterende panorama’s. Vervolgens een bezoek aan de Wat Neramit tempel die prachtig wordt onderhouden en bekend staat om zijn muurschilderingen. Daarna rijden we, door de bergen verder via de zogenaamde “bloemenweg” naar Huay Krating, een groot meer in de bergen dat ook wel de bijnaam “Klein Zwitserland” van Thailand heeft. Hier gaan we op een, van natuur materialen gemaakt, “huisjesraft” een “dobbertocht” op het meer maken. Een zogenaamde longtailboot sleept ons “ huisjes raft” naar het midden van het meer waar we al “dobberend” en in alle rust van onze lunch gaan genieten. Ook zwemmen in het meer is desgewenst mogelijk. Willen we wat extra bestellen, bijvoorbeeld even wat drinken, dan hijsen we het vlaggetje en komt het bootje weer. Ook wanneer je naar het toilet moet, hup, even vlaggetje hijsen en het bootje komt je even ophalen. Je zou er een spelletje van kunnen maken. Vervolgens bezoeken we “Monkey Mountain”. Zodra de apen ons zien komen ze nieuwsgierig naar beneden om te zien of we wat “lekkernijen” hebben meegenomen. Soms zijn het er wel honderden. Ook nemen we een kijkje bij het speciaal voor de apen aangelegde zwembad waar ze bij erg warm weer een voor een in “plonzen”. Daarna gaan we verder naar een Thaise boerderij waar we een BBQ zullen nuttigen en tevens overnachten. De boerderij is bereikbaar via een 2 km lang onverhard weggetje en ligt in alle rust op een afgelegen plek in de velden. Er is geen elektriciteit maar is “selfsupporting”. Zo pompt men bijvoorbeeld zijn eigen water en is het mooi om te zien hoe men zich hier in alles weet te behelpen. Na aankomst maken we samen met de Thaise boerenfamilie een korte wandeling over het land en zien we wat ze hier allemaal verbouwen. Zo zien we o.a. ananassen, chillipepers, papapya, koffie, cashewnoot, macadam-ia, doerian, pomelo en jackfruit bomen en dadelpalmen. Daarna genieten we van de zonsondergang en worden de kaarsen, fakkels, kampvuur en BBQ ontstoken. De sfeer is heel uniek, romantisch zelfs, en de kans is tevens groot dat we honderden sterren zullen zien.
De overnachting brengt u door in een comfortabele safari tent die voorzien is van alle gemakken zoals een ruime privé badkamer met toilet en “open air rainshower” met warm water. De tenten zijn verder compleet ingericht en voorzien van o.a. een uitstekend 2 persoons bed en een zeer ruim terras met buiten zitje en 2 heerlijke schommelstoelen. Vanaf uw terras is het in de vroege ochtend in alle rust genieten van het ochtendgloren met wellicht een prachtige zonsopgang.

    

    

Dag 09 Fietsen in het boerendorp Wang Saphung

NL 018 rij 5 foto 1  NL 018 rij 5 foto 2  NL 018 rij 5 foto 3
Een bijzondere dag staat ons te wachten! Om 09:00 beginnen we aan een fietstocht en gaan we door het dorp en langs de landerijen fietsen hetgeen een hele belevenis is. In dit niet toeristische dorp zijn wij namelijk de belevenis en iedereen zwaait ons dan ook vrolijk tegemoet! We maken diverse stops en overal zijn we zeer welkom. Ook een bezoek aan een typische traditionele boerenwoning. Verder zijn de vele originele houten woningen voor ons heel fotogeniek en overal worden we vriendelijk begroet. Het is duidelijk dat de Thai er hier een geheel andere levensstijl op na houdt! Niemand lijkt zich hier ergens druk over te maken en hier gaat het leven dan ook zijn eigen gang. De bijzonder relaxte en zeker ook leerzame fietstocht duurt ongeveer, alle stops meegerekend, 2,5 uur ( voor degene die niet kunnen fietsen zullen wordt ander vervoer geregeld).
Na de lunch, in een lokaal restaurant, in Nong Hin een bezoek aan het “Little Kunming” van Thailand, een uitgestrekt gebied met veel karst en kalksteen rotsen en miljoenen jaren oud zijnde grotten. We maken een korte wandeling langs de kalkstenen en gaan vervolgens per longtailtractor de berg op. Om van een adembenemend uitzicht te genieten lopen we via een (goede ) trap naar boven. Hiervandaan kijkt u uit over het karststeen gebergte dat miljoenen jaren oud is. In de loop van de middag arriveren we weer op de Sirila Farm.
Overnachting in een safaritent.

