Gastvrijheid en Geheimen van Oost Thailand

Individuele (privé) reis

Een prachtige reis die u zal brengen naar delen waar nog maar nauwelijks westerse toeristen komen! U zal kennis maken met een prachtig gebied, op de fiets genieten van de puurheid van een boerendorp waar u in de avond, op een plek ver van de bewoonde wereld vandaan, bij de Thaise boer van een BBQ zal gaan genieten. Tijdens deze avond is er geen elektriciteit en wordt alles verlicht met kaarsen, fakkels en kampvuur. En reken maar dat u ook van het eten zal genieten want het diner bij de boer is abslouut een unieke ervaring! Daags erna passeert u een prachtig berggebied met schitterende panorama’s en enkele dagen later eindigt de reis in Chiang Mai, een van de meest kleurrijke steden van Thailand.

NL 019 rij 1 foto1 NL 019 rij 1 foto2

PROGRAMMA
Dag 01 Bangkok – Saraburi – Khorat (235 km)
U verlaat Bangkok en vertrekt naar Saraburi. De eerste stop maakt u bij de “Phra Phutthabaht” tempel alwaar u tevens een voetafdruk van Boeddha zal zien. Vervolgens verder naar Khorat en maakt u een stop bij de kleurige Klang Dong fruitmarkt. Lunch in een lokaal restaurant. Daarna verder naar Phimai voor een bezoek aan het Phimai Stone Castle Historical Park en museum, een 800 jaar oude Khmer tempel welke prachtig gerenoveerd door de Stichting Schone Kunsten. Daarna gaat u weer terug naar Khorat en maakt u nog een stop bij één van de allergrootste “Banyan Trees” in Thailand.
Overnachting in het Sima Thani Hotel * * * / *

Dag 02 Khorat – Phanom Rung – Buriram (180 km)
In de ochtend maakt u een wandeling over de lokale markt van Thao Suranari. Vervolgens een korte stop bij het standbeeld van Khun Ying Mo die tijdens de Rama 3 periode de stad van een Laotiaanse invasie wist te beschermen. De reis gaat verder naar het pottenbakkers dorp Ban Dan Kwian waar het ambacht nog steeds op traditionele wijze wordt uitgevoerd. De zeer oude ovens op houtskool zijn enorm groot en voor onze begrippen zeker niet meer van deze tijd. Na de lunch bezoekt u Prasat Hin Khao Phnom Rung, één van de meest mooie en indrukwekkende Khmer tempels in Zuid-Oost Azië. De tempel, die stamt uit de 10e eeuw, is gebouwd op de top van een niet meer werkende vulkaan vanwaar u een wijds uitzicht heeft over o.a. Cambodja.
Overnachting in het Phanomrungpuri Hotel * * *

Dag 03 Buriam – Kong Jiam (350 km)
Na het ontbijt gaat u verder naar Ubon Ratshathanni waar u de zogenaamde lokale I-Sarn markt zal bezoeken. Vervolgens, via een mooie route met veel rijstvelden, verder naar Kong Jiam aan de Mekong rivier. Lunch in een restaurant met uitzicht op de rivier. Vervolgens maakt u een boottocht over de Mekong rivier en vaart u langs de oevers van Laos hetgeen hier is toegestaan. Met een beetje geluk ziet u hoe buffels en koeien een verkwikkend bad in de rivier nemen en hoe de kinderen van Laos u tegemoet zwaaien. In sommige jaargetijden ziet u hier grote kleurverschillen in het water.
Overnachting in het aan de rivier en bijzonder mooi gelegen Tohsang Khong Jiam Resort * * * *

Dag 04 Kong Jiam
In de ochtend staat een bezoek aan de grensovergang tussen Thailand en Laos op het programma. Op de hierbij gelegen markt worden producten uit Laos, China en Vietnam aangeboden. Vervolgens ziet u de prehistorische wandschilderingen van Phra Taem waarvan sommige 2000 tot 3000 jaar oud zijn. Wanneer u terug wandelt naar panorama’s en vergezichten over de Mekong rivier. Na de lunch gaat u weer terug naar uw resort en is de middag ter vrije besteding. U kunt een bezoek brengen aan Kong Jiam of heerlijk relaxen bij het zwembad van het resort waarbij u tevens zal genieten van een prachtig uitzicht over de Mekong rivier.

