De glimlach en schoonheid van Thailand

Individuele (privé) reis

Een uitgebreide rondreis die u dwars door de rijstschuur van Azie zal voeren. Ook bezoekt u de River Kwai en vervolgens gaat u naar de oude hoofdstad Ayuthaya. Daarna reist u verder oost Thailand in waar u versteld zal staan van de indrukwekkende Khmer tempels. In het uiterste oosten neemt u een kijkje bij de grensmarkt tussen Thailand en Cambodja. Via Khon Kaen reist u weer terug naar het midden gedeelte van Thailand, bezoekt u de oude koningsstad Sukothai en vervolgens gaat u via de kleurrijke stad Chiang Mai verder naar het uiterste westen van Thailand waar u een bezoek zal brengen aan de zogenaamde “long necks”, een van de meest opmerkelijke bergstammen te wereld. “De Glimlach en schoonheid van Thailand”! Een gevarieerde rondreis in een goede balans waarbij u heel veel van Thailand zal zien!

NL 027 rij 1 foto 1 NL 027 rij 1 foto 2 NL 027 rij 1 foto 3

PROGRAMMA
Dag 01 Bangkok
Per openbaar vervoer maken we een leuke tocht naar de rivier. Vervolgens gaat u een stukje per lokale taxiboot en bevindt u zich midden onder de lokale bevolking en krijgt u een goede indruk over wat zich allemaal afspeelt op en langs de waterkant. Daarna gaat u op ontdekking in China Town, de nog grootste en meest authentieke China Town ter wereld. U wandelt door de smalle steegjes en bezoekt ook de Chinese markt met zijn honderden soorten kruiden, bijzondere etenswaar en tal van andere “snuisterijen”. Aansluitend nemen wij u mee naar de bloemenmarkt, de grootste in Thailand, die nooit sluit en dus 24 uur per dag geopend is. Daarna bezoekt u de Grand Palace en zijn wat Phra Keo tempel, de meest belangrijke bezienswaardigheid in Thailand. Hier ziet u diverse, werkelijk schitterende, paleizen waarvan sommige in een combinatie van Franse en Thaise architectuur. De Wat Phra Keo herbergt de wereldberoemde smaragden boeddha die dagelijks, vanuit alle delen uit de wereld, duizenden bezoekers trekt. De middag is ter vrije besteding.

Dag 02 Bangkok Fietsen en Koken!
Thais koken kan overal! Maar tijdens deze excursie kookt u niet in een restaurant of een volledig ingerichte luxe kookschool, nee, maar gewoon met heel eenvoudige middelen op een prachtige plek langs de “klong” (smal kanaal). Een wel zeer bijzondere ervaring en eveneens zult u versteld staan van het bijzonder smakelijke resultaat! U vaart naar Ban Krachau, net even buiten het centrum van Bangkok gelegen. Hier staan de fietsen voor u klaar en fietst u door een schitterend gebied. Een heerlijk relaxt tochtje waarbij u niet veel auto’s zal tegenkomen. De tocht is mooi! U ziet traditionele houten woningen, palmen, bananen, orchideeën en kinderen wuiven u tegemoet. Vervolgens fietsen we naar een bijzondere plek waar we in de “middle of nowhere” beginnen aan onze kookochtend. Op eenvoudige pitjes en met eenvoudige “keukengereedschappen” gaat u zien dat we samen, in een zeer korte tijd, een voortreffelijke maaltijd gaan bereiden. Het bezig zijn en de unieke Aziatische geuren, welke deze ochtend prettig doordringend aanwezig, de rustige omgeving en de Thaise warmhartigheid alsmede de Thaise humor maken deze ochtend tot een ware belevenis. Het is typisch Thais waarbij u zal zien dat er voor de echte Thaise keuken geen dure hulpmiddelen hoeven worden aangeschaft! De eenvoud van de bereiding siert de maaltijd! Nadat we hetgeen we samen hebben gekookt en genuttigd eindigt deze kooksessie en fietsen we weer terug naar het beginpunt. De middag is ter vrije besteding.

Dag 03 Bangkok – Trein markt – River Kwai (190 km)

NL 027 rij 2 foto 1 NL 027 rij 2 foto 2 NL 027 rij 2 foto 3

Na het ontbijt verlaat u Bangkok en bezoekt u als eerste het zogenaamde “Talad Rotfai ” stationnetje. Hier loopt de spoorlijn dwars door een lokale markt. De spoorweg is dan ook helemaal dichtgebouwd met parasols, manden, kisten etc. Komt er een trein aan, dan worden de parasols snel afgebroken, de manden, kisten en karren aan de kant geschoven en de “Thaise Intercity” kan probleemloos passeren. Een prachtig, en voor onze begrippen, ongekend en fotogeniek schouwspel.
Vervolgens gaat u verder naar Damnern Saduak waar u een bezoek brengt aan de nog grootst zijnde drijvende markt van Thailand. Het laatste stuk doen we per longtailboot zodat we al varend bij de markt zullen arriveren. Het is een prachtig en kleurrijk schouwspel om te zien hoe de trotse Thaise dames al varend hun koopwaar aan de man weten te brengen.
Vervolgens bezoeken we de “Bridge on The River Kwai en het erekerkhof. Lunch in een lokaal restaurant.
In de middag gaat u aan boord van de beruchte “Death Railway Train” en maken we een tocht over de “dodenspoorweg”. De tocht is een ware belevenis, zeker wanneer de trein zich schoorvoetend over het zogenaamde “bamboeviaduct” voort beweegt. Vanuit de trein heeft u eveneens een geweldig mooi uitzicht over de River Kwai en zijn prachtige natuur. In de namiddag arriveert u bij het Pung Waan Yai resort * * * voor overnachting.

