Grand Panorama Thailand ( 17 dagen )

Individuele (privé) reis

Een veelzijdige rondreis die u een aantal hoogtepunten van Thailand zal laten zien inclusief een stukje van Oost Thailand, de River Kwai met zijn verleden en vervolgens de oude hoofdstad Ayutahya. In het plaatsje Tak zult u merken dat het Westerse toerisme hier nog niet echt veel aanwezig is en in het kleurrijke Chiang Mai staat uiteraard een bezoek aan de olifanten op het programma. Wanneer u de “rijstschuur” van Thailand bent doorkruist is het tijd voor een bezoek aan de indrukwekkende Khmer tempels in het oosten van het land. Vervolgens gaat de reis verder naar het zuiden en eindigt op het eiland Phuket waar u nog enkele dagen kunt uitrusten. Een veelzijdige reis met veel hoogtepunten.

Nl 028 rij 1 foto 1 NL 028 rij 1 foto 2 NL 028 rij 1 foto 3 NL 028 rij 1 foto 4 NL 028 rij 1 foto 5

PROGRAMMA
Dag 01 Bangkok
Na aankomst op de luchthaven wordt u vewelkomt door de gids en volgt de transfer naar uw hotel. De rest van de dag is ter vrije besteding.
Overnachting in het Travelodge Sukhumvit 11 Hotel ***.

Dag 02 Bangkok, op ontdekking in Bangkok!
Vanochtend maken we gebruik van openbaar vervoer en maken we een leuke tocht naar de rivier. Vervolgens gaat u een stukje per lokale taxi boot en bevindt u zich midden onder de lokale bevolking en krijgt u een goede indruk over wat zich allemaal afspeelt op en langs de waterkant. Daarna gaat u op ontdekking in China Town, de nog grootste en meest authentieke China Town ter wereld. U wandelt door de smalle steegjes en bezoekt ook de Chinese markt met zijn honderden soorten kruiden, bijzondere etenswaar en tal van andere “snuisterijen”. Aansluitend nemen wij u mee naar de bloemenmarkt, de grootste in Thailand, die nooit sluit en dus 24 uur per dag geopend is. Daarna bezoekt u de Grand Palace en zijn wat Phra Keo tempel, de meest belangrijke bezienswaardigheid in Thailand. Hier ziet u diverse, werkelijk schitterende, paleizen waarvan sommige in een combinatie van Franse en Thaise architectuur. De Wat Phra Keo herbergt de wereldberoemde smaragden boeddha die dagelijks, vanuit alle delen uit de wereld, duizenden bezoekers trekt. De middag is ter vrije besteding.
Overnachting in het Travelodge Sukhumvit 11 Hotel ***.

NL 028 rij 2 foto 1 NL 028 rij 2 foto 2 NL 028 rij 2 foto 3

Dag 03 Bangkok – Trein markt – River Kwai (190 km)
Na het ontbijt verlaat u Bangkok en bezoekt u als eerste het zogenaamde “Talad Rotfai” stationnetje. Hier loopt de spoorlijn dwars door een lokale markt. De spoorweg is dan ook helemaal dicht gebouwd met parasols, manden, kisten etc. Komt er een trein aan, dan worden de parasols snel afgebroken, de manden, kisten en karren aan de kant geschoven en de “Thaise Intercity” kan probleemloos passeren. Een prachtig, en voor onze begrippen, ongekend en fotogeniek schouwspel. Vervolgens gaat u verder naar Damern Saduak waar u een bezoek brengt aan de nog grootst zijnde drijvende markt van Thailand. Het laatste stuk doen we per longtailboot zodat we al varend bij de markt zullen arriveren. Het is een prachtig en kleurrijk schouwspel om te zien hoe de trotse Thaise dames al varend hun koopwaar aan de man weten te brengen. Vervolgens bezoeken we de “Bridge on The River Kwai en het erekerkhof. In de middag gaat u aan boord van de beruchte “Death Railwaytrain” en maken we een tocht over de “dodenspoorweg”. De tocht is een ware belevenis, zeker wanneer de trein zich schoorvoetend over het zogenaamde “bamboeviaduct” voort beweegt. Vanuit de trein heeft u eveneens een geweldig mooi uitzicht over de River Kwai en zijn prachtige natuur.
In de namiddag arriveert u bij het Royal River Kwai Resort * * * voor overnachting.

