Glimlach en schoonheid van Thailand (17 dagen)

Individuele (privé) reis

Een uitgebreide rondreis die u dwars door de rijstschuur van Azie zal voeren. Ook bezoekt u de River Kwai en vervolgens gaat u naar de oude hoofdstad Ayuthaya. Daarna reist u verder oost Thailand in waar u versteld zal staan van de indrukwekkende Khmer tempels. In het uiterste oosten neemt u een kijkje bij de grensmarkt tussen Thailand en Cambodja. Via Khon Kaen reist u weer terug naar het midden gedeelte van Thailand, bezoekt u de oude koningsstad Sukothai en vervolgens gaat u via de kleurrijke stad Chiang Mai verder naar het uiterste westen van Thailand waar u een bezoek zal brengen aan de zogenaamde “long necks”, een van de meest opmerkelijke bergstammen te wereld. “De Glimlach en schoonheid van Thailand”! Een gevarieerde rondreis in een goede balans waarbij u heel veel van Thailand zal zien!

NL 027 rij 1 foto 1 NL 027 rij 1 foto 2 NL 027 rij 1 foto 3

PROGRAMMA
Dag 01 Bangkok
Na aankomst en verwelkoming door onze gids volgt de transfer naar uw hotel. De rest van de dag is ter vrije besteding.
Overnachting in het Travelodge Sukhumvit 11 Hotel ***.

Dag 02 Bangkok, op ontdekking in Bangkok
Per openbaar vervoer maken we een leuke tocht naar de rivier. Vervolgens gaat u een stukje per lokale taxiboot en bevindt u zich midden onder de lokale bevolking en krijgt u een goede indruk over wat zich allemaal afspeelt op en langs de waterkant. Daarna gaat u op ontdekking in China Town, de nog grootste en meest authentieke China Town ter wereld. U wandelt door de smalle steegjes en bezoekt ook de Chinese markt met zijn honderden soorten kruiden, bijzondere etenswaar en tal van andere “snuisterijen”. Aansluitend nemen wij u mee naar de bloemenmarkt, de grootste in Thailand, die nooit sluit en dus 24 uur per dag geopend is. Daarna bezoekt u de Grand Palace en zijn wat Phra Keo tempel, de meest belangrijke bezienswaardigheid in Thailand. Hier ziet u diverse, werkelijk schitterende, paleizen waarvan sommige in een combinatie van Franse en Thaise architectuur. De Wat Phra Keo herbergt de wereldberoemde smaragden boeddha die dagelijks, vanuit alle delen uit de wereld, duizenden bezoekers trekt. De middag is ter vrije besteding. Overnachting in het Travelodge Sukhumvit 11 Hotel ***.

Dag 03 Bangkok, Fietsen in Bangkok
Een bijzonder populaire excursie is “Fietsen in Bangkok. Een stad met 18 miljoen inwoners en meer dan 6 miljoen voertuigen! Tijdens deze tour laten we jullie kennismaken met het ochtend ritueel van deze kleurrijke stad; de stad ontwaakt , de mensen haasten zich naar het werk en kopen nog even een ontbijtje bij één van de vele stalletjes langs de kant van de weg. We nemen een kijkje in de huiskamers van Bangkok, kleine optrekjes gebouwd aan de rand van een kanaal… het echte lokale leven van Bangkok. Na dit indrukwekkende eerste gedeelte, fietsen we naar de pier aan de oever van de Chao Praya rivier. Hier ligt onze longtail boot die ons met fiets en al naar de overkant zal brengen, het groene hart van Bangkok. Een overdadig groen gebied met zijn vele oude plantages. Het is moeilijk voor te stellen dat niet zo ver hier vandaan, aan de andere kant van de rivier de drukke wereldstad door raast, terwijl hier een serene rust heerst. We fietsen over de kronkelende verhoogde fietspaden, langs de tropische plantages en door kleine woongemeenschappen. We passeren kleine schooltjes en kinderen zwaaien ons vrolijk tegemoet. Verder zien we de typische Thaise huizen, palmen, bananen en nog veel meer. Een geweldige ervaring! De middag is ter vrije besteding.

Note! Voor deze excursie gaat u zelf eenvoudig naar het startpunt van de fietstocht. Uw gids zal u hierover verdere uitleg geven.

