Avontuurlijke Verrassingen ( 12 dagen )

Individuele (privé) reis

Avontuurlijk Thailand is een combinatie van belangrijke bezienswaardigheden en avontuurlijke tochten. Een afwisselende reis die u van Bangkok via de River Kwai zal brengen naar prachtige streken waar nog maar nauwelijks Westerse toeristen komen. Volop zal u genieten van een vaak overweldigende natuur. Ook maakt u kennis met een vande meest opmerkelijke bergstammen ter wereld, de zogenaamde “longnecks”. In Chiang Mai slaan we een verantwoord bezoek aan de olifanten zeker niet over en later reist u per slaaptrein weer terug naar Bangkok. Een boeiend avontuur!

fnl 023 rij 1 foto 1 NL 023 rij 1 foto 2 NL 023 rij 1 foto 3

PROGRAMMA
Dag 01 Bangkok
Na aankomst transfer naar uw hotel. Nadat u bent opgefrist kunt u zelf alvast op ontdekking gaan. Bangkok bruist van activiteiten, heeft volop bezienswaardigheden en een onmiskenbare Aziatische sfeer. Daarnaast is het de stad met de meeste restaurants ter wereld, van spotgoedkoop tot heel duur en bovendien is Bangkok een winkelparadijs bij uitstek. Verplaatsen kunt u zich per traditionele “Tuk Tuk” of per supermoderne Sky Train (elke 3 minuten een trein), per supermoderne metro (elke 3 minuten een trein). Een stad die 24 uur leeft en waar u zich op alle hoeken van de straat veilig zal voelen! En dat is inderdaad uniek! Bangkok! Daar raak je gewoon niet over uitgepraat.
Overnachting in het Travelodge Sukhumvit 11 Hotel * * * (hartje centrum).

Dag 02 Bangkok
Per openbaar vervoer maken we een leuke tocht naar de rivier. In Bangkok moet u namelijk minimaal een keertje in de Sky Train hebben gezeten, een van de meest moderne monorail systemen ter wereld. Bovendien heeft u vanuit de Sky Train een mooi uitzicht over Bangkok. Vervolgens gaat u een stukje per lokale taxi boot en bevindt u zich midden onder de lokale bevolking en krijgt u een goede indruk over wat zich allemaal afspeelt op en langs de waterkant. Daarna gaat u op ontdekking in China Town, de nog grootste en meest authentieke China Town ter wereld. U wandelt door de smalle steegjes en bezoekt ook de Chinese markt met zijn honderden soorten kruiden, bijzondere etenswaar en tal van andere “snuisterijen”. Aansluitend nemen wij u mee naar de bloemenmarkt, de grootste in Thailand, die nooit sluit en dus 24 uur per dag geopend is. Daarna bezoekt u de Grand Palace en zijn wat Phra Keo tempel, de meest belangrijke bezienswaardigheid in Thailand. Hier ziet u diverse, werkelijk schitterende, paleizen waarvan sommige in een combinatie van Franse en Thaise architectuur. De Wat Phra Keo herbergt de wereldberoemde smaragden boeddha die dagelijks, vanuit alle delen uit de wereld, duizenden bezoekers trekt. De middag is ter vrije besteding.
Overnachting in het Travelodge Sukhumvit 11 Hotel *** (hartje centrum).

Dag 03 Bangkok

NL 023 rij 2 foto1 NL 023 rij 2 foto2

Dag ter vrije besteding. Natuurlijk kun u inboeken op een van onze interessante excursies zoals bijvoorbeeld “Fietsen in Bangkok” of gewoon zelf op ontdekking gaan.
Overnachting in het Travelodge Sukhumvit 11 Hotel (hartje centrum).

