Colors of Wisdom ( 12 dagen )

Individuele (privé) reis

Een reis die u mee zal nemen naar historische plaatsen zoals oude koningssteden die op zichzelf al een “reis door de geschiedenis” vormen. Colors of Wisdom, de in de brandende zon in vele kleuren weerspiegelende tempels en paleizen die architectonisch gezien tot wereldse bolwerken behoren en een rode draad vormen in het boeddhistische leven in Thailand. De hectische steden met mooie bezienswaardigheden maar ook de serene rust van typische Thaise plaatsjes brengen veel afwisseling tijdens deze boeiende rondreis. Een tocht op de rivier, het samenzijn met een olifant en steeds weer zwaaien schoolkinderen u vrolijk tegemoet. Elke dag is anders en elke dag geniet u weer. Reizend door Thailand waarbij u monniken tegen zal komen die dagen lang, vaak lopend op blote voeten, onderweg zijn naar hun volgende meditatieplek. Colors of Wisdom, rust en balans vinden in een steeds drukker wordende maatschappij. Misschien dat deze rondreis ook een antwoord kan zijn op vele vragen! In elk geval een reis om volop van te genieten!

NL 022 rij 1 foto 1 NL 022 rij 1 foto 2 NL 022 rij 1 foto 3

PROGRAMMA
Dag 01 Bangkok
Na aankomst transfer naar uw hotel. Nadat u bent opgefrist kunt u zelf alvast op ontdekking gaan. Bangkok bruist van activiteiten, heeft volop bezienswaardigheden en een onmiskenbare Aziatische sfeer. Daarnaast is het de stad met de meeste restaurants ter wereld, van spotgoedkoop tot heel duur en bovendien is Bangkok een winkelparadijs bij uitstek. Verplaatsen kunt u zich per traditionele “Tuk Tuk”, per supermoderne Sky Train (elke 3 minuten een trein) of per supermoderne metro (elke 3 minuten een trein). Een stad die 24 uur leeft en waar u zich op alle hoeken van de straat veilig zal voelen! En dat is inderdaad uniek! Bangkok! Daar raak je gewoon niet over uitgepraat.
Overnachting in het Travelodge Sukhumvit 11 Hotel  * * * (hartje centrum).

Dag 02 Bangkok
Per openbaar vervoer maken we een leuke tocht naar de rivier. In Bangkok moet u namelijk minimaal een keertje in de Sky Train hebben gezeten, een van de meest moderne monorail systemen ter wereld. Bovendien heeft u vanuit de Sky Train een mooi uitzicht over Bangkok. Vervolgens gaat u een stukje per lokale taxiboot en bevindt u zich midden onder de lokale bevolking en krijgt u een goede indruk over wat zich allemaal afspeelt op en langs de waterkant. Vervolgens gaat u op ontdekking in China Town, de nog grootste en meest authentieke China Town ter wereld. U wandelt door de smalle steegjes en bezoekt ook de Chinese markt met zijn honderden soorten kruiden, bijzondere etenswaar en tal van andere “snuisterijen”. Aansluitend nemen wij u mee naar de bloemenmarkt, de grootste in Thailand, die nooit sluit en dus 24 uur per dag geopend is. Daarna bezoekt u de Grand Palace en zijn wat Phra Keo tempel, de meest belangrijke bezienswaardigheid in Thailand. Hier ziet u diverse, werkelijk schitterende, paleizen waarvan sommige in een combinatie van Franse en Thaise architectuur. De Wat Phra Keo herbergt de wereldberoemde smaragden boeddha die dagelijks, vanuit alle delen uit de wereld, duizenden bezoekers trekt. De middag is ter vrije besteding. Overnachting in het Travelodge Sukhumvit 11 Hotel  * * * (hartje centrum).

Dag 03 Bangkok

NL 022 rij 2 foto 1 NL 022 rij 2 foto2

Dag ter vrije besteding. Natuurlijk kun u inboeken op een van onze interessante excursies zoals bijvoorbeeld “Fietsen in Bangkok” of gewoon zelf op ontdekking gaan.
Overnachting in het Travelodge Sukhumvit 11 Hotel  * * * (hartje centrum).

Dag 04 Bangkok – Treinmarkt – River Kwai (190 km)
Na het ontbijt verlaat u Bangkok en bezoekt u als eerste het zogenaamde Talad Rotfai stationnetje. Hier loopt de spoorlijn dwars door een lokale markt. De spoorweg is dan ook helemaal dicht gebouwd met parasols, manden, kisten etc. Komt er een trein aan, dan worden de parasols snel afgebroken, de manden, kisten en karren aan de kant geschoven en de “Thaise Intercity” kan probleemloos passeren. Een prachtig, en voor onze begrippen, ongekend en fotogeniek schouwspel.
Vervolgens gaat u verder naar Damnern Saduak waar u een bezoek brengt aan de nog grootst zijnde drijvende markt van Thailand. Het laatste stuk doen we per longtailboot zodat we al varend bij de markt zullen arriveren. Het is een prachtig en kleurrijk schouwspel om te zien hoe de trotse Thaise dames al varend hun koopwaar aan de man weten te brengen.

