Thailand Village Tour ( 14 dagen )

De meest unieke Thailand rondreis waarbij u tevens, deels, in millieuvriendelijke hotels overnacht!

Thailand Village Tour is een bijzondere reis waarbij speciaal op velerlei belangrijke details is gelet en u plaatsen bezoekt die uniek zijn. “Thailand Village Tour “ is een reis die u o.a. een kijkje geeft in het nostalgische Thailand.
Niet zomaar een reis, maar een reis voor de ware Thailand liefhebber die deels de gebaande paden wil vermijden en de geuren wil opsnuiven van het echte Azie. Ook komt men tijdens deze reis op plaatsen waar nauwelijks toeristen komen en dit in combinatie met een aantal geijkte hoogtepunten die deze reis tot een perfecte balans vormt. Verder maakt u een aantal schitterende boottochten waarbij u veelal door een uniek en niet toeristisch gebied vaart.
En wat dacht u van een fietstocht door een boerendorp waar u ‘s avonds “in the middle of nowhere” zal gaan genieten van een BBQ bij een boerenfamilie (geen aangelegde electriciteit).
Eveneens is er met veel nadruk gelet op de hotels waar u verblijft en hebben de meeste hotels een heel speciaal karakter waar u echt van zal gaan genieten, want ook de overnachtingen horen bij deze reis een bijzondere ervaring te zijn. Dat maakt deze reis inderdaad, maar toch in redelijkheid, wel duurder. Maar zowel als het programma als de hotel/resorts mede andere zaken in het programma maken deze unieke reis werkelijk tot een “edelsteen” onder de rondreizen!

   

PROGRAMMA

Dag 01 Bangkok
Na aankomst en verwelkoming op de luchthaven van Bangkok volgt de transfer naar uw hotel. De rest van de dag is ter vrije besteding.
Overnachting in het de Shanghai Mansion ****, sfeer/design hotel.

Dag 02 Bangkok, China Town ontdekkingen en weerspiegelende tempels in de zon
Ondanks dat deze reis u zal brengen naar unieke plaatsen die nog maar nauwelijks door westerse toeristen worden bezocht slaan we de bekende hoogtepunten natuurlijk niet over!
We beginnen de ochtend met een bezoek aan China Town. We wandelen langs unieke oude gebouwen en maken kennis met de dagelijkse gang van het leven in China Town, de nog meest authentieke en grootste China Town ter wereld. U weet niet wat u ziet! Een doolhof van smalle steegjes vol marktkramen! Automonteurs die gewoon op de stoep voor hun zaak de motoren en onderdelen hebben “rondslingeren”. IJzer smederijen waar het arbeidsproces nog steeds hetzelfde is als 50 jaar geleden en nog veel meer.

  

We wandelen over unieke markten en zien in een achteraf wijk hoe bedelnappen voor monniken met de hand worden beslagen. Ook een bezoek aan de befaamde foodmarket. In deze kleurrijke straat maakt u kennis met honderden soorten kruiden en typische Chinese etenswaren, van vis tot vlees, van seafood tot insecten. Daarnaast worden er vele andere snuisterijen verkocht en is het een mooi schouwspel om te zien hoe de actieve Chinezen hun dagelijks levensritme vervullen. Na de lunch bezoeken we de Grand Palace met zijn wat Phra Keo tempel.

   

Dit paleis was van 1782 tot 1946 de officiële residentie van het koningshuis en blijft de meest belangrijke bezienswaardigheid in Thailand. De paleizen inclusief de troonzaal zijn architectonisch een groot meesterwerk en trekken dagelijks duizenden bezoekers. De felle kleuren van de paleizen die in hun schoonheid in de zon weerspiegelen zijn zelfs in werkelijkheid bijna “oogverblindend”! De Wat Phra Keo tempel is de meest vereerde plek van het land en herbergt de beroemde smaragden boeddha die dagelijks door duizenden bezoekers wordt aanbeden! In de namiddag zijn we weer terug bij onze Shangahai Mansion.
Overnachting in de Shanghai Mansion * * * *, sfeer/design hotel

