Road to Chiang Mai

Individuele (privé) reis

De weg naar Chiang Mai! Een leuke, korte, rondreis waarbij u op een paar dagen tijd over land naar Chiang Mai reist. De reis begint met een cruise van een halve dag die u naar de oude hoofdstad Ayuthaya zal brengen. Ook bezoek u de oude koningsstad Sukothai . Alvorens u in Chiang Mai zal arriveren bezoekt u het olifantenziekenhuis en het olifantenkamp.
Een korte reis waar u veel indrukken bij op zal doen!

NL 007 foto 1 NL 007 foto 2 NL 007 foto 3

PROGRAMMA
Dag 01 Bangkok – Ayuthaya (per cruise boot)
In de ochtend wordt u bij uw hotel opgehaald en naar de River City Pier gebracht. Hier meert de luxe riviercruise “The Grand Pearl” aan en gaat u even later aan boord. Vervolgens begint de reis naar Ayuthaya en vaart u over de brede Chao Phrya River. U passeert o.a. de “Wat Arun” (tempel van de dage raad), het prestigieuze gebouw van de Marine Police en vele andere gebouwen. Ook ziet u de “toppen” van de Grand Palace en vaart u langs het oudste ziekenhuis van Bangkok. Verder zult u genieten van het lokale leven langs de oevers van Nonthaburi en Pathumthani waar oud en modern elkaar ontmoeten. Zo ziet u de vele houten woningen die soms in schril contrast staan met de moderne wolkenkrabbers. U krijgt een goede indruk van wat zich allemaal op en langs het water afspeelt. Rond de middag geniet u aan boord van een heerlijk lunch buffet. In de middag bezoekt u, per minivan, Bang Pa Inn Palace, de zomerresidentie van het koningshuis. U treft hier een collectie van paleizen aan in diverse architecturen als o.a. Chinees, Victoriaans en Zwitsers. Na dit bezoek gaat u verder naar Ayuthaya, een stad welke van 1350 tot 1767 als hoofdstad fungeerde. Eens was Ayuthaya één van de meest machtigste steden van Azië en had het in zijn glorietijd zelfs meer inwoners dan Londen in die tijd. Maar ook heden ten dage maakt de schoonheid en grandeur nog altijd indruk op zijn bezoekers. In de avonduren is het bijzonder leuk om een dinnercruise te maken (facultatief) met aansluitend een tocht per samlor (fietstaxi).
Overnachting in het bijzonder mooie, en prachtig gelegen Iudia River Resort * * * *.

Dag 02 Ayutthaya – Nakorn Sawan – Phitsanuloke (250 km)
In de ochtend bezoekt u de meest belangrijke tempels van Ayuthaya. De eerste stop wordt gemaakt bij de “Wat Chawathanaran” welke schitterend gelegen is aan de oevers van de Chao Praya River. Daarna brengt u een bezoek aan de “Wat Phra Sri Sanphet” tempel, welke een gigantisch bronzen boeddhabeeld herbergt, met zijn ernaast gelegen ruïnecomplex. Vervolgens gaat u verder noordwaarts naar Phitsanuloke. Lunch in een lokaal restaurant. In de namiddag arriveert u in Phitsanuloke en bezoekt u een werkplaats waar boeddhabeelden worden vervaardigd.
Overnachting in het Ruean Phae Royal Park Hotel * * *

Dag 03 Phitsanuloke – Sukothai – Lampang (255 km)
Na het ontbijt gaat u naar Sukothai, een stad welke van 1238 tot 1350 als hoofdstad fungeerde. Hier bezoekt u het Historical Park met zijn immense boeddhabeelden. Tijdens dit bezoek zal het u duidelijk worden dat de stad ooit over een enorme rijkdom moet hebben beschikt. Na de lunch gaat u verder naar Lampang. Hier maakt u per paard en wagen een bijzonder leuke rit langs de rivier en enkele hoogtepunten zoals het Baan Sao Nat, een 100 jaar oude, volledig van teakhout zijnde, herenhuis.
Ook een bezoek aan “Wat Chedi Sao” waar monniken van kruiden en planten medicijnen vervaardigen. In de namiddag arriveert u bij uw hotel.
Overnachting in Wianglakor Hotel * * *.

Dag 04 Lampang – Lamphun – Chiang Mai (95 km)
In de ochtend brengt u een bezoek aan het Lampang Elephant Conversation Center. Hier woont u een demonstratie bij en ziet u hoe men deze imposante dieren aanleert om inzetbaar te zijn bij zware werkzaamheden. Eveneens is het mogelijk om op de rug van een olifant een trekking te maken (facultatief). Ook bezoekt u het FAE’s (Friends of Asian Elephants) olifantenziekenhuis welk naast de school gelegen is. De lunch nuttigt u in een lokaal restaurant. Daarna een bezoek aan de “Thung Kwian” bosmarkt welke bekend is vanwege zijn vele kruiden en gegrilde of gebakken insecten. Alles wat vliegt, loopt, kruipt, springt en/of zich op een andere manier beweegt wordt hier wel te koop aangeboden. Vervolgens is het nog een klein uurtje rijden naar Chiang Mai alwaar het programma zal eindigen.

Bovengenoemd programma is onder voorbehoud van programma wijzigingen. Enkele programma items zijn afhankelijk van de weersomstandigheden.

 

Reissom

Vanaf € 469 ,– per persoon bij 2 personen (2pk)

Inclusief

  • Alle genoemde bezienswaardigheden/excursies en transfers
  • Entreegelden
  • Transport per deluxe airco minivan
  • Dagelijks ontbijt, 4 x lunch
  • Engels sprekende gids

Exclusief

  • Fooien
  • Overige uitgaven

Hoogtepunten van deze reis!

Zeer veel afwisseling en echt een uniek programma!

Routekaartje

Road to Chiang Mai NL 035