Thailand Compleet ( 21 dagen )

Individuele (privé) reis

Met een “knipoog” naar goed bewaarde geheimen!

Een veelzijdige reis die start vanuit Chiang Mai en u vervolgens heel veel van Thailand zal laten zien. Van Noord naar West, van West naar Oost en van Oost naar Zuid, deze reis is heel compleet en u zal dan ook veel indrukken op doen. U bezoekt de meest opmerkelijke stam, rijdt dwars door de rijstschuur van Siam en bij een Thaise boer gaat u overnachten in een geweldige safaritent! Natuurlijk slaan we de hoogtepunten van Bangkok niet over en gaat u verder naar het zuiden waar een bezoek aan het Khao Sok National Park een van de hoogtepunten zal zijn. De laatste dagen van deze reis brengt u door op het palmen eiland Koh Samui!

Programma
Dag 01 Chiang Mai – Mae Hong Sorn (240 km)
In de ochtend transfer naar de luchthaven voor een korte vlucht naar Mae Hong Sorn (10:20 / 10:55). Na aankomst bezoekt u een van de meest opmerkelijke bergstammen ter wereld, de zogenaamde “longnecks”. Een aantal vrouwen van deze stam dragen grote bronzen ringen om hun nek waardoor deze soms wel to 25 cm is opgerekt. In de namiddag hebben we tijd om Mae Hong Sorn verder te ontdekken .
Overnachting in het Fern Resort * * *

Compleet01

Dag 02 Mae Hong Sorn – Chiang Dao (220 km)
We verlaten Mae Hong Sorn en rijden via een van de mooiste routes in Thailand naar het mooi gelegen dorpje Pai. En route bezoeken we de Tham La Cave (vis)grot en de Black Lahu bergstam. Vervolgens via een bergrug van 1500 meter hoogte, waarbij we genieten van prachtige vergezichten en panorama’s. Vervolgens gaan we verder naar Chiang Dao waar we in de middag arriveren.
Overnachting in het The Nest Chiang Dao Resort * * *.

Dag 03 Chiang Dao – Chiang Rai (180 km)
Vandaag brengen we op verantwoorde wijze een dagje door bij de olifanten. We verlaten Chiang Mai en rijden richting jungle. Onderweg stoppen we bij een lokale markt om maaltijden in te slaan voor onze Jumbo’s. Even later arriveren we en merken we dat de olifanten het maar wat leuk vinden dat we zijn gearriveerd, het zijn immers warmhartige dieren. Na verwelkoming en kennismaking kleden wij ons om en gaan we der rest van de dag gekleed in een mahout (olifanten verzorger) outfit. Vervolgens een uitleg over de olifant in Thailand. Daarna geven we ze te eten en vervolgens beginnen we aan een wandeling door de velden en jungle. Eenmaal bij de rivier aangekomen is het tijd voor een verkwikkend bad. Samen met de dikhuiden gaan we de rivier in en voorzien we ze van een heerlijke wasbeurt hetgeen ze als echt aangenaam beschouwen. Even later laten we ze alleen “ploeteren” in het verkoelende water en nemen wij plaats op een eenvoudig bamboe plateau. Terwijl we van onze lunch genieten zien wij de olifanten in alle vrijheid in de rivier genieten. Vervolgens wandelen we weer terug en is het tijd geworden om afscheid te nemen en rijden we in de middag verder naar Chiang Rai.
Overnachting in het Laluna Resort ***.

Dag 04 Chiang Rai – Gouden Driehoek (120 km)
We rijden naar Mae Sai, het meest noordelijk gelegen stadje in Thailand aan de grens met Birma. Daarna verder naar de Gouden Driehoek waar Laos, Birma en Thailand bij elkaar komen. Vervolgens een bezoek aan de de bergstammen en maken we kennis met de Lahu en Akha stam die er ook tegenwoordig nog een primitieve levensbehoefte op nahouden. In de namiddag zijn we weer terug bij ons hotel.
Overnachting in het Laluna Resort ***.

