Free Wheeling – Rijstvelden van Noord-Oost Thailand ( 7 dagen )

Ontdek Thailand per huurauto.

Per huurauto in uw eigen tempo Thailand ontdekken. Een ontspannen manier van reizen! De wegen zijn doorgaans goed en veelal ook vrij rustig. Ondanks dat men in Thailand links rijdt is autorijden, buiten Bangkok, niet moeilijk. In de afgelopen 20 jaar maakten al veel klanten gebruik van deze prettige manier van reizen. Uiteraard is de gehele reis ons kantoor uw centrale steunpunt waar u 24 uur per dag met vragen in het Nederlands terecht kunt.

Loei01

                                                                                 Toyota 4 wheel drive

 

Omschrijving
Het oosten van Thailand is een gebied dat nogal eens wordt overgeslagen in het rijtje van bezienswaardigheden. En waar dat dan ook aan mag liggen, het is volledig ten onrechte. Oost Thailand heeft juist veel te bieden. Zijn Khmer geschiedenis geeft een heel ander beeld dan waar dan ook in Thailand en behoren bolwerken als Phanom Rung na Ankor Wat tot de mooiste Khmer tempels van Azië. Maar er is nog veel meer, namelijk de eenvoud van het leven in de I-Sarn, zoals Noord Oost Thailand wordt genoemd in de volksmond, is voor ons een prettige kennismaking met het lokale Thailand. Relax en maak je niet zo druk, oftewel “sabaai sabaai” zoals de Thai het noemt, loopt hier als een rode draad door hun gebalanceerde leven in rust-geloof en werk. Vooral in de prachtige provincie Loei maakt u volop kennis met het lokale leven, ontmoet u de Thai en fietst u door een niet toeristisch dorp. Een BBQ bij een Thaise boerenfamilie, op een afgelegen boerderij in het plaatsje Wang Saphung en zonder elektriciteit, maakt uw ontdekking door oost Thailand tot een bijzonder leuke en unieke ervaring.

 

PROGRAMMA
Dag 01 Bangkok – Khao Yai (175 km)
Vanaf ons kantoor verlaat u Bangkok en rijdt u naar Khao Yai National Park, het nog grootst zijnde regenwoud in Z.O. Azië.

TIPS en BEZIENSWAARDIGHEDEN
Op de route naar Khao Yai komt u langs het gigantische Lamthakom meer. Het is zeker de moeite om hier enkele foto stops te maken.

Ook is het de moeite waard om een bezoek te brengen aan het Khao Yai National Park. Het park huisvest nog aardig wat diersoorten in het wild. Zo zult u tijdens uw bezoek zeker veel apen tegenkomen en bestaat eveneens de kans dat u olifanten in het wild ziet, alhoewel deze kans niet zo heel groot zal zijn. Verder zult u genieten van een geweldige natuur met enkele mooie panorama’s. Ook kunt u een wandeling maken naar verschillende watervallen.

   

Overnachting in het U – Khao Yai Resort * * * *

Dag 02 Khao Yai – Buriram (230 km)
Vandaag rijdt u verder de “I Sarn” in, de Thaise naam voor het oostelijk deel van Thailand.

TIPS en BEZIENSWAARDIGHEDEN
U kunt een bezoek brengen aan het pottenbakkers dorp Ban Dan Kwian waar het ambacht nog steeds op traditionele wijze wordt uitgevoerd. De eenvoud van vervaardiging en de giga grote ovens zijn voor ons westerlingen ongekende werkmethodes en indrukwekkend om te zien.

Vlakbij uw hotel is een bezoek aan “Prasat Hin Khao Phanom Rung”, één van de meest indrukwekkende Khmer tempels in Z.O. Azië, zeker aan te raden. Phanom Rung wordt gezien als één van de best bewaarde geheimen van Thailand daar de tempel voor publiek nog niet zo heel lang geleden werd geopend. De tempel, welke daterend uit de 10e eeuw, is gebouwd op de top van een niet meer werkende vulkaan vanwaar u een wijds uitzicht heeft over o.a. Cambodja en de hoogvlakte van Khorat.

  

Overnachting in het Fortune Buriram Hotel  * * * *

Dag 03 Buriram – Surin – Roi Et – Khon Kaen (345 km)
Vandaag doorkruist u de Isarn en rijdt u als het ware dwars door vele rijstvelden. Wij raden u aan om op tijd te vertrekken zodat u de mogelijkheid heeft om enkele uren in Ban Ta Klang door te brengen (zie hieronder).

