Bali en Lombok Combinatie ( 8 dagen )

Bali en Lombok behoren beide tot Indonesië en zijn toch zo verschillend. Alle twee beschikken ze over een bepaalde charme die op elke reiziger indruk maakt. Tijdens deze rondreis ziet u de hoogtepunten van zowel Bali als Lombok. En dat is volop genieten!

Lombok01  Lombok02  Lombok03

PROGRAMMA
Dag 01 : Aankomst
Transfer naar uw hotel in Sanur. De rest van de dag is ter vrije besteding.
Overnachting in Sanur.

Dag 02 : BARONG DANS – CELUK – MAS – UBUD
De rondreis begint met een voorstelling van de bekende Barong dans. Bij Celuk een bezoek aan de zilversmeden en nog voor Ubud een bezoek aan het plaatsje Mas, bekend om het unieke Balinese houtsnijwerk. In Ubud zelf een bezoek een de lokale markt en het Neka museum waar veel schilderijen hangen van bekende schilders door de jaren heen.
Overnachting in Ubud.

Dag 03 : ALAS KEDATON – VLINDERPARK – JATIHLUWIH – BEDUGUL
Vroeg in de morgen start de tour met een bezoek aan Alas Kedaton, een apenbos. Hier ziet u ook de fruit etende vliegende honden. Vervolgens bezoek naar Bali’s vlinderpark met z’n tropische vlinders in een prachtige groene omgeving. Bij Jatihluwih zijn de mooiste rijstvelden van Bali te bezichtigen. Hier zal de gids uitleggen hoe rijst wordt verbouwd. In Bedugul (1200 m) een bezoek aan het meer met een van de meest gefotografeerde tempels van Bali: de Pura Ulan Brantan. Bij Git Git maakt u een kleine wandeling naar de gelijknamige waterval.
Overnachting in Lovina.

Dag 04 : KINTAMANI – CANDIDASA
Ontbijt in het hotel. Vertrek naar de bergachtige omgeving van Kintamani. Bij Penelokan heeft u een prachtig uitzicht van het Batur meer, de berg Abang en de berg Batur met z’n zwarte lavavelden. In de provincie Bangli bezoekt u de Pura Kehen en via Rendang en Putung volgen we de prachtige route naar de koninklijke baden van Tirtagangga.
Overnachting in Candidasa. Optioneel in Lovina: in de vroege ochtend het bezichtingen van de dolfijnen

Dag 05 : TENGANAN – LOMBOK
Na het ontbijt starten we met een bezoek aan Tenganan. Dit is een authentiek Balinees dorp van voor de grote Hindoe influx in Bali. Ook bekend om het weven van dubbele Ikat. Bij Padangbai vertrekt het veerpont naar Lombok (4 uur). Bij aankomst in Lembar wordt u opgewacht door de lokale gids om u naar Senggigi te begeleiden.
Overnachting in Lombok.

Dag 06 : SASAK TOUR
Na het ontbijt staat een volledige dagtour over Lombok op het progamma. De tour begint met de grote lokale markt van Sweta of Kediri. In Sukarara worden de prachtige motieven nog steeds op traditionele wijze geweven. Hierna bezoeken wij het dorp Sade of Rambitan. Beide dorpen zijn orginele Sasak-dorpen. Bijna 90% van de bevolking van Lombok zijn Sasaks. Na het bezichtigen van de dorpen gaan we naar Kuta-Lombok met z n witte zandstranden aan de nog ongerepte zuidkust van Lombok.  Vervolgens gaan we naar Banyumulek waar we het maken van het bekende aardewerk van Lombok bekijken. Overnachting in Lombok.

Dag 07: GILI EILANDEN TOUR
Na ontbijt vertrek voor een geweldige dag op een van de Gili eilanden. Hier kunt u zonnebaden of een wandeling rond het eiland maken en ook snorkelen boven de koraaltuinen en felgekleurde tropische vissen. Op de Gili’s is geen gemotoriseerd verkeer, slechts vervoer per paardenkar (Cidomo).
Overnachting in Lombok.

Dag 08: EINDE TOUR of TERUGKEER NAAR BALI
Ontbijt in het hotel. Vandaag eindigt het programma. U kunt uw reis desgewenst verlengen met enkele dagen strand of doorvliegen naar een andere bestemming. Voor meer informatie over diverse mogelijkheden kunt u contact met ons opnemen.

Prijzen voor deze reis zijn op aanvraag.

Bovengenoemd programma is onder voorbehoud van programma wijzigingen. Enkele programma items zijn afhankelijk van de weersomstandigheden.

 

Partner willen zijn ?

Aarzel niet om contact op te nemen via ons formulier, en we nemen zo snel mogelijk contact met u op !