Road to Wang Saphung ( 5 dagen )

Individuele (privé) reis

Wang Saphung is gelegen in de provincie Loei (spreek uit Leuj) in Noord Oost Thailand. Ondanks dat Loei een van de mooiste provincies van Thailand is wordt de streek nog niet veel door westerse toeristen bezocht. Ook heeft Loei het meest aangename klimaat van heel Thailand en zijn een groot deel van het jaar de temperaturen bijzonder aangenaam, vooral in de avond en ochtend. Verder is er veel te zien en kan men hier nog echt genieten van “puur Thailand” en het boerenleven. Het programma is afwisselend en het tempo goed gebalanceerd zodat u op een relaxte manier kennis maakt met deze bijzondere provincie!

NL 020 rij 1 foto3 Saphung02

PROGRAMMA
Dag 01 Bangkok – Ayutthaya – Sukhothai (350 km)
U verlaat Bangkok en brengt een bezoek aan de oude hoofdstad van Thailand: Ayutthaya. U bezoekt de Wat Chataraan Khmer tempel en de  Wat Chamongkul met zijn rijen aan boeddhabeelden. Vervolgens gaat de reis in de middag verder naar Sukhothai.
Overnachting in The Legendha Sukhothai ****.

NL 011 rij 1 foto 1

Dag 02 Sukhothai – Chiang Khan (290 km)
In de ochtend een bezoek aan Sukhothai een stad welke van 1238 tot 1350 als hoofdstad fungeerde. We bezoeken we het Historical Park met zijn immense boeddha beelden en doorkruisen het autovrije park per fiets, een heerlijk relaxte manier om te genieten van de oude tempels, ruïnes en lotusvijvers. Tijdens dit bezoek zal het u duidelijk worden dat de stad ooit over een enorme rijkdom moet hebben beschikt.  Vervolgens verder naar de provincie Loei. We rijden dwars door een imposant berggebied en de weg kent dan ook talloze indrukwekkende panorama’s. In Dan Sai een bezoek aan de Wat Neramit tempel en het ernaast gelegen monniken klooster. De tempel wordt enorm goed onderhouden en is vooral bekend om zijn muurschilderingen. Daarna via de zogenaamde “bloemenweg” verder naar het plaatsje Loei. Het is langs deze weg waar in januari jaarlijks het bloemenfestival wordt gehouden. Links en rechts ziet u dan ook veel bloemkwekerijen en kunnen we desgewenst een stop maken. Vervolgens verder naar Khaeng Khut Khu waar we zullen genieten van een prachtig uitzicht over de Mekong River. Vervolgens naar Chiang Khan, een dorp dat in zijn vroegere dagen een belangrijke handelspost was, met bijna uitsluitend houten woningen is nog zeer authentiek en beschikt over de oudste guesthouses van Thailand die volledig van teakhout zijn opgetrokken. Bovendien zijn ze bijzonder goed onderhouden en een foto zeker waard. Na aankomst checken we in bij ons boutique hotel. In de namiddag heeft u tijd om het dorp zelf te ontdekken. U kunt dwalen door de smalle straatjes met zijn bijzonder rustige sfeer en uitstraling die doet denken aan lang vervlogen tijden. In de avond kunt u terecht in een van de kleine, vaak bijzonder sfeervolle, restaurantjes.
Overnachting in The Old Chiang Khan Guesthouse (of gelijkwaardig).

Huurauto_noordoost_13  Huurauto_noordoost_14  Huurauto_noordoost_15

Dag 03 Chiang Khan – Huay Krating – Wang Saphung (130 km)
Indien gewenst kunt u in de vroege ochtend plaats nemen voor ons guesthouse en wachten we op de monniken die in alle vroegte langs zullen komen. Na zonsopgang verlaten zij de tempel en lopen met hun bedelnappen door de smalle straatjes om hun maaltijd van de plaatselijke bevolking te innen. Ook u bent in de gelegenheid om deze ochtend de monniken een maaltijd aan te bieden hetgeen voor ons een spectaculair en fotogeniek ritueel is. Daarna heeft u de tijd om te ontbijten en wat te relaxen. Om 10:30 vertrekken we naar het bergmeer van Huay Krating, een groot meer in de bergen dat ook wel de bijnaam “Klein Zwitserland” van Thailand heeft. Hier gaan we op een, van natuur materialen gemaakt, “huisjesraft” een “dobbertocht” op het meer maken. Een zogenaamde longtailboot sleept ons “ huisjes raft” naar het midden van het meer waar we al “dobberend” en in alle rust van onze lunch gaan genieten. Ook zwemmen in het meer is desgewenst mogelijk. Willen we wat extra bestellen, bijvoorbeeld even wat drinken, dan hijsen we het vlaggetje en komt het bootje weer. Ook wanneer je naar het toilet moet, hup, even vlaggetje hijsen en het bootje komt je even ophalen. Je zou er een spelletje van kunnen maken.
In de loop van de middag arriveert u bij de Sirila farm die prachtig is gelegen op een afgelegen plek in de velden en omgeven door vele plantages. De laatste 2 km gaat over een onverhard weggetje, dwars door de landerijen. Per tractor wordt u van de hoofdweg naar de farm gebracht. Na aankomst verwelkoming door de boerenfamilie. De boerderij heeft geen aangelegde elektriciteit en voorziet grotendeels in zichzelf. Zo pompt men ook hun eigen water op en is het prachtig om te zien hoe men met beperkte middelen toch veel kan bereiken hetgeen op deze manier een mooie bijdrage levert aan een beter milieu. Vervolgens maakt u een interessante wandeling over het land en krijgt u uitleg over wat er hier allemaal groeit en verbouwd wordt. Zo is er een aanplanting van dadelpalmen, koffie, agarbomen, cashewnoot en macadam-ia notenbomen, ananas, papaya en nog veel meer. Deze wandeling duurt ongeveer 20 a 30 minuten. Vervolgens worden de fakkels, het kampvuur en de kaarsen ontstoken en is het tijd voor een heerlijke (indien gewenst vegetarische) BBQ. De sfeer is relaxt en romantisch! Met een beetje geluk geniet u vanavond van een prachtige zonsondergang en een hemel met veel sterren. Een heerlijk ontspannen avond!

