Loei en de Si-Ri-La farm ( 2 dagen )

Ontdek in 2 dagen tijd de provincie Loei (spreek uit Leuj) in Noord – Oost Thailand! In deze geweldig mooie, en nog niet door het massa toerisme ontdekte, provincie maakt u op 2 dagen tijd kennis met het nog pure Thailand. Fietsen door een boerendorp waarbij u een bezoek brengt aan Thaise families, een BBQ bij de boer, overnachting in een safari tent en nog veel meer. Lees hieronder het uitgebreide programma!

   

PROGRAMMA
Dag 01 Loei – Wang Saphung
Na aankomst wordt u in de vroege middag afgehaald op de luchthaven (of van het busstation) van Loei. Daarna volgt de transfer naar Wang Saphung (20 minuten). Om 14:00 begint u vervolgens aan een relaxte fietstocht door Wang Saphung en fietsen we langs plantages en landerijen hetgeen een leuke ervaring is. Want in dit niet toeristische dorp bent u namelijk een belevenis en bijna iedereen zwaait ons dan ook vrolijk tegemoet! Via veelal smalle landweggetjes fietsen we naar de oude wijk met rustige straatjes en overwegend houten huizen. Een stop bij de rubberplantage, de oude rijstmolen en vervolgens een kijkje bij de dames van het dorp die het weefproces nog altijd op de oude traditionele manier uitvoeren. U mag het zelf ook eens proberen! Ook zijn we welkom bij de kleuterschool (gesloten in weekenden en tijdens vakantiedagen) en nemen we een kijkje in een traditionele boerenwoning, nogal een andere manier van leven als in ons thuisland! Tijdens deze tocht wordt het ons wel duidelijk dat de Thai er hier een geheel andere levensstijl op na houdt! Niemand lijkt zich hier ergens druk over te maken en het lokale ritme van het leven gaat hier dan ook zijn eigen gang. De relaxte en zeker ook leerzame fietstocht duurt ongeveer, diverse stops meegerekend, 2,5 uur (voor zij die niet kunnen fietsen wordt ander vervoer geregeld).

Vervolgens verder naar de Sirila farm waar u in de loop van de middag zult arriveren. Het Sirila Farm Tent Camp Resort is meer een concept dan een hotel of resort en ligt op een afgelegen plek in de velden, 7 km verwijderd van het dorp. De laatste 2 km gaan via een onverhard weggetje en wordt u vanaf de grote weg per tractor, dwars door de landerijen, naar de farm gebracht.

Hier is een volledig overwoekerd groot stuk land zonder ook maar enige voorzieningen zoals water of elektriciteit door de Thaise familie eigenhandig omgebouwd tot wat het nu is. De boerderij is tegenwoordig voor een deel zelfvoorzienend en is alles geleidelijk ontwikkeld, van het oppompen van eigen water tot het gebruik van elektriciteit deels uit zonnepanelen. Na jaren van werken staan ​​er nu luxe safaritenten die eveneens door de familie zelf zijn ontworpen en gebouwd. Daarbij een gezellig restaurant dat volledig van natuurlijke materialen is gebouwd zoals bamboe en riet. De boerderij beschikt eveneens over kleine (organische) plantages. Hier kunt u samen met de Thaise familie een wandeling maken en krijt u uitleg over wat hier allemaal groeit en bloeit. Met sommige nieuwe gewassen helpt de boerderij de lokale gemeenschap om nieuwe dingen te ontwikkelen voor een beter inkomen voor o.a. de boeren. Het nastreven van de eenvoud blijft en is het prachtig om te zien hoe men van totaal uit het niets dit met beperkte middelen heeft kunnen bereiken waarbij het u, ondanks de eenvoud, aan helemaal niets zal ontbreken! “Live your Dream” harmonieert dan ook perfect met het concept van Sirila. Gasten kunnen genieten van ruimte, privacy en comfortabele compleet ingerichte safaritenten, heerlijke maaltijden en excursies in de omgeving plus de vriendelijke gastvrijheid. Een prachtig concept waar bewustwording voorop staat!

In de avond worden de fakkels, het kampvuur en de kaarsen ontstoken en is het tijd voor een heerlijke (indien gewenst vegetarische) BBQ. De sfeer is relaxt en romantisch! Met een beetje geluk geniet u van een prachtige zonsondergang en een hemel met veel sterren. Een heerlijk ontspannen avond!
Overnachting in een comfortabele safaritent met een ventilator op een zonnepaneel. (geen airco).

   

De overnachting brengt u door in een comfortabele safari tent die voorzien is van alle gemakken zoals een ruime privé badkamer met toilet en “open air rainshower” met warm water. Ook is er een ventilator op zonne energie en wordt de verlichting in de tent voorzien van “recharchable lampen”. De tenten zijn verder compleet ingericht en voorzien van o.a. een uitstekend 2 persoons bed en een zeer ruim terras met lounge zitje.

Dag 02 Wang Saphung – Chiang Khan – Udon Thani (270 km)
Bij het krieken van de dag en het kraaien van de haan wordt u om 07:30 gewekt. Vervolgens geniet u van een prima ontbijt in een rustige omgeving.
Na het ontbijt neemt u afscheid van de boerenfamilie en gaat u per minivan verder naar Chiang Khan (65 km).

    

Chiang Khan behoort tot een van de mooiste dorpen in Thailand en heeft een prachtige ligging aan de Mekong rivier met aan de overkant Laos. Het dorp wordt zoveel mogelijk bewaard in zijn authentieke staat en beschikt over vele prachtige houten woningen en teakhouten guesthouses. Chiang Khan geeft een goed beeld van de “easy way life style”. U heeft tijd om door de sfeervolle, smalle, en fotogenieke straatjes te wandelen waarbij u zich soms terug zal wanen in lang vervlogen tijden. Daarna gaat u aan boord en maakt u een 1 uur durende boot rit over de Mekong River. Bij Kaeng Khut Khu gaat u weer aan land en zult u genieten van een schitterend uitzicht over de rivier met aan de overkant Laos. Hier nuttigt u ook de lunch. Na de lunch volgt de rit naar Udon Thani, een prachtige tocht waarvan de weg zich deels langs de Mekong rivier slingert en waarbij u van tijd tot tijd geniet van prachtige panorama’s. Rond 17:00 arriveert u in Udon Thani. Einde programma.

Vanuit Udon Thani is het mogelijk om verder te vliegen naar Bangkok of Chiang Mai. Ook is het mogelijk om per slaaptrein naar Bangkok te reizen.

Bovengenoemd programma is onder voorbehoud van programma wijzigingen. Enkele programma items zijn afhankelijk van de weersomstandigheden.

 

Reissom

€ 269,— per persoon bij 2 personen (2 pk)

Periode:
01.11.21 / 31.10.2022

Vroegboek korting!
Indien u 90 dagen vóór aankomst boekt ontvangt u 10% korting!

Voor boekingen, aanpassingen en/of meer informatie, neem contact met ons op: info@orientaltravelthailand.com

Prijzen overige periodes of voor meerdere  personen op aanvraag.

Inclusief

  • Alle tours en transfers zoals vermeld in het programma
  • Ontbijt
  • Lunch 1 x
  • Diner 1 x
  • Alle entrée gelden
  • Engels sprekende gids

Note! Liever vegetarisch eten of andere maaltijd wensen? Laat het ons weten en wij regelen het graag voor u!

Exclusief

  • Fooien
  • Uitgaven van persoonlijke aard

Hoogtepunten van deze reis!

Genieten van het echte Thailand in een bijzondere omgeving!

Routekaartje

SJA WEB Sirila 2 d NL-B 515