Glamping in Thailand ( 9 dagen )

Individuele (privé) reis

Glamping, of te wel heel luxe kamperen, is in Nederland en Europa inmiddels bijzonder populair geworden. Maar wist u dat dit ook in Thailand mogelijk is. Wij hebben voor u een reis uitgewerkt waarbij u gaat “glamperen” op diverse bestemmingen in Thailand in schitterende Safari tenten waar het u aan niets zal ontbreken! Bovendien staan deze tenten allen op bijzondere plaatsen en “glampeert” u bij de River Kwai, bij Khao Yai national park, in Noord Oost Thailand bij de boer en in het zuiden in een van de mooiste nationale parken, Khao Sok! Bovendien draagt elk tent resort een geheel eigen karakter uit zodat er veel afwisseling zit in deze unieke rondreis! De eerste GLAMPING rondreis in Thailand ooit!

Programma
Dag 01 Bangkok – River Kwai (190 km)

Glamping03  Glamping02  Glamping01

We rijden weg uit Bangkok en bezoekt u het zogenaamde “Talad Rotfai ” markt. Hier loopt de spoorlijn dwars door een lokale markt. De spoorweg is dan ook helemaal dicht gebouwd met parasols, manden, kisten etc. Komt er een trein aan, dan worden de parasols snel afgebroken, de manden, kisten en karren aan de kant geschoven en de “Thaise Intercity” kan probleemloos passeren. Een prachtig, en voor onze begrippen, ongekend en fotogeniek schouwspel. Vervolgens gaat u verder naar Kanchanaburi aan de River kwai en bezoekt de “Bridge on The River Kwai” het erekerkhof en het Jeath museum. In de middag gaat u per longtailboot naar het Hin Tok River Camp.
Diner en overnachting in Hin Tok. Uw Safaritent heeft een eigen badkamer en verder beschikt uw luxe tent over allerlei faciliteiten alsmede airco.

Hin Tok

Dag 02 River Kwai
In de ochtend een bezoek aan de Hell Fire Pass en het Australisch museum. In de middag gaat u aan boord van de beruchte “Death Railway Train” en maken we een korte tocht over de beruchte “dodenspoorweg”. De tocht is een ware belevenis, zeker wanneer de trein zich schoorvoetend over het zogenaamde “bamboeviaduct” voortbeweegt. Vanuit de trein heeft u bovendien een geweldig mooi uitzicht over de rivier en kunt u mooie foto’s maken. De namiddag is ter vrije besteding en kunt u relaxen in het resort.
Diner en overnachting in uw Safaritent

Dag 03 – River Kwai – Ayutthaya – Khao Yai
Na het ontbijt rijden we richting Ayutthaya, de oude hoofdstad van Thailand. Eens behoorde Ayuthaya tot een der meest machtigste steden in Z.O. Azie. De stad was bezaaid met tempels en paleizen in is benoemd tot “werelderfgoed”. We bezoeken hier het Bang Pa In, de zomer residentie van het Thaise koningshuis. In een mooi aangelegd park ziet u hier diverse kleurrijke paleizen in verschillende stijlen. Vervolgens bezoekt u de Wat Sri Samphet tempel met zijn ernaast gelegen ruine complex hetgeen een erg indrukwekkend geheel vormt. In de middag gaat u verder richting Khao Yai National park. Hier overnachten we in het Lala Mukha resort.
Ook hier is uw tent weer van alle gemakken voorzien en beschikt uw Safaritent over een prive badkamer en airco.

Glamping04  Glamping05

Dag 04 Khao Yai
Vandaag bezoekt u het Khao Yao National Park, het nog grootst zijnde regenwoud in Z.O. Azie.
Het park kent een enorme oppervlakte, is dicht begroeid en kent vele schitterende panorama’s. Ook komen hier nog olifanten voor en andere wilde dieren. Echter, de kans dat we deze tegen zullen komen is niet zo heel groot. Wel zien we vele vogels en maken we tevens enkele wandelingen naar o.a. prachtige watervallen. In de loop van de middag bent u weer terug bij uw resort.
Overnachting in uw Safaritent.

Dag 05 Khao Yai – Wang Saphung
We vervolgen onze route en rijden vandaag dwars door de I- Sarn, de rijstschuur van Azië. Onze eerste stop maken wij de Phimai Sandtsone Castle. Dit Khmer bolwerk werd begin jaren 70 prachtig gerestaureerd door de stichting “Schone kunsten” en is zeker een bezoek waard. Via Khon Kaen verder naar Chum Phae en komen langzaam aan de bergen in zicht. Na de lunch, in een lokaal restaurant bezoekt u Little Khun Ming”, een voor toeristen nog weinig bekende plaats. In een sfeer van een mystiek landschap rijzen hier enorme, puntige, rotsen wonderbaarlijk omhoog. U gaat per zogenaamde “longtail tractor” de berg op. Vervolgens is het even een aantal trappen lopen maar eenmaal helemaal boven zult u genieten van een adembenemend landschap.
In de loop van de middag arriveert u bij de Sirila farm die prachtig is gelegen op een afgelegen plek in de velden en omgeven door vele plantages. De laatste 2 km gaat over een onverhard weggetje, dwars door de landerijen. Per tractor wordt u van de hoofdweg naar de farm gebracht. Na aankomst verwelkoming door de boerenfamilie. De boerderij heeft geen aangelegde elektriciteit en voorziet grotendeels in zichzelf. Zo pompt men ook hun eigen water op en is het prachtig om te zien hoe men met beperkte middelen toch veel kan bereiken hetgeen op deze manier een mooie bijdrage levert aan een beter milieu. Vervolgens maakt u een interessante wandeling over het land en krijgt u uitleg over wat er hier allemaal groeit en verbouwd wordt. Zo is er een aanplanting van dadelpalmen, koffie, agarbomen, cashewnoot en macadam-ia notenbomen, ananas, papaya en nog veel meer. Deze wandeling duurt ongeveer 20 a 30 minuten. Vervolgens worden de fakkels, het kampvuur en de kaarsen ontstoken en is het tijd voor een heerlijke (indien gewenst vegetarische) BBQ. De sfeer is relaxt en romantisch! Met een beetje geluk geniet u vanavond van een prachtige zonsondergang en een hemel met veel sterren. Een heerlijk ontspannen avond!