NL 022 rij 3 foto 1 NL 022 rij 3 foto 2

Vervolgens bezoeken we de “Bridge on The River Kwai en het erekerkhof.
In de middag gaat u aan boord van de beruchte “Death Railway Train” en maken we een tocht over de “dodenspoorweg”. De tocht is een ware belevenis, zeker wanneer de trein zich schoorvoetend over het zogenaamde “bamboeviaduct” voort beweegt. Vanuit de trein heeft u eveneens een geweldig mooi uitzicht over de River Kwai en zijn prachtige natuur. In de namiddag arriveert u bij het Royal River Kwai Resort * * * * voor overnachting.

Dag 05 River Kwai – Ayutthaya – Phitsanuloke (340 km)
Na het ontbijt rijden we richting Ayutthaya, de oude hoofdstad van Thailand. Eens behoorde Ayutthaya tot een van de meest machtigste steden in Z.O. Azië. De stad was bezaaid met tempels en paleizen in is benoemd tot “werelderfgoed”. We bezoeken hier het Bang Pa In, de zomer residentie van het Thaise koningshuis. In een mooi aangelegd park ziet u hier diverse kleurrijke paleizen in verschillende stijlen. Vervolgens bezoekt u de Wat Sri Samphet tempel met zijn ernaast gelegen ruine complex hetgeen een erg indrukwekkend geheel vormt en de Wat Chaimongkul met haar velen Boeddha beelden. In de middag rijden we verder naar Phitsanuloke waar we in de late middag zullen arriveren.
Overnachting in het Amarin Lagoon Hotel * * *.

NL 022 rij 4 foto1 NL 022 rij 4 foto2 NL 022 rij 4 foto3 NL 022 rij 4 foto4

Dag 06 Phitsanuloke – Sukhothai – Phrae – Nan (290 km)
Na het ontbijt gaat u naar Sukhothai, een stad welke van 1238 tot 1350 als hoofdstad fungeerde. Hier bezoekt u per fiets het Historical Park met zijn immense boeddhabeelden. Tijdens dit bezoek zal het u duidelijk worden dat de stad ooit over een enorme rijkdom moet hebben beschikt. Vervolgens gaat u verder noordwaarts, dwars door de bergen, naar Phrae. Deze stad staat bekend om zijn vele teakhouten woningen. Hier bezoekt u het Ban Prathup Chai, één der grootste teakwoningen in Thailand.  Vervolgens via een schitterende route met prachtige panorama’s, dwars door de bergen, verder naar Nan waar u in de namiddag zal arriveren.
Overnachting in Nan.

Dag 07 Nan – Phayao – Chiang Rai (235 km)
Na het ontbijt een stop bij de “Wat Phumin” tempel. Vervolgens een bezoek aan een Meo bergstam welke hier nog onder primitieve omstandigheden woont en leeft. Daarna via Phayao, waar we een stop bij de lokale markt zullen maken, in de middag via een prachtige route verder naar Chiang Rai waar u in de namiddag zal arriveren.
Overnachting in het Laluna Resort * * * .

Dag 08 Chiang Rai – Golden Triangle – Chiang Rai (120 km)
Na het ontbijt bezoekt u de Yao, Akha en Lahu bergstammen en krijgt u een goede indruk over hun, ook nog heden ten dage, primitieve levenswijze. Daarna verder naar Mae Sai, een stadje dat middels een brug de grens met Birma vormt. Hier bezoekt u de lokale markt en zal het u opvallen dat hier vele artikelen uit Birma worden verhandeld welke u elders in Thailand niet zal tegenkomen. Daarna gaat u naar de Gouden Driehoek, het drielandenpunt waar Laos, Birma en Thailand bij elkaar komen. In de middag maken we per longtailboot een tocht en vaart u langs de oevers van Laos en Birma hetgeen hier is toegestaan. We stoppen ook even in Laos (visa niet nodig is toegestaan). Verder brengt u een bezoek aan de “Opium Hall” (museum), want het was immers in dit gebied waar de opiumteelt nog niet zo heel lang geleden weelderig floreerde. In de namiddag arriveert u weer in Chiang Rai.
Overnachting in het Laluna Resort * * * .

