Een “knipoog” naar goed bewaarde geheimen ( 9 dagen )

Individuele (privé) reis

NL 018 rij 1 foto 1

Terwijl ook tegenwoordig nog steeds veel toeristen naar het noorden en zuiden trekken is Noord- Oost Thailand nog steeds een deel dat niet druk wordt bezocht door westerse toeristen. Een van de redenen is zeker de media want jarenlang schreven journalisten dat er in deze contreien niet veel te zien zou zijn. Men kwam in die tijd dan doorgaans ook niet veel verder dan plaatsen als Khorat en/of Khon Kaen dus hun eenzijdige benadering was zeker niet een juist beeld over wat Noord-Oost Thailand te bieden heeft. In tegenstelling van wat journalisten vaak schreven is dit gebied zeker niet volledig vlak maar beschikt het eveneens over prachtige berggebieden en een schitterende natuur. Hier vindt men eveneens de echte Thai en is het hele gebied doorspekt met vriendelijkheid. Ook wil men hier niet veel weten van het drukke en jachtige stadsleven maar gaat ieder in zijn eigen tempo zijn gang. Daarnaast beschikt Noord-Oost Thailand over vele bezienswaardigheden die er voor zorgen dat een rondreis door dit gebied voldoende gevarieerd is. Dit in een goed gebalanceerd tempo zodat het niet te vermoeiend zal zijn.
Een rondreis door Noord – Oost Thailand is zeker een rondreis die u brengt naar het echte Thailand en keert u later huiswaarts met prachtige herinneringen.

PROGRAMMA
Dag 01 Chiang Mai – Dan Sai (380 km)

NL 018 rij 2 foto 1 NL 018 rij 2 foto 2

We vertrekken we richting Lampang en bezoeken de Baan Thung Kwiang markt. Deze markt staat bekend om zijn honderden soorten kruiden en vele andere ingrediënten. Daarna gaan we via Nakhorn Thai verder naar Dan Sai. We genieten vandaag van vele schitterende panorama’s.
In Dan Sai een bezoek aan de prachtige Wat Neramit tempel met zijn o.a. prachtige muurschilderingen. Vervolgens is het nog 20 minuten rijden naar ons resort.
Overnachting in het het prachtig gelegen Phu Na Come Resort * * * *.

Dag 02 Dan Sai – Wang Saphung (110 km)
We doen het lekker rustig aan en in de ochtend kunnen we nog even zwemmen. Rond 11:30 uur vertrekken we en rijden we, via de zogenaamde bloemenweg met links en rechts bloemkwekerijen, naar Huay Krating, een groot meer in de bergen dat ook wel de bijnaam “Klein Zwitserland” van Thailand heeft. Hier gaan we op een, van natuur materialen gemaakt, “huisjesraft” een “dobbertocht” op het meer maken. Een zogenaamde longtailboot sleept ons “ huisjesraft” naar het midden van het meer waar we al “dobberend” en in alle rust van onze lunch gaan genieten. Ook zwemmen in het meer is desgewenst mogelijk. Willen we wat extra bestellen, bijvoorbeeld even wat drinken, dan hijsen we het vlaggetje en komt het bootje weer. Ook wanneer je naar het toilet moet, hup, even vlaggetje hijsen en het bootje komt je even ophalen. Je zou er een spelletje van kunnen maken. In de loop van de middag arriveert u bij de Sirila farm die prachtig is gelegen op een afgelegen plek in de velden en omgeven door vele plantages. De laatste 2 km gaat over een onverhard weggetje, dwars door de landerijen. Per tractor wordt u van de hoofdweg naar de farm gebracht. Na aankomst verwelkoming door de boerenfamilie. De boerderij heeft geen aangelegde elektriciteit en voorziet grotendeels in zichzelf. Zo pompt men ook hun eigen water op en is het prachtig om te zien hoe men met beperkte middelen toch veel kan bereiken hetgeen op deze manier een mooie bijdrage levert aan een beter milieu. Vervolgens maakt u een interessante wandeling over het land en krijgt u uitleg over wat er hier allemaal groeit en verbouwd wordt. Zo is er een aanplanting van dadelpalmen, koffie, agarbomen, cashewnoot en macadam-ia notenbomen, ananas, papaya en nog veel meer. Deze wandeling duurt ongeveer 20 a 30 minuten. Vervolgens worden de fakkels, het kampvuur en de kaarsen ontstoken en is het tijd voor een heerlijke (indien gewenst vegetarische) BBQ. De sfeer is relaxt en romantisch! Met een beetje geluk geniet u vanavond van een prachtige zonsondergang en een hemel met veel sterren. Een heerlijk ontspannen avond!

