Gastvrijheid van Oost Thailand ( 9 dagen )

Individuele (privé) reis

Een prachtige reis die u zal brengen naar delen waar nog maar nauwelijks westerse toeristen komen! U zal kennis maken met een prachtig gebied, op de fiets genieten van de puurheid van een boerendorp waar u in de avond, op een plek ver van de bewoonde wereld vandaan, bij de Thaise boer van een BBQ zal gaan genieten. Tijdens deze avond is er geen elektriciteit en wordt alles verlicht met kaarsen, fakkels en kampvuur. En reken maar dat u ook van het eten zal genieten want het diner bij de boer is abslouut een unieke ervaring! Daags erna passeert u een prachtig berggebied met schitterende panorama’s en enkele dagen later eindigt de reis in Chiang Mai, een van de meest kleurrijke steden van Thailand.

NL 019 rij 1 foto1 NL 019 rij 1 foto2

PROGRAMMA
Dag 01 Bangkok – Saraburi – Khorat (235 km)
U verlaat Bangkok en vertrekt naar Saraburi. De eerste stop maakt u bij de “Phra Phutthabaht” tempel alwaar u tevens een voetafdruk van Boeddha zal zien. Vervolgens verder naar Khorat en maakt u een stop bij de kleurrijke Klang Dong fruitmarkt. Daarna verder naar Phimai voor een bezoek aan het Phimai Stone Castle Historical Park en museum, een 800 jaar oude Khmer tempel welke prachtig gerenoveerd door de Stichting Schone Kunsten. Daarna gaat u weer terug naar Khorat en maakt u nog een stop bij één van de allergrootste “Banyan Trees” in Thailand.
Overnachting het Sima Thani Hotel * * * *.

Dag 02 Khorat – Phanom Rung – Buriram (180 km)
In de ochtend maakt u een wandeling over de lokale markt van Thao Suranari. Vervolgens een korte stop bij het standbeeld van Khun Ying Mo die tijdens de Rama 3 periode de stad van een Laotiaanse invasie wist te beschermen. De reis gaat verder naar het pottenbakkers dorp Ban Dan Kwian waar het ambacht nog steeds op traditionele wijze wordt uitgevoerd. De zeer oude ovens op houtskool zijn enorm groot en voor onze begrippen zeker niet meer van deze tijd. In de middag bezoekt u Prasat Hin Khao Phanom Rung, één van de meest mooie en indrukwekkende Khmer tempels in Zuid-Oost Azië. De tempel, die stamt uit de 10e eeuw, is gebouwd op de top van een niet meer werkende vulkaan vanwaar u een wijds uitzicht heeft over o.a. Cambodja.
Overnachting in het Phanomrungpuri Hotel * * *

Dag 03 Buriam – Kong Jiam (350 km)
Na het ontbijt gaat u verder naar Ubon Ratchathanni waar u de zogenaamde lokale I-Sarn markt zal bezoeken. Vervolgens, via een mooie route met veel rijstvelden, verder naar Kong Jiam aan de Mekong rivier. Vervolgens maakt u een boottocht over de Mekong rivier en vaart u langs de oevers van Laos hetgeen hier is toegestaan. Met een beetje geluk ziet u hoe buffels en koeien een verkwikkend bad in de rivier nemen en hoe de kinderen van Laos u tegemoet zwaaien. In sommige jaargetijden ziet u hier grote kleurverschillen in het water.
Overnachting in het aan de rivier en bijzonder mooi gelegen Tohsang Khong Jiam Resort * * * *

Dag 04 Kong Jiam
In de ochtend staat een bezoek aan de grensovergang tussen Thailand en Laos op het programma. Op de hierbij gelegen markt worden producten uit Laos, China en Vietnam aangeboden. Vervolgens ziet u de prehistorische wandschilderingen van Phra Taem waarvan sommige 2000 tot 3000 jaar oud zijn. Wanneer u terug wandelt naar panorama’s en vergezichten over de Mekong rivier. Vervolgens terug naar uw resort en is de middag ter vrije besteding. U kunt een bezoek brengen aan Kong Jiam of heerlijk relaxen bij het zwembad van het resort waarbij u tevens zal genieten van een prachtig uitzicht over de Mekong rivier.

