Puur Myanmar

— MOMENTEEL IS HET NIET MOGELIJK OM REIZEN NAAR MYANMAR TE BOEKEN —

Wij informeren u direct als deze reis weer boekbaar is

 

Een reis terug in de tijd.

Myanmar01

Myanmar is een van de bestemmingen die nog niet echt ontdekt is door het grote toerisme. Reden is het communistisch bewind dat vele jaren de touwtjes zeer strak in handen hield. Modernisatie leek wel een vijand van het toenmalige bewind. Inmiddels heeft het land zich opengesteld als een democratie. Myanmar is weer open. Tijdens uw reis wordt het al snel duidelijk dat het land vele jaren heeft stil gestaan. Handkarren, buffels en paarden worden in het dagelijks leven nog volop gebruikt. Myanmar nu bezoeken is voor westerlingen een ware belevenis en een reis die u doet wanen in zeer lang vervlogen tijden. Wilt u Myanmar zien in al zijn puurheid, dan is het nu de tijd om te gaan. Want ook Myanmar zal zich de komende jaren snel ontwikkelen en zal de modernisatie vanzelfsprekend snel toenemen.

Programma
Dag 01 Aankomst Yangon
Na aankomst transfer naar uw hotel in Yangon.
In de avond brengt u een bezoek aan de belangrijkste en meest indrukwekkende bezienswaardigheid van Myammar, de Shwegadon Pagode met een hoogte van bijna 100 meter. Deze ongeveer 2500 jaar oude pagode heeft in zijn diep onder de grond gelegen schatkamer een verankering met 8 haren van boeddha. Het is het hoogste symbool van toewijding voor het boeddhistisch volk in Myanmar. Na dit bezoek gaat u weer terug naar uw hotel.
Overnachting in Yangon.

Myanmar02  Myanmar03  Myanmar04

Dag 02 Yangon
Een vrije dag. U kunt zelf op ontdekking gaan in Yangon met zijn brede straten met brede voetpaden. U zult ontdekken dat de stad beschikt over talloze koloniale huizen.
Overnachting in Yangon.

Dag 03 Yangon – Mandalay per binnenlandse ochtendvlucht, bezoek aan Amarapura
Transfer naar de luchthaven voor de binnenlandse vlucht naar Mandalay, na Yangon de grootste en meest kleurrijke stad in Myanmar. Mandalay is gelegen aan de Irrawaddy rivier en is de laatste koninklijke stad van Myanmar. Na aankomst gaat u naar Amarapura en bezoekt u de 200 jaar oude en fotogenieke “U-Bein” brug die is gebouwd van teakhout en een lengte heeft van 1200 meter. Vervolgens een bezoek aan Mahamuni, het 4 meter hoge gouden boeddhabeeld. Vervolgens weer terug naar Mandalay.
Overnachting in Mandalay.

Myanmar05  Myanmar06

Dag 04 Mandalay – Mingun per boot
Vanuit Mandalay vaart u op ongeveer 1 uur tijd naar het prachtige plaatsje Mingun dat alleen per boot bereikbaar is. Hier bezoekt u de Mingun Pagode die van 1790 tot 1797 door Koning Bodawpaya werd gebouwd maar nooit helemaal is afgebouwd vanwege een aardbeving. Ook een bezoek aan 87.000 kilo wegende bel, de grootste en meest zware werkende bel ter wereld. Daarna bezoekt u de Ku Tho Daw Pagode die bekend staat als het grootste boek ter wereld. Aansluitend een bezoek aan het Golden Palace klooster en als afsluiting van de dag gaat u naar Mandalay Hill waar u geniet van een schitterend uitzicht en met een beetje geluk van een prachtige zonsondergang.
Overnachting in Mandalay.

Dag 05 Mandalay – Sagaing – Monywa (135 km)
Na het ontbijt verlaat u Mandalay en gaat u verder naar Sagaing dat is gelegen aan de voet van de Sagaing heuvels met honderden pagodes en kloosters. U bezoekt “U Min Thonze” (de hal met 30 boeddha’s). Ook een bezoek aan de Soon Oo Ponya Shin Pagode waarvandaan u een adembenemend uitzicht heeft over de stad en de rivier. Daarna een bezoek aan Yahtung Village waar u zilversmederijtjes ziet en waar het ambacht nog steeds wordt uitgeoefend op een traditionele en primitieve manier. Vervolgens verder naar Monywa voor een bezoek aan de Thanbodday Pagode die maar liefst 580.000 boeddha afbeeldingen herbergt.
Overnachting in Monywa.

