Beautiful Thailand

Individuele (privé) reis

Een rondreis die u in een prettig tempo een aantal hoogtepunten van Thailand zal laten zien. U start in Bangkok, een van de meest levendige steden ter wereld met veel bezienswaardigheden. Vervolgens reist u naar de River Kwai en gaat u in Ayuthaya op ontdekking in het historische verleden. Per trein gaat u verder naar de kleurrijke stad Chiang Mai die o.a. bekend staat om zijn vele olifantenkampen. Via de oude koningsstad Sukothai reist u weer terug naar Bangkok waar de reis zal eindigen.

NL 020 rij 1 foto1 NL 020 rij 1 foto2 NL 020 rij 1 foto3 NL 020 rij 1 foto4

PROGRAMMA
Dag 01 Bangkok
Na aankomst transfer naar uw hotel. Nadat u bent opgefrist kunt u zelf alvast op ontdekking gaan. Bangkok bruist van activiteiten, heeft volop bezienswaardigheden en een onmiskenbare Aziatische sfeer. Daarnaast is het de stad met de meeste restaurants ter wereld, van spotgoedkoop tot heel duur en bovendien is Bangkok een winkelparadijs bij uitstek. Verplaatsen kunt u zich per traditionele “Tuk Tuk”, per supermoderne Sky Train (elke 3 minuten een trein) of per supermoderne metro (elke 3 minuten een trein). Een stad die 24 uur leeft en waar u zich op alle hoeken van de straat veilig zal voelen! En dat is inderdaad uniek! Bangkok! Daar raak je gewoon niet over uitgepraat.
Overnachting in het Tong Tara Riverview hotel * * * of gelijkwaardig.

Dag 02 Bangkok
Per openbaar vervoer maken we een leuke tocht naar de rivier. In Bangkok moet u namelijk minimaal een keertje in de Sky Train hebben gezeten, een van de meest moderne monorail systemen ter wereld. Bovendien heeft u vanuit de Sky Train een mooi uitzicht over Bangkok. Vervolgens gaat u een stukje per lokale taxiboot en bevindt u zich midden onder de lokale bevolking en krijgt u een goede indruk over wat zich allemaal afspeelt op en langs de waterkant. Daarna gaat u op ontdekking in China Town, de nog grootste en meest authentieke China Town ter wereld. U wandelt door de smalle steegjes en bezoekt ook de Chinese markt met zijn honderden soorten kruiden, bijzondere etenswaar en tal van andere “snuisterijen”. Aansluitend nemen wij u mee naar de bloemenmarkt, de grootste in Thailand, die nooit sluit en dus 24 uur per dag geopend is. Daarna bezoekt u de Grand Palace en zijn wat Phra Keo tempel, de meest belangrijke bezienswaardig in Thailand. Hier ziet u diverse, werkelijk schitterende, paleizen waarvan sommige in een combinatie van Franse en Thaise architectuur. De Wat Phra Keo herbergt de wereldberoemde smaragden boeddha die dagelijks, vanuit alle delen uit de wereld, duizenden bezoekers trekt. De middag is ter vrije besteding.

Dag 03 Bangkok
Dag ter vrije besteding. Natuurlijk kun u inboeken op een van onze interessante excursies zoals bijvoorbeeld “Fietsen in Bangkok” of gewoon zelf op ontdekking gaan.

Dag 04 Bangkok – River Kwai (190 km)

