Klassiek Thailand

Individuele (privé) reis

De naam Klassiek Thailand zegt al een beetje waar de reis voor staat. Dit zijn namelijk de hoogtepunten die u, bij een eerste bezoek aan Thailand, zeker moet zien. De River Kwai, het oude Ayuthaya en de koningsstad Sukothai. Ook de Gouden Driehoek en het levendige Chiang Mai ontbreken niet tijdens deze rondreis. De reis eindigt in Cha Am waar u op het strand nog enkele dagen kunt relaxen.

NL 025 rij 1 foto1 NL 025 rij 1 foto2 NL 025 rij 1 foto3

PROGRAMMA
Dag 01 Bangkok
De ochtend begint met een tocht naar de rivier. In Bangkok moet u namelijk minimaal een keertje in de Sky Train hebben gezeten, een van de meest moderne monorail systemen ter wereld. Bovendien heeft u vanuit de Sky Train een mooi uitzicht over Bangkok. Daarna gaat u een stukje per lokale taxiboot en bevindt u zich midden onder de lokale bevolking en krijgt u een goede indruk over wat zich allemaal afspeelt op en langs de waterkant. Vervolgens gaat u op ontdekking in China Town, de nog grootste en meest authentieke China Town ter wereld. U wandelt door de smalle steegjes en bezoekt ook de Chinese markt met zijn honderden soorten kruiden, bijzondere etenswaar en tal van andere “snuisterijen”. Aansluitend nemen wij u mee naar de bloemenmarkt, de grootste in Thailand, die nooit sluit en dus 24 uur per dag geopend is. Daarna bezoekt u de Grand Palace en zijn wat Phra Keo tempel, de meest belangrijke bezienswaardigheid in Thailand. Hier ziet u diverse, werkelijk schitterende, paleizen waarvan sommige in een combinatie van Franse en Thaise architectuur. De Wat Phra Keo herbergt de wereldberoemde smaragden boeddha die dagelijks, vanuit alle delen uit de wereld, duizenden bezoekers trekt. De middag is ter vrije besteding.

Dag 02 Bangkok – Trein markt -River Kwai (190 km)

NL 025 rij 2 foto 1 NL 025 rij 2 foto 2 NL 025 rij 2 foto 3 NL 025 rij 2 foto 4 NL 025 rij 2 foto 5

Na het ontbijt verlaat u Bangkok en bezoekt u als eerste het zogenaamde “Talad Rotfai” stationnetje. Hier loopt de spoorlijn dwars door een lokale markt. De spoorweg is dan ook helemaal dicht gebouwd met parasols, manden, kisten etc. Komt er een trein aan, dan worden de parasols snel afgebroken, de manden, kisten en karren aan de kant geschoven en de “Thaise Intercity” kan probleemloos passeren. Een prachtig, en voor onze begrippen, ongekend en fotogeniek schouwspel. Vervolgens gaat u verder naar Damnern Saduak waar u een bezoek brengt aan de nog grootst zijnde drijvende markt van Thailand. Het laatste stuk doen we per longtailboot zodat we al varend bij de markt zullen arriveren. Het is een prachtig en kleurrijk schouwspel om te zien hoe de trotse Thaise dames al varend hun koopwaar aan de man weten te brengen. Vervolgens bezoeken we de “Bridge on The River Kwai en het erekerkhof. Lunch in een lokaal restaurant. In de middag gaat u aan boord van de beruchte “Death Railway Train” en maken we een tocht over de “dodenspoorweg”. De tocht is een ware belevenis, zeker wanneer de trein zich schoorvoetend over het zogenaamde “bamboeviaduct” voortbeweegt. Vanuit de trein heeft u eveneens een geweldig mooi uitzicht over de River Kwai en zijn prachtige natuur. In de namiddag arriveert u bij het Pung Waan Yai resort * * * voor overnachting.