Overnachting in het Travelodge Sukhumvit 11 Hotel *** (hartje centrum)

Dag 04 Bangkok – Trein markt – River Kwai (190 km)

NL 027 rij 2 foto 1 NL 027 rij 2 foto 2 NL 027 rij 2 foto 3

Na het ontbijt verlaat u Bangkok en bezoekt u als eerste het zogenaamde “Talad Rotfai ” stationnetje. Hier loopt de spoorlijn dwars door een lokale markt. De spoorweg is dan ook helemaal dichtgebouwd met parasols, manden, kisten etc. Komt er een trein aan, dan worden de parasols snel afgebroken, de manden, kisten en karren aan de kant geschoven en de “Thaise Intercity” kan probleemloos passeren. Een prachtig, en voor onze begrippen, ongekend en fotogeniek schouwspel.
Vervolgens gaat u verder naar Damnern Saduak waar u een bezoek brengt aan de nog grootst zijnde drijvende markt van Thailand. Het laatste stuk doen we per longtailboot zodat we al varend bij de markt zullen arriveren. Het is een prachtig en kleurrijk schouwspel om te zien hoe de trotse Thaise dames al varend hun koopwaar aan de man weten te brengen.
Vervolgens bezoeken we de “Bridge on The River Kwai en het erekerkhof. In de middag gaat u aan boord van de beruchte “Death Railway Train” en maken we een tocht over de “dodenspoorweg”. De tocht is een ware belevenis, zeker wanneer de trein zich schoorvoetend over het zogenaamde “bamboeviaduct” voort beweegt. Vanuit de trein heeft u eveneens een geweldig mooi uitzicht over de River Kwai en zijn prachtige natuur. In de namiddag arriveert u bij het Royal River Kwai Resort * * * * voor overnachting.

Dag 05 River Kwai – Ayutthaya (130 km)
Na het ontbijt rijden we richting Ayutthaya, de oude en cultuurrijke hoofdstad van Thailand. Eens was deze stad één der machtigste in Azië en had het in zijn glorietijd zelfs meer inwoners dan Londen in die tijd. In 1767 werd de stad door de Birmanen, om nog steeds onduidelijke redenen, deels verwoest. Echter, ook heden ten dage is een bezoek aan Ayutthaya meer dan de moeite waard en heeft het zijn schoonheid en grandeur zeker niet verloren. De eerste stop maakt u bij de zomerresidentie van het koningshuis, Bang Pa In, waar u een collectie aantreft van paleizen in diverse architecturen zoals o.a. Chinees, Victoriaans en Zwitsers. Vervolgens bezoekt u de “Wat Chawathanaran” en de “Wat Sri Samphet” tempel met zijn ernaast gelegen ruïnecomplex. Vervolgens arriveert u in de loop van de middag bij uw hotel.
Overnachting in het Iudia River Resort * * * *

Dag 06 Ayutthaya – Khorat – Phanom Rung – Nangrong (325 km)
U verlaat Ayutthaya en reist verder naar het oosten van Thailand. In de loop van de ochtend bezoekt u het pottenbakkers dorp Ban Dan Kwian waar het ambacht nog steeds op traditionele wijze wordt uitgevoerd. De zeer oude ovens op houtskool zijn enorm groot en voor onze begrippen zeker niet meer van deze tijd. U bezoekt Prasat Hin Khao Phnom Rung, één van de meest mooie en indrukwekkende Khmer tempels in Zuid-Oost Azië. De tempel, die stamt uit de 10e eeuw, is gebouwd op de top van een niet meer werkende vulkaan vanwaar u een wijds uitzicht heeft over o.a. Cambodja. Vervolgens gaat u verder naar Nangrong voor overnachting waar u in de loop van de middag zal arriveren.
Overnachting in het Phanomrungburi Resort * * *

NL 027 rij 3 foto 1 NL 027 rij 3 foto 2 NL 027 rij 3 foto 3

Dag 07 Nangrong – Kong Jiam (350 km)
Na het ontbijt gaat u verder naar Ubon Ratchathanni waar u de zogenaamde lokale I-Sarn markt zal bezoeken. Vervolgens, via een mooie route, met veel rijstvelden, verder naar Kong Jiam aan de Mekong rivier. U maakt u een boottocht over de Mekong rivier en vaart u langs de oevers van Laos hetgeen hier is toegestaan. Met een beetje geluk ziet u hoe buffels en koeien een verkwikkend bad in de rivier nemen en hoe de kinderen van Laos u tegenmoet zwaaien. In sommige jaargetijden ziet u hier grote kleurverschillen in het water. Overnachting in het aan de rivier en mooi gelegen Tohsang Khong Jiam Resort * * * / *.

