Op Ontdekking in Cambodja ( 10 dagen )

Een veelzijdige reis die waarbij u tal van hoogtepunten zal zien. Vaak ook de eenvoud van het leven, de charme van een stad als Battambang en natuurlijk de tempels van Ankor. Alles bij elkaar een heel andere wereld! In Phnom Penh ontmoet u nog het echte Azië in al zijn geuren en kleuren. Een prachtige reis waar u nog vaak aan zult terugdenken!

Cambodja01  Cambodja02  Cambodja03

PROGRAMMA
Dag 01 Bangkok
Aankomst op het Internationale vliegveld van Bangkok. Vervolgens transfer naar uw overnachtings hotel. De volgende ochtend kunt u dus uitgerust gaan beginnen aan uw reis naar Cambodja!

Dag 02 Bangkok – Poi Pet – Battambang (345 km)
U wordt opgehaald bij uw hotel in Bangkok en rijdt u naar de grensovergang Aranyaprathet – Poi Pet. Vervolgens reist u van Poi Pet naar de plaats Battambang. Eenmaal in Cambodja merkt u meteen een groot verschil met Thailand. De wegen zijn anders en alles is een stuk primitiever. Vanaf de grens is het ongeveer 110 km rijden naar Battambang. Onderweg komt u van alles tegen zoals brommertjes die 80 kippen vervoeren of een boer met 2 varkens op een brommer. Ook geniet u van de enorm uitgestrekte rijstvelden. In de namiddag arriveert u in Battambang, een prachtig koloniaal stadje welk gelegen langs de Sanker rivier en waar u 2 nachten zal verblijven.

Dag 03 Battambang
Battambang is de tweede stad van Cambodja en telt ongeveer 90.000 inwoners. De plaats lijkt echter meer op een uit de kluiten gewassen dorp en ademt en bijzondere sfeer hetgeen zeker te maken heeft met zijn vele koloniale huizen en andere gebouwen.
U gaat de hele dag op ontdekking in de omgeving van Battambang. Zo ziet u het echte Cambodjaanse “plattelandsleven”. U bezoekt kleine dorpjes waar op nog zeer eenvoudige wijze handicrafts worden vervaardigd. We bezoeken Kam Ping Buy meer, de Sampou, de krokodilberg en de Aek tempel. We rijden dwars door het groene hart van Battambang. Ook maakt u een opzienbarend ritje met de zogenaamde bamboetrein. Als afsluiter bezoekt u de “killing rocks” waar zich in de jaren 70 gruweldaden van de Khmer Rouge hebben afgespeeld.
Battambang is een leuke plaats om zelf te ontdekken. Er zijn tal van winkeltjes en restaurantjes.
Overnachting in Battambang.

Dag 04 Battambang – Siem Reap (per boot)
Na het ontbijt gaat u naar de rivier waar u aan boord gaat van de boot welke u naar Siem Reap zal varen. Een prachtige tocht. De eerste uren geniet u van een prachtig landschap. Verder ziet u hoe en waar de Cambodjanen wonen, van langs de waterkant tot compleet drijvende dorpen. De tocht duurt ongeveer 6 uur maar in de droge tijd kan deze tocht uitlopen tot 9 uur en nog langer. Er zijn geen versnaperingen aan boord te krijgen dus doet u er goed aan om zelf wat eten en drinken mee te nemen. Het is een schitterende tocht door het water natuurschap van Cambodja. Na aankomst volgt de transfer naar uw hotel in Siem Reap.
Overnachting in Siem Reap.