NL 020 rij 2 foto 1 NL 020 rij 2 foto 2

Na het ontbijt verlaat u Bangkok en bezoekt u als eerste het zogenaamde Talad Rotfai Mekong” stationnetje. Hier loopt de spoorlijn dwars door een lokale markt. De spoorweg is dan ook helemaal dicht gebouwd met parasols, manden, kisten etc. Komt er een trein aan, dan worden de parasols snel afgebroken, de manden, kisten en karren aan de kant geschoven en de “Thaise Intercity” kan probleemloos passeren. Een prachtig, en voor onze begrippen, ongekend en fotogeniek schouwspel.
Vervolgens gaat u verder naar Damnern Saduak waar u een bezoek brengt aan de nog grootst zijnde drijvende markt van Thailand. Het laatste stuk doen we per longtailboot zodat we al varend op bij markt zullen arriveren. Het is een prachtig en kleurrijk schouwspel om te zien hoe de trotse Thaise dames al varend hun koopwaar aan de man weten te brengen.
Vervolgens bezoeken we de “Bridge on The River Kwai en het erekerkhof.
In de middag gaat u aan boord van de beruchte “Death Railway Train” en maken we een tocht over de “dodenspoorweg”. De tocht is een ware belevenis, zeker wanneer de trein zich schoorvoetend over het zogenaamde “bamboeviaduct” voort beweegt. Vanuit de trein heeft u eveneens een geweldig mooi uitzicht over de River Kwai en zijn prachtige natuur. Overnachting in The Jungle Rafts ( dit is een bijzondere ervaring; de Jungle Rafts kent geen elektriciteit dus wordt alles verlicht door middel van lampions). De accommodatie is eenvoudig maar straalt veel charme uit waardoor een overnachting op de Jungle Rafts uniek is te noemen!

Dag 05 River Kwai – Ayuthaya (85 km)

NL 020 rij 3 foto 1 NL 020 rij 3 foto 2 NL 020 rij 3 foto 3 NL 020 rij 3 foto 4

Na het ontbijt rijden we richting Ayuthaya, de oude en cultuurrijke hoofdstad van Thailand. Eens was deze stad één van de machtigste steden in Azië en had het in zijn glorietijd zelfs meer inwoners dan in Londen in die tijd. In 1767 werd de stad door de Birmanen, om nog steeds onduidelijke redenen, deels verwoest. Echter, ook tegenwoordig is een bezoek aan Ayuthaya meer dan de moeite waard en heeft het zijn schoonheid en grandeur zeker niet verloren. De eerste stop maakt u bij de zomerresidentie van het koningshuis, Bang Pa In, waar u een collectie aantreft van paleizen in diverse architecturen zoals o.a. Chinees, Victoriaans en Zwitsers.
Vervolgens bezoekt u de “Wat Chawathanaram” en de “Wat Sri Samphet” tempel met zijn ernaast gelegen ruïnecomplex. Na de lunch heeft u tijd om op eigen gelegenheid Ayuthaya te ‘ontdekken’.
In de avond gaat u naar het treinstation waar de comfortabele slaaptrein naar Chiang Mai voor u klaar staat. U zal merken dat een treinreis in Thailand een bijzonder leuke en interessante ervaring is!! ( 2de klas sleepingberth, voorzien van airconditioning ).

Dag 06 Chiang Mai
In de ochtend arriveert u in Chiang Mai en volgt de transfer naar uw hotel. Nadat u zich heeft opgefrist bezoekt u de op 1056 meter hoogte gelegen Doi Suthep bergtempel, één van de mooiste en belangrijkste in Noord Thailand. Niet alleen de tempel is mooi, maar eveneens heeft u hier vandaan een prachtig uitzicht over de stad Chiang Mai en zijn groene valleien! Lunch in een lokaal restaurant. Daarna bezoekt u het handicraftcenter en ziet u o.a hoe parasols handmatig worden beschilderd. Ook bezoekt u een zijdefabriek! In de namiddag arriveert u weer bij uw hotel.
Overnachting in Lana Palace Hotel * * *

Dag 07 Chiang Mai
U kunt Chiang Mai natuurlijk niet verlaten zonder een bezoek aan de olifantenschool te hebben gebracht en dat staat vanochtend op het programma. U ziet hoe deze “kolossen” zich baden in de rivier en woont tevens een demonstratie bij waarin u ziet hoe men deze dieren aanleert om inzetbaar te zijn bij zware werkzaamheden.
Daarna zakt u per bamboeraft de rivier af waarbij u geniet van de rust en natuurlijke geluiden van de Thaise jungle. De lunch nuttigt u op een orchideeën boerderij waar talloze orchideeën volop in bloei staan!
De rest van de middag is ter vrije besteding.