Dag 05 Chiang Rai – Chiang Mai (185 km)

Compleet02  Compleet03  Compleet04

Na het ontbijt een bezoek aan de Wat Ron Khun tempel, beter bekend onder de naam “sneeuwtempel”. Deze “sprookjesachtige” hagelwitte tempel is een kunstwerk van de kunstenaar Khun Chalerm die met donaties en verkoop van zijn schilderijen dit prachtige project van de grond heeft kunnen krijgen. De tempel is uiterst fotogeniek te noemen en is met geen enkel ander bouwwerk te vergelijken! Vervolgens gaat u via de Doi Sakhet berg verder naar Chiang Mai. En route maakt u o.a. een stop bij de warmwaterbronnen. Deze levendige stad bezit nog vele koloniale woningen. Ook zijn er nog originele “stadswallen”. De stad ademt eerder de sfeer van een uit de kluiten gewassen dorp dan de sfeer van een grote stad. In de middag rijden we de bergen in en brengen we een bezoek aan een der mooiste tempels van noord Thailand, de Wat Phra Doi Suthep tempel. Niet alleen de tempel is erg mooi, maar hiervandaan hebben we tevens een prachtig uitzicht over Chiang mai en zijn groene heuvels en bergen.
Overnachting in DE Charm Chiang Mai Hotel * * *.

Dag 06 Chiang Mai
Dag ter vrije besteding.
Overnachting in DE Charm Chiang Mai Hotel * * *.

Compleet05

Dag 07 Chiang Mai – Sukhothai (320 km)
Na het ontbijt vertrekken we richting Lampang en bezoeken we de Baan Thung Kwiang markt. Deze markt staat bekend om zijn honderden soorten kruiden en vele andere ingrediënten.  Vervolgens verder naar Sukhothai, een stad welke van 1238 tot 1350 als hoofdstad fungeerde.  We bezoeken we het Historical Park met zijn immense boeddha beelden. We doorkruisen het autovrije park per fiets, een heerlijk relaxte manier om te genieten van de oude tempels, ruïnes en lotusvijvers. Tijdens dit bezoek zal het u duidelijk worden dat de stad ooit over een enorme rijkdom moet hebben beschikt.
Overnachting in het The Legendha resort * * * *

Dag 08 Sukothai – Wang Saphung (295 km)

Compleet06  Compleet07

Na het ontbijt beginnen we aan de tocht naar Noord – Oost Thailand en rijden we naar de provincie Loei, een van de mooiste provincies van Thailand en nog niet ontdekt door het grote toerisme. Via Lom Sak rijden we naar het plaatsje Dan Sai. We genieten van schitterende panorama’s. Vervolgens een bezoek aan de Wat Neramit tempel die prachtig wordt onderhouden en bekend staat om zijn muurschilderingen. Daarna rijden we, door de bergen verder via de zogenaamde “bloemenweg” naar Huay Krating, een groot meer in de bergen dat ook wel de bijnaam “Klein Zwitserland” van Thailand heeft. Hier gaan we op een, van natuur materialen gemaakt, “huisjesraft” een “dobbertocht” op het meer maken. Een zogenaamde longtailboot sleept ons “ huisjes raft” naar het midden van het meer waar we al “dobberend” en in alle rust van onze lunch gaan genieten. Ook zwemmen in het meer is desgewenst mogelijk. Willen we wat extra bestellen, bijvoorbeeld even wat drinken, dan hijsen we het vlaggetje en komt het bootje weer. Ook wanneer je naar het toilet moet, hup, even vlaggetje hijsen en het bootje komt je even ophalen. Je zou er een spelletje van kunnen maken. In de loop van de middag arriveert u bij de Sirila farm die prachtig is gelegen op een afgelegen plek in de velden en omgeven door vele plantages. De laatste 2 km gaat over een onverhard weggetje, dwars door de landerijen. Per tractor wordt u van de hoofdweg naar de farm gebracht. Na aankomst verwelkoming door de boerenfamilie. De boerderij heeft geen aangelegde elektriciteit en voorziet grotendeels in zichzelf. Zo pompt men ook hun eigen water op en is het prachtig om te zien hoe men met beperkte middelen toch veel kan bereiken hetgeen op deze manier een mooie bijdrage levert aan een beter milieu. Vervolgens maakt u een interessante wandeling over het land en krijgt u uitleg over wat er hier allemaal groeit en verbouwd wordt. Zo is er een aanplanting van dadelpalmen, koffie, agarbomen, cashewnoot en macadam-ia notenbomen, ananas, papaya en nog veel meer. Deze wandeling duurt ongeveer 20 a 30 minuten. Vervolgens worden de fakkels, het kampvuur en de kaarsen ontstoken en is het tijd voor een heerlijke (indien gewenst vegetarische) BBQ. De sfeer is relaxt en romantisch! Met een beetje geluk geniet u vanavond van een prachtige zonsondergang en een hemel met veel sterren. Een heerlijk ontspannen avond!