Dag 03 River Kwai – Ayuthaya – Tak (340 km)

NL 025 rij 3 foto 1 NL 025 rij 3 foto 2 NL 025 rij 3 foto 3 NL 025 rij 3 foto4

Na het ontbijt rijden we richting Ayuthaya, de oude hoofdstad van Thailand. Eens behoorde Ayuthaya tot een van de meest machtigste steden in Z.O. Azië. De stad was bezaaid met tempels en paleizen in is benoemd tot “werelderfgoed”. We bezoeken hier het Bang Pa In, de zomer residentie van het Thaise koningshuis. In een mooi aangelegd park ziet u hier diverse kleurrijke paleizen in verschillende stijlen. Vervolgens bezoekt u de Wat Sri Samphet tempel met zijn ernaast gelegen ruïne complex. Na de lunch, in een lokaal restaurant, rijden we verder naar Tak waar we in de namiddag zullen arriveren. Overnachting in het Viang Tak 2 Hotel * * *.

Dag 04 Tak – Li – Lamphun – Chiang Mai (270 km)
In de prachtig beboste bergstreek van Li bezoekt u een dorp waar etnische Karen-bergvolkeren samenleven. Vervolgens rijden we verder noordwaarts naar de stad Lampang. Hier bezoekt u een van de oudste tempels van het land, de ‘Wat Phra That Lampang Luang’. Lunch in een lokaal restaurant. Vervolgens brengen we een bezoek aan Thung Kwian Forest market, waar de lokale bevolking allerlei natuurproducten verkoopt van planten en kruiden waarvan medicijnen worden gemaakt. Maar de markt staat vooral bekend om haar insecten zoals o.a. sprinkhanen, kevers en meelwormen die worden gefrituurd en daarna genuttigd. Vervolgens is het nog een klein uurtje rijden naar Chiang Mai.
Overnachting in het Lanna Palace Hotel * * *.

NL 025 rij 4 foto 1 NL 025 rij 4 foto 2 NL 025 rij 4 foto 3

Dag 05 Chiang Mai (ontbijt en lunch)
Vandaag brengen we op verantwoorde wijze een dagje door bij de olifanten. We verlaten Chiang Mai en rijden richting jungle. Onderweg stoppen we bij een lokale markt om maaltijden in te slaan voor onze Jumbo’s. Even later arriveren we en merken we dat de olifanten het maar wat leuk vinden dat we zijn gearriveerd, het zijn immers warmhartige dieren. Na verwelkoming en kennismaking kleden wij ons om en gaan we der rest van de dag gekleed in een mahout (olifanten verzorger) outfit. Vervolgens een uitleg over de olifant in Thailand. Daarna geven we ze te eten en vervolgens beginnen we aan een wandeling door de velden en jungle. Eenmaal bij de rivier aangekomen is het tijd voor een verkwikkend bad. Samen met de dikhuiden gaan we de rivier in en voorzien we ze van een heerlijke wasbeurt hetgeen ze als echt aangenaam beschouwen. Even later laten we ze alleen “ploeteren” in het verkoelende water en nemen wij plaats op een eenvoudig bamboe plateau. Terwijl we van onze lunch genieten zien wij de olifanten in alle vrijheid in de rivier genieten. Vervolgens wandelen we weer terug en is het tijd geworden om afscheid te nemen. Daarana volgt de transfer naar ons hotel. Een interessante en leerzame dag ligt achter ons!

Dag 06 Chiang Mai – Chiang Rai (260 km)
U verlaat Chiang Mai en vertrekt naar Chiang Rai. De eerste stop maakt u bij de de Mae Ka Chan warmwater bronnen. Vervolgens zult u genieten van de prachtige route die dwars door een mooi berggebied zal gaan. Lunch in een lokaal restaurant. Daarna een bezoek aan een van de meest opvallende en mooiste tempels in Thailand, de Wat Rhong Khun tempel. Dit sneeuwwitte bolwerk lijkt meer op een sprookje dan op een tempel. De tempel, die in alle opzichten verschilt van elke andere tempel in Thailand, is een ontwerp van de kunstenaar Chalerm die met de verkoop van zijn schilderijen en andere kunstwerken geld bij elkaar spaarde om deze tempel uiteindelijk te kunnen bouwen. Dit bijzonder fotogenieke bouwwerk is een bezoek meer dan waard! In de loop van de middag arriveert u bij uw hotel. Overnachting in het Wiang Inn Hotel * * * *.