Dag 08 Chiang Mai
Vandaag heeft u een dag ter vrije besteding. Chiang Mai nodigt echter uit om nader te worden ontdekt want deze “Roos van het Noorden” is een plaats die veel te bieden heeft. Zo staan er o.a. nog veel koloniale woningen en leent de stad zich prima voor een wandeling of fietstocht langs enkele tempels zoals de “Wat Chiang Man”, “Wat Phra Singh” ( een uit 1345 daterende tempel ). Ook is het bijvoorbeeld leuk om deze tempels per Tuk Tuk te bezoeken, de populaire open 3 –wiel taxi. Ook is het leuk om een bezoek te brengen aan de levendige Warorot Market. In de avond nodigt de beroemde nightbazar uit tot interessante “koopjes”!

NL 020 rij 4 foto 1 NL 020 rij 4 foto 2 NL 020 rij 4 foto 3 NL 020 rij 4 foto 4

Dag 09 Chiang Mai – Lampang – Sukothai – Phitsanuloke (350 km)
Na het ontbijt gaat u verder naar Lampang. Vervolgens een stop bij de Baan Thung Kwian bosmarkt, welke o.a. bekend staat om zijn vele kruiden en insecten. Alles wat springt, loopt, zwemt, kruipt, rent, vliegt en / of zich op een andere manier weet voort te bewegen wordt hier wel te koop aangeboden. Vervolgens verder zuidwaarts naar de oude koningsstad Sukothai. De lunch nuttigen we in een lokaal restaurant. Van 1238 tot 1350 fungeerde Sukothai als hoofdstad. Onder leiding van koning Ramkhamhaeng kende de stad een rijke bloeiperiode. Veel van deze rijkdommen gaan we bezichtigen in het Sukothai Historical Park waar we o.a. immense boeddhabeelden zullen bewonderen. Vervolgens is het nog een uurtje rijden naar Phitsanuloke waar we zullen overnachten.
Overnachting in het Rueam Phae Royal Park Hotel * * *

Dag 10 Phitsanuloke– Lopburi – Bangkok (350 km)
Na het ontbijt bezoekt u de Wat Mahatat, een tempel die volgens kenners het mooiste boeddhabeeeld van heel Thailand herbergt. Daarna gaat u verder naar Lopburi waar u het zogenaamde “Palace of the Monkeys” zal bezoeken. Hier zijn de apen al sinds jaar en dag gehuisvest in een oude tempel en lijken ze wel, gezien hun grote aantal, de officiële bewoners te zijn. De apen begeven zich overigens niet alleen in de tempel, maar lopen ook gewoon langs de verkeersweg en klauteren tevens op de daken van de omliggende woningen hetgeen een spectaculair beeld oplevert. Lopburi is al zo gewend aan de apen dat er zelfs een biersoort naar is vernoemd namelijk “Monkey Beer” waarvan de brouwerij ook in Lopburi staat. Na dit nogal “levendige” bezoek gaat u verder naar Bangkok waar deze rondreis zal eindigen.

Bovengenoemd programma is onder voorbehoud van programma wijzigingen. Enkele programma items zijn afhankelijk van de weersomstandigheden.

 

Reissom

Vanaf € 715,– per persoon bij 2 personen (2pk)

Inclusief

  • Alle genoemde bezienswaardigheden/excursies en transfers
  • Entreegelden
  • Transport per deluxe airco minivan
  • Dagelijks ontbijt, 6 x lunch, 1 x diner
  • Engels sprekende gids

Exclusief

  • Fooien
  • Overige uitgaven

Hoogtepunten van deze reis!

Het veelzijdige Chiang Mai!

Routekaartje

D