Road to Wang Saphung

Individuele (privé) reis

Wang Saphung is gelegen in de provincie Loei (spreek uit Leuj) in Noord Oost Thailand. Ondanks dat Loei een van de mooiste provincies van Thailand is wordt de streek nog niet veel door westerse toeristen bezocht. Ook heeft Loei het meest aangename klimaat van heel Thailand en zijn een groot deel van het jaar de temperaturen bijzonder aangenaam, vooral in de avond en ochtend. Verder is er veel te zien en kan men hier nog echt genieten van “puur Thailand” en het boerenleven. Het programma is afwisselend en het tempo goed gebalanceerd zodat u op een relaxte manier kennis maakt met deze bijzondere provincie!

NL 020 rij 1 foto3 Saphung02

PROGRAMMA
Dag 01 Bangkok – Ayuthaya – Wang Thong (350 km)
U verlaat Bangkok en brengt een bezoek aan de drijvende markt van Ayuthaya, de oude hoofdstad van Thailand. Ook een bezoek aan de Wat Chamongkul tempel met zijn rijen aan boeddhabeelden. Na de lunch, in een lokaal restaurant, gaat de reis in de middag verder naar Wang Thong waar u zal overnachten in een klein regenwoud dat is gelegen aan de Khek River.
Overnachting in het Rain Forest Resort.

NL 011 rij 1 foto 1

Dag 02 Wang Thong – Chiang Khan (225 km)
We verlaten het Rain Forest Resort en rijden richting Loei. We rijden dwars door een imposant berggebied en de weg kent dan ook talloze indrukwekkende panorama’s. In Dan Sai een bezoek aan de Wat Neramit tempel en het ernaast gelegen monniken klooster. De tempel wordt enorm goed onderhouden en is vooral bekend om zijn muurschilderingen. Daarna via de zogenaamde “bloemenweg” verder naar het plaatsje Loei. Het is langs deze weg waar in januari jaarlijks het bloemenfestival wordt gehouden. Links en rechts ziet u dan ook veel bloemkwekerijen en kunnen we desgewenst een stop maken.
Vanuit Loei is het nog een uurtje rijden naar Chiang Khan waar we bij Kaeng Khut Khu aan de rivier, met wijds uitzicht over de Mekong rivier met aan de overkant Laos, zullen lunchen. Na de lunch varen we via de Mekong rivier naar Chiang Khan, een van de mooiste dorpjes van Thailand.

Huurauto_noordoost_13  Huurauto_noordoost_14  Huurauto_noordoost_15

Het dorp, dat in zijn vroegere dagen een belangrijke handelspost was, met bijna uitsluitend houten woningen is nog zeer authentiek en beschikt over de oudste guesthouses van Thailand die volledig van teakhout zijn opgetrokken. Bovendien zijn ze bijzonder goed onderhouden en een foto zeker waard. Na aankomst checken we in bij ons boutique hotel. In de middag heeft u tijd om het dorp zelf te ontdekken. U kunt dwalen door de smalle straatjes met zijn bijzonder rustige sfeer en uitstraling die doet denken aan lang vervlogen tijden. In de avond kunt u terecht in een van de kleine, vaak bijzonder sfeervolle, restaurantjes.
Overnachting in The Old Chiang Khan Guesthouse (of gelijkwaardig).

Dag 03 Chiang Khan – Huay Krating – Wang Saphung (130 km)
Indien gewenst kunt u in de vroege ochtend plaats nemen voor ons guesthouse en wachten we op de monniken die in alle vroegte langs zullen komen. Na zonsopgang verlaten zij de tempel en lopen met hun bedelnappen door de smalle straatjes om hun maaltijd van de plaatselijke bevolking te innen. Ook u bent in de gelegenheid om deze ochtend de monniken een maaltijd aan te bieden hetgeen voor ons een spectaculair en fotogeniek ritueel is. Daarna heeft u de tijd om te ontbijten en wat te relaxen. Om 10:30 vertrekken we naar het bergmeer van Huay Krating, een groot meer in de bergen dat ook wel de bijnaam “Klein Zwitserland” van Thailand heeft. Hier gaan we op een, van natuur materialen gemaakt, “huisjesraft” een “dobbertocht” op het meer maken. Een zogenaamde longtailboot sleept ons “ huisjes raft” naar het midden van het meer waar we al “dobberend” en in alle rust van onze lunch gaan genieten. Ook zwemmen in het meer is desgewenst mogelijk. Willen we wat extra bestellen, bijvoorbeeld even wat drinken, dan hijsen we het vlaggetje en komt het bootje weer. Ook wanneer je naar het toilet moet, hup, even vlaggetje hijsen en het bootje komt je even ophalen. Je zou er een spelletje van kunnen maken.
Na deze, zeker relaxte, lunch rijden we naar Monkey Mountain. Zodra de apen ons in de gaten hebben komen ze de berg af om te zien of we enkele lekkernijen hebben meegenomen. Ook is er een soort zwembad voor de apen dat hier door de monniken is aangelegd. Bij erg warm weer kunnen we hier de apen zien “plonzen en zwemmen”.