NL 025 rij 5 foto 1 NL 025 rij 5 foto 2 NL 025 rij 5 foto 3

Dag 07 Chiang Rai – Gouden Driehoek – Chiang Rai (140 km)
Na het ontbijt gaat u naar Doi Tung, de meest noordelijk gelegen berg van het land en verblijfplaats van diverse bergvolkeren. We bezoeken hier de Mae Fah Luang Botanische tuinen, de mooie bloemen tuinen van de koninklijke zomerresidentie en een dorp van de Akha bergstam. Vervolgens rijden we naar de meest noordelijke plaats in Thailand “Mae Sai” aan de grens met Birma. Hier proeft u de lokale sfeer tussen de Thai en de Birmese bevolking. De markt biedt veel producten uit het buurland Birma. Na de lunch gaat u verder naar de Gouden Driehoek die vroeger bekend stond om zijn opium handel. Tegenwoordig verbouwen de boeren groenten en andere landbouwproducten. Het drielandenpunt tussen Thailand, Birma en Laos wordt gescheiden door de machtige Mekong rivier. U maakt een boottocht over de rivier en vaart langs de oevers van Laos en Birma, hetgeen hier is toegestaan. In de namiddag arriveert u weer bij uw hotel.

Dag 08 Chiang Rai – Phayao – Sukhothai – Phitsanulok (360 km)
Na een bezoek aan het meer van Phayao en de indrukwekkende zuilen van klei en steen in het Phae Muang Phi Forest bereikt u de plaats Phrae waar u tevens de lunch zult nuttigen. Na de lunch gaat u verder naar Sukothai. Het oude Sukothai was van 1238-1350 de eerste hoofdstad van Thailand. Deze oude stad staat inmiddels op de Werelderfgoedlijst van de UNESCO. De oude stad getuigt van de macht die in de 13de eeuw ontstond en herbergt ongeveer 40 tempels-complexen. Het oude tempelcomplex, met veel mooie boeddabeelden en prachtige lotusvijvers, is gelegen binnen de stadsmuren van het oude Sukothai. We bezoeken het autovrije park op een relaxte manier, namelijk per fiets. Vervolgens is het nog een uurtje rijden naar Phitsanuloke en brengt u een bezoek aan de “Wat Phra Si Rattana Mahatat” tempel, gelegen aan de rivier de Nan. Volgens de kenners herbergt deze tempel het mooiste boeddhabeeld van Thailand. Het beeld trekt pelgrims uit heel Thailand aan en overal staan dan ook stalletjes met religieuze parafernalia. In de galerijen buiten staan tientallen boeddhabeelden. In de namiddag arriveert u bij uw hotel.
Overnachting in het Rueam Phae Royal Park Hotel * * *

Dag 09 Phitsanulok – Lopburi – Cha Am (490 km)
Na het ontbijt rijden we naar Lopburi waar u een bezoek brengt aan de overblijfselen van het paleis van Koning Narai. Ook bezoekt u hier de apentempel (Prang Sam Yot) en is het een wonderbaarlijk gezicht om te zien hoe de vele apen deze tempel tot hun huisvesting hebben gemaakt! Vervolgens verder naar Petchaburi. Lunch in een lokaal restaurant. We bezoeken we de Khao Luang grotten met haar velen boeddha beelden. Vervolgens gaat u verder naar de gezellige badplaats Cha-Am waar u de laatste dagen van uw vakantie dichtbij het strand zal doorbrengen. Overnachting in het Golden Beach hotel * * *.

Dag 10 Cha Am (ontbijt)
Dag ter vrije besteding.

Dag 11 Cha-Am (ontbijt)
Dag ter vrije besteding.

Dag 12 Cha-Am (ontbijt)
Dag ter vrije besteding.

Dag 13 Cha Am – Bangkok (ontbijt) 195 km
Transfer naar de luchthaven.

Bovengenoemd programma is onder voorbehoud van programma wijzigingen. Enkele programma items zijn afhankelijk van de weersomstandigheden.

 

 

Reissom

Vanaf € 1.155 ,–per persoon bij 2 personen (2pk)

Inclusief

  • Alle genoemde bezienswaardigheden/excursies en transfers
  • Entreegelden
  • Transport per deluxe airco minivan
  • Dagelijks ontbijt, 8 x lunch, 1 x diner
  • Engels sprekende gids

Exclusief

  • Fooien
  • Overige uitgaven

Hoogtepunten van deze reis!

U ziet de meest bekende bezienswaardigheden!

Routekaartje

Klassiek Thailand NL 125