De overnachting brengt u door in een comfortabele safari tent die voorzien is van alle gemakken zoals een ruime privé badkamer met toilet en “open air rainshower” met warm water. Ook is er een ventilator op zonne energie en wordt de verlichting in de tent voorzien van “recharchable lampen”. De tenten zijn verder compleet ingericht en voorzien van o.a. een uitstekend 2 persoons bed en een zeer ruim terras met lounge zitje.

    

    

Dag 03 Fietsen in het boerendorp Wang Saphung

NL 018 rij 5 foto 1  NL 018 rij 5 foto 2  NL 018 rij 5 foto 3

Een bijzondere dag staat ons te wachten! Om 09:00 beginnen we aan een fietstocht en gaan we door het dorp en langs de landerijen fietsen hetgeen een hele belevenis is. In dit niet toeristische dorp zijn wij namelijk de belevenis en iedereen zwaait ons dan ook vrolijk tegemoet! We maken diverse stops en overal zijn we zeer welkom. Ook een bezoek aan een typische traditionele boerenwoning. Verder zijn de vele originele houten woningen voor ons heel fotogeniek en overal worden we vriendelijk begroet. Het is duidelijk dat de Thai er hier een geheel andere levensstijl op na houdt! Niemand lijkt zich hier ergens druk over te maken en hier gaat het leven dan ook zijn eigen gang. De bijzonder relaxte en zeker ook leerzame fietstocht duurt ongeveer, alle stops meegerekend, 2,5 uur ( voor degene die niet kunnen fietsen zullen wordt ander vervoer geregeld).
Vervolgens verder naar Nong Hin een bezoek aan het “Little Kunming” van Thailand, een uitgestrekt gebied met veel karst en kalksteen rotsen en miljoenen jaren oud zijnde grotten. We maken een korte wandeling langs de kalkstenen en gaan vervolgens per longtailtractor de berg op. Om van een adembenemend uitzicht te genieten lopen we via een (goede ) trap naar boven. Hiervandaan kijkt u uit over het karststeen gebergte dat miljoenen jaren oud is. In de loop van de middag arriveren we weer op de Sirila Farm.
Overnachting in een safaritent.

NL 018 rij 6 foto 1  NL 018 rij 6 foto 2  

Dag 4 Loei – Chiang Khan – Nong Khai – Udon Thani (310 km)