thailand-laos-combinatie_03  Huurauto_noordoost_12  

Dag 10 Wang Saphung – Chiang Khan – Nong Khai (240 km)
Na het ontbijt rijden we verder naar Chiang Khan, een bijzonder leuk en authentiek dorp waar bijna alle huizen nog van hout zijn. Het is erg leuk om hier even doorheen te dwalen. Veel huizen liggen aan de rivier en hebben een prachtige ligging. We maken een 1 uur durende boottocht over de Mekong River en varen langs de oevers van Laos hetgeen hier is toegestaan. Tijdens de lunch heeft u een bijzonder mooi en imponerend uitzicht over de Mekong die volgens kenners hier op zijn mooist is. Vervolgens rijden we verder naar Nong Khai en volgen we de rivier waarbij we van tijd tot tijd van mooie panorama’s genieten. In Nong Khai brengen we een bezoek aan de Sala Keaw Ku beeldentuin. In deze tuin zien we een enorme collectie imposante beelden, waarvan sommigen meer dan 35 meter hoog, welke een mix tussen het hindoeïsme en boeddhisme ten toon geven. Het is daarom dat vele boeddhisten eigenlijk niet goed raad weten met deze, enigszins bizarre, beelden. Dat het stuk voor stuk kunstwerken zijn staat wel vast. Een bezoek aan deze tuin is dan ook zeker de moeite waard. De beelden zijn in de jaren 70 gemaakt door de monnik Luang Pa Bunleua Surirat. Tijdens zijn werkzaamheden installeerde hij torenhoge luidsprekers en was voor hem Donna Summer zijn favoriete zangeres en het nummer “Hot Shot” zijn favoriete nummer! Inmiddels leeft de monnik zelf al jaren niet meer bij deze kunstwerken en zou zijn “uitgeweken” naar Laos waar hij ook zou zijn overleden. Zijn werkzaamheden worden door volgelingen tot op heden ten dage nog steeds voortgezet waardoor deze imposante collectie zich meer en meer uitbreidt! Het eveneens leuk om even een kijkje te nemen op de Indo-China markt, gelegen aan de rivier, waar tal van spullen uit China en Vietnam worden aangeboden.
Overnachting in het Tanzeno Hotel * * * / *

Dag 11 Nong Khai – Khorat (350 km)

Compleet08  Compleet09  Compleet10

We verlaten Nong Khai en rijden weer richting zuiden. De bergen verdwijnen voorlopig even uit zicht en via een vlakke weg rijden we naar naar Khon Kaen, de districts hoofdstad van de I-Sarn. Lunch in een lokaal restaurant. Vervolgens bezoeken we Phimai, een van de mooiste khmer complexen in Thailand. In de jaren 60 en 70 werd Phimai door de stichting “ schone kunsten” gerestaureerd en trekt sinds die tijd veel bezoekers. Na aankomst in Khorat maken we een wandeling over de lokale fruitmarkt.
Overnachting in het Sima Thani Hotel * * * *