Dag 08 Kong Jiam
In de ochtend staat een bezoek aan de grensovergang tussen Thailand en Laos op het programma. Op de hierbij gelegen markt worden producten uit Laos, China en Vietnam aangeboden. Vervolgens ziet u de prehistorische wandschilderingen van Phra Taem waarvan sommige 2000 tot 3000 jaar oud zijn. Wanneer u naar beneden terug wandelt geniet u van schitterende panorama’s en vergezichten over de Mekong rivier. Vervolgens weer terug naar uw resort en is de middag ter vrije besteding. U kunt een bezoek brengen aan Kong Jiam of heerlijk relaxen bij het zwembad van het resort waarbij u tevens zal genieten van een prachtig uitzicht over de Mekong rivier.
Overnachting in het Tohsang Khong Jiam Resort * * * / *.

Dag 9 Khon Jiam – Yasothorn – Roi Et – Khon Kaen (390 km)
Na het ontbijt staan Yasothorn en Roi Et op het programma. U bezoekt een oud, volledig van hout opgetrokken, kerkje hetgeen aangeeft dat missionarissen hier, jaren geleden, duidelijk aanwezig zijn geweest. In Roi Et bezoekt u “Wat Buraphaphiram”, een tempel complex welke het hoogste boeddha beeld ter wereld herbergt. In de loop van de middag arriveert u in Khon Kaen, de districtshoofdstad van oost Thailand en tevens een van de grootste steden van het land. Khon Kaen is een levendige stad met veel restaurants en winkels. U logeert midden in het centrum en in de avond is het zeker leuk om even door de stad te “dwalen”! Overnachting in het, midden in het levendige centrum gelegen Princess Thani Hotel * * * / *.

Dag 10 Khon Kaen – Wang Saphung (185 km)
Via Chum Phae gaat u naar “Little Kun Ming”, een voor toeristen nog weinig bekende plaats. In een sfeer van een mystiek landschap rijzen hier enorme, puntige, rotsen wonderbaarlijk omhoog. U gaat per zogenaaamde “longtail tractor” de berg op. Vervolgens is het even een aantal trappen lopen maar eenmaal helemaal boven zult u genieten van een adembenemend landschap. In de loop van de middag arriveert u bij de Sirila farm die prachtig is gelegen op een afgelegen plek in de velden en omgeven door vele plantages. De laatste 2 km gaat over een onverhard weggetje, dwars door de landerijen. Per tractor wordt u van de hoofdweg naar de farm gebracht. Na aankomst verwelkoming door de boerenfamilie. De boerderij heeft geen aangelegde elektriciteit en voorziet grotendeels in zichzelf. Zo pompt men ook hun eigen water op en is het prachtig om te zien hoe men met beperkte middelen toch veel kan bereiken hetgeen op deze manier een mooie bijdrage levert aan een beter milieu. Vervolgens maakt u een interessante wandeling over het land en krijgt u uitleg over wat er hier allemaal groeit en verbouwd wordt. Zo is er een aanplanting van dadelpalmen, koffie, agarbomen, cashewnoot en macadam-ia notenbomen, ananas, papaya en nog veel meer. Deze wandeling duurt ongeveer 20 a 30 minuten. Vervolgens worden de fakkels, het kampvuur en de kaarsen ontstoken en is het tijd voor een heerlijke (indien gewenst vegetarische) BBQ. De sfeer is relaxt en romantisch! Met een beetje geluk geniet u vanavond van een prachtige zonsondergang en een hemel met veel sterren. Een heerlijk ontspannen avond!

De overnachting brengt u door in een comfortabele safari tent die voorzien is van alle gemakken zoals een ruime privé badkamer met toilet en “open air rainshower” met warm water. Ook is er een ventilator op zonne energie en wordt de verlichting in de tent voorzien van “recharchable lampen”. De tenten zijn verder compleet ingericht en voorzien van o.a. een uitstekend 2 persoons bed en een zeer ruim terras met lounge zitje.

