Bemind èn Ongerept Thailand ( 16 dagen )

Individuele (privé) reis

Thailand, de meest populaire vakantiebestemming van Azie. En niet ten onrechte. Maar weinig landen bieden zoveel cultuur en afwisseling als het Land van de Glimlach. Wij bieden u een goed gebalanceerde rondreis met tal van hoogtepunten. Het levendige Bangkok dat zich inmiddels heeft ontpopt als een van de meest populaire steden ter wereld, de mystiek van de River Kwai en het onbedorven oosten met zijn waarlijk schitterende natuur en eindeloze panorama’s. U reist noordwaarts en doet prachtige ervaringen op, bezoekt het olifantenziekenhuis en verblijft in Chiang Mai, de roos van het noorden. Ook een bezoek aan de koningsstad Sukhothai met zijn indrukwekkend verleden staat op het programma. We reizen verder naar het oosten van Thailand en maakt u kennis met het nog echte Thailand waar u door een niet toeristisch boerendorp fietst. Ook overnacht u in de “middle of nowhere” in een geweldige safaritent bij een boerenfamilie! Vervolgens gaat u verder langs de grens van Laos en volgen we deels de Mekong River, de op 11 na langste rivier ter wereld. Per slaaptrein vertrekt u weer terug naar Bangkok en aansluitend gaat u aan het strand nog even nagenieten van alle indrukken! Een prachtige en veelzijdige rondreis!

PROGRAMMA
Dag 01 Bangkok
Nadat u op de luchthaven bent gearriveerd wordt u door onze gids verwelkomt en volgt de transfer naar uw hotel. De rest van de dag is ter vrije besteding.
Overnachting in het Travelodge Sukhumvit 11 Hotel *** (hartje centrum).

NL 026 rij 1 foto 1 NL 026 rij 1 foto 2 NL 026 rij 1 foto 3

Dag 02 Bangkok, op ontdekking in Bangkok
Per openbaar vervoer maken we een leuke tocht naar de rivier. Vervolgens gaat u een stukje per lokale taxiboot en bevindt u zich midden onder de lokale bevolking en krijgt u een goede indruk over wat zich allemaal afspeelt op en langs de waterkant. Daarna gaat u op ontdekking in China Town, de nog grootste en meest authentieke China Town ter wereld. U wandelt door de smalle steegjes en bezoekt ook de Chinese markt met zijn honderden soorten kruiden, bijzondere etenswaar en tal van andere “snuisterijen”. Aansluitend nemen wij u mee naar de bloemenmarkt, de grootste in Thailand, die nooit sluit en dus 24 uur per dag geopend is. Daarna bezoekt u de Grand Palace en zijn wat Phra Keo tempel, de meest belangrijke bezienswaardigheid in Thailand. Hier ziet u diverse, werkelijk schitterende, paleizen waarvan sommige in een combinatie van Franse en Thaise architectuur. De Wat Phra Keo herbergt de wereldberoemde smaragden boeddha die dagelijks, vanuit alle delen uit de wereld, duizenden bezoekers trekt. De middag is ter vrije besteding. Overnachting in het Travelodge Sukhumvit 11 Hotel * * *.

Dag 03 Bangkok FIETSEN door onbekend Bangkok!

NL 026 rij 2 foto 1 NL 026 rij 2 foto 2

Een bijzonder populaire excursie is “Fietsen in Bangkok. Een stad met 18 miljoen inwoners en meer dan 6 miljoen voertuigen! Tijdens deze tour laten we jullie kennismaken met het ochtend ritueel van deze kleurrijke stad; de stad ontwaakt , de mensen haasten zich naar het werk en kopen nog even een ontbijtje bij één van de vele stalletjes langs de kant van de weg. We nemen een kijkje in de huiskamers van Bangkok, kleine optrekjes gebouwd aan de rand van een kanaal… het echte lokale leven van Bangkok. Na dit indrukwekkende eerste gedeelte, fietsen we naar de pier aan de oever van de Chao Praya rivier. Hier ligt onze longtail boot die ons met fiets en al naar de overkant zal brengen, het groene hart van Bangkok. Een overdadig groen gebied met zijn vele oude plantages. Het is moeilijk voor te stellen dat niet zo ver hier vandaan, aan de andere kant van de rivier de drukke wereldstad door raast, terwijl hier een serene rust heerst. We fietsen over de kronkelende verhoogde fietspaden, langs de tropische plantages en door kleine woongemeenschappen. We passeren kleine schooltjes en kinderen zwaaien ons vrolijk tegemoet. Verder zien we de typische Thaise huizen, palmen, bananen en nog veel meer. Een geweldige ervaring! De middag is ter vrije besteding.

