Het mooiste van Java en Bali ( 10 dagen )

Deze prachtige rondreis laat u alle hoogtepunten van Java zien. De sfeer, de geur en de kleur van Indonesië, u moet het hebben meegemaakt om er over te kunnen vertellen. Het drukke Jakarta en vervolgens verder naar Bandung. En steeds wordt het mooier en de natuur imponeert steeds vaker. Bolwerken als de Borobudur en Prambanan, stuk voor stuk hoogtepunten. Vervolgens ook de Bromo, de enorme vulkaan die op iedereen indruk maakt, alsof u even “op de maan was”. Het is volop genieten gedurende deze reis die op het paradijselijke eiland Bali zal eindigen.

Java01  Java02  Java03

PROGRAMMA
Dag 1: Aankomst Jakarta
Aankomst op het internationale vliegveld van Jakarta. Hier staat de lokale gids al op u te wachten en volgt de transfer naar uw hotel. De rest van de dag is ter vrije besteding.
Overnachting in Jakarta.

Dag 2: Jakarta – Bogor – Bandung
U gaat op weg naar Bogor, een koel plaatsje in de bergen. Hier brengt u een bezoek aan de beroemde botanische tuinen. In de tuinen bevindt zich ook het oude paleis Buitenzorg, de woning van de Nederlandse Gouverneur-Generaal van het voormalig Nederlands-Indië. In de Botanische tuin bevinden zich zo’n 15.000 verschillende plantensoorten. Een absoluut hoogtepunt van de tuin is de zeer uitgebreide orchideeëncollectie.
In de loop van de middag vertrekt u, via de Puncak pas, richting Bandung. De Puncak pas ligt op 1.500 m hoogte en geeft u een prachtig uitzicht over de vele theeplantages en bergen in de omgeving. Onderweg stopt u bij de beroemde Gunung Mas theefabriek, waar u een rondleiding krijgt. Vervolgens rijdt u naar Bandung door een afwisselend landschap van rijstterrassen, bamboetuinen, lokale dorpen en theeplantages. Bandung is de hoofdstad van West-Java en heeft een leuk centrum met vele winkels, warenhuizen, souvenirwinkels en restaurants.
Overnachting in Bandung.

Dag 3: Omgeving Bandung
In de ochtend brengt u een bezoek aan de indrukwekkende kraterrand van de Tangkuban Perahu vulkaan. U kunt met de bus tot een hoogte van 1.830 m komen, vanwaar u verder kunt wandelen door een bijzonder landschap. Daarna daalt u weer af en stopt bij het plaatsje Ciater waar zwavel- en ijzerhoudende warmwaterbronnen te vinden zijn. Bij terugkomst in Bandung bent u de rest van de dag vrij en kunt u bij het zwembad van uw hotel uitrusten. Ook leuk is om op zoek te gaan naar mooie souvenirs, zoals de originele Bandung Wayang poppen. Of u kunt de bekende Angklung school van Pak Udjo bezoeken (optioneel).
Overnachting in Bandung

Dag 4: Bandung – Yogyakarta
Na een vroeg ontbijt wordt u naar het treinstation gebracht. Per Argo Willis trein reist u naar Yogyakarta, het culturele centrum van Java en een zeer aangename stad om te verblijven en de Javaanse cultuur te proeven.
Tijdens de treinreis heeft u werkelijk een schitterend uitzicht over het landschap van Java. Groene rijstterrassen, dichte jungle en stadjes wisselen elkaar af tijdens de reis. Op het treinstation van Yogyakarta staat de chauffeur u weer op te wachten om u naar uw hotel te brengen. Rest van de dag is ter vrije besteding.
Overnachting in Yogjakarta.