Dag 12 Khorat – Ayuthaya – Bangkok (235 km)
We rijden naar Ayuthaya , de oude hoofdstad van Thailand. Eens behoorde Ayuthaya tot een van de meest machtigste steden in Z.O. Azie. De stad was bezaaid met tempels en paleizen in is benoemd tot “werelderfgoed”. We bezoeken het Bang Pa Inn, de zomerresidentie van het koningshuis. In dit mooi aangelegde park zien we een collectie van diverse paleizen zoals o.a. Victoriaans, Chinees, Zwitsers en natuurlijk Thais. Lunch in een lokaal restaurant
Daarna een bezoek aan de Wat Chai Wattanaraan, die met zijn prestigieuze ligging aan de rivier, tot een van de mooiste tempels van heel Azie genoemd kan worden. Vervolgens verder naar Bangkok waar we in de namiddag arriveren.
Overnachting in het Tong Tara Riverview hotel * * *

Dag 13 Bangkok
In de ochtend gaan we naar de rivier en maken we per longtailboot een tocht door de smalle kanalen van Bangkok. Het is meteen een mooie kennismaking want we zien oud en modern Bangkok naast elkaar. Ook zien we prachtige paleizen, tempels en krijgen tevens een goede indruk van wat zich zoal op en langs de waterkant allemaal afspeelt. In de namiddag zijn we weer terug bij ons hotel. Daarna bezoeken China Town. Hier wandelt u door een wirwar van steegjes en bezoeken we ook de Chinese markt met zijn talloze kruiden, opzienbarende etenswaren en vele andere “snuisterijen”. Overal is het een drukte van belang. U ziet de vele thee en pakhuizen en de typische rood/gele goudwinkels. Lunch in een lokaal restaurant. Vervolgens een wandeling over de grootste groente en fruitmarkt in Thailand welke nooit sluit en dus dag en nacht geopend is. Daarna verder naar de meest belangrijke bezienswaardigheid in Thailand, de “Grand Palace” met zijn “Wat Phra Keo” tempel, tevens de meeste vereerde plek in Thailand. In de namiddag zijn we weer terug bij ons hotel.

Dag 14 Bangkok FIETSEN en KOKEN in de TROPEN!

Compleet11

Thais koken kan overal! Maar tijdens deze excursie kookt u niet in een restaurant of een volledig ingerichte kookschool, nee, maar gewoon met heel eenvoudige middelen in de “middle of nowhere” maar niet ver van de bewoonde wereld vandaan. Een wel zeer bijzondere ervaring en eveneens zult u versteld staan van het bijzonder smakelijke resultaat!
U vaart naar Ban Krachau, net even buiten het centrum van Bangkok gelegen. Hier staan de fietsen voor u klaar en fietst u door een schitterend gebied. Een heerlijk relaxt tochtje waarbij u niet veel auto’s zal tegenkomen. De tocht is mooi! U ziet traditionele houten woningen, palmen, bananen, orchideeën en kinderen wuiven u tegemoet. Vervolgens fietsen we naar een bijzondere plek waar we gewoon in de “middle of nowhere” beginnen aan onze kookochtend.
Op eenvoudige pitjes en met eenvoudige “keukengereedschappen” gaat u zien dat we samen, in een zeer korte tijd, een voortreffelijke maaltijd gaan bereiden. Het bezig zijn en de unieke Aziatische geuren, welke deze ochtend prettig doordringend aanwezig, de rustige omgeving en de Thaise warmhartigheid alsmede de Thaise humor maken deze ochtend tot een ware belevenis. Het is typisch Thais waarbij u zal zien dat er voor de echte Thaise keuken geen dure hulpmiddelen hoeven worden aangeschaft! De eenvoud van de bereiding siert de maaltijd! Nadat we hetgeen we samen hebben gekookt en hebben genuttigd eindigt deze kooksessie en fietsen we weer terug naar het beginpunt.
De middag is ter vrije besteding.