NL 022 rij 5 foto1 NL 022 rij 5 foto2 NL 022 rij 5 foto3

Dag 09 Chiang Rai – Chiang Mai (185 km)
Na het ontbijt een bezoek aan een der meest opvallende en mooiste tempels in Thailand, de Wat Rhong Khun tempel. Dit sneeuwwitte bolwerk lijkt meer op een sprookje dan op een tempel. De tempel, die in alle opzichten verschilt van elke andere tempel in Thailand, is een ontwerp van de kunstenaar Chalerm die met de verkoop van zijn schilderijen en andere kunstwerken geld bij elkaar spaarde om deze tempel uiteindelijk te kunnen bouwen. Dit bijzonder fotogenieke bouwwerk is een bezoek meer dan waard!
Vervolgens verder naar Chiang Mai, ook wel sinds jaar en dag “de Roos van het Noorden” genoemd. Alvorens we in Chiang Mai arriveren maken we een stop bij de warmwaterbronnen. In de middag arriveert u in Chiang Mai. Deze kleurrijke stad, die nog oude stadswallen bezit, lijkt veel meer op een uit de kluiten gewassen dorp dan een grote stad. Na aankomst is de rest van de dag ter vrije besteding.
Overnachting in het The Charm Chiang Mai Hotel * * *

NL 022 rij 6 foto1 NL 022 rij 6 foto2 NL 022 rij 6 foto3 NL 022 rij 6 foto4

Dag 10 Chiang Mai
Vandaag brengen we op verantwoorde wijze een dagje door bij de olifanten. We verlaten Chiang Mai en rijden richting jungle. Onderweg stoppen we bij een lokale markt om maaltijden in te slaan voor onze Jumbo’s. Even later arriveren we en merken we dat de olifanten het maar wat leuk vinden dat we zijn gearriveerd, het zijn immers warmhartige dieren. Na verwelkoming en kennismaking kleden wij ons om en gaan we der rest van de dag gekleed in een mahout (olifanten verzorger) outfit. Vervolgens een uitleg over de olifant in Thailand. Daarna geven we ze te eten en vervolgens beginnen we aan een wandeling door de velden en jungle. Eenmaal bij de rivier aangekomen is het tijd voor een verkwikkend bad. Samen met de dikhuiden gaan we de rivier in en voorzien we ze van een heerlijke wasbeurt hetgeen ze als echt aangenaam beschouwen. Even later laten we ze alleen “ploeteren” in het verkoelende water en nemen wij plaats op een eenvoudig bamboe plateau. Terwijl we van onze lunch genieten zien wij de olifanten in alle vrijheid in de rivier genieten. Vervolgens wandelen we weer terug en is het tijd geworden om afscheid te nemen. Daarana volgt de transfer naar ons hotel. Een interessante en leerzame dag ligt achter ons!
Overnachting in het The Charm Chiang Mai Hotel * * *

Dag 11 Chiang Mai – Lampang – Tak (270 km)
Na het ontbijt gaat u verder naar Lampang. Vervolgens een stop bij de Baan Thung Kwian bosmarkt, welke o.a. bekend staat om zijn vele kruiden en vele alle andere ingredienten die hier door de plaastelijke bevolking worden ingekocht. Daarna verder naar Tak waar we een bezoek brengen aan de enorme Phumibol stuwdam. De grootste dam in Thailand die meer dan 50 provincies van stroom voorziet. Rondom de dam is het prachtig aangelegd en kunt u genieten van honderden soorten bloemen.
In de loop van de middag arriveren we in Tak. Overnachting in het Wiang Tak 2 hotel ***

Dag 12 Tak – Lopburi – Bangkok (410 km)
Na het ontbijt gaat u verder naar Lopburi waar u het zogenaamde “Palace of the Monkeys” zal bezoeken. Hier zijn de apen al sinds jaar en dag gehuisvest in een oude tempel en lijken ze wel, gezien hun grote aantal, de officiële bewoners te zijn. De apen begeven zich overigens niet alleen in de tempel, maar lopen ook gewoon langs de verkeersweg en klauteren tevens op de daken van de omliggende woningen hetgeen een spectaculair beeld oplevert. Lopburi is al zo gewend aan de apen dat er zelfs een biersoort naar is vernoemd namelijk “Monkey Beer” waarvan de brouwerij ook in Lopburi staat. Na dit nogal “levendige” bezoek gaat u verder naar Bangkok waar deze rondreis zal eindigen op het Internationale vliegveld van Bangkok.

 

Bovengenoemd programma is onder voorbehoud van programma wijzigingen. Enkele programma items zijn afhankelijk van de weersomstandigheden.

 

Reissom

€ 1,398,— per persoon bij 2 personen (2 pk)

Periode:
15.01.2021 / 31.10.2021

Vroegboek korting!
Indien u 90 dagen vóór aankomst boekt ontvangt u 5% korting!

Prijzen overige periodes of voor meerdere  personen op aanvraag.

Inclusief

  • Alle genoemde bezienswaardigheden/excursies en transfers
  • Entreegelden
  • Transport per deluxe airco minivan
  • Dagelijks ontbijt, 1 x lunch
  • Engels sprekende gids

Note! Liever vegetarisch eten of andere maaltijd wensen? Laat het ons weten en wij regelen het graag voor u!

Exclusief

  • Fooien
  • Overige uitgaven

Hoogtepunten van deze reis!

De treinmarkt en de bergen van Nan!

Routekaartje

Colors of Wisdom NL 110