Note! Voor deze excursie gaat u zelf eenvoudig naar het startpunt van de fietstocht. Uw gids zal u hierover verdere uitleg geven.

Overnachting in het Travelodge Sukhumvit 11 Hotel *** (hartje centrum)

Dag 04 Bangkok – Trein markt – Drijvende Markt – River Kwai (170 km)

NL 026 rij 3 foto 1 NL 026 rij 3 foto 2 NL 026 rij 3 foto 3

Na het ontbijt verlaten we Bangkok en bezoekt u als eerste het zogenaamde “Talad Rotfai” stationnetje. Hier loopt de spoorlijn dwars door een lokale markt. De spoorweg is dan ook helemaal dichtgebouwd met parasols, manden, kisten etc. Komt er een trein aan, dan worden de parasols snel afgebroken, de manden, kisten en karren aan de kant geschoven en de “Thaise Intercity” kan probleemloos passeren. Een prachtig, en voor onze begrippen, ongekend en fotogeniek schouwspel. Vervolgens gaat u verder naar Damnern Saduak waar u een bezoek brengt aan de nog grootst zijnde drijvende markt van Thailand. Het laatste stuk doen we per longtailboot zodat we al varend bij de markt zullen arriveren. Het is een prachtig en kleurrijk schouwspel om te zien hoe de trotse Thaise dames al varend hun koopwaar aan de man weten te brengen.
Vervolgens verder naar Kanachanaburi aan de River Kwai en gaat u aan boord van de beruchte “Death Railway Train” en maken we een tocht over de “dodenspoorweg”. De tocht is een ware belevenis, zeker wanneer de trein zich schoorvoetend over het zogenaamde “bamboeviaduct” voortbeweegt. In de namiddag arriveren we bij het Royal River Kwai Resort * * * * voor overnachting.

Dag 05 River Kwai – Ayutthaya – Khampang Phet (350 km)
Na het ontbijt bezoeken we de “Bridge on The River Kwai en de erebegraafplaats.
Vervolgens verlaat u de River Kwai en rijden we richting Ayutthaya, de oude hoofdstad van Thailand. Eens behoorde Ayutthaya tot een der meest machtigste steden in Z.O. Azie. De stad was bezaaid met tempels en paleizen en is benoemd tot “werelderfgoed”. We bezoeken het Bang Pa Inn, de zomerresidentie van het koningshuis. In dit mooi aangelegde park zien we een collectie van diverse paleizen zoals o.a. Victoriaans, Chinees, Zwiters en natuurlijk Thais.
Daarna een bezoek aan de Wat Chai Wattanaraan, die met zijn prestigieuze ligging aan de rivier, tot een van de mooiste tempels van heel Azie genoemd kan worden. In de middag rijden we verder naar Khampang Phet waar we in de late namiddag zullen arriveren. Het is leuk om tegen de avond even naar de rivier te lopen waar we met een beetje geluk zullen genieten van een prachtige zonsondergang.
Overnachting in het Navarat Herritage Hotel ***.

Dag 06 Khampang Phet – Chiang Mai (360 km)

NL 026 rij 4 foto 1 NL 026 rij 4 foto 2 NL 026 rij 4 foto 3

Na het ontbijt gaan we verder naar Lampang en vervolgens naar Chiang Mai. De eerste stop maken we bij de Phumibol stuwdam, de grootste dam in Thailand die aan meer dan 5o provincies stroom levert. Niet alleen het enorme bouwerk is indrukwekkend, maar ook vooral de aanleg met zijn honderden prachtige bloemen is de moeite waard. Vervolgens in Lampang een bezoek aan de Baan Thung Kwiang markt. Deze markt staat bekend om zijn honderden soorten kruiden en vele andere ingredienten, een markt voor de lokale bevolking die hier veelal zijn inkomen doet. Daarna rijden we in een klein uurtje verder naar Chiang Mai waar we in de loop van de middag zullen arriveren.
Overnachting in DE Charm Chiang Mai Hotel * * *.