Dag 03 Bangkok. Varen, 2 uur door de exotische klongs van Bangkok
Om 08:30 gaat u per traditionele Tuk Tuk naar de River City pier. Vervolgens vaart u per longtail boot voor een 2 uur durende tocht over de brede “Chao Phraya River” en vaart u door de vele smalle waterkanalen en maakt u kennis met het dagelijkse leven langs deze rivier en zijn smalle kanalen. Zodoende komt u ook te weten waarom Bangkok het Venetië van het oosten wordt genoemd. De vele houten huizen worden afgewisseld met torenhoge wolkenkrabbers en krijgt u een goede indruk over wat zich allemaal op en langs het water afspeelt.

   

U maakt een stop bij de, onlangs schitterend gerestaureerde “Wat Arun”. “Wat Arun” is beter bekend als de tempel van de Dage raad. De pagode is belegd met miljoenen stukjes Chinees porselein en heeft een hoogte van circa 80 meter. Het is een van de hoogste de pagodes in Thailand en wordt gezien als e “landmark” van Bangkok.  Ook maakt u een stop bij “The Artist House” waar u een gevoel krijgt van “lang vervlogen tijden”, heel fotogeniek en absoluut de moeite waard. Aansluitend lunch in een lokaal restaurant. Vervolgens weer terug naar uw hotel en is de rest van de middag ter vrije besteding.
Overnachting in de Shanghai Mansion * * * *, sfeer/design hotel

Dag 04 Bangkok- de unieke treinmarkt en de prachtige flora en fauna vanAmpawa, de meest exotische klongtour in Thailand! (125 km)

   

Na het ontbijt verlaten we de Shanghai Mansion en rijden we naar Mahachai en maken we een wandeling over de lokale markt. Daarna gaan we per ferry de rivier over en varen we op een paar minuten tijd naar Ban Leam waar we om 10:10 de trein zullen nemen. De trein gaat hier vaak rakelings langs de huizen en bomen en rijdt soms gewoon tussen het verkeer door, een voor onze begrippen volledig ondenkbaar en als het ware “half idioot” spektakel!!! Maar het gaat altijd goed! Na 60 minuten arriveren we bij de Mae Khlong markt. Hier loopt de spoorlijn dwars door de lokale markt. De spoorweg is dan ook helemaal dicht gebouwd met parasols, manden, kisten etc. Komt er een trein aan, dan worden de parasols snel afgebroken, de manden, kisten en karren aan de kant geschoven en de “Thaise Intercity” kan probleemloos passeren. Een geweldig schouwspel!
In de middag nemen we de longtailboot naar Ampawa. We zien de grote vissersboten en ook kleine bootjes. Even later varen we door een rustig en prachtig landschap. In de smalle klongs zien we de mangrovebomen en vele soorten fruitbomen(dit is de mooiste boottocht in Thailand!!). We varen op 1 ½ uur tijd naar Ampawa waar we in de namiddag zullen arriveren. Hier overnachten we in het Ban Ampawa Resort, een resort dat is gelegen aan de Mae Klong River en volledig in Thaise stijl is opgetrokken. Met een beetje geluk zien we vanavond talrijke vuurvliegjes hetgeen een sprookjesachtig beeld kan vormen!
Overnachting in het Ban Ampawa Resort * * * *, kleinschalig thema resort in Thaise stijl.