Dag 04 Bangkok – River Kwai (190 km)

NL 023 rij 3 foto 1 NL 023 rij 3 foto 2

Na het ontbijt verlaat u Bangkok en bezoekt u als eerste het zogenaamde “Talad Rotfai ” stationnetje. Hier loopt de spoorlijn dwars door een lokale markt. De spoorweg is dan ook helemaal dicht gebouwd met parasols, manden, kisten etc. Komt er een trein aan, dan worden de parasols snel afgebroken, de manden, kisten en karren aan de kant geschoven en de “Thaise Intercity” kan probleemloos passeren. Een prachtig, en voor onze begrippen, ongekend en fotogeniek schouwspel.
Vervolgens gaat u verder naar Damnern Saduak waar u een bezoek brengt aan de nog grootst zijnde drijvende markt van Thailand. Het laatste stuk doen we per longtailboot zodat we al varend bij de markt zullen arriveren. Het is een prachtig en kleurrijk schouwspel om te zien hoe de trotse Thaise dames al varend hun koopwaar aan de man weten te brengen. Vervolgens bezoeken we de “Bridge on The River Kwai en het erekerkhof. Lunch in een lokaal restaurant.
In de middag gaat u aan boord van de beruchte “Death Railway Train” en maken we een tocht over de “dodenspoorweg”. De tocht is een ware belevenis, zeker wanneer de trein zich schoorvoetend over het zogenaamde “bamboeviaduct” voortbeweegt. Vanuit de trein heeft u eveneens een geweldig mooi uitzicht over de River Kwai en zijn prachtige natuur. Overnachting in The Jungle Rafts ( dit is een bijzondere ervaring), de Jungle Rafts heeft geen electriciteit dus wordt alles verlicht door middel van lampions. De accommodatie is eenvoudig maar straalt veel charme uit waardoor een overnachting op de Jungle Rafts uniek is te noemen! (vanavond is het diner inbegrepen).

Dag 05 River Kwai – Ayutthaya – Kamphang Phet (440 km)

NL 023 rij 4 foto1 NL 023 rij 4 foto2

Na het ontbijt rijden we richting Ayutthaya, de oude hoofdstad van Thailand. Eens behoorde Ayutthaya tot een van de meest machtigste steden in Z.O. Azie. De stad was bezaaid met tempels en paleizen in is tegenwoordig benoemd tot “werelderfgoed”. We bezoeken hier de Wat Sri Samphet tempel met zijn ernaast gelegen ruïne complex hetgeen een erg indrukwekkend geheel vormt. Daarna een bezoek aan de Wat Chai Mongkul tempel met zijn rijen boeddhabeelden. Na de lunch rijden we verder naar Kamphang Phet waar we in de late middag zullen arriveren. Overnachting in het Navarat Heritage Hotel **.

Dag 06 Kamphang Phet – Mae Sot (140 km)
Na het ontbijt nemen we een kijkje op de lokale markt. Daarna gaat u verder en komen de bergen in zicht. De route is heel rustig en de natuur wordt steeds mooier. Ongeveer 50 km lang slingert de weg zich door de bergen en geniet u van de natuur. Bij “Magic Hill” maken we een opmerkelijke stop. De minivan parkeren we tegen een heuvel bergopwaarts en wanneer we deze in zijn ”vrij” zetten zou de minivan dus achterwaarts de heuvel af moeten rijden. Maar het tegenovergestelde is het geval, namelijk heel langzaam gaat de minivan naar boven rijden! Zijn het onverklaarbare krachten of een magnetisch veld? U mag er zelf over oordelen. In de loop van de middag arriveert u in Mae Sot dat tevens de grens vormt met Birma. In het verleden zijn hier veel grensincidenten geweest die zich voornamelijk in de bergen afspeelden. Tegenwoordig is Mae Sot een rustig grensplaatsje en een soort handels stadje. Op de grensmarkt, die we tevens zullen bezoeken, wordt dan ook veel koopwaar aangeboden dat uit Birma afkomstig is.
Overnachting in het Centara Mae Sot Hills Hotel ***.