Dag 5: Yogyakarta
Vandaag stadstour door cultureel Yogyakarta, waarbij u een bezoek brengt aan o.a. het Kraton. Dit is het oude sultanspaleis en dateert uit 1755. Het paleis is het centrum van de Javaanse cultuur. Daarna gaat u naar een kleine batikfabriek, waar het intensieve proces van de batik uitgebreid aan u wordt uitgelegd. In het zilverdorpje Kota Geda ziet u hoe er met de hand prachtig zilverwerk wordt gemaakt. Uiteraard kunt u er zelf ook iets kopen.
In de middag een bezoek aan de hindoetempel Prambanan. Dit tempelcomplex werd in de 9e eeuw na Christus gebouwd en de 3 hoofdtempels zijn gewijd aan de belangrijkste hindoegoden: Shiva, Brahma en Vishnu. De tempels zijn bijzonder gedetailleerd gedecoreerd en u heeft er een prachtig uitzicht over de omgeving. Bij helder weer kunt u van hier zelfs de beruchte Merapi vulkaan zien.
Overnachting in Yogjakarta.

Dag 6: Yogyakarta
Na het ontbijt vertrekt u naar het grootste boeddhistische heiligdom van de wereld: de Borobudur. Deze indrukwekkende tempel is op een kunstmatige berg gebouwd en voorzien van diverse monumenten met veel reliëfs. Vanaf de top van de tempel heeft u een prachtig uitzicht over de omgeving. Nadat u de tempel uitgebreid bekeken heeft, keert u terug naar uw hotel. Middag ter vrije besteding.
‘s Avonds kunt u optioneel het beroemde Ramayana Ballet met diner bezoeken. Tijdens deze dansvoorstelling wordt de legendarische epos over Prins Rama en Prinses Sinta uitgebeeld. De dansers zijn geheel in traditioneel Javaanse kleding gehuld en de dansbewegingen worden met de grootste precisie uitgevoerd.
Overnachting in Yogjakarta.

Dag 7: Yogyakarta – Bromo
De rit naar Bromo, uw bestemming van vandaag, voert naar het indrukwekkende Tengger gebergte. Onderweg stopt u in Solo, vroeger Surakarta genaamd. Surakarta is het oudste culturele centrum van Java, echter verloor zijn macht aan de sultan van Yogyakarta. U brengt er een bezoek aan het rijkelijk versierde Kraton (paleis). Verder worden er diverse stops onderweg gemaakt. De afstand die vandaag wordt afgelegd is behoorlijk. Laat in de middag aankomst bij uw hotel.
U overnacht in Tosari, een klein plaatsje vlakbij de Bromo vulkaan.
Overnachting in Tosari.

Dag 8: Bromo – Kalibaru
Vroeg in de ochtend vertrekt u naar de Bromo vulkaan om de zonsopgang te zien. Vanaf het uitkijkpunt heeft u spectaculaire vergezichten over een fascinerend maanlandschap. Naast de krater van de Bromo ziet u ook de actieve vulkaan Semeru, de hoogste berg van Java. De temperatuur kan er ’s-nachts dalen tot 5 graden Celsius. Het is aan te raden een warme trui of sweater mee te nemen.
Na de zonsopkomst is het mogelijk om per jeep naar de krater te rijden en het laatste stuk naar de rand van krater kunt u lopend of te paard afleggen (niet inbegrepen). Na deze indrukwekkende ervaring gaat u weer terug naar het hotel voor het ontbijt. Na het ontbijt vervolgt u de reis door het prachtige Oost-Java naar Kalibaru. Dit is een klein dorpje temidden van de plantages.
Overnachting in Kalibaru.

Dag 9: Kalibaru – Bali
In de ochtend een kort bezoek aan een plantage dicht bij het hotel. Hier krijgt u uitleg over allerlei specerijen die er hier groeien. Vervolgens rijdt u langs rubber-, cacao- en koffieplantages naar Ketapang om hier met de veerboot naar Bali over te steken. Aansluitend transfer naar uw hotel.
Overnachting op Bali.

Dag 10 Bali
Onbijt in het hotel. Vandaag eindigt het programma. U kunt uw reis desgewenst verlengen met enkele dagen strand of doorvliegen naar een andere bestemming. Voor meer informatie over diverse mogelijkheden kunt u contact met ons opnemen.

Voor deze reis zijn de prijzen op aanvraag.

Bovengenoemd programma is onder voorbehoud van programma wijzigingen. Enkele programma items zijn afhankelijk van de weersomstandigheden.

 

Partner willen zijn ?

Aarzel niet om contact op te nemen via ons formulier, en we nemen zo snel mogelijk contact met u op !