Dag 05 Ampawa – River Kwai – Ayutthaya, de stad van verrassingen! (ontbijt, lunch en diner) 230 km
Na het ontbijt gaan we verder naar Damnern Saduak waar we een bezoek brengen aan de nog grootst zijnde drijvende markt van Thailand. Het laatste stuk doen we per longtailboot zodat we al varend bij de markt zullen arriveren. Het is een prachtig en kleurrijk schouwspel om te zien hoe de trotse Thaise dames al varend hun koopwaar aan de man weten te brengen.
Vervolgens verder naar Kanachanaburi waar we The Bridge on the River Kwai en het erekerkhof zullen bezoeken. Daarna gaan we aan boord van de beruchte “Death Railway Train” en maken we een 25 minuten durende tocht over de “dodenspoorweg”. De tocht is een ware belevenis, zeker wanneer de trein zich schoorvoetend over het zogenaamde “bamboeviaduct” voortbeweegt hetgeen het hoogtepunt van deze korte treinrit is.

 

Daarna verlaten we de River kwai en rijden we naar de oude koningsstad Ayutthaya, de oude hoofdstad van Thailand. Van 1350 tot tot 1767 fungeerde Ayuthaya als hoofdstad en was het in zijn gloriedagen een van de meest machtige steden in Z.O. Azië. Ook zijn rijkdom was van grote allure en was de stad bezaaid met tempels en paleizen. Ook was Ayutthaya een handelsstad en waren de Portugezen de eerste Europeanen die hier zaken kwamen doen, gevolgd door onze eigen VOC die hier in 1604 voor het eerst aanlegden. Ook heden ten dage verloochent Ayutthaya zijn rijkdommen niet en trekt het bezoekers vanuit alle uithoeken ter wereld. De oude stad valt in zijn geheel onder “werelderfgoed” van UNESCO. Zijn prestigieuze en prachtig gerestaureerde tempels behoren tot de mooiste van heel Z. O. Azie. In de namiddag checken we in bij het I-udia By The River Resort, een uniek en heel kleinschalig resort.
In de avond maken we een prachtige dinnercruise op een originele ricebarge en varen we door Ayuthaya “by night”. De tempels zijn werkelijk sprookjesachtig verlicht hetgeen een mystiek beeld vormt. Na afloop gaan we per traditionele fietstaxi weer terug naar ons hotel.
Overnachting in het I-udia By The River Resort * * * *, kleinschalig resort

Dag 06 Ayutthaya – Khon Kaen, fietsen langs tempels en ruïnes (335 km)
Na het ontbijt maken we een imponerende fietstocht door oud Ayutthaya. Zo fietsen we o.a. langs bezienswaardigheden die per auto moeilijk bereikbaar zijn. De tocht is heel relaxt en we krijgen een goede indruk van het oude Ayuthaya. Ook hier komen we op plaatsen waar de tijd lijkt te hebben stilgestaan. We fietsen deels langs het water, zien verscholen tempeltjes en scholieren die ons vrolijk tegemoet zwaaien. Ook bezoeken we de prestigieuze Wat Chai Wattanaran tempel die met zijn prachtige ligging aan de rivier, waardoor de tempel ook de naam heeft de meest romantische tempel te zijn, tot een van de mooiste tempels van Azië mag worden genoemd.

   

We verlaten Ayutthaya en passeren het gigantische Lam Takhong meer en genieten hier van een paar prachtige panorama’s. In de middag rijden we verder naar Khon Kaen, de districtshoofdstad van de zogenaamde I-Sarn (noord-oost Thailand). Op een aantal kilometers buiten de stad zullen we hier in een waar paradijsje overnachten, namelijk in “The Wishing Tree” dat prachtig aan de rivier is gelegen. De avond is verder ter vrije besteding.
Overnachting in The Wishing Tree * * * *, aan de rivier gelegen kleinschalig sfeer/design resort

Dag 07 Khon Kaen – Wang Saphung (Loei), onderweg naar het nog pure Thailand (185 km)

   

Na het ontbijt verlaten we het resort en rijden we richting Loei, (spreek uit “luij”). In middag verandert het landschap en komen de bergen in zicht. We passeren 2 nationale parken t.w. het Phu Pha Man national park en het Phu Kradung national park. Bij “Little Kunming”, waar torenhoge “limestones” hoog boven het tropische land uit rijzen, maken we een stop en gaan we per zogenaamde “longtailtractor” de berg op. Via een “jungle trail” lopen we naar boven (normale conditie) en genieten we vervolgens van een adembenemend stukje natuur!

