Rijstvelden van Noord -Oost Thailand ( 9 dagen )

Individuele (privé) reis

Het oosten van Thailand is een gebied dat nogal eens wordt overgeslagen in het rijtje van bezienswaardigheden. En waar dat dan ook aan mag liggen, het is volledig ten onrechte. Oost Thailand heeft juist veel te bieden. Zijn Khmer geschiedenis geeft een heel ander beeld dan waar dan ook in Thailand en behoren bolwerken als Phanom Rung na Ankor Wat tot de mooiste Khmer tempels van Azië. Maar er is nog veel meer, namelijk de eenvoud van het leven in de I-Sarn, zoals Noord Oost Thailand wordt genoemd in de volksmond, is voor ons een prettige kennismaking met het lokale Thailand. Relax en maak je niet zo druk, oftewel “sabaai sabaai” zoals de Thai het noemt, loopt hier als een rode draad door hun gebalanceerde leven in rust-geloof en werk. Vooral in de prachtige provincie Loei maakt u volop kennis met het lokale leven, ontmoet u de Thai en fietst u door een niet toeristisch dorp. Een BBQ bij een Thaise boerenfamilie, op een afgelegen boerderij in het plaatsje Wang Saphung en zonder elektriciteit, maakt uw ontdekking door oost Thailand tot een bijzonder leuke en unieke ervaring.

NL 014 rij 1 foto 1 NL 014 rij 1 foto 2 NL 014 rij 1 foto 3

PROGRAMMA

Dag 01 Bangkok
Na aankomst en verwelkoming door uw gids op de luchthaven van Bangkok volgt de transfer naar uw hotel. De rest van de dag is ter vrije besteding. Overnachting in het Travelodge Sukhumvit 11 Hotel *** (hartje centrum).

Dag 02 Bangkok – Khao Yai (200 km)
U verlaat Bangkok en vertrekt naar Khao Yai National Park, het nog grootst zijnde regenwoud in Z.O. Azië. Het park huisvest nog aardig wat diersoorten in het wild. Zo zult u tijdens uw bezoek zeker veel apen tegenkomen en bestaat eveneens de kans dat u olifanten in het wild ziet, alhoewel deze kans niet zo heel groot zal zijn. Verder zult u genieten van een geweldige natuur met enkele mooie panorama’s. Ook maakt u een wandeling naar één van de watervallen en bestaat in de avond de mogelijkheid om (facultatief) een avond safari te maken. In de middag arriveert u bij uw resort.
Overnachting het Khao Yai Nature Life & Resort ***.

Dag 03 Khao Yai – Korat – Nangrong (230 km)
Vandaag gaat u verder de “I Sarn” in, de Thaise naam voor het oostelijk deel van Thailand. De reis gaat verder naar het pottenbakkers dorp Ban Dan Kwian waar het ambacht nog steeds op traditionele wijze wordt uitgevoerd. De eenvoud van vervaardiging en de giga grote ovens zijn voor ons westerlingen ongekende werkmethodes en indrukwekkend om te zien. Vervolgens gaat u verder oostwaarts en brengt u een bezoek aan “Prasat Hin Khao Phanom Rung”, één van de meest indrukwekkende Khmer tempels in Z.O. Azië. Phanom Rung wordt gezien als één van de meest bewaarde geheimen van Thailand daar de tempel voor publiek nog niet zo heel lang geleden werd geopend. De tempel, welke daterend uit de 10e eeuw, is gebouwd op de top van een niet meer werkende vulkaan vanwaar u een wijds uitzicht heeft over o.a. Cambodja en de hoogvlakte van Khorat. In de loop van de middag arriveert u bij het Phanomrungpuri Resort * * * voor overnachting.

