Thailand met een glimlach, de River Kwai en Khao Yai ( 9 dagen )

Een tocht met veel variatie! Genieten van de hoogtepunten van Bangkok en vervolgens verder naar de River Kwai. Via de oude hoofdstad Ayutthaya en Khorat arriveert u bij Khao Yai, een van de meest indrukwekkende nationale parken van heel Zuid Oost Azie! Een echte aanrader dus!

  

PROGRAMMA

Dag 01 Bangkok
Na aankomst verwelkoming door de gids op de luchthaven van Bangkok volgt de transfer naar uw hotel. De rest van de dag is ter vrije besteding.
Overnachting in het Travelodge Sukhumvit 11 Hotel *** (hartje centrum).

Dag 02 Bangkok. Op ontdekking in Bangkok!
Per openbaar vervoer maken we een leuke tocht naar de rivier. Vervolgens gaat u een stukje per lokale taxiboot en bevindt u zich midden onder de lokale bevolking en krijgt u een goede indruk over wat zich allemaal afspeelt op en langs de waterkant. Daarna gaat u op ontdekking in China Town, de nog grootste en meest authentieke China Town ter wereld. U wandelt door de smalle steegjes en bezoekt ook de Chinese markt met zijn honderden soorten kruiden, bijzondere etenswaar en tal van andere “snuisterijen”. Aansluitend nemen u mee naar de bloemenmarkt, de grootste in Thailand, die nooit sluit en dus 24 uur per dag geopend is. Daarna bezoekt u de Grand Palace en zijn wat Phra Keo tempel, de meest belangrijke bezienswaardigheid in Thailand. Hier ziet u diverse, werkelijk schitterende, paleizen waarvan sommige in een combinatie van Franse en Thaise architectuur. De Wat Phra Keo herbergt de wereldberoemde smaragden boeddha die dagelijks, vanuit alle delen uit de wereld, duizenden bezoekers trekt. De middag is ter vrije besteding.
Overnachting in het Travelodge Sukhumvit 11 Hotel * * * (hartje centrum).

   

Dag 03 Bangkok. Varen door de “klongs’ per avontuurlijke longtailboot

   

Om 08:30 gaat u per traditionele Tuk Tuk naar de River City pier. Vervolgens vaart u per longtail boot voor een 2 uur durende tocht over de brede “Chao Phraya River” en vaart u door de vele smalle waterkanalen en maakt u kennis met het dagelijkse leven langs deze rivier en zijn smalle kanalen. Zodoende komt u ook te weten waarom Bangkok het Venetië van het oosten wordt genoemd. De vele houten huizen worden afgewisseld met torenhoge wolkenkrabbers en krijgt u een goede indruk over wat zich allemaal op en langs het water afspeelt. Ook een bezoek aan The Artist House, een huis dat sterk doet denken aan het oude Bangkok van lang geleden en een bezoek zeker waard. Vervolgens weer terug naar uw hotel en is de rest van de middag ter vrije besteding.
Overnachting in het Travelodge Sukhumvit 11 Hotel * * * (hartje centrum).

Dag 04 Bangkok – River Kwai, avontuur per trein (150 km)
In de ochtend transfer naar het Bangkok Noi spoorwegstation waar de trein klaar staat voor de rit naar Kanchanaburi aan de River Kwai. De rit duurt ongeveer 3 uur en het is zeer de moeite waard om eens echt onder de lokale bevolking te reizen. U krijgt een goede indruk over het gedragspatroon van de vriendelijke Thai welke regelmatig per trein reist. Een avontuur!! De ramen staan open, de wind waait en onder het geluid van de tikkende locomotief krijgt u in deze eenvoudige trein een fantastische service! Steeds komt men langs met de verkoop van drankjes, fruit en andere Thaise lekkernijen alsmede sateetjes!
Rond 11:00 arriveert u vlak voor de beruchte brug “ Bridge on The River Kwai”. We verlaten de trein en brengen een bezoek aan deze zo beroemde brug. Ook brengt u een bezoek aan de erebegraafplaats waar vele Nederlanders begraven liggen welke in de 2e wereldoorlog werkzaam zijn geweest aan de zo beruchte spoorweg. Als laatste een bezoek aan het JEATH en het oorlogs museum alwaar u een goed beeld zal krijgen over wat zich in dit gebied allemaal heeft afgespeeld. In de middag heeft u enkele uren ter vrije besteding.
Overnachting in het Royal River Kwai Resort * * * *.

  

Dag 05 River Kwai
In het gebied van de River Kwai is veel te zien en te ondernemen en daarom blijven we nog een nachtje. In de ochtend maken we een twee uur durende kano tocht over de rivier de Kwai en geniet u van de rust en mooie natuur. De middag is verder ter vrije besteding.
Overnachting in het Royal River Kwai Resort * * * *.