Vervolgens verder naar de Sirila farm waar u in de loop van de middag zult arriveren. Het Sirila Farm Tent Camp Resort is meer een concept dan een hotel of resort en ligt op een afgelegen plek in de velden, 7 km verwijderd van het dorp. De laatste 2 km gaan via een onverhard weggetje en wordt u vanaf de grote weg per tractor, dwars door de landerijen, naar de farm gebracht.

Hier is een volledig overwoekerd groot stuk land zonder ook maar enige voorzieningen zoals water of elektriciteit door de Thaise familie eigenhandig omgebouwd tot wat het nu is. De boerderij is tegenwoordig voor een deel zelfvoorzienend en is alles geleidelijk ontwikkeld, van het oppompen van eigen water tot het gebruik van elektriciteit deels uit zonnepanelen. Na jaren van werken staan ​​er nu luxe safaritenten die eveneens door de familie zelf zijn ontworpen en gebouwd. Daarbij een gezellig restaurant dat volledig van natuurlijke materialen is gebouwd zoals bamboe en riet. De boerderij beschikt eveneens over kleine (organische) plantages. Hier kunt u samen met de Thaise familie een wandeling maken en krijt u uitleg over wat hier allemaal groeit en bloeit. Met sommige nieuwe gewassen helpt de boerderij de lokale gemeenschap om nieuwe dingen te ontwikkelen voor een beter inkomen voor o.a. de boeren. Het nastreven van de eenvoud blijft en is het prachtig om te zien hoe men van totaal uit het niets dit met beperkte middelen heeft kunnen bereiken waarbij het u, ondanks de eenvoud, aan helemaal niets zal ontbreken! “Live your Dream” harmonieert dan ook perfect met het concept van Sirila. Gasten kunnen genieten van ruimte, privacy en comfortabele compleet ingerichte safaritenten, heerlijke maaltijden en excursies in de omgeving plus de vriendelijke gastvrijheid. Een prachtig concept waar bewustwording voorop staat!

In de avond worden de fakkels, het kampvuur en de kaarsen ontstoken en is het tijd voor een heerlijke (indien gewenst vegetarische) BBQ. De sfeer is relaxt en romantisch! Met een beetje geluk geniet u van een prachtige zonsondergang en een hemel met veel sterren. Een heerlijk ontspannen avond!
Overnachting in een comfortabele safaritent met een ventilator op een zonnepaneel. (geen airco).

   

Dag 08 Fietsen in het boerendorp Wang Saphung
Bij het krieken van de dag en het opkomen van de zon staat ons vervolgens een bijzondere en relaxte dag  te wachten! Om 09:30 beginnen we aan een fietstocht en fietsen we langs plantages en landerijen hetgeen een leuke ervaring is. Want in dit niet toeristische dorp bent u namelijk een belevenis en bijna iedereen zwaait ons dan ook vrolijk tegemoet! Via veelal smalle landweggetjes fietsen we naar de oude wijk met rustige straatjes en overwegend houten huizen. Een stop bij de rubberplantage, de oude rijstmolen en vervolgens een kijkje bij de dames van het dorp die het weefproces nog altijd op de oude traditionele manier uitvoeren. U mag het zelf ook eens proberen! Ook zijn we welkom bij de kleuterschool (gesloten in weekenden en tijdens vakantiedagen) en nemen we een kijkje in een traditionele boerenwoning, nogal een andere manier van leven als in ons thuisland! Tijdens deze tocht wordt het ons wel duidelijk dat de Thai er hier een geheel andere levensstijl op na houdt! Niemand lijkt zich hier ergens druk over te maken en het lokale ritme van het leven gaat hier dan ook zijn eigen gang. De relaxte en zeker ook leerzame fietstocht duurt ongeveer, diverse stops meegerekend, 2,5 uur (voor zij die niet kunnen fietsen wordt ander vervoer geregeld).