NL 018 rij 7 foto 1 NL 018 rij 7 foto 2 NL 018 rij 7 foto 3

Na het ontbijt rijden we verder naar Chiang Khan, een bijzonder leuk en authentiek dorp waar bijna alle huizen nog van hout zijn. Het is erg leuk om hier even doorheen te dwalen. Veel huizen liggen aan de rivier en hebben een prachtige ligging. We maken een 1 uur durende boottocht over de Mekong River en varen langs de oevers van Laos hetgeen hier is toegestaan. Ook een bezoek aan Kaeng Khut Khu, een viewpoint met een bijzonder mooi en imponerend uitzicht over de Mekong dat volgens kenners hier op zijn mooist is. Vervolgens rijden we verder naar Nong Khai en volgen we de rivier waarbij we van tijd tot tijd van mooie panorama’s genieten. In Nong Khai brengen we een bezoek aan de Sala Keaw Ku beeldentuin. In deze tuin zien we een enorme collectie imposante beelden, waarvan sommigen meer dan 35 meter hoog, welke een mix tussen het hindoeïsme en boeddhisme ten toon geven. Het is daarom dat vele boeddhisten eigenlijk niet goed raad weten met deze, enigzins bizarre, beelden. Dat het stuk voor stuk kunstwerken zijn staat wel vast. Een bezoek aan de ze tuin is dan ook zeker de moeite waard. De beelden zijn deels in de jaren 70 gemaakt door de monnik Luang Pa Bunleua Surirat. Tijdens zijn werkzaamheden installeerde hij torenhoge luidsprekers en was voor hem Donna Summer zijn favoriete zangeres en het nummer “Hot Shot” zijn favoriete nummer! Inmiddels leeft de monnik zelf al jaren niet meer bij deze kunstwerken en zou zijn “uitgeweken” naar Laos waar hij ook zou zijn overleden. Zijn werkzaamheden worden door volgelingen tot op heden ten dage nog steeds voortgezet waardoor deze imposante collectie zich meer en meer uitbreidt!
Overnachting in het Nong Khai Amanta Hotel * * *

Dag 5 Udon Thani – Mukdahan (295 km)
We verlaten Nong Khai en rijden verder oostwaarts. In Ban Chiang maken we een stop bij de oudste opgravingen in Thailand. Hier zijn potten en aardewerk servies gevonden van meer dan 5000 jaar oud waaruit men kan afleiden dat toen reeds de eerste Thai hier moeten zijn gesignaleerd.  Daarna door naar Nakhon Phanom waar een bezoek aan de Wat Phra That Phanom tempel met zijn 57 meter hoge chedi. That Phanom wordt gezien als de meest belangrijke chedi in noord-oost Thailand. Volgens archeologen dateert een constructie van de eerste chedi al sinds de 4 of 5e eeuw. Andere beweren echter dat een duidelijke constructie van een chedi in de 15e eeuw door koningen uit Laos zou zijn geconstrueerd. Hoe de geschiedenis dan ook mag zijn verlopen, dit tempelcomplex is in elk geval een bezoek meer dan waard. Vervolgens rijden we naar Mukdahan waar we op de heuvel een stop zullen maken voor het prachtige uitzicht over de stad met aan de andere kant Laos.
Overnachting in het Hotel De Ladda * * * *

Dag 06 Mukdahan – Chong Mek Checkpoint – Khong Jiam (265 km)
In de ochtend rijden we naar Khong Jiam, een bijzonder plaatsje aan de Mekong rivier. In de middag bezoeken we Chong Mek Checkpoint, een grensnovergang met Laos . Chong Mek heeft ook jarenlang bekend gestaan om zijn zwarte handel dat oogluikend werd toegelaten. Alhoewel beide regeringen tegenwoordig toegeven dat de zwarte handel is geminimaliseerd valt dit toch wel te betwijfelen.
We bezoeken het dorp en komt u al snel tot de conclusie dat hier niet veel westerse toeristen komen. De vriendelijke bevolking kijkt u vragend aan en wil graag met u op de foto. Vervolgens maken we een mooie boottocht op de Mekong en varen we o.a. langs de oevers van Laos.
We overnachten in het Khong Jiam Resort, direct gelegen aan de oevers van de Mekong rivier. De omgeving straalt hier een soort mystieke rust uit en iedereen is het er wel over eens dat het een bijzondere en mooie plek is om een nachtje door te brengen.
Overnachting in het Khong Jiam Resort * * *.