    

    

Dag 11 Fietsen in het boerendorp Wang Saphung

NL 027 rij 6 foto 1  NL 027 rij 6 foto 2  NL 027 rij 6 foto 3

Een bijzondere dag staat ons te wachten! Om 08:30 beginnen we aan een fietstocht en gaan we door het dorp en langs de landerijen fietsen hetgeen een hele belevenis is. In dit niet toeristische dorp zijn wij namelijk de belevenis en iedereen zwaait ons dan ook vrolijk tegemoet! We maken diverse stops en overal zijn we zeer welkom. Ook een bezoek aan een typische traditionele boerenwoning. Verder zijn de vele originele houten woningen voor ons heel fotogeniek en overal worden we vriendelijk begroet. Het is duidelijk dat de Thai er hier een geheel andere levensstijl op na houdt! Niemand lijkt zich hier ergens druk over te maken en hier gaat het leven dan ook zijn eigen gang. De bijzonder relaxte en zeker ook leerzame fietstocht duurt ongeveer, alle stops meegerekend, 2,5 uur ( voor degene die niet kunnen fietsen zullen wordt ander vervoer geregeld).

Vervolgens rijden we naar het Huay Krating bergmeer en gaan we op een “huisjesraft” een “dobbertocht” op het meer maken en zullen we op het water tevens onze lunch nuttigen. Een zogenaamde longtailboot sleept het raft , volledig gemaakt van natuurmaterialen, naar het midden van het meer waar we al “dobberend” en in alle rust zullen genieten van de prachtige bergachtige omgeving die hier ook wel het “klein Zwitserland van Thailand” wordt genoemd. Moeten we even naar het toilet, dan hijsen we het groene vlaggetje en komt een klein bootje ons ophalen en weer terugbrengen. Willen we iets extra’s te drinken bestellen, dan hijsen we weer het vlaggetje en weer komt het bootje met gekoelde drankjes. Je zou er bijna een spel van kunnen maken. In de namiddag arriveren we weer op de farm.
Overnachting in een safaritent.

NL 027 rij 7 foto1  NL 027 rij 7 foto2  

Dag 12 Wang Saphung – Sukhothai (220 km)
Vandaag ligt een bijzonder mooie dag in het verschiet. De route gaat namelijk langs diverse nationale parken welke ook wel het “Klein Zwitserland” van Thailand worden genoemd. U zal genieten van prachtige panorama’s en adembenemende vergezichten. Enroute bezoekt u het bijzonder indrukwekkende Wat Phra Son Kaew tempelcomplex dat in de bergen is gelegen, ook wel belend onder de naam “tempel van de 5 witte boeddha’s. In het complex zijn maar liefst meer dan 5 miljoen mozaieken un verwerkt! Vervolens verder naar Sukhothai, een route die u dwars door een imponerend berggebied zal voeren.  In de namiddag arriveert u bij uw hotel.
Overnachting in het The Legendha Sukhothai Resort * * *.

NL 027 rij 8 foto 1 NL 027 rij 8 foto 2 NL 027 rij 8 foto 3 NL 027 rij 8 foto 4

Dag 13 Sukhothai – Lampang – Chiang Mai (350 km)
Na het ontbijt gaat u naar Sukhothai, een oude stad die van 1238 tot 1350 als hoofdstad fungeerde. Ook hier is in het Historical park, dat u gaat bezoeken, duidelijk te zien dat de stad in zijn glorieperiode over vele rijkdommen beschikte. In het park ziet u immense boeddhabeelden en oude tempels. Maar eveneens zal u genieten van de rust en de prachtige lotusvijvers. We doorkruisen dit autovrije park per fiets. Daarna verder naar Lampang waar u na aankomst een bezoek brengt aan de lokale markt die o.a. bekend staat om zijn vele medicale kruiden en vele andere ingrediënten. Vervolgens is het nog een uurtje rijden alvorens u in Chiang Mai arriveert.
Overnachting in De Charm Chiang Mai Hotel * * *.