 

Na de fietstocht rijden we naar het bergmeer van Huay Krating, een groot meer in de bergen dat ook door de Thai ook wel  “Klein Zwitserland” wordt genoemd. Hier gaan we aan boord van een zogenaamd “huisjesraft” (privé) om een “dobbertocht” op het meer maken. Een zogenaamde longtailboot sleept ons  “huisje”naar het midden van het meer waar we al “dobberend” en in alle rust op ons raft van onze lunch gaan genieten. Ook zwemmen in het meer is desgewenst mogelijk. In de loop van de middag gaan we weer terug naar de boerderij en is de rest van de middag ter vrije besteding.

    

Diner op de farm. Overnachting in een safaritent.

  

Dag 09 Wang Saphung – Chiang Khan – Dan Sai, de ongekende schoonheid van de I-Sarn! (180 km)
We verlaten Loei en rijden naar Chiang Khan, gelegen aan de Mekong rivier. In dit nog bijzonder authentieke plaatsje zijn de meeste huizen nog van hout en hebben sommigen van deze woningen een prachtige ligging aan de Mekong rivier met aan de overkant Laos. De plaatselijke bevolking wilt de authenticiteit van Chiang Khan zo puur mogelijk houden. Zo mogen bijvoorbeeld zaken als 7 Eleven zich hier niet in het dorp vestigen. Kleinschalig toerisme vindt men prima maar de plaatselijke bevolking wil niet dat het dorp “uit zijn voegen barst” en er land wordt opgekocht door grote zakenmensen uit bijvoorbeeld Bangkok. Ook staan in Chiang Khan de oudste en mooiste guesthouses van Thailand. Deze zijn volledig opgetrokken uit teakhout en uitstekend onderhouden.

   

We bezoeken we hier Kaeng Khut Khu en volgens kenners is de Mekong rivier hier, die met zijn bijna 5000 km lengte tot een van de langste rivieren ter wereld mag worden gerekend, op zijn mooist is. We gaan aan boord van een privé express boot en maken een mooie tocht op de Mekong rivier waarbij we tevens langs de oevers van Laos zullen varen. Met een beetje geluk zullen we zien hoe buffels zich in de rivier baden en Laotiaanse kinderen vrolijk naar ons zwaaien!
In Chiang Khan gaan we weer van boord en hebben we tijd om even door het dorp te “dwalen”, maken foto’s, en wanen ons soms in “lang vervlogen tijden”. In de middag rijden we via de zogenaamde “bloemenweg”naar het plaatsje Dan Sai. Het is hier waar jaarlijks, in januari, het bloemenfestival wordt gehouden. We passeren dan ook veel bloemkwekerijen. Verder is de route bijzonder mooi. We rijden dwars door de bergen en genieten van een prachtig uitzicht. In de loop van de middag arriveren we wederom in een schitterend resort, het Phu Na Come Resort. Vanaf uw kamer heeft u een prachtig uitzicht en zijn de buffels in de tuin een prachtig en fotogeniek decor. U heeft een paar uur tijd om te relaxen en te genieten van het resort en het prachtige uitzicht!
Overnachting in het Phu Na Come Resort * * * *, sfeer resort met een prachtige ligging.

Dag 10 Dan Sai – Sukhothai, dwars door de bergen (215 km)
Na het ontbijt bezoeken we in Dan Sai de Wat Neramit tempel. Deze tempel is o.a. bijzonder vanwege zijn muurschilderingen.

