Free Wheeling – Onderweg naar Chiang Mai ( 7 dagen )

Ontdek Thailand per huurauto.

Per huurauto in uw eigen tempo Thailand ontdekken. Een ontspannen manier van reizen! De wegen zijn doorgaans goed en veelal ook vrij rustig. Ondanks dat men in Thailand links rijdt is autorijden, buiten Bangkok, niet moeilijk. In de afgelopen 20 jaar maakten al veel klanten gebruik van deze prettige manier van reizen. Uiteraard is de gehele reis ons kantoor uw centrale steunpunt waar u 24 uur per dag met vragen in het Nederlands terecht kunt.

Loei01

                                                                                  Toyota 4 wheel drive

 

Omschrijving

Deze rondreis legt met name de nadruk op de westkant van Thailand en daar bedoelen we mee de westkant waar nog niet veel toeristen komen. Vanuit Bangkok reist u via Ayuthaya naar Sukothai en vervolgens gaat u verder naar het westen. De dagen die volgen zijn een ontdekking door een niet toeristisch gebied. De wegen zijn deels heel rustig en de weg voert deels langs Birma, dwars door 2 imponerende berggebieden heen. U zult volop genieten van het nog pure karakter van Thailand en dit samen met zijn geweldige natuurschoon en vaak schitterende panorama’s maken deze reis tot een boeiende rondreis!

PROGRAMMA
Dag 01 Bangkok – Ayutthaya (95 km)
U neemt uw auto bij ons kantoor in ontvangst en begint aan uw rondreis. Vandaag rijdt u noordwaarts en zal Ayuthaya de eerste overnachtingsplaats zijn.

    

TIPS EN BEZIENSWAARDIGHEDEN
Bezoek Ayuthaya, de oude hoofdstad (1350 / 1767) van Thailand. Eens was Ayuthaya één van de rijkste steden van Azië en woonden er in zijn glorietijd zelfs meer mensen dan in Londen in die tijd. Helaas werd de stad, welke bezaaid met vele tempels en paleizen, in 1767 door de Birmanen om onbegrijpelijke reden voor een groot deel verwoest. Toch maakt ook heden ten dage Ayuthaya nog steeds een grote indruk op zijn bezoekers. Zijn grandeur en schoonheid zijn nog steeds aanwezig en een bezoek aan de stad is dan ook meer dan de moeite waard. U kunt en ziet u hier paleizen in diverse architecturen zoals o.a Chinees, Zwitsers en Victoriaans.

Enkele tempels die zeker de moeite waard zijn om te bezoeken zijn: Wat Sri Samphet tempel met zijn er naast gelegen ruïne complex en de Wat Chawathanaram tempel.

Overnachting in het I-udia by the River Resort * * * *

Dag 02 Ayutthaya – Sukothai (360 km)
Vandaag rijdt u verder noordwaarts naar Phitsanuloke. Een makkelijke en deels rustige weg die veelal goed doorrijdt en soms dwars door de rijstvelden gaat.

    

TIPS EN BEZIENSWAARDIGHEDEN
In de middag kunt u een bezoek brengen aan het Sukothai Historical Park dat vlakbij uw hotel is gelegen. Sukothai, eveneens een oude koningsstad die van 1238 tot 1350 als hoofdstad fungeerde. In het Sukothai Historical Parkziet u immense boeddhabeelden. Het park is groot en desgewenst kunt u voor een laag bedrag, bij de ingang, een fiets huren (zeker aan te raden) en op die manier het park doorkruisen waarbij. Het park is autovrij en prachtig aangelegd!

   

Overnachting in Le Charm Sukothai * * *

Dag 03 Sukothai – Tak – Mae Sot (185 km)
Vandaag gaat u verder naar het westen en komen de bergen in zicht en wordt de natuur wordt steeds mooier. Let op, de laatste 80 km gaat door de bergen en zal de gemiddelde snelheid niet hoger dan 40 km per uur zijn.

TIPS EN BEZIENSWAARDIGHEDEN
Bij het bordje “Magic Hill” kunt u een opmerkelijke stop maken. De auto parkeert u tegen een heuvel bergopwaarts en wanneer u deze in zijn ”vrij” zet zou de auto dus achterwaarts de heuvel af moeten rijden. Maar het tegenovergestelde is het geval, namelijk heel langzaam gaat de auto naar boven rijden! Zijn het onverklaarbare krachten of een magnetisch veld? U mag er zelf over oordelen.

