Amazing Thailand (12 dagen )

Individuele (privé) reis

Een rondreis die u naar bezienswaardigheden brengt die u bij een eerste bezoek aan Thailand zeker gezien moet hebben. Na Bangkok bezoekt u de drijvende markt en de legendarische River Kwai. Via de oude hoofdstad Ayuthaya gaat u verder noordwaarts. In de Gouden Driehoek krijgt u een goede indruk over wat zich hier, nog niet zo heel lang geleden, allemaal heeft afgespeeld. Vervolgens verder naar de oude stad Chiang Mai die wordt gezien als de leukste stad van Thailand. Per slaaptrein reist u weer terug naar Bangkok waar uw programma zal eindigen.

NL 017 rij 1 foto 1b NL 017 rij 1 foto 2b NL 017 rij 1 foto 3

PROGRAMMA
Dag 01 Bangkok
Na aankomst transfer naar uw hotel. Nadat u bent opgefrist kunt u zelf alvast op ontdekking gaan. Bangkok bruist van activiteiten, heeft volop bezienswaardigheden en een onmiskenbare Aziatische sfeer. Daarnaast is het de stad met de meeste restaurants ter wereld, van spotgoedkoop tot heel duur en bovendien is Bangkok een winkelparadijs bij uitstek. Verplaatsen kunt u zich per traditionele “Tuk Tuk”, per supermoderne Sky Train (elke 3 minuten een trein) of per supermoderne metro (elke 5 minuten een trein). Een stad die 24 uur leeft en waar u zich op alle hoeken van de straat veilig zal voelen! En dat is inderdaad uniek! Bangkok! Daar raak je gewoon niet over uitgepraat.
Overnachting in het Travelodge Sukhumvit 11 Hotel *** (hartje centrum).

Dag 02 Bangkok
Per openbaar vervoer maken we een leuke tocht naar de rivier. In Bangkok moet u namelijk minimaal een keertje in de Sky Train hebben gezeten, een van de meest moderne monorail systemen ter wereld. Bovendien heeft u vanuit de Sky Train een mooi uitzicht over Bangkok. Vervolgens gaat u een stukje per lokale taxiboot en bevindt u zich midden onder de lokale bevolking en krijgt u een goede indruk over wat zich allemaal afspeelt op en langs de waterkant. Daarna gaat u op ontdekking in China Town, de nog grootste en meest authentieke China Town ter wereld. U wandelt door de smalle steegjes en bezoekt ook de Chinese markt met zijn honderden soorten kruiden, bijzondere etenswaar en tal van andere “snuisterijen”. Aansluitend nemen wij u mee naar de bloemenmarkt, de grootste in Thailand, die nooit sluit en dus 24 uur per dag geopend is. Daarna bezoekt u de Grand Palace en zijn wat Phra Keo tempel, de meest belangrijke bezienswaardigheid in Thailand. Hier ziet u diverse, werkelijk schitterende, paleizen waarvan sommige in een combinatie van Franse en Thaise architectuur. De Wat Phra Keo herbergt de wereldberoemde smaragden boeddha die dagelijks, vanuit alle delen uit de wereld, duizenden bezoekers trekt. De middag is ter vrije besteding. Overnachting in het Travelodge Sukhumvit 11 Hotel *** (hartje centrum).

Dag 03 Bangkok
Dag ter vrije besteding. Wellicht een leuk idee om een leuke excursie te maken, zoals bijvoorbeeld Fietsen in Bangkok!
Overnachting in het Travelodge Sukhumvit 11 Hotel *** (hartje centrum).

Dag 04 Bangkok – River Kwai (160 km)
Na het ontbijt verlaat u Bangkok en bezoekt u als eerste het zogenaamde Talad Rotfai Mekong” stationnetje. Hier loopt de spoorlijn dwars door een lokale markt. De spoorweg is dan ook helemaal dichtgebouwd met parasols, manden, kisten etc. Komt er een trein aan, dan worden de parasols snel afgebroken, de manden, kisten en karren aan de kant geschoven en de “Thaise Intercity” kan probleemloos passeren. Een prachtig, en voor onze begrippen, ongekend en fotogeniek schouwspel.