   

Dag 06 River Kwai – Floating market – Ayutthaya (160 km)
Na het ontbijt gaat u verder naar Damnern Saduak voor een bezoek aan de drijvende markt. De eerste stop wordt gemaakt bij een “coconut farm” waar u kunt zien hoe de suiker uit deze kokosnoten wordt gebrand. Vervolgens gaat u weer verder en legt u het laatste stuk af per longtailboot zodat u al varend bij de drijvende markt arriveert. Het is een prachtig en kleurrijk gezicht om te zien hoe de trotse Thaise dames al varend hun koopwaar aan de man weten te brengen. Vervolgens gaat u verder naar Ayutthaya, de oude hoofdstad van het Koninkrijk Siam. Eens was Ayutthaya één van de machtigste steden van heel Azië en telde het in zijn glorietijd zelfs meer inwoners dan Londen in die tijd. De stad stond volgebouwd met tempels en paleizen en ook heden ten dage maakt de schoonheid en grandeur op elke bezoeker nog een grote indruk. Als snel zal het duidelijk zijn waarom de stad door UNESCO is uitgeroepen tot “World of Heritage”, want vele bezienswaardigheden zijn van onschatbare waarde. Na aankomst bezoekt u de 3 pagoden en vervolgens de “Wat Sri Samphet” tempel met zijn ernaast gelegen ruïnecomplex. Daarna een bezoek aan de “Wat Chawatharanan” een bijzonder mooie tempel, ook wel de tempel van romantiek genoemd, met een schitterende ligging aan de rivier. In de namiddag arriveert u bij uw hotel.
Overnachting in het Iudia By The River Resort * * * *.

  

Dag 07 Ayutthaya – Lopburi –Saraburi – Khorat (210 km)
Na het ontbijt rijdt u naar Lopburi waar u een bezoek brengt aan de overblijfselen van het paleis van Koning Narai. Ook bezoekt u hier de apentempel (Prang Sam Yot) en is het een wonderbaarlijk gezicht om te zien hoe de vele apen deze tempel tot hun huisvesting hebben gemaakt! Vervolgens gaat u naar Saraburi waar u de “Wat Phra Phuttanabat” bezoekt, een tempel met een voetafdruk van Boeddha. In de middag rijdt u naar Pimai. Deze meer dan 1000 jaar oude Khmer tempel is door de stichting “Schone Kunsten” schitterend gerestaureerd. Vervolgens rijdt u terug naar Korat en maakt u nog een stop bij de grootste “Banyan Tree” in Thailand en bezoekt u de kleurrijke Klang Dong fruitmarkt.
Overnachting in Khorat.

Dag 08 Khorat – Ban Dan Kwian – Khao Yai – (140 km)
Na het ontbijt ziet u het Thao Suranari monument dat is gebouwd ter ere van Khun Ying Mo, een pittige dame welke de stad tegen een inval van de Laotianen wist te beschermen. Vervolgens verder naar het Ban Dan Kwian pottenbakkers dorp waar het ambacht ook heden ten dage nog op de traditionele manier wordt uitgevoerd. Daarna gaat u verder naar het Khao Yai National Park, het grootste regenwoud in Z.O. Azië. In dit park leven apen en vogels, welke u ook zal gaan zien. Maar ook leven er nog wilde olifanten en andere diersoorten, echter, de kans dat u deze ook zult zien is niet zo heel groot. Ook bezoekt u één van de watervallen en verder zal u volop genieten van de schitterende panorama’s alsmede de flora en fauna welk Khao Yai te bieden heeft.
Overnachting in het Khao Yai Nature Life & Resort.

   

Dag 09 Khao Yai – Bangkok (ontbijt)
Na het ontbijt volgt de transfer naar Bangkok (ongeveer 2,5 uur ) alwaar het programma zal eindigen.

Bovengenoemd programma is onder voorbehoud van programma wijzigingen. Enkele programma items zijn afhankelijk van de weersomstandigheden.

 

 

 

Reissom

€ 885 .– per persoon bij 2 personen (2 pk)

Periode:
01.11.2021 / 31.10.2022

Vroegboek korting!
Indien u 90 dagen vóór aankomst boekt ontvangt u 5% korting!

Note! Deze reis kan op wens worden aangepast. Voor boekingen en meer informatie, neem contact met ons op: info@orientaltravelthailand.com

Prijzen overige periodes of voor meerdere  personen op aanvraag.

Inclusief

  • Alle tours en transfers zoals vermeld in het programma
  • Dagelijks ontbijt
  • Alle entrée gelden
  • Engels sprekende gids

Note! Liever vegetarisch eten of andere maaltijd wensen? Laat het ons weten en wij regelen het graag voor u!

Exclusief

  • Fooien
  • Uitgaven van persoonlijke aard

Hoogtepunten van deze reis!

Leuke combinatie en een fantastisch verblijf op de “wine-farm!”

Routekaartje

SJA WEB RKW & Khao Yai wine NL-B 525