Onderweg kunt u, op de route van Tak naar Mae Sot een marktje van bergstammen bezoeken. Ook kunt u hier in de bergen een bezoek brengen aan de Black Lahu bergstam.

Overnachting in het Centara Mae Sot Hills hotel * * *

Dag 04 Mae Sot
Mae Sot is gelegen aan de Moei River welke de grens met Birma vormt. Hier is veel handel en er zijn hier dingen te koop welke men elders in Thailand bijna niet aantreft.

 

TIPS EN BEZIENSWAARDIGHEDEN
Vandaag kunt u een bezoek brengen aan de Pacharoen watervallen en aan de Thai – Birmese grensmarkt.
De Wat Chumphon Khiri tempel is wellicht ook een bezoek waard, een tempel welke een chedi bezit die afkomstig is uit Birma en gedecoreerd met gouden mozaïek tegeltjes. Ook een bezoek aan “Wat Thai Watthanaram” met zijn in Birmese stijl ontworpen boeddabeeld is een bezoekje waard.

Dag 05 Mae Sot – Mae Sariang (260 km)
De afstand van vandaag lijkt niet zo lang maar toch zal deze rit zo’n beetje de hele dag in beslag nemen. U rijdt via Highway 105 dwars door 2 imposante berggebieden waardoor de gemiddelde snelheid niet erg hoog zal zijn. U zult vandaag volop genieten van de prachtige natuur en vele panorama’s!

 

TIPS EN BEZIENSWAARDIGHEDEN
Na ongeveer 35 km ziet u kampen die bewoond worden door bergstammen die jaren geleden van Birma Thailand zijn in gevlucht. De Thaise overheid zoekt een zo goed mogelijke oplossing voor deze stammen, terugkeer naar Birma (Myanmar) lijkt echter uitgesloten.

Overnachting in het Riverhouse Resort * * *

Dag 06 Mae Sariang – Mae Chaem – Krisda Doi (195 km)
Ook vandaag is de route wederom bijzonder mooi. U ziet uitgestrekte groene velden, bergen, veel bloemen en nog veel meer. Reist u in de periode van oktober t/m december, dan geniet u in de omgeving van Thong Bua Ton tevens van de enorme velden met bloemen welke dan in bloei staan.

TIPS EN BEZIENSWAARDIGHEDEN
Een bezoek aan de enorme bergkloof van Ob Luang alwaar u tevens een wandeling kunt maken (niet vermoeiend).
In Mae Chaem kunt u een bezoek aan de “Wat Pa Daet”, een in Lanna stijl gebouwde tempel met prachtige muurschilderingen.
In Chom Thong kunt u de “Wat Phra Thay Si Chom Thong” met zijn uit 1451 daterende chedi bezoeken. Deze tempel wordt gezien als een plek voor pelgrims.

Overnachting in het Belle Villa Resort * * * * (bloemen resort)

Dag 07 Krisda Doi – Doi Inthanon – Chiang Mai (30 km)
Voordat u verder rijdt naar uw eindbestemming is het wellicht de moeite waard om de hoogste berg van Thailand te bezoeken (zie hieronder).

   

TIPS EN BEZIENSWAARDIGHEDEN
Indrukwekkend is een bezoek aan de Doi Inthanon dat met zijn top van 2565 de hoogste berg van Thailand is. Wanneer u hier naar bovenrijdt zult u genieten van veel panorama’s en vele vergezichten. Ook kunt u hier een prachtige wandeling maken. In dit gebied komen nog een aantal wilde dieren voor zoals o.a wilde katten en vliegende eekhoorns. Ook bevinden zich in dit gebied nederzettingen van de Karen en de Hmong bergstammen.

Wanneer u in Chiang Mai bent gearriveerd kunt u uw auto op de luchthaven inleveren en eindigt uw programma.

Bovengenoemd programma is onder voorbehoud van programma wijzigingen. Enkele programma items zijn afhankelijk van de weersomstandigheden.

 

Partner willen zijn ?

Aarzel niet om contact op te nemen via ons formulier, en we nemen zo snel mogelijk contact met u op !