NL 017 rij 2 foto 1 NL 017 rij 2 foto 2 NL017 rij 2 foto 3

Vervolgens gaat u verder naar Damnern Saduak waar u een bezoek brengt aan de nog grootst zijnde drijvende markt van Thailand. Het laatste stuk doen we per longtailboot zodat we al varend bij de markt zullen arriveren. Het is een prachtig en kleurrijk schouwspel om te zien hoe de trotse Thaise dames al varend hun koopwaar aan de man weten te brengen. Vervolgens bezoeken we de “Bridge on The River Kwai en het erekerkhof. In de middag gaat u aan boord van de beruchte “Death Railway Train” en maken we een tocht over de “dodenspoorweg”. De tocht is een ware belevenis, zeker wanneer de trein zich schoorvoetend over het zogenaamde “bamboeviaduct” voortbeweegt. Vanuit de trein heeft u eveneens een geweldig mooi uitzicht over de River Kwai en zijn prachtige natuur. In de namiddag arriveert u bij het Royal River Kwai Resort * * * * voor overnachting.

Dag 05 River Kwai – Ayutthaya – Phitsanuloke (340 km)
Na het ontbijt rijden we richting Ayutthaya, de oude hoofdstad van Thailand. Eens behoorde Ayutthaya tot een van de meest machtigste steden in Z.O. Azie. De stad was bezaaid met tempels en paleizen in is benoemd tot “werelderfgoed”. We bezoeken hier het Bang Pa In, de zomer residentie van het Thaise koningshuis. In een mooi aangelegd park ziet u hier diverse kleurrijke paleizen in verschillende stijlen. Vervolgens bezoekt u de Wat Sri Samphet tempel met zijn ernaast gelegen ruine complex hetgeen een erg indrukwekkend geheel vormt en de Wat Chaimongkul tempel met zijn vele boeddha beelden. In de middag rijden we verder naar Phitsanuloke waar we in de late middag zullen arriveren.
Overnachting in het Amarin Lagoon Hotel * * *.

NL 017 rij 3 foto 3 NL 017 rij 3 foto 4 NL017 rij 3 foto 1 NL017 rij 3 foto 2

Dag 06 Phitsanuloke – Sukhothai – Chiang Rai (390 km)
Na het ontbijt gaat u naar Sukhothai, een stad welke van 1238 tot 1350 als hoofdstad fungeerde. Hier bezoekt u het Historical Park met zijn immense boeddhabeelden. Tijdens dit bezoek zal het u duidelijk worden dat de stad ooit over een enorme rijkdom moet hebben beschikt. In de middag reist u verder noordwaarts en passeert u later in de middag een imposant berggebied. De overweldigende natuur heeft vele mooie panorama’s met vergezichten te bieden. Enroute bezoekt u de lokale markt van Phayao en in de namiddag arriveert u in Chiang Rai. Overnachting in het Laluna Resort * * *.

Dag 07 Chiang Rai – Golden Triangle – Chiang Rai (120 km)

NL 017 rij 4 foto 3 NL 017 rij 4 foto 2 NL 017 rij 4 foto 1

Na het ontbijt bezoekt u de Yao en Lahu bergstammen en krijgt u een goede indruk over hun, ook nog heden ten dage, primitieve levenswijze. Daarna verder naar Mae Sai, een stadje dat middels een brug de grens met Birma vormt. Hier bezoekt u de lokale markt en zal het u opvallen dat hier vele artikelen uit Birma worden verhandeld welke u elders in Thailand niet zal tegenkomen. Daarna gaat u naar de Gouden Driehoek, het drielandenpunt waar Laos, Birma en Thailand bij elkaar komen.  In de middag maken we per longtailboot een tocht over de Mekong rivier en vaart u langs de oevers van Laos en Birma hetgeen hier is toegestaan. In de middag brengt u een bezoek aan het Opium House (klein museum), want het was immers in dit gebied waar de opiumteelt nog niet zo heel lang geleden weelderig floreerde. In de namiddag arriveert u weer in Chiang Rai.
Overnachting in het Laluna Resort ***.