Daarna gaan we verder naar een Thaise boerderij waar we een BBQ zullen nuttigen en tevens overnachten. De boerderij is bereikbaar via een 2 km lang onverhard weggetje en ligt in alle rust op een afgelegen plek in de velden. Per tractor gaan we van de hoofdweg naar de farm. Op de farm is geen elektriciteit maar is “selfsupporting”. Zo pompt men bijvoorbeeld zijn eigen water en is het mooi om te zien hoe men zich hier in alles weet te behelpen. Na aankomst maken we samen met de Thaise boerenfamilie een korte wandeling over het land en zien we wat ze hier allemaal verbouwen. Zo zien we o.a. ananassen, chilipepers, papaya, koffie, cashewnoot, macadam ia, doerian, pomelo en jackfruit bomen en dadelpalmen. Daarna genieten we van de zonsondergang en worden de kaarsen, fakkels, kampvuur en BBQ ontstoken. De sfeer is heel uniek, romantisch zelfs, en de kans is tevens groot dat we honderden sterren zullen zien.

De overnachting brengt u door in een comfortabele safari tent die voorzien is van alle gemakken zoals een ruime privé badkamer met toilet en “open air rainshower” met warm water. De tenten zijn verder compleet ingericht en voorzien van o.a. een uitstekend 2 persoons bed en een zeer ruim terras met buiten zitje en 2 heerlijke schommelstoelen. Vanaf uw terras is het in de vroege ochtend in alle rust genieten van het ochtendgloren met wellicht een prachtige zonsopgang.

    

    

Dag 04 Fietsen in het boerendorp Wang Saphung en bezoek aan “Little Kunming”

thailand_village_tour_19  thailand_village_tour_20  thailand_village_tour_21

Een bijzondere dag staat ons te wachten! Om 08:30 beginnen we aan een fietstocht en gaan we door het dorp en langs de landerijen fietsen hetgeen een hele belevenis is. In dit niet toeristische dorp zijn wij namelijk de belevenis en iedereen zwaait ons dan ook vrolijk tegemoet! We maken diverse stops en overal zijn we zeer welkom. Ook een bezoek aan een typische traditionele boerenwoning. Verder zijn de vele originele houten woningen voor ons heel fotogeniek en overal worden we vriendelijk begroet. Het is duidelijk dat de Thai er hier een geheel andere levensstijl op na houdt! Niemand lijkt zich hier ergens druk over te maken en hier gaat het leven dan ook zijn eigen gang. De bijzonder relaxte en zeker ook leerzame fietstocht duurt ongeveer, alle stops meegerekend, 2,5 uur ( voor degene die niet kunnen fietsen zullen wordt ander vervoer geregeld). Na de lunch, in een lokaal restaurant, gaan we naar Little Kunming. Hier rijzen giga grote kalksteen rotsen meters boven de rijstvelden uit. De grotten en rotsen zijn miljarden jaren oud en vormen een heel behoorlijk natuurspektakel. Per longtail tractor gaan we de berg op en om het mooiste uitzicht te hebben doen we het laatste stukje via een goed aangelegde trap. Eenmaal boven lijkt het wel of we op het dak van de wereld staan. Vervolgens gaan we weer terug naar de farm waar we in de loop van de middag zullen arriveren.
Diner en overnachting op de farm.

Dag 05 Wang Saphung / Einde programma
Na het ontbijt eindigt het programma.

Er zijn verschillende mogelijkheden om het programma voort te zetten als volgt:

1) Terug naar Bangkok
Vanuit Loei Airport (20 km bij de farm vandaan) zijn er dagelijks 4 vluchten op Bangkok. Prijzen voor een ticket beginnen bij ongeveer 15 euro per persoon.

2) Door naar Chiang Mai
Per transfer naar de luchthaven van Udon Thani ( 1 ½ uur) waarvandaan u op Chiang Mai kunt vliegen. Er zijn 3 vluchten per dag, ticket prijzen beginnen bij ongeveer 25 euro per persoon.

3) Door naar Laos
Per openbaar vervoer is er vanuit het Loei busstation (23 km bij de farm vandaan) een dagelijkse verbinding met Luang Prabang in Laos. De bus vertrekt om 08:00 in de ochtend en arriveert rond 18:00 in Luang Prabang. Ticket prijs is omgerekend ongeveer 20 euro pp.

Meerdere mogelijkheden
Uiteraard zijn er meerdere mogelijkheden om uw reis vanuit Wang Saphung voort te zetten.
Neem voor mogelijkheden en adviezen gerust contact met ons op.

 

Bovengenoemd programma is onder voorbehoud van programma wijzigingen. Enkele programma items zijn afhankelijk van de weersomstandigheden.

 

Reissom

Vanaf € 599 ,– per persoon bij 2 personen (2pk)

Inclusief

  • Alle genoemde bezienswaardigheden/excursies en transfers
  • Entreegelden
  • Transport per deluxe airco minivan
  • Dagelijks ontbijt, 4 x lunch, 2 x diner
  • Engels sprekende gids

Exclusief

  • Fooien
  • Overige uitgaven

Hoogtepunten van deze reis!

Zeer veel afwisseling en echt een uniek programma!

Routekaartje

Road to Wang Saphung NL 040