TIPS en BEZIENSWAARDIGHEDEN
U kunt een bezoek brengen aan Ban Ta Klang, een opvangplaats voor olifanten. Ban Ta Klang, met als slogan “bring the elephant home” een dorp van het “Kui volk” die oorspronkelijk uit India afkomstig zijn en werden eeuwen geleden gezien als de meest verantwoorde olifantentrainers. De Kui leeft samen met de olifant en elk huis bezit dan ook 1 of meerdere olifanten die een plek onder of naast het huis hebben. Indien u voldoende tijd heeft kunt u hier met de olifanten op stap en, door de velden, een wandeling naar de rivier maken waar de olifanten een verfrissend bad kunnen nemen.

In Roi Et kunt u de “Phraphuttha-rattana-mongkol-maha-mani” immage, bij de “Wat Buraphaphiram” tempel, bezoeken. Dit boeddhabeeld, dat een hoogte meet van 68 meter, is in zijn soort het hoogste ter wereld.

   

Overnachting in het Wishing Tree Resort  * * * / *

Dag 04 Khon Kaen – Dan Sai (295 km)
Na ongeveer 100 km doorkruist u een uitgestrekt gebied met heel veel natuurschoon. Voor ons westerlingen zijn de waarschuwingsborden “pas op voor overstekende olifanten” natuurlijk wel fotogeniek!

TIPS en BEZIENSWAARDIGHEDEN
U passeert het Nam Nao National Park waar u een 1 of 2 uur durende “jungle wandeling” kunt maken.
Hier maakt u kennis met een geweldige natuur en is zeker aan te bevelen!

Ongeveer 25 km voor Dan Sai ligt aan de rechterkant van de weg een bijzonder leuk koffiehuisje waar u heel relaxt iets kunt drinken of eten. Prachtig uitzicht!

Vannacht overnacht u in het Phu Na Come resort * * * *. Resort met een prachtige ligging met uitzicht op de omliggende bergen.

Dag 05 Dan Sai – Wang Saphung (100 km)
Vandaag kunt u het rustig aan doen. De af te leggen kilometers zijn ongeveer 100, maar toch adviseren wij u om niet al te laat te vertrekken want het is wederom een bijzonder mooi route en bovendien is er veel te zien.

TIPS en BEZIENSWAARDIGHEDEN

  

Chateau de Loei zijn de oudste wijngaarden van Thailand, ongeveer 15 km van uw hotel vandaan. Wellicht leuk om hier even een stop te maken.

Phu Rua is een nationaal park waar vooral in de wintermaanden veel Thai komen om op de top van de berg van de kou te “genieten”. Voor hun een belevenis! U kunt naar boven rijden en van een prachtig uitzicht genieten.

Onderweg ziet u links en rechts veel bloemen kwekerijen. U kunt er op uw gemak rondlopen en foto’s maken.

Huay Krating bergmeer is een groot meer in de bergen dat ook wel de bijnaam “Klein Zwitserland” van Thailand heeft. Hier kunt u op een, van natuur materialen gemaakt, “huisjesraft” een “dobbertocht” op het meer maken. Een zogenaamde longtailboot sleept uw “huisjes raft” naar het midden van het meer waar u al “dobberend” en in alle rust kunt genieten. Ook zwemmen in het meer is desgewenst mogelijk.

Monkey Mountain is een berg vol met apen! Zodra de apen u zien komen ze nieuwsgierig naar beneden om te zien of u wat “lekkernijen” heeft meegenomen. Soms zijn het er wel honderden. Ook kunt u een kijkje nemen bij het speciaal voor de apen aangelegde zwembad waar ze bij erg warm weer een voor een in “plonzen”.

In de loop van de middag arriveert u bij de Sirila farm die prachtig is gelegen op een afgelegen plek in de velden en omgeven door vele plantages. De laatste 2 km gaat over een onverhard weggetje, dwars door de landerijen. Per tractor wordt u van de hoofdweg naar de farm gebracht. Na aankomst verwelkoming door de boerenfamilie. De boerderij heeft geen aangelegde elektriciteit en voorziet grotendeels in zichzelf. Zo pompt men ook hun eigen water op en is het prachtig om te zien hoe men met beperkte middelen toch veel kan bereiken hetgeen op deze manier een mooie bijdrage levert aan een beter milieu. Vervolgens maakt u een interessante wandeling over het land en krijgt u uitleg over wat er hier allemaal groeit en verbouwd wordt. Zo is er een aanplanting van dadelpalmen, koffie, agarbomen, cashewnoot en macadam-ia notenbomen, ananas, papaya en nog veel meer. Deze wandeling duurt ongeveer 20 a 30 minuten. Vervolgens worden de fakkels, het kampvuur en de kaarsen ontstoken en is het tijd voor een heerlijke (indien gewenst vegetarische) BBQ. De sfeer is relaxt en romantisch! Met een beetje geluk geniet u vanavond van een prachtige zonsondergang en een hemel met veel sterren. Een heerlijk ontspannen avond!