Dag 15 Bangkok – Rotfai Talad – Drijvende Markt – River Kwai (170 km)

Compleet12  Compleet13

Na het ontbijt verlaat u Bangkok en bezoekt u als eerste het zogenaamde Talad Rotfai Mekong” stationnetje. Hier loopt de spoorlijn dwars door een lokale markt. De spoorweg is dan ook helemaal dicht gebouwd met parasols, manden, kisten etc. Komt er een trein aan, dan worden de parasols snel afgebroken, de manden, kisten en karren aan de kant geschoven en de “Thaise Intercity” kan probleemloos passeren. Een prachtig, en voor onze begrippen, ongekend en fotogeniek schouwspel.
Vervolgens gaat u verder naar Damnern Saduak waar u een bezoek brengt aan de nog grootst zijnde drijvende markt van Thailand. Het laatste stuk doen we per longtailboot zodat we al varend bij de markt zullen arriveren. Het is een prachtig en kleurrijk schouwspel om te zien hoe de trotse Thaise dames al varend hun koopwaar aan de man weten te brengen.
Vervolgens verder naar Kanachanaburi waar we aan de rivier zullen lunchen. Daarna gaat u aan boord van de beruchte “Death Railway Train” en maken we een 45 minuten durende tocht over de “dodenspoorweg”. De tocht is een ware belevenis, zeker wanneer de trein zich schoorvoetend over het zogenaamde “bamboeviaduct” voort beweegt. In de namiddag arriveren we bij het Pung Waan Yai Hotel * * * voor overnachting.

Dag 16 River Kwai – Ratchaburi – Surathani – Khao Sok (trein)
We verlaten de River Kwai en rijden naar Ratchaburi. Hier nemen we de dagtrein richting zuiden en arriveren we in de middag in Surathani. Aansluitend transfer naar Khao Sok, een van de mooiste regenwouden van Z.O. Een deel van de natuur is hier nog zo goed als onaangetast.
Overnachting in het Amunrak Resort * * *.

Dag 17 Khao Sok
Een dag in het park. In de ochtend worden we gewekt door de vele vogelgeluiden alsmede het geroep van de apen. We maken per olifant een geweldige jungle safaritocht door de wildernis. Na de lunch een tocht per kano en zal u genieten van een overweldigende natuur met als zijn flora en fauna!
Overnachting in het Amunrak Resort * * *.

Dag 18 Khao Sok – Koh Samui (200 km)
We verlaten Khao Sok en vertrekken naar de pier waar we de ferry naar Koh Samui zullen nemen. Na aankomst transfer naar het dichtbij het strand gelegen Lamai Buri Resort Resort * * * , een leuk en gezellig resort met op een steenworp afstand winkeltjes, restaurantjes en het mooie zandstrand van Lamai. Hier zullen we tot dag 21 verblijven.

Compleet14  Compleet15

Dag 19 en dag 20 verblijf op Koh Samui

Dag 21 Koh Samui – Bangkok
Transfer naar de luchthaven voor de vlucht naar Bangkok.
Einde programma

Bovengenoemd programma is onder voorbehoud van programma wijzigingen. Enkele programma items zijn afhankelijk van de weersomstandigheden.

 

Reissom

Vanaf € 2.299 ,– per persoon bij 2 personen (2pk)

Inclusief

  • Alle genoemde bezienswaardigheden/excursies en transfers
  • Entreegelden
  • Transport per deluxe airco minivan
  • Genoemde ferrytochten
  • Dagelijks ontbijt, 14 x lunch, 2 x diner
  • Treinticket Ratchaburi – Surathani op basis van 2e klas airco slaapplaats
  • Vliegticket Chiang Mai – Mae Hong Son en Koh Samui – Bangkok (economy)
  • Engels sprekende gids

Exclusief

  • Fooien
  • Overige uitgaven

Hoogtepunten van deze reis!

Zo gevarieerd dat alles wel een hoogtepunt lijkt!

Routekaartje

Thailand Compleet NL 145