Dag 04 River Kwai – Ayutthaya – Tak (385 km)
Na het ontbijt rijden we richting Ayuthaya, de oude hoofdstad van Thailand. Eens behoorde Ayutthaya tot een van de meest machtigste steden in Z.O. Azië. De stad was bezaaid met tempels en paleizen en is benoemd tot “werelderfgoed”. We bezoeken hier het Bang Pa In, de zomer residentie van het Thais koningshuis. In een mooi aangelegd park ziet u hier diverse kleurrijke paleizen in verschillende stijlen. Vervolgens bezoekt u de Wat Sri Samphet tempel met zijn ernaast gelegen ruine complex hetgeen een erg indrukwekkend geheel vormt en de Wat Chaimongkul, met zijn honderden boeddha beelden, mag hier niet aan ontbreken. In de middag rijden we verder naar Tak waar we in de late middag zullen arriveren. Overnachting in het Viang Tak 2 Hotel * * *.

Dag 05 Tak – Li – Lamphun – Chiang Mai (290 km)
In de prachtig beboste bergstreek van Li bezoekt u een dorp waar etnische Karen-bergvolkeren samenleven. Daarna bezoeken we een van de belangrijkste tempels van Noord-Thailand, namelijk de 1000 jaar oud zijnde ‘Wat Phra That Lampang Luang’.
Hierna brengen we een bezoek aan de Baan Thung Kwian Forest market, waar de lokale bevolking allerlei natuurproducten verkopen, zoals van planten en kruiden waarvan medicijnen worden gemaakt. . Vervolgens is het nog een goed uur rijden voordat we in Chiang Mai zullen arriveren. Overnachting in DE Charm Chiang Mai Hotel * * *.

 

NL 028 rij 3 foto 1 NL 028 rij 3 foto 2 NL 028 rij 3 foto 3 NL 028 rij 3 foto 4

Dag 06 Chiang Mai
Vandaag brengen we op verantwoorde wijze een dagje door bij de olifanten. We verlaten Chiang Mai en rijden richting jungle. Onderweg stoppen we bij een lokale markt om maaltijden in te slaan voor onze Jumbo’s. Even later arriveren we en merken we dat de olifanten het maar wat leuk vinden dat we zijn gearriveerd, het zijn immers warmhartige dieren. Na verwelkoming en kennismaking kleden wij ons om en gaan we der rest van de dag gekleed in een mahout (olifanten verzorger) outfit. Vervolgens een uitleg over de olifant in Thailand. Daarna geven we ze te eten en vervolgens beginnen we aan een wandeling door de velden en jungle. Eenmaal bij de rivier aangekomen is het tijd voor een verkwikkend bad. Samen met de dikhuiden gaan we de rivier in en voorzien we ze van een heerlijke wasbeurt hetgeen ze als echt aangenaam beschouwen. Even later laten we ze alleen “ploeteren” in het verkoelende water en nemen wij plaats op een eenvoudig bamboe plateau. Terwijl we van onze lunch genieten zien wij de olifanten in alle vrijheid in de rivier genieten. Vervolgens wandelen we weer terug en is het tijd geworden om afscheid te nemen. Daarana volgt de transfer naar ons hotel. Een interessante en leerzame dag ligt achter ons!
Overnachting in DE Charm Chiang Mai Hotel * * *.