De overnachting brengt u door in een comfortabele safari tent die voorzien is van alle gemakken zoals een ruime privé badkamer met toilet en “open air rainshower” met warm water. Ook is er een ventilator op zonne energie en wordt de verlichting in de tent voorzien van “recharchable lampen”. De tenten zijn verder compleet ingericht en voorzien van o.a. een uitstekend 2 persoons bed en een zeer ruim terras met lounge zitje.

    

    

Dag 09 Fietsen in het boerendorp Wang Saphung

NL 018 rij 5 foto 1  NL 018 rij 5 foto 2  NL 018 rij 5 foto 3
Een bijzondere dag staat ons te wachten! Om 09:00 beginnen we aan een fietstocht en gaan we door het dorp en langs de landerijen fietsen hetgeen een hele belevenis is. In dit niet toeristische dorp zijn wij namelijk de belevenis en iedereen zwaait ons dan ook vrolijk tegemoet! We maken diverse stops en overal zijn we zeer welkom. Ook een bezoek aan een typische traditionele boerenwoning. Verder zijn de vele originele houten woningen voor ons heel fotogeniek en overal worden we vriendelijk begroet. Het is duidelijk dat de Thai er hier een geheel andere levensstijl op na houdt! Niemand lijkt zich hier ergens druk over te maken en hier gaat het leven dan ook zijn eigen gang. De bijzonder relaxte en zeker ook leerzame fietstocht duurt ongeveer, alle stops meegerekend, 2,5 uur ( voor degene die niet kunnen fietsen zullen wordt ander vervoer geregeld).
In de middag verder naar Nong Hin een bezoek aan het “Little Kunming” van Thailand, een uitgestrekt gebied met veel karst en kalksteen rotsen en miljoenen jaren oud zijnde grotten. We maken een korte wandeling langs de kalkstenen en gaan vervolgens per longtailtractor de berg op. Om van een adembenemend uitzicht te genieten lopen we via een (goede ) trap naar boven. Hiervandaan kijkt u uit over het karststeen gebergte dat miljoenen jaren oud is. In de loop van de middag arriveren we weer op de Sirila Farm.
Overnachting in een safaritent.

thailand-laos-combinatie_03  Huurauto_noordoost_12  

Dag 10 Wang Saphung – Chiang Khan – Nong Khai (270 km)
Na het ontbijt rijden we verder naar Chiang Khan, een bijzonder leuk en authentiek dorp waar bijna alle huizen nog van hout zijn. Het is erg leuk om hier even doorheen te dwalen. Veel huizen liggen aan de rivier en hebben een prachtige ligging. Vervolgens rijden we verder naar Nong Khai en volgen we de rivier waarbij we van tijd tot tijd van mooie panorama’s genieten. In Nong Khai brengen we een bezoek aan de Sala Keaw Ku beeldentuin. In deze tuin zien we een enorme collectie imposante beelden, waarvan sommigen meer dan 35 meter hoog, welke een mix tussen het hindoeïsme en boeddhisme ten toon geven. Het is daarom dat vele boeddhisten eigenlijk niet goed raad weten met deze, enigszins bizarre, beelden. Dat het stuk voor stuk kunstwerken zijn staat wel vast. Een bezoek aan deze tuin is dan ook zeker de moeite waard. De beelden zijn in de jaren 70 gemaakt door de monnik Luang Pa Bunleua Surirat. Tijdens zijn werkzaamheden installeerde hij torenhoge luidsprekers en was voor hem Donna Summer zijn favoriete zangeres en het nummer “Hot Shot” zijn favoriete nummer! Inmiddels leeft de monnik zelf al jaren niet meer bij deze kunstwerken en zou zijn “uitgeweken” naar Laos waar hij ook zou zijn overleden. Zijn werkzaamheden worden door volgelingen tot op heden ten dage nog steeds voortgezet waardoor deze imposante collectie zich meer en meer uitbreidt! Het eveneens leuk om even een kijkje te nemen op de Indo-China markt, gelegen aan de rivier, waar tal van spullen uit China en Vietnam worden aangeboden.
Overnachting in het Nong Khai Amanta Hotel * * * / *