Dag 14 Chiang Mai

NL 027 rij 9 foto 1 NL 027 rij 9 foto2

Vandaag brengen we op verantwoorde wijze een dagje door bij de olifanten. We verlaten Chiang Mai en rijden richting jungle. Onderweg stoppen we bij een lokale markt om maaltijden in te slaan voor onze Jumbo’s. Even later arriveren we en merken we dat de olifanten het maar wat leuk vinden dat we zijn gearriveerd, het zijn immers warmhartige dieren. Na verwelkoming en kennismaking kleden wij ons om en gaan we der rest van de dag gekleed in een mahout (olifanten verzorger) outfit. Vervolgens een uitleg over de olifant in Thailand. Daarna geven we ze te eten en vervolgens beginnen we aan een wandeling door de velden en jungle. Eenmaal bij de rivier aangekomen is het tijd voor een verkwikkend bad. Samen met de dikhuiden gaan we de rivier in en voorzien we ze van een heerlijke wasbeurt hetgeen ze als echt aangenaam beschouwen. Even later laten we ze alleen “ploeteren” in het verkoelende water en nemen wij plaats op een eenvoudig bamboe plateau. Terwijl we van onze lunch genieten zien wij de olifanten in alle vrijheid in de rivier genieten. Vervolgens wandelen we weer terug en is het tijd geworden om afscheid te nemen. Daarana volgt de transfer naar ons hotel. Een interessante en leerzame dag ligt achter ons!
Overnachting in De Charm Chiang Mai Hotel * * *.

Dag 15 Chiang Mai – Pai – Mae Hong Son
Na het ontbijt verlaten we Chiang Mai en gaan we via een bijzonder indrukwekkende route met 1863 bochten op weg naar het bergdorp Mae Hong Son. Op onze weg naar dit afgelegen bergdorp maken we een stop in het authentieke stadje Pai. Hier lijkt de tijd te hebben stil gestaan. We passeren het per weg, hoogst bereikbare punt in Thailand en zien de uitlopers van het Himalaya gebergte. Verder staat dit gebied bekend om haar velen bergstammen en brengen we een bezoek aan zullen de Black Lahu stam. Voordat we het dorp bereiken maken we een stop bij de (vis) grot waar duizenden blauwe karpers rondzwemmen. Overnachting in het Fern Resort * * *

Dag 16 Mae Hong Son
Het zou zonde zijn om dit mooie gebied nu al weer te verlaten. Per longtailboot maken we een tocht naar één van de meest opmerkelijke bergstammen ter wereld, de zogenaamde Padoung stam welke beter bekend is onder de naam “Long Necks”. Een deel van de vrouwen dragen volgens een eeuwenoude traditie bronzen ringen om hun nek waardoor deze soms wel tot 25 cm is opgerekt. Na de lunch bezoekt u Mae Hong Son, een bergdorp dat gelegen is in de uitlopers van de Himalaya. U ziet de in Birmeese stijl gebouwde tempels “Wat Jong Kham” en “Wat Jong Klang”. Ook heeft u even de tijd om zelf heerlijk door de straatjes van Mae Hong Son te slenteren. In de namiddag gaan we naar de hoger gelegen “Wat Phra Dhat Doi Kong Moo” waar vandaan u zal genieten van een mystiek en prachtig uitzicht over Mae Hong Son. In de loop van de middag bent u weer terug bij uw resort. Overnachting in het Fern Resort * * *

Dag 17 Mae Hong Son – Chiang Mai
Transfer naar de luchthaven voor de vlucht naar Bangkok per Bangkok Airways. Na aankomst in  Bangkok eindigt uw programma.

Bovengenoemd programma is onder voorbehoud van programma wijzigingen. Enkele programma items zijn afhankelijk van de weersomstandigheden.

 

Reissom

€ 2,169. — per persoon bij 2 personen (2 pk)

Periode:
15.01.2021 / 31.10.2021

Prijzen overige periodes of voor meerdere  personen op aanvraag.

Inclusief

  • Alle genoemde bezienswaardigheden/excursies en transfers
  • Entreegelden
  • Transport per deluxe airco minivan
  • Dagelijks ontbijt, 2 x lunch, 2 x diner
  • Vliegticket Mae Hong Son – Bangkok
  • Treinticket Chiang Mai – Bangkok op basis van 2e klas airco slaapplaats
  • Engels sprekende gids

Note! Liever vegetarisch eten of andere maaltijd wensen? Laat het ons weten en wij regelen het graag voor u!

Exclusief

  • Fooien
  • Overige uitgaven

Hoogtepunten van deze reis!

Heel veel hoogtepunten, enorm gevarieerd in een goed gebalanceerd tempo. Khmertempels en Safaritenten!

Routekaartje

Glimlach en Schoonheid van ThailandNL 135