NL 017 rij 5 foto 3 NL 017 rij 5 foto 2 NL 017 rij 5 foto 1

Dag 08 Chiang Rai – Chiang Mai (260 km)
Na het ontbijt een bezoek aan van de meest opvallende en mooiste tempels in Thailand, de Wat Rhong Khun tempel. Dit sneeuwwitte bolwerk lijkt meer op een sprookje dan op een tempel. De tempel, die in alle opzichten verschilt van elke andere tempel in Thailand, is een ontwerp van de kunstenaar Chalerm die met de verkoop van zijn schilderijen en andere kunstwerken geld bij elkaar spaarde om deze tempel uiteindelijk te kunnen bouwen. Dit bijzonder fotogenieke bouwwerk is een bezoek meer dan waard!
Vervolgens verder naar Chiang Mai, ook wel sinds jaar en dag “de Roos van het Noorden” genoemd. Enroute route een stop bij de warmwaterbronnen. In de namiddag arriveert u in Chiang Mai. Deze kleurrijke stad, die nog oude stadswallen bezit, lijkt veel meer op een uit de kluiten gewassen dorp dan een grote stad. Overnachting in het DE Charm Chiang Mai Hotel * * *

Dag 09 Chiang Mai
Vandaag brengen we op verantwoorde wijze een dagje door bij de olifanten. We verlaten Chiang Mai en rijden richting jungle. Onderweg stoppen we bij een lokale markt om maaltijden in te slaan voor onze Jumbo’s. Even later arriveren we en merken we dat de olifanten het maar wat leuk vinden dat we zijn gearriveerd, het zijn immers warmhartige dieren. Na verwelkoming en kennismaking kleden wij ons om en gaan we der rest van de dag gekleed in een mahout (olifanten verzorger) outfit. Vervolgens een uitleg over de olifant in Thailand. Daarna geven we ze te eten en vervolgens beginnen we aan een wandeling door de velden en jungle. Eenmaal bij de rivier aangekomen is het tijd voor een verkwikkend bad. Samen met de dikhuiden gaan we de rivier in en voorzien we ze van een heerlijke wasbeurt hetgeen ze als echt aangenaam beschouwen. Even later laten we ze alleen “ploeteren” in het verkoelende water en nemen wij plaats op een eenvoudig bamboe plateau. Terwijl we van onze lunch genieten zien wij de olifanten in alle vrijheid in de rivier genieten. Vervolgens wandelen we weer terug en is het tijd geworden om afscheid te nemen. Daarana volgt de transfer naar ons hotel. Een interessante en leerzame dag ligt achter ons!
Overnachting in het DE Charm Chiang Mai Hotel ***.

NL 017 rij 6 foto 4 NL 017 rij 6 foto 3 NL 017 rij 6 foto 2 NL 017 rij 6 foto 1

Dag 10 Chiang Mai
Vandaag heeft u een dag ter vrije besteding. Chiang Mai nodigt u echter uit om nader te worden ontdekt want deze “Roos van het Noorden” is een plaats die veel te bieden heeft. Zo staan er o.a. nog veel koloniale woningen en leent de stad zich prima voor een wandeling of fietstocht langs enkele tempels zoals bijvoorbeeld de “Wat Chiang Man”en “Wat Phra Singh”. Ook is het bijvoorbeeld leuk om deze tempels per Tuk Tuk te bezoeken, de populaire open 3 –wiel taxi.
Overnachting in DE Charme Chiang Mai Hotel ***.

Dag 11 Chiang Mai – Bangkok
In de middag transfer naar het spoorwegstation alwaar u de slaaptrein naar Bangkok zal nemen ( 2e klas sleepingberth, voorzien van airconditioning ).

Day 12 Bangkok
In de vroege ochtend arriveert u in Bangkok en eindigt uw programma.

Bovengenoemd programma is onder voorbehoud van programma wijzigingen. Enkele programma items zijn afhankelijk van de weersomstandigheden.

 

 

Reissom

€ 1,049,— per persoon bij 2 personen (2 pk)

Periode:
15.01.2021 / 31.10.2021

Vroegboek korting!
Indien u 90 dagen vóór aankomst boekt ontvangt u 5% korting!

Prijzen overige periodes of voor meerdere  personen op aanvraag.

Inclusief

  • Alle genoemde bezienswaardigheden/excursies en transfers
  • Entreegelden
  • Transport per deluxe airco minivan
  • Dagelijks ontbijt (behalve op dag 12)
  • Lunch 1x
  • Nachttrein Chiang Mai – Bangkok 2e klas slaapplaats
  • Engels sprekende gids

Note! Liever vegetarisch eten of andere maaltijd wensen? Laat het ons weten en wij regelen het graag voor u!

Exclusief

  • Fooien
  • Overige uitgaven

Hoogtepunten van deze reis!

Veel afwisseling!

Routekaartje

Amazing Thailand NL 085