Loei en de Si-Ri-La farm (3 dagen)

Ontdek in 3 dagen tijd de provincie Loei (spreek uit Leuj) in Noord – Oost Thailand! In deze geweldig mooie, en nog niet door het massa toerisme ontdekte, provincie maakt u op enkele dagen tijd kennis met het nog pure Thailand. Fietsen door een boerendorp waarbij u een bezoek brengt aan Thaise families, een BBQ bij de boer, overnachting in een safari tent en nog veel meer. Lees hieronder het uitgebreide programma!

Huurauto_noordoost_12  Bijzonder-loei02  

PROGRAMMA
Dag 01 Loei – Wang Saphung
Na aankomst wordt u in de vroege middag afgehaald op de luchthaven (of van het busstation) van Loei. Daarna volgt de transfer naar Wang Saphung (20 minuten). Vervolgens begint u aan een relaxte fietstocht door Wang Saphung (indien u niet kunt of wilt fietsen wordt er voor ander vervoer gezorgd). In deze plaats komt u niet snel andere toeristen tegen dus geniet u nog van het pure Thailand en bent u voor de dorpsbewoners eigenlijk wel een “bezienswaardigheid” hetgeen u zult merken aan de vele vrolijke begroetingen. U fietst langs rijstvelden en andere plantages alsmede door de smalle straatjes met zijn vele houten boeren woningen. Ook nemen we een kijkje in een van de boeren woningen en stoppen we op meerdere plaatsen. In totaal duurt de fietstocht, inclusief enkele stops, ongeveer 2,5 uur. In de loop van de middag arriveert u bij de Sirila farm die prachtig is gelegen op een afgelegen plek in de velden en omgeven door vele plantages. De laatste 2 km gaat over een onverhard weggetje, dwars door de landerijen. Per tractor wordt u van de hoofdweg naar de farm gebracht. Na aankomst verwelkoming door de boerenfamilie. De boerderij heeft geen aangelegde elektriciteit en voorziet grotendeels in zichzelf. Zo pompt men ook hun eigen water op en is het prachtig om te zien hoe men met beperkte middelen toch veel kan bereiken hetgeen op deze manier een mooie bijdrage levert aan een beter milieu. Vervolgens maakt u een interessante wandeling over het land en krijgt u uitleg over wat er hier allemaal groeit en verbouwd wordt. Zo is er een aanplanting van dadelpalmen, koffie, agarbomen, cashewnoot en macadam-ia notenbomen, ananas, papaya en nog veel meer. Deze wandeling duurt ongeveer 20 a 30 minuten. Vervolgens worden de fakkels, het kampvuur en de kaarsen ontstoken en is het tijd voor een heerlijke (indien gewenst vegetarische) BBQ. De sfeer is relaxt en romantisch! Met een beetje geluk geniet u vanavond van een prachtige zonsondergang en een hemel met veel sterren. Een heerlijk ontspannen avond!

    

    

De overnachting brengt u door in een comfortabele safari tent die voorzien is van alle gemakken zoals een ruime privé badkamer met toilet en “open air rainshower” met warm water. Ook is er een ventilator op zonne energie en wordt de verlichting in de tent voorzien van “recharchable lampen”. De tenten zijn verder compleet ingericht en voorzien van o.a. een uitstekend 2 persoons bed en een zeer ruim terras met lounge zitje.

Dag 02 Wang Saphung – Little Kunming – Huay Krating Mountain Lake
Bij het krieken van de dag en bij het kraaien van de haan staat er een heerlijk ontbijt voor u klaar! Na het ontbijt vertrekt u naar “Little Kunming”, waar torenhoge “limestones” hoog boven het tropische land uit rijzen, maken we een stop en gaan we per zogenaamde “longtailtractor” de berg op. Om van een adembenemend uitzicht te genieten moeten we het laatste stuk via een lange trap afleggen. Maar de inspanning wordt dan ook beloond met een adembenemend stukje natuur! Vervolgens een bezoek aan Monkey Mountain. Zodra de apen, die hier in alle vrijheid leven, u in het vizier hebben rennen ze de berg af om te zien of u wat lekkers bij u heeft. Meestal zijn het honderden nieuwsgierige apen die even komen kennismaken. Na dit bezoek gaat u verder naar het Huay Krating bergmeer (door de Thai “klein Zwitserland” genaamd). Hier gaan we aan boord van een zogenaamd privé “huisjesraft” dat grotendeels van bamboe is vervaardigd. Een longtailboot duwt het raft naar het midden van het meer. Vervolgens blijft u daar heerlijk dobberen en geniet u van uw lunch, de rust en de natuur. Het meer is zeer schoon en zwemmen is desgewenst ook mogelijk. Mocht u naar het toilet willen dan hijst u het rode vlaggetje en de longtailboot komt u even ophalen. Een heerlijk rustige lunch op een prachtige plek. Na de lunch kunt u op uw raft nog een even heerlijk relaxen, of zwemmen, alvorens u weer terug gaat naar de Sirila Farm waar u in de loop van de middag weer zal arriveren.

Dag 03 Wang Saphung – Chiang Khan – Udon Thani (270 km)
Na het ontbijt neemt u afscheid van de boerenfamilie en gaat u per minivan verder naar Chiang Khan (65 km). Chiang Khan behoort tot een van de mooiste dorpen in Thailand en heeft een prachtige ligging aan de Mekong rivier met aan de overkant Laos. Het dorp wordt zoveel mogelijk bewaard in zijn authentieke staat en beschikt over vele prachtige houten woningen en teakhouten guesthouses. Chiang Khan geeft een goed beeld van de “easy way life style”. U heeft tijd om door de sfeervolle, smalle, en fotogenieke straatjes te wandelen waarbij u zich soms terug zal wanen in lang vervlogen tijden. Daarna gaat u aan boord en maakt u een 1 uur durende boot rit over de Mekong River. Bij Kaeng Khut Khu gaat u weer aan land en zult u genieten van een schitterend uitzicht over de rivier met aan de overkant Laos. Hier nuttigt u ook de lunch. Na de lunch volgt de rit naar Udon Thani, een prachtige tocht waarvan de weg zich deels langs de Mekong rivier slingert en waarbij u van tijd tot tijd geniet van prachtige panorama’s. Rond 17:00 arriveert u in Udon Thani. Einde programma.

Vanuit Udon Thani is het mogelijk om verder te vliegen naar Bangkok of Chiang Mai. Ook is het mogelijk om per slaaptrein naar Bangkok te reizen.

Bovengenoemd programma is onder voorbehoud van programma wijzigingen. Enkele programma items zijn afhankelijk van de weersomstandigheden.

 

Reissom

€ 449,— per persoon bij 2 personen (2 pk)

Periode:
15.01.2021 / 31.10.2021

Vroegboek korting!
Indien u 90 dagen vóór aankomst boekt ontvangt u 10% korting!

Prijzen overige periodes of voor meerdere  personen op aanvraag.

Inclusief

  • Alle tours en transfers zoals vermeld in het programma
  • Dagelijks ontbijt
  • Lunch 2 x
  • Diner 2 x
  • Alle entrée gelden
  • Engels sprekende gids

Exclusief

  • Fooien
  • Uitgaven van persoonijke aard

Note! Liever vegetarisch eten of andere maaltijd wensen? Laat het ons weten en wij regelen het graag voor u!

Hoogtepunten van deze reis!

Genieten van het echte Thailand in een bijzondere omgeving met bijzonder leuke excursies!

Routekaartje

SJA WEB Sirila 3 d NL-B 520