Dag 05 Kong Jiam – Roi Et – Khon Kaen (390 km)

NL 019 rij 2 foto 1 NL 019 rij 2 foto 2

U verlaat Kong Jiam en gaat verder naar Roi Et. Onderweg maakt u een stop bij een Thais katholiek dorp en bezoekt u het oude houten kerkje. Daarna een bezoek aan het hoogste boeddha beeld ter wereld (68 meter), in het tempelcomplex “Wat Buraphaphiram”. In de loop van de middag arriveert u in Khon Kaen, de districtshoofdstad van oost Thailand en tevens een der grootste steden van het land. Khon Kaen is een levendige stad met veel restaurants en winkels. U logeert midden in het centrum en in de avond is het zeker leuk om even door de stad te “dwalen”!

Dag 06 Khon Kaen – Wang Saphung (185 km)
Via Chum Phae gaat u naar “Little Kun Ming”, een voor toeristen nog weinig bekende plaats. In een sfeer van een mystiek landschap rijzen hier enorme, puntige, rotsen wonderbaarlijk omhoog. U gaat per zogenaamde “longtail tractor” de berg op. Vervolgens is het even een aantal trappen lopen maar eenmaal helemaal boven zult u genieten van een adembenemend landschap.
Vervolgens bezoeken we “Monkey Mountain”. Zodra de apen ons zien komen ze nieuwsgierig naar beneden om te zien of we wat “lekkernijen” hebben meegenomen. Soms zijn het er wel honderden. Ook nemen we een kijkje bij het speciaal voor de apen aangelegde zwembad waar ze bij erg warm weer een voor een in “plonzen”. Daarna gaan we verder naar een Thaise boerderij waar we een BBQ zullen nuttigen en tevens overnachten. De boerderij is bereikbaar via een 2 km lang onverhard weggetje en ligt in alle rust op een afgelegen plek in de velden. Er is geen elektriciteit maar is “selfsupporting”. Zo pompt men bijvoorbeeld zijn eigen water en is het mooi om te zien hoe men zich hier in alles weet te behelpen. Na aankomst maken we samen met de Thaise boerenfamilie een korte wandeling over het land en zien we wat ze hier allemaal verbouwen. Zo zien we o.a. ananassen, chilipepers, papaya, koffie, cashewnoot, macadam ia, doerian, pomelo en jackfruit bomen en dadelpalmen. Daarna genieten we van de zonsondergang en worden de kaarsen, fakkels, kampvuur en BBQ ontstoken. De sfeer is heel uniek, romantisch zelfs, en de kans is tevens groot dat we honderden sterren zullen zien.
De overnachting brengt u door in een comfortabele safari tent die voorzien is van alle gemakken zoals een ruime privé badkamer met toilet en “open air rainshower” met warm water. De tenten zijn verder compleet ingericht en voorzien van o.a. een uitstekend 2 persoons bed en een zeer ruim terras met buiten zitje en 2 heerlijke schommelstoelen. Vanaf uw terras is het in de vroege ochtend in alle rust genieten van het ochtendgloren met wellicht een prachtige zonsopgang.

    

    

Dag 07 Fietsen in het boerendorp Wang Saphung

NL 019 rij 5 foto 1  NL 019 rij 5 foto 2  NL 019 rij 5 foto 3

Een bijzondere dag staat ons te wachten! Om 08:30 beginnen we aan een fietstocht en gaan we door het dorp en langs de landerijen fietsen hetgeen een hele belevenis is. In dit niet toeristische dorp zijn wij namelijk de belevenis en iedereen zwaait ons dan ook vrolijk tegemoet! We maken diverse stops en overal zijn we zeer welkom. Ook een bezoek aan een typische traditionele boerenwoning. Verder zijn de vele originele houten woningen voor ons heel fotogeniek en overal worden we vriendelijk begroet. Het is duidelijk dat de Thai er hier een geheel andere levensstijl op na houdt! Niemand lijkt zich hier ergens druk over te maken en hier gaat het leven dan ook zijn eigen gang. De bijzonder relaxte en zeker ook leerzame fietstocht duurt ongeveer, alle stops meegerekend, 2,5 uur ( voor degene die niet kunnen fietsen zullen wordt ander vervoer geregeld).

