Van Bangkok naar de Gouden Driehoek

Individuele (privé) reis

De Gouden Driehoek wordt ook vandaag nog gezien als een mystieke streek waar nog niet zo heel lang geleden de opium industrie weelderig floreerde. Alvorens u in dit gebied zal arriveren doorkruist u Thailand van Bangkok tot aan Chiang Rai. Tijdens deze route stopt u bij tal van mooie bezienswaardigheden en geniet u vaak van een prachtige natuur. In de Gouden Driehoek vaart u over de brede Mekong rivier en vervolgens zal de reis eindigen in het kleurrijke Chiang Mai waarbij u op de laatste dag per slaaptrein terug zal keren naar Bangkok.

NL 021 rij 1 foto1 NL 021 rij 1 foto2 NL 021 rij 1 foto3

PROGRAMMA
Dag 01 Bangkok
Per openbaar vervoer maken we een leuke tocht naar de rivier. In Bangkok moet u namelijk minimaal een keertje in de Sky Train hebben gezeten, een van de meest moderne monorail systemen ter wereld. Bovendien heeft u vanuit de Sky Train een mooi uitzicht over Bangkok. Vervolgens gaat u een stukje per lokale taxiboot en bevindt u zich midden onder de lokale bevolking en krijgt u een goede indruk over wat zich allemaal afspeelt op en langs de waterkant. Daarna gaat u op ontdekking in China Town, de nog grootste en meest authentieke China Town ter wereld. U wandelt door de smalle steegjes en bezoekt ook de Chinese markt met zijn honderden soorten kruiden, bijzondere etenswaar en tal van andere “snuisterijen”. Aansluitend nemen we u mee naar de bloemenmarkt, de grootste in Thailand, die nooit sluit en dus 24 uur per dag geopend is. Daarna bezoekt u de Grand Palace en zijn wat Phra Keo tempel, de meest belangrijke bezienswaardigheid in Thailand. Hier ziet u diverse, werkelijk schitterende, paleizen waarvan sommige in een combinatie van Franse en Thaise architectuur. De Wat Phra Keo herbergt de wereldberoemde smaragden boeddha die dagelijks, vanuit alle delen uit de wereld, duizenden bezoekers trekt. De middag is ter vrije besteding.
Overnachting in het Tong Tara Riverview Hotel * * *.

Dag 02 Bangkok – Ayuthaya – Tak (365 km)
Na het ontbijt vertrekt u naar Ayuthaya. Eens was Ayuthaya één van de rijkste steden van Azië en woonden er in zijn glorietijd zelfs meer mensen dan in Londen in die tijd. Helaas werd de stad, welke bezaaid met vele tempels en paleizen, in 1767 door de Birmanen om onbegrijpelijke reden voor een groot deel verwoest. Toch maakt ook heden ten dage Ayuthaya op zijn bezoekers nog steeds een grote indruk. Zijn grandeur en schoonheid zijn nog steeds aanwezig en een bezoek aan de stad is dan ook meer dan de moeite waard. Als eerste bezoekt u Bang Pa Inn, de zomerresidentie van het koningshuis. In een prachtig park ziet u hier paleizen in diverse architecturen zoals o.a Chinees, Zwitsers en Victoriaans. Hierna bezoeken we de Konings tempel Wat Srisamphet met zijn enorme bronzen boeddhabeeld en het ernaast gelegen ruinecomplex. Lunch in een lokaal restaurant. Vervolgens gaat u verder naar Kamhang Phet waar u de ruïnes van “Wat Phra Kaeo” en “Wat Phra Tat” zal bezoeken. Ook maakt u een wandeling over de lokale markt. In de namiddag arriveert u in Tak. Het is leuk om in de avonduren een wandeling langs de Ping River, met zijn lokale avondmarkt, te maken!
Overnachting in Viang Tak 2 Hotel * * *

Dag 03 Tak – Sukothai – Lampang (330 km)

NL 021 rij 2 foto 1 NL 021 rij 2 foto 2

Na het ontbijt gaat u verder naar Sukothai, eveneens een oude koningsstad welke van 1238 tot 1350 als hoofdstad fungeerde. Hier bezoekt u het Sukothai Historical Park met zijn immense boeddhabeelden. We bezoeken het (autovrije) park op de fiets zodat u op een relaxte manier allerlei indrukken kunt op doen. Na de lunch gaat u, via een rit dwars door de bergen, verder naar Lampang waar u in de namiddag zal arriveren.
Overnachting in Lampang Wianglakor Hotel * * *.

NL 021 rij 3 foto1 NL 021 rij 3 foto2 NL 021 rij 3 foto3

Dag 04 Lampang – Ngao – Phayao – Chiang Rai (225 km)
Ontbijt in uw hotel. Daarna bezoekt u één van de meest indrukwekkende tempels in Thailand, de “Wat Phra That Lampang Luang” tempel, welke meer dan 1000 jaar oud is. Ook een bezoek aan Thung Kwian bosmarkt. Deze bijzondere, lokale markt, staat bekend om zijn vele kruiden en gebakken insecten welke voor de lokale bevolking een gezonde delicatesse vormen!! Alles wat springt, zwemt, loopt, rent, vliegt, kruipt en/of zich op een andere manier voortbeweegt wordt hier wel te koop aangeboden. Daarrna via Ngao en Phayao, plaatsen welke bekend staan om hun honderden teakhouten huizen, verder naar Chiang Rai waar u in de namiddag zal arriveren. Overnachting in het Wiang In Hotel * * * *