Dag 11 Nong Khai – Khorat (350 km)

Compleet08  Compleet09  Compleet10

We verlaten Nong Khai en rijden weer richting zuiden. De bergen verdwijnen voorlopig even uit zicht en via een vlakke weg rijden we naar naar Khon Kaen, de districts hoofdstad van de I-Sarn. Vervolgens bezoeken we Phimai, een van de mooiste khmer complexen in Thailand. In de jaren 60 en 70 werd Phimai door de stichting “ schone kunsten” gerestaureerd en trekt sinds die tijd veel bezoekers. Na aankomst in Khorat maken we een wandeling over de lokale fruitmarkt.
Overnachting in het Sima Thani Hotel * * * *

Dag 12 Khorat – Ayutthaya – Bangkok (235 km)
We rijden naar Ayutthaya , de oude hoofdstad van Thailand. Eens behoorde Ayutthaya tot een van de meest machtigste steden in Z.O. Azie. De stad was bezaaid met tempels en paleizen in is benoemd tot “werelderfgoed”. We bezoeken het Bang Pa Inn, de zomerresidentie van het koningshuis. In dit mooi aangelegde park zien we een collectie van diverse paleizen zoals o.a. Victoriaans, Chinees, Zwitsers en natuurlijk Thais. Daarna een bezoek aan de Wat Chai Wattanaraan, die met zijn prestigieuze ligging aan de rivier, tot een van de mooiste tempels van heel Azie genoemd kan worden. Vervolgens verder naar Bangkok waar we in de namiddag arriveren.
Overnachting in het Travelodge Sukhumvit 11 Hotel *** (hartje centrum).

Dag 13 Bangkok
In de ochtend gaan we naar de rivier en maken we per longtailboot een tocht door de smalle kanalen van Bangkok. Het is meteen een mooie kennismaking want we zien oud en modern Bangkok naast elkaar. Ook zien we prachtige paleizen, tempels en krijgen tevens een goede indruk van wat zich zoal op en langs de waterkant allemaal afspeelt. Daarna bezoeken China Town. Hier wandelt u door een wirwar van steegjes en bezoeken we ook de Chinese markt met zijn talloze kruiden, opzienbarende etenswaren en vele andere “snuisterijen”. Overal is het een drukte van belang. U ziet de vele thee en pakhuizen en de typische rood/gele goudwinkels. Vervolgens een wandeling over de grootste groente en bloemen markt in Thailand welke nooit sluit en dus dag en nacht geopend is. Daarna verder naar de meest belangrijke bezienswaardigheid in Thailand, de “Grand Palace” met zijn “Wat Phra Keo” tempel, tevens de meeste vereerde plek in Thailand. In de namiddag zijn we weer terug bij ons hotel.
Overnachting in het Travelodge Sukhumvit 11 Hotel *** (hartje centrum).

Dag 14 Bangkok FIETSEN in de TROPEN!
Een bijzonder populaire excursie is “Fietsen in Bangkok. Een stad met 18 miljoen inwoners en meer dan 6 miljoen voertuigen! Tijdens deze tour laten we jullie kennismaken met het ochtend ritueel van deze kleurrijke stad; de stad ontwaakt , de mensen haasten zich naar het werk en kopen nog even een ontbijtje bij één van de vele stalletjes langs de kant van de weg. We nemen een kijkje in de huiskamers van Bangkok, kleine optrekjes gebouwd aan de rand van een kanaal… het echte lokale leven van Bangkok. Na dit indrukwekkende eerste gedeelte, fietsen we naar de pier aan de oever van de Chao Praya rivier. Hier ligt onze longtail boot die ons met fiets en al naar de overkant zal brengen, het groene hart van Bangkok. Een overdadig groen gebied met zijn vele oude plantages. Het is moeilijk voor te stellen dat niet zo ver hier vandaan, aan de andere kant van de rivier de drukke wereldstad door raast, terwijl hier een serene rust heerst. We fietsen over de kronkelende verhoogde fietspaden, langs de tropische plantages en door kleine woongemeenschappen. We passeren kleine schooltjes en kinderen zwaaien ons vrolijk tegemoet. Verder zien we de typische Thaise huizen, palmen, bananen en nog veel meer. Een geweldige ervaring! De middag is ter vrije besteding.