Huurauto_noordoost_04  Huurauto_noordoost_05  Huurauto_noordoost_06

Dag 06 Fietsen in het boerendorp Wang Saphung

thailand_village_tour_19  thailand_village_tour_20  thailand_village_tour_21

Een bijzondere dag staat ons te wachten! Om 08:30 beginnen we aan een fietstocht en gaan we door het dorp en langs de landerijen fietsen hetgeen een hele belevenis is. In dit niet toeristische dorp zijn wij namelijk de belevenis en iedereen zwaait ons dan ook vrolijk tegemoet! We maken diverse stops en overal zijn we zeer welkom. Ook een bezoek aan een typische traditionele boerenwoning. Verder zijn de vele originele houten woningen voor ons heel fotogeniek en overal worden we vriendelijk begroet. Het is duidelijk dat de Thai er hier een geheel andere levensstijl op na houdt! Niemand lijkt zich hier ergens druk over te maken en hier gaat het leven dan ook zijn eigen gang. De bijzonder relaxte en zeker ook leerzame fietstocht duurt ongeveer, alle stops meegerekend, 2,5 uur ( voor degene die niet kunnen fietsen zullen wordt ander vervoer geregeld).

Vervolgens rijden we naar het Huay Krating bergmeer en gaan we op een “huisjesraft” een “dobbertocht” op het meer maken en zullen we op het water tevens onze lunch nuttigen. Een zogenaamde longtailboot sleept het raft , volledig gemaakt van natuurmaterialen, naar het midden van het meer waar we al “dobberend” en in alle rust zullen genieten van de prachtige bergachtige omgeving die hier ook wel het “klein Zwitserland van Thailand” wordt genoemd. Moeten we even naar het toilet, dan hijsen we het groene vlaggetje en komt een klein bootje ons ophalen en weer terugbrengen. Willen we iets extra’s te drinken bestellen, dan hijsen we weer het vlaggetje en weer komt het bootje met gekoelde drankjes. Je zou er bijna een spel van kunnen maken.

Na deze bijzonder aparte en relaxte lunch bezoeken we “Monkey Mountain”. Zodra de apen ons zien komen ze nieuwsgierig naar beneden om te zien of we wat “lekkernijen” hebben meegenomen. Soms zijn het er wel honderden. Ook nemen we een kijkje bij het speciaal voor de apen aangelegde zwembad waar ze bij erg warm weer een voor een in “plonzen”. In de namiddag arriveren we weer op de farm.
Diner op de farm en overnachting in uw Safaritent.

Dag 07 Wang Saphung – Bangkok – Surathani – Khao Sok
In de loop van de ochtend vliegt u vanaf Loei airport, 20 km van de farm vandaan gelegen, naar Surathani (met een overstap in Bangkok). Na aankomst volgt de transfer naar het Khao Sok Natinal Park, een van de mooiste nationale parken van heel Z.O. Azie meet deels nog een onaangetaste natuur.
Ook vannacht overnacht u weer in een prachtige Safaritent, wederom voorzien van allerlei faciliteiten zoals een prive badkamer en airco.

Glamping06  Glamping07  Glamping08

Dag 08 Khao Sok
Vandaag gaan we op ontdekking in Kha Sok en zult u volop genieten van de bijzonder indrukwekkende natuur.
In de ochtend maken we een trekking dwars door het tropische regenwoud. Aansluitend een stop bij het mooiste “viewpoint” van Khao Sok en een bezoek aan de boeddha grot. In de middag gaan we per kano de rivier op en zult u volop genieten van de overweldigende natuur met al zijn flora en fauna en kalkstenen cliffs.
In de namiddag is er nog wat tijd om te relaxen in het resort.
Overnachting in uw Safaritent.

Dag 09 Khao Sok – Bangkok
Transfer naar de luchthaven voor de terugvlucht naar Bangkok waar uw programma zal eindigen.

Bovengenoemd programma is onder voorbehoud van programma wijzigingen. Enkele programma items zijn afhankelijk van de weersomstandigheden.

 

Reissom

€1,655.– per persoon bij 2 personen (2 pk)

Periode:
15.01.2021 / 31.10.2021

Prijzen overige periodes of voor meerdere  personen op aanvraag.

Inclusief

  • Alle genoemde bezienswaardigheden/excursies en transfers
  • Entreegelden
  • Transport per deluxe airco minivan
  • Dagelijks ontbijt, 1 x lunch, 4 x diner
  • 3 Binnenlandse vluchten
  • Engels sprekende gids

Note! Liever vegetarisch eten of andere maaltijd wensen? Laat het ons weten en wij regelen het graag voor u!

Exclusief

  • Fooien
  • Overige uitgaven

Hoogtepunten van deze reis!

De eerste Glamping reis ooit in Thailand! Geweldig programma

Routekaartje

Glamping in Thailand NL 045