   

Ook de tuin is bijzonder goed onderhouden. Daarna rijden we via een imposant berggebied verder naar de oude koningsstad Sukhothai. Deze stad is in feite de bakermaat van het eens zo machtige Siam. De naam Siam werd in 1939 veranderd in de naam Thailand. Van 1238 t/m 1350 fungeerde Sukhothai als hoofdstad. Onder de leiding van Koning Ramkhamheang, die zijn vader op 19 jarige leeftijd opvolgde, was Sukothai een welvarende stad. Ramkhamheang was een goed staatsman, bestuurder en wetgever maar maakte zijn naam ook waar als “amoureuze” koning. Ramkhamheang wordt gezien als de grondlegger van de Thaise taal . In 1292 omschrijft hij in een inscriptie de gunstige omstandigheden van Sukothai, zoals een vruchbare bodem, overvloed aan voedsel, vrije handel, een verbod op de slavernij en rechten op een erfdeel. Ramkhamheang, een naam die staat voor “Ram de dappere’ was in zijn tijd een machtig en tactisch opperbevelhebber. Toen grote buurlanden steeds meer veroveringszucht kregen sloot hij verdragen met zijn naburige koningen Mengrai en Ngam Muang en kwam men overeen dat men elkaars grenzen niet zou overschrijden en men zich gezamelijk zou verdedigen tegen gemeenschappelijke vijanden. In principe was dit de eerste stap naar het land Siam, het huidige Thailand.

   

In de oude stad, gelegen in het National Historical Park, geven de overblijfselen duidelijk de rijkdommen van weleer aan. We bezoeken dan ook het park dat in zijn geheel onder het UNESCO werelderfgoed valt. We zien de immense boeddhabeelden en krijgen een goede indruk over de enorme omvang van de tempels en paleizen uit die tijd. Het park is keurig onderhouden en is tevens een aantal malen per jaar een ontmoetingsplaats voor duizenden monniken die o.a. met het Loy Krathong feest (lichtjes feest) hier bij elkaar komen. Het verhaal gaat dat boeddha hier ooit onder een boom mediteerde en hierdoor een onbewuste aantrekkingskracht op monniken vormde die, zonder dat men het van elkander wist, op hetzelfde tijdstip naar Sukhothai trokken.
Na dit bezoek rijden we naar ons resort, wederom een geweldig mooie plek om te overnachten!
Overnachting in The Legendha Resort * * * *, sfeer/design resort

Dag 11 Sukhothai – Lampang – Chiang Mai, oude steden met een diep verleden (370 km)
Na het ontbijt verlaten we Sukhothai en rijden verder noordwaarts richting Lampang. Ook vandaag genieten we weer van mooie panorama’s. Na enkele uren rijden arriveren we in de stad Lampang, wederom een oude stad, die vooral bekend staat om zijn ceramiek. We bezoeken in Lampang het Conversation Centre olifantenziekenhuis, een der weinige olifantenziekenhuizen ter wereld. Olifanten die ziek worden of een ongeluk krijgen worden hier opgevangen. Soms kan de genezing lang duren zoals bij de olifant Motala die in 1999, in de jungle bij de Birmese grens, op een landmijn trapte. Motala verloor hierdoor een deel van zijn linker voorpoot. Hij werd opgevangen in het olifantenziekenhuis en veel Thaise artsen kwamen onderzoeken of genezing mogelijk zou zijn. De enige manier om hem te redden was een prothese aanzetten. Motala accepteerde jarenlang de prothese niet. Verschillende ontwerpen werden uitgewerkt en in 2005 voelde Motala aan dat hij met een prothese toch beter af was en accepteerde de prothese. Motala leeft nog steeds en kan doormiddel van zijn prothese vrij normaal lopen en geniet weer van het leven! Het Elephant Conversation center wordt door donaties in stand gehouden. Er is veel geld nodig en gelukkig ontvangt men, o.a. vanuit het bedrijfsleven, met regelmaat donaties. Vervolgens een bezoek aan de Baan Kwiang Thung bosmarkt die bekend staat om zijn honderden soorten kruiden en andere ingrediënten die in de omliggende bossen en plantages worden verbouwd. Vervolgens is het nog een kleine ander half uur rijden voordat we in de loop van de middag bij ons resort in Chiang Mai zullen arriveren, ook wel de “Roos van het Noorden” genoemd.
Overnachtingen in het Bodhi Serene Resort * * * * prachtig design resort met een unieke sfeer en uitstraling!

