Beautiful Thailand ( 10 dagen )

Individuele (privé) reis

Een rondreis die u in een prettig tempo een aantal hoogtepunten van Thailand zal laten zien. U start in Bangkok, een van de meest levendige steden ter wereld met veel bezienswaardigheden. Vervolgens reist u naar de River Kwai en gaat u in Ayuthaya op ontdekking in het historische verleden. Per trein gaat u verder naar de kleurrijke stad Chiang Mai. Via de oude koningsstad Sukhothai reist u weer terug naar Bangkok waar de reis zal eindigen.

NL 020 rij 1 foto1 NL 020 rij 1 foto2 NL 020 rij 1 foto3 NL 020 rij 1 foto4

PROGRAMMA
Dag 01 Bangkok
Na aankomst transfer naar uw hotel. Nadat u bent opgefrist kunt u zelf alvast op ontdekking gaan. Bangkok bruist van activiteiten, heeft volop bezienswaardigheden en een onmiskenbare Aziatische sfeer. Daarnaast is het de stad met de meeste restaurants ter wereld, van spotgoedkoop tot heel duur en bovendien is Bangkok een winkelparadijs bij uitstek. Verplaatsen kunt u zich per traditionele “Tuk Tuk”, per supermoderne Sky Train (elke 3 minuten een trein) of per supermoderne metro (elke 3 minuten een trein). Een stad die 24 uur leeft en waar u zich op alle hoeken van de straat veilig zal voelen! En dat is inderdaad uniek! Bangkok! Daar raak je gewoon niet over uitgepraat.
Overnachting in het Travelodge Sukhumvit 11 Hotel *** (hartje centrum).

Dag 02 Bangkok
Per openbaar vervoer maken we een leuke tocht naar de rivier. In Bangkok moet u namelijk minimaal een keertje in de Sky Train hebben gezeten, een van de meest moderne monorail systemen ter wereld. Bovendien heeft u vanuit de Sky Train een mooi uitzicht over Bangkok. Vervolgens gaat u een stukje per lokale taxiboot en bevindt u zich midden onder de lokale bevolking en krijgt u een goede indruk over wat zich allemaal afspeelt op en langs de waterkant. Daarna gaat u op ontdekking in China Town, de nog grootste en meest authentieke China Town ter wereld. U wandelt door de smalle steegjes en bezoekt ook de Chinese markt met zijn honderden soorten kruiden, bijzondere etenswaar en tal van andere “snuisterijen”. Aansluitend nemen wij u mee naar de bloemenmarkt, de grootste in Thailand, die nooit sluit en dus 24 uur per dag geopend is. Daarna bezoekt u de Grand Palace en zijn wat Phra Keo tempel, de meest belangrijke bezienswaardig in Thailand. Hier ziet u diverse, werkelijk schitterende, paleizen waarvan sommige in een combinatie van Franse en Thaise architectuur. De Wat Phra Keo herbergt de wereldberoemde smaragden boeddha die dagelijks, vanuit alle delen uit de wereld, duizenden bezoekers trekt. De middag is ter vrije besteding. Overnachting in het Traveloidge Sukhumvit 11 Hotel (hartje centrum).

Dag 03 Bangkok
Dag ter vrije besteding. Natuurlijk kun u inboeken op een van onze interessante excursies zoals bijvoorbeeld “Fietsen in Bangkok” of gewoon zelf op ontdekking gaan.
Overnachting in het Travelodge Sukhumvit 11 Hotel *** (hartje centrum).

Dag 04 Bangkok – River Kwai (190 km)

NL 020 rij 2 foto 1 NL 020 rij 2 foto 2

Na het ontbijt verlaat u Bangkok en bezoekt u als eerste het zogenaamde Talad Rotfai Mekong” stationnetje. Hier loopt de spoorlijn dwars door een lokale markt. De spoorweg is dan ook helemaal dicht gebouwd met parasols, manden, kisten etc. Komt er een trein aan, dan worden de parasols snel afgebroken, de manden, kisten en karren aan de kant geschoven en de “Thaise Intercity” kan probleemloos passeren. Een prachtig, en voor onze begrippen, ongekend en fotogeniek schouwspel.
Vervolgens gaat u verder naar Damnern Saduak waar u een bezoek brengt aan de nog grootst zijnde drijvende markt van Thailand. Het laatste stuk doen we per longtailboot zodat we al varend op bij markt zullen arriveren. Het is een prachtig en kleurrijk schouwspel om te zien hoe de trotse Thaise dames al varend hun koopwaar aan de man weten te brengen.
Vervolgens bezoeken we de “Bridge on The River Kwai en het erekerkhof.
In de middag gaat u aan boord van de beruchte “Death Railway Train” en maken we een tocht over de “dodenspoorweg”. De tocht is een ware belevenis, zeker wanneer de trein zich schoorvoetend over het zogenaamde “bamboeviaduct” voort beweegt. Vanuit de trein heeft u eveneens een geweldig mooi uitzicht over de River Kwai en zijn prachtige natuur. Overnachting inclusief diner in The Jungle Rafts ( dit is een bijzondere ervaring; de Jungle Rafts kent geen elektriciteit dus wordt alles verlicht door middel van lampions). De accommodatie is eenvoudig maar straalt veel charme uit waardoor een overnachting op de Jungle Rafts uniek is te noemen!

