De Schoonheid van Angkor ( 9 dagen )

Een prachtige reis die u dwars door Cambodja voert naar het tempelcomplex Ankor. U geniet van uitgestrekte rijstvelden en indrukwekkende panorama’s. In het centrum van Siem Riep ontmoet modern en oud elkander. U bezoekt het uitgestrekte Angkor en zal niet alleen genieten van de tempels maar eveneens van de prachtige aanleg van het park. Ook bezoekt u de hoofdstad Phnom Penh en ruikt u de geuren van het nog echte Azië.
De laatste paar dagen brengt u door aan de mooiste badplaats van Cambodja, Sihanoukville, en kunt u aan het prachtige strand heerlijk uitrusten.

Schoonheid01  Schoonheid02  Schoonheid03

PROGRAMMA
Dag 01 Bangkok – Siem Reap (390 km)
U wordt opgehaald bij uw hotel in Bangkok en rijden we naar de grens Aranyaprathet – Poi Pet voor een interessante reis over land naar Siem Reap. Nadat u de Thais / Cambodjaanse grens bent overgestoken wordt u opgewacht door onze gids en chauffeur die u verder begeleiden naar Siem Reap. Het is duidelijk dat u zich in Cambodja in een geheel ander land bevindt waar alles een stuk primitiever is dan in Thailand. Onderweg komt u van alles tegen zoals brommertjes die 80 kippen vervoeren of een boer met 2 varkens op een brommer. Ook geniet u van de enorm uitgestrekte rijstvelden. In de namiddag arriveert u in Siem Reap.
De provinciestad Siem Reap ligt in het centrum van Cambodja en kunt u uitstekend te voet verkennen. Daarbij is het zeker de moeite waard om de oudste tempel, genaamd Wat Bo, te bekijken die met z’n uitgebreide collectie muurschilderingen het leven van boeddha weergeeft. ’s Avonds kunt u heerlijk vertoeven op de vele terrasjes of kunt u een Apsara (klassieke dans) voorstelling bijwonen.
Overnachting in Siem Reap.

Dag 02 Siem Reap
Na het ontbijt bezoekt u Banteay Srei, een van de mythische tempels van Angkor. Deze tempel wordt ook wel de vrouwencitadel genoemd. De tempel is helemaal bekleed met bas-reliefs waarvan de uitvoering aan de perfectie grenst. Nog een bijzonderheid is dat de tempel is opgetrokken uit roze zandsteen dat van kleur verandert naarmate de zon stijgt of daalt. Op de terugweg bezoekt u de de Lolei en de Roulous groep. In de namiddag bent u weer terug in uw hotel.
Overnachting in Siem Reap

Dag 03 Siem Reap
Vandaag brengt u een bezoek aan Angkor Wat, volgens kenners, één van de Zeven Wereldwonderen. Dit immens grote complex van tempelruïnes was van de 9e tot de 14e eeuw het centrum van een Cambodjaans rijk dat zich tot ver in Thailand uitstrekte. In de tweede helft van de 19e eeuw herontdekten Franse wetenschappers de door de jungle overwoekerde stad en begon men aan een nieuwe infrastructuur en een enorm renovatie project.
Met een totale oppervlakte van 150 km2 vormt Angkor ongetwijfeld het meest imposante tempelcomplex ter wereld. Omgeven en overwoekerd door een tropische jungle liggen hier eeuwenoude tempelsteden verscholen. Per comfortabele Tuk Tuk en onder begeleiding van een deskundige gids bezoekt u de meest indrukwekkende ruïnecomplexen. Eerst bezoeken we de zuidelijke poort van Angkor Thom en het kolossale Bayon Tempel Complex. Het in de 12e eeuw gebouwde Angkor Thom is, naast Angkor Wat zelf, het meest memorabele overblijfsel van het oude Khmer-rijk. Vooral de majestueuze toegangspoorten en het mysterieuze (boeddhistische) Bayon Tempel Complex met zijn vele gezichtsreliëfs maken een onuitwisbare indruk. In de middag bezoekt u de Taprohm tempel, bekend van de hit film Tomb Raider, en vervolgens het olifanten terras. Als laatste een bezoek aan het beroemde Angkor Wat waar we tevens zullen genieten van de zonsondergang.