Dag 05 Siem Reap
Met een totale oppervlakte van 150 km2 vormt Angkor ongetwijfeld het meest imposante tempelcomplex ter wereld. Omgeven en overwoekerd door een tropische jungle liggen hier eeuwenoude tempelsteden verscholen. Per comfortabele Tuk Tuk gaat u vandaag op stap. Het eerste bezoek is aan de zuidelijke poort van Angkor Thom en het kolossale Bayon Temple Complex. Het in de 12e eeuw gebouwde Angkor Thom is, naast Angkor Wat zelf, het meest memorabele overblijfsel van het oude Khmer-rijk. Vooral de majestueuze toegangspoorten en het mysterieuze (boeddhistische) Bayon Temple Complex met zijn vele gezichtsreliëfs maken een onuitwisbare indruk. In de middag bezoekt u de Taprohm tempel, bekend van de film Tomb Raider, en vervolgens het olifanten terras. Als laatste een bezoek aan het wondermooie Angkor Wat waar u tevens zult genieten van de zonsondergang.
Overnachting in Siem Reap.

Dag 06 Siem Reap
Na het ontbijt bezoekt u Banteay Srei, een van de mythische tempels van Angkor. Deze tempel wordt ook wel de vrouwencitadel genoemd. Hij is helemaal bekleed met bas-reliëfs waarvan de uitvoering aan de perfectie grenst. Nog een bijzonderheid is dat de tempel is opgetrokken uit roze zandsteen dat van kleur verandert naarmate de zon stijgt of daalt. Op de terugweg naar Siem Reap bezoekt u de Lolei en de Roulous groep.
Overnachting in Siem Reap.

Dag 07 Siem Reap
Om 8 uur ’s morgens vertrekt u naar de ‘countryside’ van Phum O (35 km ten oosten van Siem Reap). Onderweg kopen we fruit en proeven we “sticky rice”. Met de ossenkar en achter op een brommer bezoekt u de rijstvelden, een school (niet mogelijk in het weekend en/of op vakantiedagen) en een kleine pagode. De omgeving is schitterend! Bij een lokale familie een bezoek aan Kampong Khleang, de grootste ‘floating village’ van het Tonle Sap meer. Tijdens het droge seizoen (grofweg tussen januari en juli) is het verbazendwekkend om te zien hoe de huizen hier tot 10 meter boven de weg reiken. We lopen een rondje door het dorp om een aardige indruk te krijgen van het dagelijkse leven. Het is een groot verschil met de regentijd – tussen augustus en december – want dan reikt het water tot 1 of 2 meter onder de huizen! Een lokale familie neemt u mee in hun bootje en gaat u zien hoe de mensen hier wonen. In de namiddag bent u weer terug in Siem Riep.
Overnachting in Siem Reap.

Dag 08 Siem Riep – Phnom Penh (320 km)
Na het ontbijt gaat u verder naar Phnom Penh, de hoofdstad van Cambodja en waar u in de namiddag zal arriveren. De stad kent een roerende geschiedenis. U ruikt hier het echte Azië en ziet men nog veel ambachten op straat, zoals schoenmakers, naaisters enz. Onderweg een stop bij de Pre Angkor Spean Praptos brug en het plaatsje Skuon waar gefrituurde spinnen worden verkocht en gegeten. Ook een bezoek aan de beroemde Russische markt.
Overnachting in Phnom Phen.

Dag 09 Phnom Penh
Na het ontbijt bezoekt u het Koninklijk Paleis, welk daterend uit 1813, de Silver Pagoda die zijn naam dankt aan de uit 5000 tegels bestaande zilveren tegelvloer en waarvan elke tegel 1 kg weegt! Daarna een bezoek aan het Nationaal Museum. In de middag een bezoek aan het Toul Sleng Museum en de Killing Fields. Op iedereen maakt dit een enorm grote indruk en het geeft een duidelijk beeld weer over trieste wreedheden waar het land jarenlang onder gebukt ging.

Dag 10 Phnom Penh
De ochtend ter vrije besteding. In de middag transfer naar het vliegveld van Phnom Penh en vliegt u terug naar Bangkok waar uw reis zal eindigen. Aankomst Bangkok vliegveld.

Prijzen voor deze reis zijn op aanvraag.

Bovengenoemd programma is onder voorbehoud van programma wijzigingen. Enkele programma items zijn afhankelijk van de weersomstandigheden.

 

Partner willen zijn ?

Aarzel niet om contact op te nemen via ons formulier, en we nemen zo snel mogelijk contact met u op !