Dag 05 River Kwai – Ayutthaya (130 km)

NL 020 rij 3 foto 1 NL 020 rij 3 foto 2 NL 020 rij 3 foto 3 NL 020 rij 3 foto 4

Na het ontbijt rijden we richting Ayutthaya, de oude en cultuurrijke hoofdstad van Thailand. Eens was deze stad één van de machtigste steden in Azië en had het in zijn glorietijd zelfs meer inwoners dan in Londen in die tijd. In 1767 werd de stad door de Birmanen, om nog steeds onduidelijke redenen, deels verwoest. Echter, ook tegenwoordig is een bezoek aan Ayutthaya meer dan de moeite waard en heeft het zijn schoonheid en grandeur zeker niet verloren. De eerste stop maakt u bij de zomerresidentie van het koningshuis, Bang Pa In, waar u een collectie aantreft van paleizen in diverse architecturen zoals o.a. Chinees, Victoriaans en Zwitsers.
Vervolgens bezoekt u de “Wat Chawathanaram” en de “Wat Sri Samphet” tempel met zijn ernaast gelegen ruïnecomplex. In de middag heeft u tijd om op eigen gelegenheid Ayutthaya te ‘ontdekken’.
In de avond gaat u naar het treinstation waar de comfortabele slaaptrein naar Chiang Mai voor u klaar staat. U zal merken dat een treinreis in Thailand een bijzonder leuke en interessante ervaring is!! ( 2de klas sleepingberth, voorzien van airconditioning ).

Dag 06 Chiang Mai
In de ochtend arriveert u in Chiang Mai en volgt de transfer naar uw hotel. Nadat u zich heeft opgefrist bezoekt u de op 1056 meter hoogte gelegen Doi Suthep bergtempel, één van de mooiste en belangrijkste in Noord Thailand. Niet alleen de tempel is mooi, maar eveneens heeft u hier vandaan een prachtig uitzicht over de stad Chiang Mai en zijn groene valleien! Daarna bezoekt u het handicraftcenter en ziet u o.a hoe parasols handmatig worden beschilderd. Ook bezoekt u een zijdefabriek! In de namiddag arriveert u weer bij uw hotel.
Overnachting in DE Charm Chiang Mai Hotel * * *

Dag 07 Chiang Mai
Vanaf het hotel rijden we via een prachtige route naar een dorpje dat in de bergen is gelegen. Hier kleden we ons om en dragen we de rest van de dag een makkelijk zittende “mahout” outfit. Vervolgens rijden we, via een imponerend bergweggetje, verder naar de plek waar de olifanten worden verzorgd. Na aankomst worden we vriendelijk verwelkomt en krijgen we uitleg over de  olifanten die hier goed worden verzorgd. Als eerste krijgen we te horen dat het de bedoeling is dat de olifanten zoveel mogelijk van hun vrijheid genieten. Geen hekken, geen kettingen, ze zijn vrij om te gaan en staan waar ze willen. Echter, deze olifanten zijn zelf niet bij machten om zichzelf van voldoende voeding te voorzien. En daar gaat deze dag over! We kappen suikerriet dat we even later te eten geven aan de olifanten. Vervolgens maken we een wandeling door de jungle en volgen we de olifanten op hun route. Eenmaal terug maken we kruiden ballen met vitaminen. Niet alleen een lekkernij voor de jumbo’s, maar eveneens goed voor hun gezondheid. Vervolgens loopt het tegen het middaguur en wordt het erg warm, dus, tijd voor een verfrissing. Samen met de olifanten gaan we het water in en genieten ze van een heerlijke wasbeurt. Daarna krijgen ze weer e.e.a. te eten en vervolgens, in de vroege middag, trekken de olifanten hun eigen plan en lopen ze richting jungle waar ze de rest van de dag en nacht in alle vrijheid zullen doorbrengen. Ter info, de volgende ochtend keren de olifanten altijd weer uit zichzelf terug naar de plaats waar ze worden verzorgd. De bewoners van dit dorp helpen op deze manier de olifanten al sinds jaar en dag, wetende dat olifanten in dit gebied helaas zelf niet in staat zijn om voldoende voedsel te vergaren. Het geeft een goede kijk over hoe er op deze manier op verantwoorde wijze met olifanten kan worden om gegaan. En geweldig mooi om mee te maken, je zult ervaren dat deze 4 olifanten volop vrijheid hebben en zodoende volop van hun eigen leven kunnen genieten. In de namiddag bent u weer terug bij uw hotel.
Overnachting in DE Charm Chiang Mai Hotel ***.