Dag 05 Chiang Rai – Chiang Saen (110 km)
Na het ontbijt een bezoek aan een der meest opvallende en mooiste tempels in Thailand, de Wat Rhong Khun tempel. Dit sneeuwwitte bolwerk lijkt meer op een sprookje dan op een tempel. De tempel, die in alle opzichten verschilt van elke andere tempel in Thailand, is een ontwerp van de kunstenaar Chalerm die met de verkoop van zijn schilderijen en andere kunstwerken geld bij elkaar spaarde om deze tempel uiteindelijk te kunnen bouwen. Dit bijzonder fotogenieke bouwwerk is een bezoek meer dan waard!
Daarna gaat u naar het Doi Tung gebergte welk vroeger bekend stond vanwege zijn vele opiumteelt. Dankzij het koningshuis hebben de bergvolkeren in de afgelopen 20 jaar geleerd om vele andere gewassen te verbouwen. Daarvoor werd eveneens in 1988 de
Doi Tung Royal villa gebouwd welke als zomerresidentie fungeerde voor de moeder van Koning Bhumipol die zich voor de bergvolkeren enorm inspande. De villa is omgeven door schitterende tuinen. Ook brengt u een bezoek aan 2 bergstammen, namelijk de Lahu en de Akha. Vervolgens verder naar Mae Sai, een stadje dat middels een brug de grens met Birma vormt. Hier bezoekt u de lokale markt en zal het u opvallen dat hier vele artikelen uit Birma worden verhandeld welke u elders in Thailand niet zal tegenkomen. Na de lunch gaat u door naar de Gouden Driehoek (Chiang Saen), het drielandenpunt waar Laos, Birma en Thailand bij elkaar komen en waar u in de middag zal arriveren. Overnachting het, prachtig gelegen, Serene Riverview Resort * * * *.

NL 021 rij 4 foto 1 NL 021 rij 4 foto 2 NL 021 rij 4 foto 3

Dag 06 Chiang Saen – Gouden Driehoek – Chiang Mai (320 km)
Na het ontbijt bezoekt u de “Wat Pa Sak” teakhouten bostempel. Daarna maakt u een boottocht over de machtige Mekong River en vaart u langs de oevers van Laos en Birma hetgeen hier is toegestaan en we brengen een kort bezoek aan Laos. Ook een bezoek aan het “Opium House” (museum) want het was immers in dit gebied waar de opium teelt nog niet zo heel lang geleden weelderig floreerde. Vervolgens reist u verder naar Chiang Mai. Lunch en route in een lokaal restaurant. In de namiddag arriveert u in Chiang Mai.
Overnachting in het Lanna Palace Hotel * * *

Dag 07 Chiang Mai
Na het ontbijt een bezoek aan de Chiang Dao olifantenschool waar u ziet hoe deze kolossale dieren een bad in de rivier nemen. Vervolgens ziet u tijdens een demonstratie hoe men deze dieren aanleert om inzetbaar te zijn bij zware werkzaamheden in de jungle.
Vervolgens maakt u per olifant een trekking door de jungle en daarna zakt u per bamboeraft de rivier af waarbij u geniet van de rust en natuurlijke geluiden van de Thaise jungle. De lunch nuttigt u op een orchideeën boerderij. In de middag gaat u de bergen in voor een bezoek aan één van de meest belangrijke tempels van Noord Thailand, namelijk de op 1056 meter hoog gelegen “Wat Phra Doi Suthep” tempel. Niet alleen de tempel is erg mooi, maar eveneens heeft u hiervandaan een prachtig uitzicht over de stad Chiang Mai met zijn groene valleien. In de namiddag bent u weer terug bij uw hotel.

NL 021 rij 5 foto1 NL 021 rij 5 foto2 NL 021 rij 5 foto3

Dag 08 Chiang Mai
Een dag ter vrije besteding. Er kan nog genoeg worden ontdekt want deze “Roos van het Noorden” is een plaats die veel te bieden heeft. Zo staan er o.a. nog veel koloniale woningen en leent de stad zich prima voor een wandeling of fietstocht langs enkele koloniale huizen en/of tempels zoals de “Wat Chiang Man”en “Wat Phra Singh”. Ook is het bijvoorbeeld leuk om deze tempels per Tuk Tuk te bezoeken, de populaire open 3 –wiel taxi.

Dag 09 Chiang Mai
Ook vandaag nog een dag ter vrije besteding.

Dag 10 Chiang Mai – Bangkok
In de late namiddag transfer naar het spoorwegstation alwaar u de slaaptrein naar Bangkok zal nemen ( 2e klas sleepingberth voorzien van airco ).

Day 11 Bangkok (ontbijt)
In de vroege ochtend arriveert u in Bangkok en eindigt uw programma.

Bovengenoemd programma is onder voorbehoud van programma wijzigingen. Enkele programma items zijn afhankelijk van de weersomstandigheden.

 

Reissom

Vanaf € 745,– per persoon bij 2 personen (2pk)

Inclusief

  • Alle genoemde bezienswaardigheden/excursies en transfers
  • Entreegelden
  • Transport per deluxe airco minivan
  • Dagelijks ontbijt, 6 x lunch
  • Treinticket Chiang Mai – Bangkok per 2e klas airco slaapplaats
  • Engels sprekende gids

Exclusief

  • Fooien
  • Overige uitgaven

Hoogtepunten van deze reis!

Bergstammen en de bloemenweelde van Doi Thung!

Routekaartje

van Bangkok naar de Gouden Driehoek NL 105