Dag 12 Chiang Mai, dag ter vrije besteding.

    

Een dag om even heerlijk bij te komen in Chiang Mai. Deze stad, die in 1296 door Koning Mengrai werd gesticht, wordt ook wel de meest kleurrijke stad van Thailand genoemd. Chiang Mai beschikt nog over kilometers lange stadswallen en de oude binnenstad ademt een sfeer uit waarbij je jezelf al snel terug waant in een lang verleden. Ondanks dat de stad in de afgelopen 30 jaar enorm is gegroeid ademt Chiang Mai meer een sfeer uit van een “uit de kluiten gewassen dorp” dan een stad. In zijn “heyday” stond Chiang Mai vooral bekend om zijn vele soorten kunst, varierend van houtbewerking, schilderen, laquerware en vele andere zaken. In die tijd was Chiang Mai een ware trekpleister voor handelsreizigers die hier goeie deals wisten te maken. In de afgelopen 50 jaar heeft de handvaardigheid industrie een enorme groei doormaakt. De aangeboden artikelen werden zo populair dat ze over de gehele wereld worden ge-exporteert. Met alles dat wat Chiang Mai te bieden heeft kon niet uitblijven dat de stad een toeristische trekpleister zou gaan worden.
Overnachting in het Bodhi Serene Resort * * * *

Dag 13, een dag met de olifanten!

   

Vandaag brengen we op verantwoorde wijze een dagje door bij de olifanten. We verlaten Chiang Mai en rijden richting jungle. Onderweg stoppen we bij een lokale markt om maaltijden in te slaan voor onze Jumbo’s. Even later arriveren we en merken we dat de olifanten het maar wat leuk vinden dat we zijn gearriveerd, het zijn immers warmhartige dieren. Na verwelkoming en kennismaking kleden wij ons om en gaan we der rest van de dag gekleed in een mahout (olifanten verzorger) outfit. Vervolgens een uitleg over de olifant in Thailand. Daarna geven we ze te eten en vervolgens beginnen we aan een wandeling door de velden en jungle en vervolgens is het tijd voor een verkwikkend bad. Samen met de dikhuiden gaan we de rivier in en voorzien we ze van een heerlijke wasbeurt hetgeen ze als echt aangenaam beschouwen. Vervolgens wandelen we weer terug en is het vervolgens tijd geworden voor een prima lunch. Vervolgens is het tijd om afscheid te nemen en volgt de transfer naar ons hotel. Een interessante en leerzame dag ligt achter ons!
Overnachting in het Bodhi Serene resort * * * *

Dag 14 Chiang Mai – Bangkok

   

In de ochtend brengen we een bezoek aan een nederzetting van de “longnecks” een van de meest opmerkelijke stammen ter wereld. Nog steeds zijn de geleerden het er nog niet over eens waarom de ringen werden aangebracht en zijn er verschillende verhalen over. Triest is in elk geval dat ze uit Birma zijn verdreven en niet meer terug kunnen. Gelukkig laat de Thaise overheid ze met rust en geeft men ze de mogelijkheid om in Thailand te verblijven. In de middag gaan we naar de luchthaven en vliegen we op een goed uur terug naar Bangkok waar het programma zal eindigen.

En zo eindigt deze indrukwekkende Thailand rondreis en hopen wij dat u hier nog vaak en met heel veel plezier aan zal terugdenken! Einde rondreis.

Bovengenoemd programma is onder voorbehoud van programma wijzigingen. Enkele programma items zijn afhankelijk van de weersomstandigheden.

 

Partner willen zijn ?

Aarzel niet om contact op te nemen via ons formulier, en we nemen zo snel mogelijk contact met u op !