Dag 05 Kong Jiam – Roi Et – Khon Kaen (390 km)

NL 019 rij 2 foto 1 NL 019 rij 2 foto 2

U verlaat Kong Jiam en gaat verder naar Roi Et. Onderweg maakt u een stop bij een Thais katholiek dorp en bezoekt u het oude houten kerkje. Daarna een bezoek aan het hoogste boeddha beeld ter wereld (68 meter), in het tempelcomplex “Wat Buraphaphiram”. In de loop van de middag arriveert u in Khon Kaen, de districtshoofdstad van oost Thailand en tevens een der grootste steden van het land. Khon Kaen is een levendige stad met veel restaurants en winkels. U logeert midden in het centrum en in de avond is het zeker leuk om even door de stad te “dwalen”!
Ovenachting in het Charoen Thani Princess Hotel ****.

Dag 06 Khon Kaen – Wang Saphung (185 km)
Via Chum Phae gaat u naar “Little Kunming”, een voor toeristen nog weinig bekende plaats. In een sfeer van een mystiek landschap rijzen hier enorme, puntige, rotsen wonderbaarlijk omhoog. U gaat per zogenaamde “longtail tractor” de berg op. Vervolgens is het even een aantal trappen lopen maar eenmaal helemaal boven zult u genieten van een adembenemend landschap. In de loop van de middag arriveert u bij de Sirila farm die prachtig is gelegen op een afgelegen plek in de velden en omgeven door vele plantages. De laatste 2 km gaat over een onverhard weggetje, dwars door de landerijen. Per tractor wordt u van de hoofdweg naar de farm gebracht. Na aankomst verwelkoming door de boerenfamilie. De boerderij heeft geen aangelegde elektriciteit en voorziet grotendeels in zichzelf. Zo pompt men ook hun eigen water op en is het prachtig om te zien hoe men met beperkte middelen toch veel kan bereiken hetgeen op deze manier een mooie bijdrage levert aan een beter milieu. Vervolgens maakt u een interessante wandeling over het land en krijgt u uitleg over wat er hier allemaal groeit en verbouwd wordt. Zo is er een aanplanting van dadelpalmen, koffie, agarbomen, cashewnoot en macadam-ia notenbomen, ananas, papaya en nog veel meer. Deze wandeling duurt ongeveer 20 a 30 minuten. Vervolgens worden de fakkels, het kampvuur en de kaarsen ontstoken en is het tijd voor een heerlijke (indien gewenst vegetarische) BBQ. De sfeer is relaxt en romantisch! Met een beetje geluk geniet u vanavond van een prachtige zonsondergang en een hemel met veel sterren. Een heerlijk ontspannen avond!

De overnachting brengt u door in een comfortabele safari tent die voorzien is van alle gemakken zoals een ruime privé badkamer met toilet en “open air rainshower” met warm water. Ook is er een ventilator op zonne energie en wordt de verlichting in de tent voorzien van “recharchable lampen”. De tenten zijn verder compleet ingericht en voorzien van o.a. een uitstekend 2 persoons bed en een zeer ruim terras met lounge zitje.

    

    

Dag 07 Fietsen in het boerendorp Wang Saphung

NL 019 rij 5 foto 1  NL 019 rij 5 foto 2  NL 019 rij 5 foto 3

Een bijzondere dag staat ons te wachten! Om 08:30 beginnen we aan een fietstocht en gaan we door het dorp en langs de landerijen fietsen hetgeen een hele belevenis is. In dit niet toeristische dorp zijn wij namelijk de belevenis en iedereen zwaait ons dan ook vrolijk tegemoet! We maken diverse stops en overal zijn we zeer welkom. Ook een bezoek aan een typische traditionele boerenwoning. Verder zijn de vele originele houten woningen voor ons heel fotogeniek en overal worden we vriendelijk begroet. Het is duidelijk dat de Thai er hier een geheel andere levensstijl op na houdt! Niemand lijkt zich hier ergens druk over te maken en hier gaat het leven dan ook zijn eigen gang. De bijzonder relaxte en zeker ook leerzame fietstocht duurt ongeveer, alle stops meegerekend, 2,5 uur ( voor degene die niet kunnen fietsen zullen wordt ander vervoer geregeld).