Dag 07 Khong Jiam – Ubon Ratchathani (65 km) – per trein naar Surin – Nong Rang
Na het ontbijt bezoeken we Ban Pa Ao, het oudste plaatsje in deze provincie. Hier staan nog zeer oude woningen en het dorp ademt een nog zeer primitieve sfeer. Buiten landbouw verdient men hier sinds jaar en dag de kost met het vervaardigen van bronzen artikelen. Het dorp is fotogeniek en leuk om even doorheen te dwalen. Vervolgens naar Ubon Ratchathani waar we de lokale markt bezoeken. In de middag gaan we naar het spoorweg station en nemen we om 14:40 de trein naar Surin. Vanuit de trein oogt de “I-sarn” natuurlijk weer heel anders en tijdens dit 2 uur durende ritje krijgt u ook een beetje een indruk over hoe de Thais reizen. Om 16:40 arriveren we in Surin en is het nog een goed half uur rijden naar Nongrang waar we overnachten.
Overnachting in het Phanomrungpuri Resort * * *

NL 018 rij 8 foto 1 NL 018 rij 8 foto 2

Dag 08 Surin – Phanom Rung – Khao Yai (160 km)
Een van de best bewaarde geheimen van Thailand is ongetwijfeld Phanom Rung. Over de bouw van deze khmer tempel, welke gelegen op een hoogte van 1320 meter, heeft men ongeveer 300 jaar gedaan ( 10e tot 13e eeuw). De tempel is gebouwd op een niet meer werkende vulkaan en hiervandaan geniet men tevens over een wijds uitzicht over Cambodja en het Khorat plateau. In 1971 is men begonnen met de restoratie van de tempel die maar liefst 17 jaar heeft geduurd. In 1988 werd de tempel voor publiek opengesteld. Ondanks dat de tempel na Ankor Wat gezien wordt als het meest indrukwekkende khmer bolwerk wordt de tempel niet door veel westerlingen bezocht. Waarschijnlijk omdat hij niet is gelegen op een echt doorgaande route naar druk bezochte toeristenplaatsen want het bolwerk is een bezoek meer dan waard. In 2005 werd Phanom Rung door UNESCO uitgeroepen tot “werelderfgoed”. Hierna rijden we naar beneden en brengen als afsluiter een bezoek aan een ander khmer bolwerk namelijk de Wat Taem tempel. Vervolgens rijden we verder naar Khao Yai waar we in de loop van de middag zullen arriveren. Overnachting in het Khao Yai Nature Life & Resort ***.

Dag 09 Khao Yai – Bangkok (270 km)

NL 018 rij 9 foto 1 NL 018 rij 9 foto 2

Na het ontbijt een bezoek aan het Khao Yai National Park, een der grootste regenwouden in Zuid Oost Azië. Khao Yai is dicht en ruig begroeid en telt duizenden torenhoge bomen. De natuur is veelal overweldigend. In het park komen nog diverse wilde dieren voor, maar de kans dat we deze zullen zien is helaas niet groot daar ze op verscholen plaatsen leven. Wat we wel veel zien zijn vogels en apen. Ook maken we een wandeling naar een van de prachtige watervallen die het park kent. In de middag rijden we naar Bangkok waar het programma zal eindigen.

Bovengenoemd programma is onder voorbehoud van programma wijzigingen. Enkele programma items zijn afhankelijk van de weersomstandigheden.

 

 

Reissom

€1,198.– per persoon bij 2 personen (2 pk)

Periode:
15.01.2021 / 31.10.2021

Vroegboek korting!
Indien u 90 dagen vóór aankomst boekt ontvangt u 5% korting!

Prijzen overige periodes of voor meerdere  personen op aanvraag.

Inclusief

  • Alle genoemde bezienswaardigheden/excursies en transfers
  • Entreegelden
  • Transport per deluxe airco minivan
  • Dagelijks ontbijt, 1 x lunch, 2 x diner
  • Engels sprekende gids

Note! Liever vegetarisch eten of andere maaltijd wensen? Laat het ons weten en wij regelen het graag voor u!

Exclusief

  • Fooien
  • Overige uitgaven

Hoogtepunten van deze reis!

Het pure noord oosten van Thailand!

Routekaartje

Knipoog naar goed bewaarde geheimen NL 090