Dag 04 Nangrong – Surin – Roi Et – Khon Kaen (375 km)
Na het ontbijt gaat u via verder naar Ban Ta Klang, een opvangplaats voor olifanten. Ban Ta Klang, met als slogan “bring the elephant home”, (aanbevolen door het WSPA) is een dorp van het “Kui volk” die oorspronkelijk uit India afkomstig zijn en werden eeuwen geleden gezien als de beste olifantentrainers. De Kui leeft samen met de olifant en elk huis bezit dan ook 1 of meerdere olifanten die een plek onder of naast het huis hebben. Na dit bezoek gaan we verder naar Roi Et. Hier bezoekt u de “Phraphuttha-rattana-mongkol-maha-mani” immage, bij de “Wat Buraphaphiram” tempel. Dit boeddhabeeld, dat een hoogte meet van 68 meter, is in zijn soort het hoogste ter wereld. In de loop van de middag arriveert u in Khon Kaen, de districtshoofdstad van oost Thailand en tevens een van de grootste steden van het land. Khon Kaen is een levendige stad met veel restaurants en winkels. U logeert midden in het centrum en in de avond is het zeker leuk om even door de stad te “dwalen”!
Overnachting in het Princess Thani Hotel * * * / *

Dag 05 Khon Kaen – Dan Sai (295 km)
Via Chum Phae rijden we naar Den Sai en passeren we het Nam Nao National Park. Vervolgens gaat u via wegnummer 12 verder naar Lomsak, een schitterende route met imponerende panorama’s. Ook zien we borden die waarschuwen voor overstekende olifanten, maar de kans dat de jumbo’s komen kijken naar voorbij rijdende auto’s is echter zeer klein. Via Lomsak draait de route zich naar Noord Oost Thailand en ook deze, zeer rustige, weg is een meer dan prachtige route! U arriveert in Dan Sai en overnacht in het prachtig gelegen Phu Na Come Resort ****.

Dag 06 Dan Sai – Wang Saphung (110 km)
We doen het lekker rustig aan en in de ochtend kunnen we nog even zwemmen. Rond 11:30 uur vertrekken we en rijden we, via de zogenaamde bloemenweg met links en rechts bloemkwekerijen, naar Huay Krating, een groot meer in de bergen dat ook wel de bijnaam “Klein Zwitserland” van Thailand heeft. Hier gaan we op een, van natuur materialen gemaakt, “huisjesraft” een “dobbertocht” op het meer maken. Een zogenaamde longtailboot sleept ons “ huisjes raft” naar het midden van het meer waar we al “dobberend” en in alle rust van onze lunch gaan genieten. Ook zwemmen in het meer is desgewenst mogelijk. Willen we wat extra bestellen, bijvoorbeeld even wat drinken, dan hijsen we het vlaggetje en komt het bootje weer. Ook wanneer je naar het toilet moet, hup, even vlaggetje hijsen en het bootje komt je even ophalen. Je zou er een spelletje van kunnen maken. In de loop van de middag arriveert u bij de Sirila farm die prachtig is gelegen op een afgelegen plek in de velden en omgeven door vele plantages. De laatste 2 km gaat over een onverhard weggetje, dwars door de landerijen. Per tractor wordt u van de hoofdweg naar de farm gebracht. Na aankomst verwelkoming door de boerenfamilie. De boerderij heeft geen aangelegde elektriciteit en voorziet grotendeels in zichzelf. Zo pompt men ook hun eigen water op en is het prachtig om te zien hoe men met beperkte middelen toch veel kan bereiken hetgeen op deze manier een mooie bijdrage levert aan een beter milieu. Vervolgens maakt u een interessante wandeling over het land en krijgt u uitleg over wat er hier allemaal groeit en verbouwd wordt. Zo is er een aanplanting van dadelpalmen, koffie, agarbomen, cashewnoot en macadam-ia notenbomen, ananas, papaya en nog veel meer. Deze wandeling duurt ongeveer 20 a 30 minuten. Vervolgens worden de fakkels, het kampvuur en de kaarsen ontstoken en is het tijd voor een heerlijke (indien gewenst vegetarische) BBQ. De sfeer is relaxt en romantisch! Met een beetje geluk geniet u vanavond van een prachtige zonsondergang en een hemel met veel sterren. Een heerlijk ontspannen avond!

De overnachting brengt u door in een comfortabele safari tent die voorzien is van alle gemakken zoals een ruime privé badkamer met toilet en “open air rainshower” met warm water. Ook is er een ventilator op zonne energie en wordt de verlichting in de tent voorzien van “recharchable lampen”. De tenten zijn verder compleet ingericht en voorzien van o.a. een uitstekend 2 persoons bed en een zeer ruim terras met lounge zitje.