Vervolgens rijden we naar het Huay Krating bergmeer en gaan we op een “huisjesraft” een “dobbertocht” op het meer maken en zullen we op het water tevens onze lunch nuttigen. Een zogenaamde longtailboot sleept het raft , volledig gemaakt van natuurmaterialen, naar het midden van het meer waar we al “dobberend” en in alle rust zullen genieten van de prachtige bergachtige omgeving die hier ook wel het “klein Zwitserland van Thailand” wordt genoemd. Moeten we even naar het toilet, dan hijsen we het groene vlaggetje en komt een klein bootje ons ophalen en weer terugbrengen. Willen we iets extra’s te drinken bestellen, dan hijsen we weer het vlaggetje en weer komt het bootje met gekoelde drankjes. Je zou er bijna een spel van kunnen maken. In de namiddag arrivere we weer op de farm.
Overnachting in een safaritent.

NL 019 rij 6 foto 1  NL 019 rij 6 foto 2  

Dag 08 Wang Saphung – Sukhothai (290 km)
Na het ontbijt nemen we afscheid van de boeren familie en rijden we via imponerende berggebieden naar Sukhothai. Enroute bezoeken we de wat Phra Son Kaew tempel, ook wel genaamd de tempel van de 5 witte boeddha’s. Dit indrukwekkende complex kan worden gezien een prachtig kunstwerk waarin maar liefst 5 miljoen mozaïeken in zijn verwerkt. Vervolgens verder naar Sukhothai en is het volop genieten van de vele panorama’s!
Overnachting in The Legendha Resort ****.

Dag 09 Sukhothai – Lampang – Chiang Mai (350 km)

NL 019 rij 7 foto 1 NL 019 rij 7 foto 2 NL 019 rij 7 foto 3 NL 019 rij 7 foto 4

In de ochtend bezoeken we Sukhothai, een stad welke van 1239 tot 1350 als hoofdstad fungeerde. De huidige stad zelf heeft niet veel te bieden, maar de oude stad is des temeer de moeite waard en gaat heden ten dage onder de naam “Sukothai Historical Park” alwaar we een bezoek aan zullen brengen. De oude stad telde in de 16e eeuw maar liefst 200 chedies hetgeen aangeeft dat er veel rijkdom is geweest. Hier ziet u o.a., in het prachtig aangelegde park, de immense boeddha beelden, vele chedies en wihans / ruïnes. Het park maakt op de bezoekers altijd indruk en geeft duidelijk aan dat ook hier het boeddhisme altijd een zeer belangrijke rol heeft gespeeld. We bezoeken dit (auto vrije) park op de fiets zodat u op een relaxte manier alle indrukken op zal doen.  In de middag een bezoek aan Thung Kwiang bos market, een markt welke bekend staat om o.a. zijn vele geneeskrachtige kruiden. Vervolgens is het nog een uurtje rijden naar Chiang Mai waar het programma in de middag zal eindigen.

Bovengenoemd programma is onder voorbehoud van programma wijzigingen. Enkele programma items zijn afhankelijk van de weersomstandigheden.

 

Reissom

€1,198.– per persoon bij 2 personen (2 pk)

Periode:
15.01.2021 / 31.10.2021

Vroegboek korting!
Indien u 90 dagen vóór aankomst boekt ontvangt u 5% korting!

Prijzen overige periodes of voor meerdere  personen op aanvraag.

Inclusief

  • Alle genoemde bezienswaardigheden/excursies en transfers
  • Entreegelden
  • Transport per deluxe airco minivan
  • Dagelijks ontbijt, 1 x lunch, 2 x diner
  • Engels sprekende gids

Note! Liever vegetarisch eten of andere maaltijd wensen? Laat het ons weten en wij regelen het graag voor u!

Exclusief

  • Fooien
  • Overige uitgaven

Hoogtepunten van deze reis!

De opmerkelijke safaritenten in Wang Saphung!

Routekaartje

Gastvrijheid en Geheimen Oost Th. NL 095