Dag 07 Mae Sot – Mae Sariang (260 km)
Na het ontbijt beginnen we aan een bijzonder spectaculaire route, namelijk Highway 105 van Mae Sot naar Mae Sariang. Jarenlang was deze weg een van de vluchtwegen voor stammen vanuit Birma. Thailand bouwde vele vluchtelingenkampen en na ongeveer 35 km zien we veel van deze kampen die bewoond worden door bergstammen die jaren geleden van Birma Thailand zijn in gevlucht. De Thaise overheid zoekt een zo goed mogelijke oplossing voor deze stammen, terugkeer naar Birma lijkt echter uitgesloten. De route gaat verder dwars door een imponerend berggebied. Links zien we uit over Birma met vaak prachtige panorama’s terwijl we eveneens aan de Thaise zijde genieten van een overweldigende natuur. De weg is zeer rustig en de hele dag door zullen we niet veel verkeer tegenkomen zodat we op een prettige manier ons eigen tempo kunnen bepalen. In de namiddag arriveren we in Mae Sariang. Een voor westerse begrippen nog steeds onbekend stukje Thailand en dat maakt het juist meer dan interessant!
Overnachting in het Riverhouse Resort * * *

NL 023 rij 5 foto1 NL 023 rij 5 foto2

Dag 08 Mae Sariang – Mae Hong Sorn (170 km)
Hebben we in de afgelopen dagen al kunnen genieten van de puurheid van Thailand en een schitterende natuur, vandaag beginnen we aan een stukje Thailand dat, qua natuur, zondermeer behoort tot het allermooiste van Thailand. En we zeggen het er eerlijk bij, wanneer u niet goed kunt tegen wegen die maar blijven “draaien”, dan is deze route niet meteen aan te raden. Maar uiteraard doen we het heel rustig aan en maken we diverse stops. De weg klimt omhoog naar de uitlopers van de Himalaya en levert daarbij schitterende panorama’s op. Om elke bocht lijkt wel weer een een decor te verschijnen en dit in combinatie met de mystiek van de bergbewoners en de rust brengen een bepaalde sfeer met zich mee. In de middag arriveren we in Mea Hong Son dat eigenlijk niet veel meer is dan een bergdorp. Van oorsprong is dit het dorp van de Shan People, een stam die oorspronkelijk afstamt uit China en deels India. Het zal u opvallen dat de mensen hier erg klein zijn. Voordat we in checken brengen we een bezoek aan de bergtempel Wat Doi Kung. Hier genieten we van een schitterend uitzicht over het plaatsje Mae Hong Son. In de middag heeft u de tijd om op ontdekking te gaan in het bergdorp Mae Hong Son. We overnachten in het Fern Resort * * *

Dag 09 Mae Hong Son – Pai (120 km)
In de ochtend brengen we een bezoek aan de zogenaamde “longneck” bergstam. Een deel van de vrouwen dragen bronzen ringen om hun nek die hierdoor wordt opgerekt, soms wel tot 25 cm lang. Vreemd genoeg is ook vandaag de dag de juiste reden voor het dragen van deze ringen niet bekend en doen zich hierover diverse verhalen de ronde. Dat het een der meest opmerkelijke stammen ter wereld betreft is wel duidelijk. Vervolgens verlaten we Mae Hong Son en is de route die we vandaag rijden zelfs nog vele malen mooier dan de route van de dag ervoor. We passeren het, per weg, hoogst bereikbare punt in Thailand. Onderweg zullen we diverse stops maken o.a. bij visgrotten waar duizenden karpers zwemmen. Verder staat dit gebied bekend om haar velen bergstammen zoals de Lahu en Akha. Met regelmaat genieten we van schitterende panorama’s soms zelfs adembenemend. In de loop van de middag arriveren we in Pai dat qua ligging wordt gezien als een der mooiste dorpen in Thailand.
Overnachting in het Belle Villa Pai * * *