Dag 07 Chiang Mai
Vandaag brengen we op verantwoorde wijze een dagje door bij de olifanten. We verlaten Chiang Mai en rijden richting jungle. Onderweg stoppen we bij een lokale markt om maaltijden in te slaan voor onze Jumbo’s. Even later arriveren we en merken we dat de olifanten het maar wat leuk vinden dat we zijn gearriveerd, het zijn immers warmhartige dieren. Na verwelkoming en kennismaking kleden wij ons om en gaan we der rest van de dag gekleed in een mahout (olifanten verzorger) outfit. Vervolgens een uitleg over de olifant in Thailand. Daarna geven we ze te eten en vervolgens beginnen we aan een wandeling door de velden en jungle. Eenmaal bij de rivier aangekomen is het tijd voor een verkwikkend bad. Samen met de dikhuiden gaan we de rivier in en voorzien we ze van een heerlijke wasbeurt hetgeen ze als echt aangenaam beschouwen. Even later laten we ze alleen “ploeteren” in het verkoelende water en nemen wij plaats op een eenvoudig bamboe plateau. Terwijl we van onze lunch genieten zien wij de olifanten in alle vrijheid in de rivier genieten. Vervolgens wandelen we weer terug en is het tijd geworden om afscheid te nemen. Daarana volgt de transfer naar ons hotel. Een interessante en leerzame dag ligt achter ons!
Overnachting in het DE Charm Chiang Mai Hotel ***

Dag 08 Chiang Mai – Sukhothai 320 km
We verlaten Chiang Mai en rijden via een imposant berggebied naar Sukhothai, een stad welke van 1238 tot 1350 als hoofdstad fungeerde. Hier bezoekt u het Historical Park met zijn immense boeddhabeelden. We doorkruisen het autovrije park per fiets, een heerlijk relaxte manier om te genieten van de oude tempels, ruines en lotusvijvers. Tijdens dit bezoek zal het u duidelijk worden dat de stad ooit over een enorme rijkdom moet hebben beschikt. De namiddag is ter vrije besteding.
Overnachting in The Legendha Sukhothai ****.

Dag 09 Phitsanuloke – het bergmeer – Wang Saphung (220 km)

NL 026 rij 5 foto 1 NL 026 rij 5 foto 2 NL 026 rij 5 foto 3

Na het ontbijt beginnen we aan de tocht naar Noord – Oost Thailand en rijden we naar de provincie Loei (spreek uit Leuj), een van de mooiste provincies van Thailand en nog niet ontdekt door het grote toerisme. Via Lom Sak rijden we via een prachtige route, dwars door een impossant berggebied met prachtige vergezichten, naar het plaatsje Dan Sai. Daarna rijden we verder naar het bergmeer van Huay Krating en gaan we op een “huisjesraft” een “dobbertocht” op het meer maken en zullen we op het water tevens onze lunch nuttigen. Een zogenaamde longtailboot sleept het raft naar het midden van het meer waar we al “dobberend” en in alle rust zullen genieten van de prachtige omgeving. Moeten we even naar het toilet, dan hijsen we het vlaggetje en komt het bootje ons ophalen en weer terugbrengen. Willen we iets te drinken bestellen, dan hijsen we het vlaggetje weer en komt het bootje met gekoelde drankjes. Je zou er bijna een spel van kunnen maken. In de loop van de middag arriveert u bij de Sirila farm die prachtig is gelegen op een afgelegen plek in de velden en omgeven door vele plantages. De laatste 2 km gaat over een onverhard weggetje, dwars door de landerijen. Per tractor wordt u van de hoofdweg naar de farm gebracht. Na aankomst verwelkoming door de boerenfamilie. De boerderij heeft geen aangelegde elektriciteit en voorziet grotendeels in zichzelf. Zo pompt men ook hun eigen water op en is het prachtig om te zien hoe men met beperkte middelen toch veel kan bereiken hetgeen op deze manier een mooie bijdrage levert aan een beter milieu. Vervolgens maakt u een interessante wandeling over het land en krijgt u uitleg over wat er hier allemaal groeit en verbouwd wordt. Zo is er een aanplanting van dadelpalmen, koffie, agarbomen, cashewnoot en macadam-ia notenbomen, ananas, papaya en nog veel meer. Deze wandeling duurt ongeveer 20 a 30 minuten. Vervolgens worden de fakkels, het kampvuur en de kaarsen ontstoken en is het tijd voor een heerlijke (indien gewenst vegetarische) BBQ. De sfeer is relaxt en romantisch! Met een beetje geluk geniet u vanavond van een prachtige zonsondergang en een hemel met veel sterren. Een heerlijk ontspannen avond!

De overnachting brengt u door in een comfortabele safari tent die voorzien is van alle gemakken zoals een ruime privé badkamer met toilet en “open air rainshower” met warm water. Ook is er een ventilator op zonne energie en wordt de verlichting in de tent voorzien van “recharchable lampen”. De tenten zijn verder compleet ingericht en voorzien van o.a. een uitstekend 2 persoons bed en een zeer ruim terras met lounge zitje.