Dag 07 Chiang Mai – Sukhothai (335 km)
We nodigen u ‘s ochtends vroeg uit om eten aan de monniken te offeren hetgeen voor ons westerlingen een spectaculair ritueel is. Vervolgens terug naar het hotel voor uw ontbijt. Na uw ontbijt rijdt u, dwars door de bergen, naar Sri Satchanalai voor een bezoek aan de tempelruïnes en vervolgens gaat u verder naar de oude koningsstad Sukhothai. In de loop van de 13de eeuw versterkte Sukhothai haar positie in Centraal Thailand door een aantal satellietsteden te bouwen, waarvan Si Satchanalai de belangrijkste was. De ruïnes zijn wat minder indrukwekkend dan die van Sukhothai maar in een bepaald opzicht wel interessanter. De ruïnes roepen het beeld op van een machtige stad waar ooit de onderkoning van Sukhothai zetelde. In de 14de eeuw was de stad een belangrijk handelscentrum voor aardewerk. Dit aardewerk was bekend in heel Zuid-Oost Azië en China. Het oude Sukhothai was van 1238-1350 de eerste hoofdstad van Thailand. Deze oude stad staat inmiddels op de Werelderfgoedlijst van de UNESCO en getuigt van de macht die in de 13de eeuw ontstond. De oude stad herbergt ongeveer 40 tempel complexen. Het oude tempel complex, met veel mooie boeddabeelden en prachtige (lotus)vijvers, is gelegen binnen de stadsmuren van het oude Sukhothai. We bezoeken het park per fiets zodat u op een relaxte manier veel indrukken op zal doen.
Overnachting in The Legendha Resort * * * *

Dag 08 Sukhothai – Phetchabun – Khon Kaen (380 km)
Na het ontbijt rijden we naar Phitsanuloke hier brengen een bezoek aan de pelgrims tempel “Wat Phra Si Rattana Mahatat” gelegen aan de rivier de Nan. Volgens de kenners herbergt deze tempel het mooiste boeddhabeeld van Thailand. Het beeld trekt pelgrims uit heel Thailand en overal staan dan ook stalletjes met religieuze parafernalia. In de galerijen buiten staan tientallen boeddhabeelden en een bezoek is dan ook zeker de moeite waard. Vervolgens rijden we via een prachtig berg en heuvel landschap verder naar Nam Nao. Desgewenst kunt u hier een 1 uur durende jungle walk maken (facultatief). We vervolgen onze route naar Khon Kaen voor overnachting.
Overnachting in het Charoen Thani Hotel * * * *.

Dag 09 Khon Kaen – Phimai – Korat ( 185 km)
Onderweg naar Korat maakt u een paar indrukwekkende stops. Eerst maakt u een wandeltochtje langs het Bung Khaen Nakhon meer en vervolgens een indrukwekkende tocht dwars de I-Sarn (de rijstschuur van Azië). In deze streek komen veel overblijfselen voor van het invloedrijke Khmerrijk en u bezoekt dan ook het best bewaard gebleven zandstenen Khmerkasteel van Pimai en het Nationale museum. Vervolgens is het ongeveer nog een klein uurtje rijden naar Khorat waar u tijd heeft om bijvoorbeeld wat te relaxen bij het zwembad van het hotel.
Overnachting in het Sima Thani Hotel * * * / *

Dag 10 Korat – Cha-Am (420 km)
Alvorens we Korat verlaten brengen we een bezoek aan het pottenbakkers dorp Ban Dan Kwian waar het ambacht nog altijd op traditionele wijze wordt uitgevoerd. De potten hebben hier een typisch roestige kleur van het ijzer gehalte in de klei waarmee de potten worden gebakken. In de middag rijden we door naar de rustige badplaats Cha-Am
Overnachting in The Cha Am Methavalai Hotel * * * *.