Dag 08 Chiang Mai
Vandaag heeft u een dag ter vrije besteding. Chiang Mai nodigt echter uit om nader te worden ontdekt want deze “Roos van het Noorden” is een plaats die veel te bieden heeft. Zo staan er o.a. nog veel koloniale woningen en leent de stad zich prima voor een wandeling of fietstocht langs enkele tempels zoals de “Wat Chiang Man”, “Wat Phra Singh” ( een uit 1345 daterende tempel ). Ook is het bijvoorbeeld leuk om deze tempels per Tuk Tuk te bezoeken, de populaire open 3 –wiel taxi. Ook is het leuk om een bezoek te brengen aan de levendige Warorot Market. In de avond nodigt de beroemde nightbazar uit tot interessante “koopjes”! )vernachting in DE Charm Chiang Mai Hotel ***.

NL 020 rij 4 foto 1 NL 020 rij 4 foto 2 NL 020 rij 4 foto 3 NL 020 rij 4 foto 4

Dag 09 Chiang Mai – Lampang – Sukhothai – Phitsanuloke (350 km)
Na het ontbijt gaat u verder naar Lampang. Vervolgens een stop bij de Baan Thung Kwian bosmarkt, welke o.a. bekend staat om zijn vele kruiden en insecten. Alles wat springt, loopt, zwemt, kruipt, rent, vliegt en / of zich op een andere manier weet voort te bewegen wordt hier wel te koop aangeboden. Vervolgens verder zuidwaarts naar de oude koningsstad Sukhothai. Van 1238 tot 1350 fungeerde Sukothai als hoofdstad. Onder leiding van koning Ramkhamhaeng kende de stad een rijke bloeiperiode. Veel van deze rijkdommen gaan we bezichtigen in het Sukothai Historical Park waar we o.a. immense boeddhabeelden zullen bewonderen. Vervolgens is het nog een uurtje rijden naar Phitsanuloke waar we zullen overnachten.
Overnachting in het Amarin Lagoon Hotel * * *

Dag 10 Phitsanuloke– Lopburi – Bangkok (350 km)
Na het ontbijt bezoekt u de Wat Mahatat, een tempel die volgens kenners het mooiste boeddhabeeeld van heel Thailand herbergt. Daarna gaat u verder naar Lopburi waar u het zogenaamde “Palace of the Monkeys” zal bezoeken. Hier zijn de apen al sinds jaar en dag gehuisvest in een oude tempel en lijken ze wel, gezien hun grote aantal, de officiële bewoners te zijn. De apen begeven zich overigens niet alleen in de tempel, maar lopen ook gewoon langs de verkeersweg en klauteren tevens op de daken van de omliggende woningen hetgeen een spectaculair beeld oplevert. Lopburi is al zo gewend aan de apen dat er zelfs een biersoort naar is vernoemd namelijk “Monkey Beer” waarvan de brouwerij ook in Lopburi staat. Na dit nogal “levendige” bezoek gaat u verder naar Bangkok waar deze rondreis zal eindigen.

Bovengenoemd programma is onder voorbehoud van programma wijzigingen. Enkele programma items zijn afhankelijk van de weersomstandigheden.

 

Reissom

€ 989,— per persoon bij 2 personen (2 pk)

Periode:
15.01.2021 / 31.10.2021

Prijzen overige periodes of voor meerdere  personen op aanvraag.

Inclusief

  • Alle genoemde bezienswaardigheden/excursies en transfers
  • Entreegelden
  • Transport per deluxe airco minivan
  • Dagelijks ontbijt, 1 x lunch, 1 x diner
  • Engels sprekende gids

Exclusief

  • Fooien
  • Overige uitgaven

Hoogtepunten van deze reis!

Het veelzijdige Chiang Mai!

Routekaartje

D