 

 

Dag 10 Fietsen in het boerendorp Wang Saphung

NL 026 rij 8 foto 1 NL 026 rij 8 foto 2 NL 026 rij 8 foto3

Een bijzondere dag staat ons te wachten! Om 09:00 beginnen we aan een fietstocht en gaan we door het dorp en langs de landerijen fietsen hetgeen een hele belevenis is. In dit niet toeristische dorp zijn wij namelijk de belevenis en iedereen zwaait ons dan ook vrolijk tegemoet! We maken diverse stops en overal zijn we zeer welkom. Ook een bezoek aan een typische traditionele boerenwoning. Verder zijn de vele originele houten woningen voor ons heel fotogeniek en overal worden we vriendelijk begroet. Het is duidelijk dat de Thai er hier een geheel andere levensstijl op na houdt! Niemand lijkt zich hier ergens druk over te maken en hier gaat het leven dan ook zijn eigen gang. De bijzonder relaxte en zeker ook leerzame fietstocht duurt ongeveer, alle stops meegerekend, 2,5 uur ( voor degene die niet kunnen fietsen zullen wordt ander vervoer geregeld). Daarna verder naar Nong Hin voor een bezoek aan het “Little Kunming” van Thailand, een uitgestrekt gebied met veel karst en kalksteen rotsen en miljoenen jaren oud zijnde grotten. We maken een korte wandeling langs de kalkstenen en gaan vervolgens per longtailtractor de berg op. Om van een adembenemend uitzicht te genieten lopen we via een (goede ) trap naar boven. Hiervandaan kijkt u uit over het karststeen gebergte dat miljoenen jaren oud is. In de loop van de middag arriveren we weer op de Sirila Farm.
Overnachting in een safaritent.

NL 026 rij 9 foto 1 NL 0266 rij 9 foto2 

foto 1 - Copy foto 2 - Copy foto 3 - Copy

Dag 11 Wang Saphung – Chiang Khan – Nong Khai (260 km)

11-1 11-2 11-3

Na het ontbijt rijden we verder naar Chiang Khan, een bijzonder leuk en authentiek dorp waar bijna alle huizen nog van hout zijn. Veel huizen liggen aan de rivier en hebben een prachtige ligging en uitzicht op de bergen van Laos. Ook staan in Chiang Khan de oudste en mooiste guesthouses van Thailand. Deze zijn volledig opgetrokken uit teakhout en uitstekend onderhouden. We “dwalen” even door het dorp, maken foto’s, en wanen ons soms in “lang vervlogen tijden”. Vervolgens maken we een 1 uur durende boottocht over de Mekong River en varen langs de oevers van Laos hetgeen hier is toegestaan. Ook een bezoek aan Kaeng Khut Khu, een indrukwekkend “viewpoint” met een wijds uitzicht over de Mekong en Laos. Daarna rijden we verder naar Nong Khai en volgen we de rivier waarbij we van tijd tot tijd van mooie panorama’s genieten. In de vroege avond gaat u naar het station en vertrekt u per slaaptrein naar Bangkok.

Dag 12 Bangkok – Cha Am (225 km)
In de vroege ochtend arriveert u weer in Bangkok en volgt de transfer naar Cha Am, een rustige badplaats met een kilometers lang zandstrand. De laatste dagen brengt u hier door in het The Cha Am Methavalai Hotel * * * *, meteen gelegen tegenover het grote zandstrand met restaurantjes en terrasje in de onmiddellijke omgeving!

Dag 13 Cha Am 
Dag ter vrije besteding.

Dag 14 Cha Am 
Dag ter vrije besteding

Dag 15 Cha Am 
Dag ter vrije besteding

Dag 16 Cha Am – luchthaven Bangkok 

Bovengenoemd programma is onder voorbehoud van programma wijzigingen. Enkele programma items zijn afhankelijk van de weersomstandigheden.

 

Reissom

€ 1,598,— per persoon bij 2 personen (2 pk)

Periode:
15.01.2021 / 31.10.2021

Prijzen overige periodes of voor meerdere  personen op aanvraag.

Inclusief

  • Alle genoemde bezienswaardigheden/excursies en transfers
  • Entreegelden
  • Transport per deluxe airco minivan
  • Dagelijks ontbijt (behalve op dag 12), 2 x lunch, 2 x diner
  • Treinticket Nong Khai – Bangkok op basis van 2e klas airco slaapplaats

Note! Liever vegetarisch eten of andere maaltijd wensen? Laat het ons weten en wij regelen het graag voor u!

  • Engels sprekende gids

Exclusief

  • Fooien
  • Overige uitgaven

Hoogtepunten van deze reis!

Deze reis heeft veel afwisseling en alles lijkt wel een hoogtepunt. Al enkele jaren een “best seller”.

Routekaartje

Bemind en Ongerept NL 130