Dag 04 Siem Reap
Vandaag gaan we op ontdekking in de ‘countryside’ van Phum O (35 km ten oosten van Siem Reap). Onderweg kopen we fruit en proeven we sticky rice. Met de ossenkar en achter op een brommer bezoekt u de rijstvelden, een school (niet mogelijk op vakantiedagen en in weekenden) en een kleine pagode. De omgeving is schitterend! Ook bezoekt u Kampong Khleang, de grootste ‘floating village’ van het Tonle Sap meer maar nog niet veel bezocht door westerse toeristen. Tijdens het droge seizoen (grofweg tussen januari en juli) is het prachtig om te zien dat de huizen hier tot 10 meter boven de weg reiken. We lopen een rondje door het dorp om een aardige indruk te krijgen van het dagelijkse leven. Het is een groot verschil met de regentijd – tussen augustus en december – want dan reikt het water tot 1 of 2 meter onder de huizen! Een lokale familie neemt u mee in hun bootje om de schitterende omgeving te laten zien en tevens de manier waarop de mensen hier wonen. In de middag bent u weer terug in Siem Reap.
Overnachting in Siem Reap.

Dag 05 Siem Riep – Phnom Penh (320 km)
Na het ontbijt gaat u verder naar Phnom Penh, de hoofdstad van Cambodja en waar u in de namiddag zal arriveren. De stad kent een roerende geschiedenis. U ruikt hier het echte Azië en ziet men nog veel ambachten op straat, zoals schoenmakers, naaisters enz. Onderweg een stop bij de Pre Angkor Spean Praptos brug en het plaatsje Skuon waar gefrituurde spinnen worden verkocht en gegeten. Ook een bezoek aan de beroemde Russische markt.
Overnachting in Phnom Phen.

Dag 06 Phnom Penh
Na het ontbijt bezoekt u het Koninklijk Paleis, welk daterend uit 1813, de Silver Pagoda die zijn naam dankt aan de uit 5000 tegels bestaande zilveren tegelvloer en waarvan elke tegel 1 kg weegt! Daarna een bezoek aan het Nationaal Museum. In de middag een bezoek aan het Toul Sleng Museum en de Killing Fields. Op iedereen maakt dit een enorm grote indruk en het geeft een duidelijk beeld weer over trieste wreedheden waar het land jarenlang onder gebukt ging.

Dag 07 Phnom Penh – Sihanoukville (225 km)

Schoonheid04  Schoonheid05  Schoonheid06

Na het ontbijt volgt de transfer naar Sihanoukville, de bekendste badplaats van Cambodja. Verwacht echter geen vergelijking met grote badplaatsen elders in Azië, want Sihanoukville, ook wel Komphong Som genoemd, is een nog echt lokale badplaats en op de meeste dagen van het jaar betrekkelijk rustig. Niettemin wordt deze badplaats steeds meer door het internationale toerisme ontdekt en wordt het met het jaar wat drukker. De plaats beschikt over uitstekende stranden, restaurants, winkeltjes, terrasje en barretjes. Een heerlijke plek om een paar dagen uit te rusten!
Overnachting bij het strand.

Dag 08 Sihanoukville
Dag ter vrije besteding
Overnachting bij het strand.

Dag 09 Sihanoukville – Bangkok
Transfer naar Bangkok waar het programma zal eindigen.

Prijzen voor deze reis zijn op aanvraag.

Bovengenoemd programma is onder voorbehoud van programma wijzigingen. Enkele programma items zijn afhankelijk van de weersomstandigheden.

 

Partner willen zijn ?

Aarzel niet om contact op te nemen via ons formulier, en we nemen zo snel mogelijk contact met u op !