Note! Voor deze excursie gaat u zelf ( heel eenvoudig ) naar het startpunt van de fietstocht. Uw gids zal u hierover verdere uitleg geven.

De middag is ter vrije besteding.
Overnachting in het Travelodge Sukhumvit 11 Hotel *** (hartje centrum).

Dag 15 Bangkok – Rotfai Talad – Drijvende Markt – River Kwai (170 km)

Compleet12  Compleet13

Na het ontbijt verlaat u Bangkok en bezoekt u als eerste het zogenaamde Talad Rotfai Mekong” stationnetje. Hier loopt de spoorlijn dwars door een lokale markt. De spoorweg is dan ook helemaal dicht gebouwd met parasols, manden, kisten etc. Komt er een trein aan, dan worden de parasols snel afgebroken, de manden, kisten en karren aan de kant geschoven en de “Thaise Intercity” kan probleemloos passeren. Een prachtig, en voor onze begrippen, ongekend en fotogeniek schouwspel.
Vervolgens gaat u verder naar Damnern Saduak waar u een bezoek brengt aan de nog grootst zijnde drijvende markt van Thailand. Het laatste stuk doen we per longtailboot zodat we al varend bij de markt zullen arriveren. Het is een prachtig en kleurrijk schouwspel om te zien hoe de trotse Thaise dames al varend hun koopwaar aan de man weten te brengen. In de middag gaat u aan boord van de beruchte “Death Railway Train” en maken we een 45 minuten durende tocht over de “dodenspoorweg”. De tocht is een ware belevenis, zeker wanneer de trein zich schoorvoetend over het zogenaamde “bamboeviaduct” voort beweegt. In de namiddag arriveren we bij het Royal River Kwai Resort * * * * voor overnachting.

Dag 16 River Kwai – Ratchaburi – Surathani – Khao Sok (trein)
We verlaten de River Kwai en rijden naar Ratchaburi. Hier nemen we de dagtrein richting zuiden en arriveren we in de middag in Surathani. Aansluitend transfer naar Khao Sok, een van de mooiste regenwouden van Z.O. Een deel van de natuur is hier nog zo goed als onaangetast.
Overnachting in het Montania Lyfestyle Resort * * *.

Dag 17 Khao Sok
Een dag ter vrije besteding. Uiteraard heeft u de mogelijkheid om facalutief een excursie te maken in Kha Sok.
Overnachting in het Montania Lyfestyle Resort * * *.

Dag 18 Khao Sok – Koh Samui (200 km)
We verlaten Khao Sok en vertrekken naar de pier waar we de ferry naar Koh Samui zullen nemen. Na aankomst transfer naar het dichtbij het strand gelegen Lamai Buri Resort Resort * * * , een leuk en gezellig resort met op een steenworp afstand winkeltjes, restaurantjes en het mooie zandstrand van Lamai. Hier zullen we tot dag 21 verblijven.

Compleet14  Compleet15

Dag 19 en dag 20 verblijf op Koh Samui

Dag 21 Koh Samui 
Na het ontbijt eindigt het programma.

Bovengenoemd programma is onder voorbehoud van programma wijzigingen. Enkele programma items zijn afhankelijk van de weersomstandigheden.

 

Reissom

€ 2,499 .– per persoon bij 2 personen (2 pk)

Periode:
15.04.2021 / 31.10.2021

Prijzen overige periodes of voor meerdere  personen op aanvraag.

Inclusief

  • Alle genoemde bezienswaardigheden/excursies en transfers
  • Vliegticket Chiang Mai – Mae Hong Son
  • Entreegelden
  • Transport per deluxe airco minivan
  • Genoemde ferrytochten
  • Dagelijks ontbijt, 1 x lunch, 2 x diner
  • Treinticket Ratchaburi – Surathani op basis van 2e klas airco slaapplaats
  • Engels sprekende gids

Note! Liever vegetarisch eten of andere maaltijd wensen? Laat het ons weten en wij regelen het graag voor u!

Exclusief

  • Fooien
  • Overige uitgaven

Hoogtepunten van deze reis!

Zo gevarieerd dat alles wel een hoogtepunt lijkt!

Routekaartje

Thailand Compleet NL 145