   

Dag 06 Fietsen in het boerendorp Wang Saphung

In de ochtend maakt u een fietstocht (inclusief) en fietst u door het dorp en langs de landerijen hetgeen een hele belevenis is. In dit niet toeristische dorp bent u namelijk de belevenis en iedereen zwaait u dan ook vrolijk tegemoet. Er worden diverse stops gemaakt en overal bent u zeer welkom. Ook een bezoek aan een typische traditionele boerenwoning. Verder zijn de vele originele houten woningen voor ons heel fotogeniek.

   

Het is duidelijk dat de Thai er hier een geheel andere levensstijl op na houdt! Niemand lijkt zich hier ergens druk over te maken en hier gaat het leven dan ook zijn eigen gang. De bijzonder relaxte en zeker ook leerzame fietstocht duurt ongeveer, alle stops meegerekend, 2,5 uur ( voor degene die niet kunnen fietsen zullen wordt ander vervoer geregeld).

TIPS en BEZIENSWAARDIGHEDEN
U kunt in de middag in Nong Hin (ongeveer 60 km van de farm gelegen) een bezoek brengen aan het “Little Kunming” van Thailand, een uitgestrekt gebied met veel karst en kalksteen rotsen en miljoenen jaren oud zijnde grotten. Per zogenaamde longtail tractor gaat u hier de berg op om van een adembenemend uitzicht te genieten (laatste stuk loopt u via een (goede ) trap naar boven). Hiervandaan kijkt u uit over het karststeen gebergte dat miljoenen jaren oud is.

Diner en overnachting in een safaritent.

   

Dag 07 Wang Saphung – Chiang Khan – Nong Khai – Udon Thani (310 km)
Vandaag wederom een prachtige route die deels langs de Mekong Rivier zal gaan. Het is ook de laatste dag van uw selfdrive programma en dient u uw auto voor 18:00 op de luchthaven van Udon Thani in te leveren. Van Udon kunt u eventueel verder vliegen naar Chiang Mai of terug naar Bangkok.

   

TIPS en BEZIENSWAARDIGHEDEN
Een bezoek aan het dorp Chiang Khan dat is gelegen aan de Mekong rivier met aan de overkant Laos. Het dorp, met bijna uitsluitend houten woningen, is nog zeer authentiek en beschikt over de oudste guesthouses van Thailand die volledig van teakhout zijn opgetrokken. Het is zeker leuk om even door het dorp te dwalen dat met zijn bijzonder rustige sfeer en uitstraling doet denken aan lang vervlogen tijden.

U kunt een boottocht over de Mekong rivier maken en vaart u dicht langs de oevers van Laos. Met een beetje geluk ziet u hoe buffels en koeien een bad in de rivier nemen terwijl Laotiaanse kinderen ons van de kant vandaan vrolijk tegemoet zwaaien.

Kaeng Khut Khu is een van de mooiste viewpoints over de Mekong River en zeker een foto stop waard. Ook is hier een klein marktje waar de traditionele lekkernijen (speciale kokos snacks) van Chiang Khan worden aangeboden die alleen hier worden verkocht.

In Nong Khai kunt u een bezoek brengen aan de Sala Keaw Ku beeldentuin. In deze tuin ziet u een enorme collectie imposante beelden, waarvan sommigen meer dan 25 meter hoog, welke een mix tussen het hindoeïsme en boeddhisme ten toon geven. Het is daarom dat vele boeddhisten eigenlijk niet goed raad weten met deze, enigszins bizarre, beelden. Dat het stuk voor stuk kunstwerken zijn staat wel vast.

Einde programma

Bovengenoemd programma is onder voorbehoud van programma wijzigingen. Enkele programma items zijn afhankelijk van de weersomstandigheden.

 

 

Reissom

€ 589,— per persoon bij 2 personen (2 pk)

Periode:
01.11.2021 / 31.10.2022

Vroegboek korting!
Indien u 90 dagen vóór aankomst boekt ontvangt u 5% korting!

Prijzen overige periodes of voor meerdere  personen op aanvraag.

Inclusief

  • Huurauto (Toyota Revo 4 wheel drive double cab pick up)
  • Complete en duidelijke routebeschrijving met tips voor onderweg
  • Kleurrijke wegenatlas
  • Overnachtingen in de genoemde hotels of gelijkwaardig
  • Dagelijks ontbijt en 2 x diner

Note! Liever vegetarisch eten of andere maaltijd wensen? Laat het ons weten en wij regelen het graag voor u!

Exclusief

  • Fooien
  • Overige uitgaven

Hoogtepunten van deze reis!

De geweldige wegen in de bergen met talloze panorama’s!

Routekaartje

Dwars door de rijstvelden