NL 023 rij 6 foto 1 NL 023 rij 6 foto 2 NL 023 rij 6 foto3 NL 023 rij 6 foto4

Dag 10 Pai – Chiang Mai (215 km)
We doen het rustig aan en in de ochtend heeft u de tijd om door Pai en zijn omgeving te wandelen. In de middag vertrekken we naar Chiang Mai, de op een na grootste stad in Thailand en o.a. populair vanwege zijn bijzondere sfeer. De stad ademt dan ook veel meer als een uit de kluiten gewassen dorp dan een stad. Chiang Mai beschikt over meer dan 800 jaar oude stadswallen, kent vele koloniale woningen, kleurrijke markten en veel bezienswaardigheden. Bij een bezoek aan Chiang Mai mag uiteraard de bekende bergtempel Doi Suthep niet ontbreken. Alleen de tocht al naar boven is al een belevenis. Deze tempel staat bekend als een der mooiste en belangrijkste tempels van noord Thailand, de Wat Phra Doi Suthep tempel. Het verhaal gaat dat de olifant van de koning Nue, in 1390, de berg opliep en “trompetterde” waarbij hij 3 rondjes liep. De koning heeft toen bepaald dat er op de bewuste plek een chedi moest worden gebouwd hetgeen dus ook geschiedde. Heden ten dage is het niet meer alleen de chedi die indruk maakt maar ook de schoonheid van de tempel. Eveneens heeft u van deze plek een waarlijk mooi panorama over de stad Chiang Mai welk omgeven door zijn groene valleien.
Overnachting in DE Charm Chiang Mai Hotel * * *

Dag 11 Chiang Mai
Vanaf het hotel rijden we via een prachtige route naar de opvang van de olifanten. Na aankomst worden we vriendelijk verwelkomt en krijgen we uitleg over de  olifanten die hier goed worden verzorgd. Als eerste krijgen we te horen dat het de bedoeling is dat de olifanten zoveel mogelijk van hun vrijheid genieten. Geen hekken, geen kettingen, ze zijn vrij om te gaan en staan waar ze willen. Echter, deze olifanten zijn zelf niet bij machten om zichzelf van voldoende voeding te voorzien. En daar gaat deze dag over! We kappen suikerriet dat we even later te eten geven aan de olifanten. Vervolgens maken we een wandeling door de jungle en volgen we de olifanten op hun route. Eenmaal terug maken we kruiden ballen met vitaminen. Niet alleen een lekkernij voor de jumbo’s, maar eveneens goed voor hun gezondheid. Vervolgens loopt het tegen het middaguur en wordt het erg warm, dus, tijd voor een verfrissing. Samen met de olifanten gaan we het water in en genieten ze van een heerlijke wasbeurt. Daarna krijgen ze weer e.e.a. te eten en vervolgens, in de vroege middag, trekken de olifanten hun eigen plan en lopen ze richting jungle waar ze de rest van de dag en nacht in alle vrijheid zullen doorbrengen. Vervolgens rijden we weer terug naar ons hotel en kijken we terug op een prachtige en leerzame dag!
Overnachting in DE Charm Chiang Mai Hotel ***

Day 12 Chiang Mai – Bangkok
De ochtend is ter vrije besteding. In de middag transfer naar het treinstation en nemen we even later de slaaptrein naar Bangkok.

Day 12 Bangkok
In de vroege ochtend arriveert u in Bangkok waar het programma eindigt.

Bovengenoemd programma is onder voorbehoud van programma wijzigingen. Enkele programma items zijn afhankelijk van de weersomstandigheden.

Reissom

€ 1,396,— per persoon bij 2 personen (2 pk)

Periode:
15.01.2021 / 31.10.2021

Vroegboek korting!
Indien u 90 dagen vóór aankomst boekt ontvangt u 5% korting!

Prijzen overige periodes of voor meerdere  personen op aanvraag.

Inclusief

  • Alle genoemde bezienswaardigheden/excursies en transfers
  • Entreegelden
  • Transport per deluxe airco minivan
  • Dagelijks ontbijt (behalve op dag 12), 2 x lunch, 1 x diner
  • Treinticket Chiang Mai – Bangkok per 2e klas airco slaapplaats

Note! Liever vegetarisch eten of andere maaltijd wensen? Laat het ons weten en wij regelen het graag voor u!

  • Engels sprekende gids

Exclusief

  • Fooien
  • Overige uitgaven

Hoogtepunten van deze reis!

De route van Mae Sot naar Mae Sariang!

Routekaartje

Avontuurlijke verrassingen