De overnachting brengt u door in een comfortabele safari tent die voorzien is van alle gemakken zoals een ruime privé badkamer met toilet en “open air rainshower” met warm water. Ook is er een ventilator op zonne energie en wordt de verlichting in de tent voorzien van “recharchable lampen”. De tenten zijn verder compleet ingericht en voorzien van o.a. een uitstekend 2 persoons bed en een zeer ruim terras met lounge zitje.

    

    

Dag 04 Fietsen in het boerendorp Wang Saphung en bezoek aan “Little Kunming”

thailand_village_tour_19  thailand_village_tour_20  thailand_village_tour_21

Een bijzondere dag staat ons te wachten! Om 08:30 beginnen we aan een fietstocht en gaan we door het dorp en langs de landerijen fietsen hetgeen een hele belevenis is. In dit niet toeristische dorp zijn wij namelijk de belevenis en iedereen zwaait ons dan ook vrolijk tegemoet! We maken diverse stops en overal zijn we zeer welkom. Ook een bezoek aan een typische traditionele boerenwoning. Verder zijn de vele originele houten woningen voor ons heel fotogeniek en overal worden we vriendelijk begroet. Het is duidelijk dat de Thai er hier een geheel andere levensstijl op na houdt! Niemand lijkt zich hier ergens druk over te maken en hier gaat het leven dan ook zijn eigen gang. De bijzonder relaxte en zeker ook leerzame fietstocht duurt ongeveer, alle stops meegerekend, 2,5 uur ( voor degene die niet kunnen fietsen zullen wordt ander vervoer geregeld). In de middag rijden we naar Little Kunming. Hier rijzen giga grote kalksteen rotsen meters boven de rijstvelden uit. De grotten en rotsen zijn miljarden jaren oud en vormen een heel behoorlijk natuurspektakel. Per longtail tractor gaan we de berg op en om het mooiste uitzicht te hebben doen we het laatste stukje via een goed aangelegde trap. Eenmaal boven lijkt het wel of we op het dak van de wereld staan. Vervolgens gaan we weer terug naar de farm waar we in de loop van de middag zullen arriveren.
Diner en overnachting op de farm.

Dag 05 Wang Saphung / Einde programma
Na het ontbijt eindigt het programma.

Er zijn verschillende mogelijkheden om het programma voort te zetten als volgt:

1) Terug naar Bangkok
Vanuit Loei Airport (20 km bij de farm vandaan) zijn er dagelijks  vluchten op Bangkok. Prijzen voor een ticket beginnen bij ongeveer 30  euro per persoon.

2) Door naar Chiang Mai
Per transfer naar de luchthaven van Udon Thani ( 1 ½ uur) waarvandaan u op Chiang Mai kunt vliegen. Er zijn 3 vluchten per dag, ticket prijzen beginnen bij ongeveer 40 euro per persoon.

3) Door naar Laos
Per openbaar vervoer is er vanuit het Loei busstation (23 km bij de farm vandaan) een dagelijkse verbinding met Luang Prabang in Laos. De bus vertrekt om 08:00 in de ochtend en arriveert rond 18:00 in Luang Prabang. Ticket prijs is omgerekend ongeveer 20 euro pp.

Meerdere mogelijkheden
Uiteraard zijn er meerdere mogelijkheden om uw reis vanuit Wang Saphung voort te zetten.
Neem voor mogelijkheden en adviezen gerust contact met ons op.

 

Bovengenoemd programma is onder voorbehoud van programma wijzigingen. Enkele programma items zijn afhankelijk van de weersomstandigheden.

 

Reissom

€ 649.– per persoon bij 2 personen (2 pk)

Periode:
15.01.2021 / 31.10.2021

Vroegboek korting!
Indien u 90 dagen vóór aankomst boekt ontvangt u 5% korting!

Prijzen overige periodes of voor meerdere  personen op aanvraag.

Inclusief

  • Alle genoemde bezienswaardigheden/excursies en transfers
  • Entreegelden
  • Transport per deluxe airco minivan
  • Dagelijks ontbijt, 1 x lunch, 2 x diner
  • Engels sprekende gids

Note! Liever vegetarisch eten of andere maaltijd wensen? Laat het ons weten en wij regelen het graag voor u!

Exclusief

  • Fooien
  • Overige uitgaven

Hoogtepunten van deze reis!

Zeer veel afwisseling en echt een uniek programma!

Routekaartje

Road to Wang Saphung NL 040