Vervolgens rijden we naar het Huay Krating bergmeer en gaan we op een “huisjesraft” een “dobbertocht” op het meer maken en zullen we op het water tevens onze lunch nuttigen. Een zogenaamde longtailboot sleept het raft , volledig gemaakt van natuurmaterialen, naar het midden van het meer waar we al “dobberend” en in alle rust zullen genieten van de prachtige bergachtige omgeving die hier ook wel het “klein Zwitserland van Thailand” wordt genoemd. Moeten we even naar het toilet, dan hijsen we het groene vlaggetje en komt een klein bootje ons ophalen en weer terugbrengen. Willen we iets extra’s te drinken bestellen, dan hijsen we weer het vlaggetje en weer komt het bootje met gekoelde drankjes. Je zou er bijna een spel van kunnen maken. In de namiddag arrivere we weer op de farm.
Overnachting in een safaritent.

NL 019 rij 6 foto 1  NL 019 rij 6 foto 2  

Dag 08 Loei – Phitsanuloke – Sukothai (310 km)
Na het ontbijt verlaten we Loei en rijden we via de zogenaamde bloemenweg naar het plaatsje Dan Sai. Het is aan deze weg waar jaarlijks in januari het bloemenfestival wordt gehouden. De route is heel rustig en bijzonder mooi. Nadat we Dan Sai zijn gepasseerd genieten we van een aantal adembenemende panorama’s en maken we even later bij een heel uniek koffiehuisje een stop en waar we eveneens weer genieten van het prachtige uitzicht. De lunch nuttigen we ook vandaag weer op een uniek plekje, namelijk in het Rainforest restaurant. Na de lunch is het nog ongeveer 1 ½ uur rijden naar Phitsanuloke waar we een bezoek zullen brengen aan de pelgrims tempel Wat Mahatat. Vervolgens rijden we naar Sukothai. Overnachting in Sukothai.

Dag 09 Sukothai – Lampang – Chiang Mai (350 km)

NL 019 rij 7 foto 1 NL 019 rij 7 foto 2 NL 019 rij 7 foto 3 NL 019 rij 7 foto 4

In de ochtend bezoeken we Sukothai, een stad welke van 1239 tot 1350 als hoofdstad fungeerde. De huidige stad zelf heeft niet veel te bieden, maar de oude stad is des temeer de moeite waard en gaat heden ten dage onder de naam “Sukothai Historical Park” alwaar we een bezoek aan zullen brengen. De oude stad telde in de 16e eeuw maar liefst 200 chedies hetgeen aangeeft dat er veel rijkdom is geweest. Hier ziet u o.a., in het prachtig aangelegde park, de immense boeddha beelden, vele chedies en wihans / ruïnes. Het park maakt op de bezoekers altijd indruk en geeft duidelijk aan dat ook hier het boeddhisme altijd een zeer belangrijke rol heeft gespeeld. We bezoeken dit (auto vrije) park op de fiets zodat u op een relaxte manier alle indrukken op zal doen. Hierna gaat u verder naar Lampang. Hier bezoekt u één van de mooiste, en meer dan 1000 jaar oud zijnde, tempels van het noorden de “Wat Phra That Lampang Luang”. Lunch in een lokaal restaurant. Ook bezoekt u het olifantenziekenhuis ( FAE’s, Friends of Asian Elephants ). Vervolgens een bezoek aan Thung Kwiang Forest market, een markt welke bekend staat om o.a. zijn vele geneeskrachtige kruiden en gebakken en gegrilde insecten. Alles wat vliegt, zwemt, loopt, rent, springt, kruipt en/of zich op een andere manier voortbeweegt wordt hier wel te koop aangeboden hetgeen voor de plaatselijke bevolking nog steeds een delicatesse is! Vervolgens is het nog een uurtje rijden naar Chiang Mai waar het programma in de middag zal eindigen.

 

Bovengenoemd programma is onder voorbehoud van programma wijzigingen. Enkele programma items zijn afhankelijk van de weersomstandigheden.

 

Reissom

Vanaf € 1.165,– per persoon bij 2 personen (2pk)

Inclusief

  • Alle genoemde bezienswaardigheden/excursies en transfers
  • Entreegelden
  • Transport per deluxe airco minivan
  • Dagelijks ontbijt, 8 x lunch, 2 x diner
  • Engels sprekende gids

Exclusief

  • Fooien
  • Overige uitgaven

Hoogtepunten van deze reis!

De opmerkelijke safaritenten in Wang Saphung!

Routekaartje

Gastvrijheid en Geheimen Oost Th. NL 095