    

    

Dag 07 Fietsen in het boerendorp Wang Saphung

NL 014 rij 4 foto 1 NL 014 rij 4 foto 2 NL 014 rij 4 foto 3

Een bijzondere dag staat ons te wachten! Om 09:00 beginnen we aan een fietstocht en gaan we door het dorp en langs de landerijen fietsen hetgeen een hele belevenis is. In dit niet toeristische dorp zijn wij namelijk de belevenis en iedereen zwaait ons dan ook vrolijk tegemoet! We maken diverse stops en overal zijn we zeer welkom. Ook een bezoek aan een typische traditionele boerenwoning. Verder zijn de vele originele houten woningen voor ons heel fotogeniek en overal worden we vriendelijk begroet. Het is duidelijk dat de Thai er hier een geheel andere levensstijl op na houdt! Niemand lijkt zich hier ergens druk over te maken en hier gaat het leven dan ook zijn eigen gang. De bijzonder relaxte en zeker ook leerzame fietstocht duurt ongeveer, alle stops meegerekend, 2,5 uur ( voor degene die niet kunnen fietsen zullen wordt ander vervoer geregeld).
Vervolgens naar Nong Hin voor een bezoek aan het “Little Kunming” van Thailand, een uitgestrekt gebied met veel karst en kalksteen rotsen en miljoenen jaren oud zijnde grotten. We maken een korte wandeling langs de kalkstenen en gaan vervolgens per longtailtractor de berg op. Om van een adembenemend uitzicht te genieten lopen we via een (goede ) trap naar boven. Hiervandaan kijkt u uit over het karststeen gebergte dat miljoenen jaren oud is. In de loop van de middag arriveren we weer op de Sirila Farm.
Overnachting in een safaritent.

NL 014 rij 5 foto 1  NL 014 rij 5 foto 2  

Dag 08 Wang Saphung – Chiang Khan – Nong Khai  (275 km)

NL 014 rij 6 foto 1  NL 014 rij 6 foto 2  NL 014 rij 6 foto 3

Na het ontbijt rijden we op een goed uur verder naar Chiang Khan dat is gelegen aan de Mekong rivier met aan de overkant Laos. Het dorp, met bijna uitsluitend houten woningen, is nog zeer authentiek en beschikt over de oudste guesthouses van Thailand die volledig van teakhout zijn opgetrokken. Bovendien zijn ze bijzonder goed onderhouden en een foto zeker waard. We dwalen even door het dorp met zijn bijzonder rustige sfeer en uitstraling dat ons doet denken aan lang vervlogen tijden. Daarna maken we een boottocht over de Mekong rivier en varen we dicht langs de oevers van Laos. Met een beetje geluk zien we hoe buffels en koeien een bad in de rivier nemen terwijl Laotiaanse kinderen ons van de kant vandaan vrolijk tegemoet zwaaien. Ook een stop bij het Kaeng Khut Khu viewpoint en geniet u van een heel mooi uitzicht over de rivier. Vervolgens verder naar de plaats Nong Khai en slingert de route zich langs de Mekong rivier en genieten we regelmatig van prachtige panorama’s.
In de namiddag arriveren we bij het treinstation en nemen we in de vroege avond de slaaptrein 2e klas met airco terug naar Bangkok.

Dag 09 Bangkok ontbijt
In de vroege ochtend arriveert u weer in Bangkok en eindigt uw programma.

Bovengenoemd programma is onder voorbehoud van programma wijzigingen. Enkele programma items zijn afhankelijk van de weersomstandigheden.

 

Reissom

€ 1,098.– per persoon bij 2 personen (2 pk)

Periode:
15.01.2021 / 31.10.2021

Vroegboek korting!
Indien u 90 dagen vóór aankomst boekt ontvangt u 5% korting!

Prijzen overige periodes of voor meerdere  personen op aanvraag.

Inclusief

  • Alle genoemde bezienswaardigheden/excursies en transfers
  • Entreegelden
  • Transport per deluxe airco minivan
  • Dagelijks ontbijt (behalve op dag 9), 1 x lunch, 1 x diner
  • Treinticket Nong Khai – Bangkok op basis van 2e klas airco slaapplaats

Note! Liever vegetarisch eten of andere maaltijd wensen? Laat het ons weten en wij regelen het graag voor u!

  • Engels sprekende gids

Exclusief

  • Fooien
  • Overige uitgaven

Hoogtepunten van deze reis!

Dit is puur Thailand. En een overnachting in een prachtige safaritent!

Routekaartje

Dwars d.d. rijstvelden v Nrd.Oost NL 070