Thailand-Laos Combinatie ( 9 dagen )

Prachtige reis die u brengt naar het niet toeristische deel van Thailand, de provincie Loei. Hier geniet u nog van het echte pure Thailand. Dit in combinatie met Laos waar u een bezoek zal brengen aan het schitterend gelegen Luang Prabang. Vervolgens vliegt u verder naar de hoofdstad Vientiane. De reis eindigt in Udon Thani (Thailand).

PROGRAMMA
Dag 01 Aankomst Loei

thailand-laos-combinatie_01    thailand-laos-combinatie_03

Na aankomst op Loei airport transfer naar het Sirila Farm Tent Camp (20 minuten).
(Uiteraard is het mogelijk om met ander vervoer te arriveren, gelieve dit tijdig door te geven).
In dit kleinschalige Tent Camp, dat wordt gerund door een Thaise boeren familie, staan enkele prachtige Safari Tenten.
De uitdaging van dit Tent Camp is dat er beperkt aangelegde elektriciteit is. Veel gaat hier met kaarsen, fakkels, is er een kampvuur en zijn er enkele solar lampjes.
De echte uitdaging is hier hoe je met weinig middelen veel kan bereiken. De tenten beschikken over een ruime prive badkamer met toilet, douche, openlucht rainshower en WARM water (gas). Sirila Farm Tent Camp is een prachtige plek voor mensen die houden van ruimte,  puur Thailand, rust, natuur, plantages enz. Een verblijf op deze farm is een unieke ervaring. Na verwelkoming en kennismaking met de familie volgt er een leerzame wandeling over de farm.
In de avond een (indien gewenst vegetarische) BBQ bij kaarslicht en kampvuur.

    

    

Dag 02 Fietsen in Wang Saphung en Monkey Mountain
In de ochtend een fietstocht door het niet toeristische boeren dorp langs plantages en zien we de vele houten boerenwoningen. Ook worden er enkele stops gemaakt zodat we een goed beeld kunnen vormen over hoe de Thai hier werkt en leeft en bezoeken we een traditionele boeren woning. Overal zijn we zeer welkom! Na de lunch brengt u een bezoek aan Monkey Mountain waar honderden apen in alle vrijheid leven en bezoeken we de grotten tempel met zijn prachtige boeddha beelden. In de loop van de middag bent u weer terug op de farm.

Dag 03 Wang Saphung
Dag ter vrije besteding.
Mogelijkheid om zelf de omgeving te verkennen. Ook kunt u boeken voor een excursie naar Chiang Khan en het Huay Krating bergmeer. Overnachting op de farm.

Dag 04 Wang Saphung – Luang Prabang (400 km)

thailand-laos-combinatie_07

In de vroege ochtend transfer naar het busstation en volgt de internationale busreis (internationaal gezelschap) naar Luang Prabang die om 08:00 vertrekt en om 18:00 in Luang Prabang zal arriveren. Bij Thali (65 km van de farm vandaan) gaat u de grens over en vervolgens gaat u dwars door Laos. Na aankomst in Luang Prabang wordt u opgevangen door onze vertegenwoordiging en volgt er een korte transfer naar uw hotel.

Dag 05 Luang Prabang
Luang Prabang is geweldig mooi gelegen en ademt een ontspannen en koloniale sfeer. Het is zeker leuk om hier een fiets te huren waarmee u Luang Prabang, dat valt onder het UNESCO werelderfgoed, op een heel relaxte manier kunt ontdekken. Ook zijn er volop leuke restaurantjes en terrasjes en is het interessant om een mooie excursie te maken naar bijvoorbeeld de mysterieuze grotten van Pak Ou met zijn duizenden boeddha beeldjes. In de avond is het de moeite waard om Phou Si Hill op te gaan om van een (vaak) schitterende zonsondergang te genieten.

thailand-laos-combinatie_08

Dag 06 Luang Prabang
Dag ter vrije besteding.
Desgewenst kun u bij onze vertegenwoordiging boeken voor een mooie excursie naar bijvoorbeeld de Kuang Si watervallen.

thailand-laos-combinatie_09

Dag 07 Luang Prabang – Vientiane
Transfer naar de luchthaven voor de vlucht naar Vientiane. Na aankomst transfer naar uw hotel. De rest van de dag is ter vrije besteding.

Dag 08 Vientiane
Vientiane is de hoofdstad van Laos maar oogt veel meer als een uit de kluiten gewassen dorp. Het is heel gemakkelijk om zelf op ontdekking te gaan waarbij u al wandelend van de stad zal genieten.

Dag 09 Vientiane – Udon Thani
Transfer naar de “Friendships Bridge” grensovergang van Nong Khai en vervolgens volgt de transfer naar Udon Thani in Thailand. Hier eindigt uw programma.

 

Bovengenoemd programma is onder voorbehoud van programma wijzigingen. Enkele programma items zijn afhankelijk van de weersomstandigheden.

 

Reissom

€ 1,085,— per persoon bij 2 personen (2 pk)

Periode:
01.11.2021 / 31.10.2022

Prijzen overige periodes of voor meerdere  personen op aanvraag.

Inclusief

  • Alle tours en transfers zoals vermeld in het programma
  • Dagelijks ontbijt
  • Lunch 1 x
  • Diner 2 x
  • Alle entrée gelden
  • Vliegticket Luang Prabang – Vientiane
  • Engels sprekende gids

Note! Liever vegetarisch eten of andere maaltijd wensen? Laat het ons weten en wij regelen het graag voor u!

Exclusief

  • Fooien
  • Uitgaven van persoonlijke aard
  • Visum Laos

Hoogtepunten van deze reis!

De busreis van Loei naar Luang Prabang is een echt een aparte ervaring!

Routekaartje

SJA WEB Thailand-Laos Tour NL-B 510