Dag 11 Cha-Am – Hua Hin – Chumphon (290 km)
Na het ontbijt bezoeken we het oude spoorweg station van Hua Hin met een geschiedenis van meer dan honderd jaar. De reis gaat verder naar Prachuap Kiri Khan en bezoekt u Khao Chong Krajok welk gelegen is aan een mooie baai en omgeven door bergen in het achterland. Via een trap met 386 treden kunt u naar de top klimmen en geniet u van een prachtig uitzicht over dit vissersplaatsje. Tijdens de trip naar boven zult u zich niet eenzaam voelen want op de berg leven honderden “makaak” apen waarvan een aantal u met plezier zullen vergezellen. In Ban Krut bezicht u het schitterende Kiti Sirichai en Chedi Prakat complex en kunt u opnieuw genieten van de mooie kustlijn. Vervolgens rijden we verder naar Chumphon. Overnachting in Chumphon.

Dag 12 Chumpon – Khao Lak (300 km)
We doorkruizen het schiereiland en rijden door een overweldigend natuurschoon van tropische regenwouden en lokale dorpen waar de tijd lijkt te hebben stil gestaan. We maken een stop bij een rubberplantage en vervolgens een bezoek aan de Khra Isthmus aan de grens met Birma. Ook een bezoek aan de mooie Punyaban waterval en de warmwater bronnen van het Arboretum in Ranong. In de loop van de middag arriveren we in Khao Lak met haar prachtige witte stranden.
Overnachting in Khao Lak.

Dag 13 Khao Lak – Khao Sok
U bezoekt vandaag het Khao Sok National Park, een van de meest indrukwekkende regenwouden van Thailand. Het park is een combinatie van het wildreservaat Klongsang, met 1000 meter hoge bergtoppen en het Ratchaphrapha stuwmeer. Vanaf het bezoekers centrum maakt u een circa 1 uur durende junglewandeling en rijdt u vervolgens naar het stuwmeer met hoog oprijzende kalkformaties. In de middag rijden we naar ons hotel in Khao Sok.
Overnachting in het Montania Lifestyle Resort ***.

Nl 028 rij 4 foto 1 NL 028 rij 4 foto 2 NL 028 rij 4 foto 3

Dag 14 Khaolak – Phang Nga Bay – Phuket (160 km)
Vandaag maken we een schitterende boottocht door de Phang Nga Baai. De baai staat bekend vanwege de fascinerende, hoog uit zee oprijzende, kalksteen rotsen in verschillende formaties en het eiland uit de James Bond film “The Man with the Golden Gun”. De lunch nuttigen we op het op palen gebouwde, en in de zee liggende, zigeuners dorp Panyi. Dit moslim dorp staat bekend voor haar vissaus en gedroogde vissoorten. Vervolgens verder naar Phuket waar u de laatste dagen van uw vakantie zult doorbrengen en u heerlijk kunt relaxen aan een van zijn mooie stranden.
Overnachting in het Kata Lucky Resort ** *.

Dag 15 Phuket (ontbijt)
Vandaag een heerlijke vrije dag op Phuket om te ontspannen aan het strand of u kunt deelnemen aan een van de excursies naar o.a. naar Phi Phi eiland.

Dag 16 Phuket (ontbijt)
Een vrije dag ter vrije besteding

Dag 17 Phuket – Bangkok (ontbijt)
Transfer naar Phuket airport voor de vlucht naar Bangkok.

Bovengenoemd programma is onder voorbehoud van programma wijzigingen. Enkele programma items zijn afhankelijk van de weersomstandigheden.

Reissom

€ 1,698.– per persoon bij 2 personen (2 pk)

Periode:
15.03.2021 / 31.10.2021

Prijzen overige periodes of voor meerdere  personen op aanvraag.

Inclusief

  • Alle genoemde bezienswaardigheden/excursies en transfers
  • Entreegelden
  • Transport per deluxe airco minivan
  • Dagelijks ontbijt, 2 x lunch
  • Vliegticket Phuket – Bangkok
  • Engels sprekende gids

Note! Liever vegetarisch eten of andere maaltijd wensen? Laat het ons weten en wij regelen het graag voor u!

Exclusief

  • Fooien
  • Overige uitgaven

Hoogtepunten van deze reis!

Het mooie zuiden en wonderbaarlijk indrukwekkende Phanom Rung!

Routekaartje

Grand Panorama NL 140