Dag 06 Monywa – Pakokku – Bagan
De reis gaat verder naar een van de hoogtepunten van Myammar, namelijk Bagan. Bagan is bezaaid met duizenden pagodes en tempels. Het gebied brengt u in een sfeer van mystiek en verbazing want zijn omvang is nauwelijks te bevatten. Onderweg naar Bagan maakt u stops bij o.a. bij de tempel van 492 grotten met 2588 boeddha beeldjes. Ook maakt u een stop bij Pakkoku, een typisch traditioneel handels stadje. In de loop van de dag arriveert u in Bagan.
Overnachting in Bagan.

Myanmar07  Myanmar08  Myanmar09

Dag 07 Bagan sightseeing
Vandaag staat de hele dag in de belangstelling van Bagan en zijn omgeving met meer dan 2800 pagodes. Per paard en wagen bezoekt u diverse indrukwekkende pagodes en tempels. De prachtige omgeving en een sfeer van weleer maken grote indruk. De dag wordt afgesloten met een schitterende zonsondergang op de Shwesandaw pagode, een van de oudste pagodes van Bagan.
Overnachting in Bagan.

Dag 08 Bagan – Mount Popa – Bagan
U bezoekt Mount Popa dat is gelegen op 737 meter hoogte, ongeveer 50 km van Bagan. De eerste stop wordt gemaakt bij een suiker palm plantage. Mount Popa heeft een bijzonder opvallende vorm die meer op een hoge toren lijkt dan op een berg. Deze vorm is ontstaan na een vulkaan uitbarsting die ongeveer 250.000 jaar geleden heeft plaatsgevonden. In ongeveer een half uurtje loopt u naar boven om te genieten van het prachtige uitzicht. In de loop van de middag bent u weer terug in Bagan.
Overnachting in Bagan.

Dag 09 Bagan – Heho per ochtendvlucht – Inle
In de ochtend transfer naar de luchthaven voor een korte vlucht naar Heho, dat is gelegen op 800 meter hoogte. Heho is van oorsprong een staat die toebehoort aan het Shan volk. Na aankomst bezoekt u het oude Shwe Yan Pya klooster. Vervolgens een korte boot rit naar het Inle meer. In de middag maakt u een prachtige boottocht op het Inle meer met zijn prachtige drijvende tuinen en markten die u tevens zal bezoeken.
Overnachting bij het Inle meer.

Myanmar10  Myanmar11  Myanmar12

Dag 10 Inle sightseeing per boot
Per boot bezoekt u een van de drijvende dag markten op het Inle meer. Een geweldige ervaring! De markt is zeer lokaal en bijzonder kleurrijk. Ook hier heeft de tijd, voor onze begrippen, stilgestaan. Alles is nog uiterst primitief en zijn eenvoud en charme zijn voor ons westerlingen een ware beleving. In de middag een bezoek aan het Nga Hpe Kyaung klooster.
Overnachting bij het Inle meer.

Dag 11 Inle Lake – Heho – Yangon per ochtendvlucht
In de ochtend transfer naar de luchthaven voor de vlucht naar Yangon.
Na aankomst is de rest van de dag ter vrije besteding en kunt u zelf op ontdekking gaan in Yangon. De stad kent vele brede straten en talloze koloniale huizen en gebouwen. Ook is een bezoek aan de avondmarkt zeker de moeite waard.
Overnachting in Yangon.

Dag 12 Yangon – Bago – Golden Rock
Bago is een oude stad die is gelegen op 65 km van Yangon en was van de 13 tot de 16e eeuw de hoofdstad van met Mon volk. Onderweg stopt u bij een oud pottenbakkers dorp. Voordat u in Bago arriveert bezoekt u de 4 zittende boeddha’s die met hun ruggen tegen elkaar aanzitten. In de middag een bezoek aan de lokale markt van Bago.
Overnachting in Bago.

Myanmar13  Myanmar14  Myanmar15

Dag 13 Golden Rock – Yangon
Na het ontbijt gaat u per open pick up truck naar Golden Rock. Na ongeveer een uurtje rijden arriveert u bij Golden Rock en maakt u een ongeveer 45 minuten durende wandeling naar het platform. Deze bedevaartsplaats is een van de heiligste en meest ontzagwekkende plaatsen in Azië en is tevens een van de meest belangrijke en duizelingwekkende bezienswaardigheden van Myanmar. De enorme rotsblok is bedekt met bladgoud en volgens boeddhisten staat het in contact met een haar van Boeddha. Golden Rock is daarom ook een van de meest vereerde plaatsen in Myanmar en zeer zeker een van de meest spectaculaire plaatsen van het hele land!
In de loop van de middag rijdt u weer terug naar Yangon.
Overnachting in Yangon.

Dag 14 Yangon
Transfer naar de luchthaven.

Bovengenoemd programma is onder voorbehoud van programma wijzigingen. Enkele programma items zijn afhankelijk van de weersomstandigheden.