Dag 04 River Kwai – Ayuthaya (130 km)
Na het ontbijt rijden we richting Ayuthaya, de oude en cultuurrijke hoofdstad van Thailand. Eens was deze stad één der machtigste in Azië en had het in zijn glorietijd zelfs meer inwoners dan Londen in die tijd. In 1767 werd de stad door de Birmanen, om nog steeds onduidelijke redenen, deels verwoest. Echter, ook heden ten dage is een bezoek aan Ayuthaya meer dan de moeite waard en heeft het zijn schoonheid en grandeur zeker niet verloren. De eerste stop maakt u bij de zomerresidentie van het koningshuis, Bang Pa In, waar u een collectie aantreft van paleizen in diverse architecturen zoals o.a. Chinees, Victoriaans en Zwitsers.
Na de lunch bezoekt u de “Wat Chawathanaran” en de “Wat Sri Samphet” tempel met zijn ernaast gelegen ruïnecomplex. Vervolgens arriveert u in de loop van de middag bij uw hotel.
Overnachting in het Iudia River Resort * * * *

Dag 05 Ayuthaya – Khorat – Phanom Rung – Nangrong (325 km)
U verlaat Ayuthaya en reist verder naar het oosten van Thailand. In de loop van de ochtend bezoekt u het pottenbakkers dorp Ban Dan Kwian waar het ambacht nog steeds op traditionele wijze wordt uitgevoerd. De zeer oude ovens op houtskool zijn enorm groot en voor onze begrippen zeker niet meer van deze tijd. Na de lunch bezoekt u Prasat Hin Khao Phnom Rung, één van de meest mooie en indrukwekkende Khmer tempels in Zuid-Oost Azië. De tempel, die stamt uit de 10e eeuw, is gebouwd op de top van een niet meer werkende vulkaan vanwaar u een wijds uitzicht heeft over o.a. Cambodja. Vervolgens gaat u verder naar Nangrong voor overnachting waar u in de loop van de middag zal arriveren.
Overnachting in het Phanomrungburi Resort * * *

NL 027 rij 3 foto 1 NL 027 rij 3 foto 2 NL 027 rij 3 foto 3

Dag 06 Nangrong – Kong Jiam (350 km)
Na het ontbijt gaat u verder naar Ubon Ratchathanni waar u de zogenaamde lokale I-Sarn markt zal bezoeken. Vervolgens, via een mooie route, met veel rijstvelden, verder naar Kong Jiam aan de Mekong rivier. Lunch in een restaurant met uitzicht op de rivier. Vervolgens maakt u een boottocht over de Mekong rivier en vaart u langs de oevers van Laos hetgeen hier is toegestaan. Met een beetje geluk ziet u hoe buffels en koeien een verkwikkend bad in de rivier nemen en hoe de kinderen van Laos u tegenmoet zwaaien. In sommige jaargetijden ziet u hier grote kleurverschillen in het water. Overnachting in het aan de rivier en bijzonder mooi gelegen
Tohsang Khong Jiam Resort * * * / *.

Dag 07 Kong Jiam
In de ochtend staat een bezoek aan de grensovergang tussen Thailand en Laos op het programma. Op de hierbij gelegen markt worden producten uit Laos, China en Vietnam aangeboden. Vervolgens ziet u de prehistorische wandschilderingen van Phra Taem waarvan sommige 2000 tot 3000 jaar oud zijn. Wanneer u naar beneden terug wandelt geniet u van schitterende panorama’s en vergezichten over de Mekong rivier. Na de lunch gaat u weer terug naar uw resort en is de middag ter vrije besteding. U kunt een bezoek brengen aan Kong Jiam of heerlijk relaxen bij het zwembad van het resort waarbij u tevens zal genieten van een prachtig uitzicht over de Mekong rivier.

Dag 8 Khon Jiam – Yasothorn – Roi Et – Khon Kaen (390 km)
Na het ontbijt staan Yasothorn en Roi Et op het programma. U bezoekt een oud, volledig van hout opgetrokken, kerkje hetgeen aangeeft dat missionarissen hier, jaren geleden, duidelijk aanwezig zijn geweest. In Roi Et bezoekt u “Wat Buraphaphiram”, een tempel complex welke het hoogste boeddha beeld ter wereld herbergt. Lunch in een lokaal restaurant. In de loop van de middag arriveert u in Khon Kaen, de districtshoofdstad van oost Thailand en tevens een van de grootste steden van het land. Khon Kaen is een levendige stad met veel restaurants en winkels. U logeert midden in het centrum en in de avond is het zeker leuk om even door de stad te “dwalen”! Overnachting in het, midden in het levendige centrum gelegen Princess Thani Hotel * * * / *.

Dag 09 Khon Kaen – Wang Saphung (185 km)
Via Chum Phae gaat u naar “Little Kun Ming”, een voor toeristen nog weinig bekende plaats. In een sfeer van een mystiek landschap rijzen hier enorme, puntige, rotsen wonderbaarlijk omhoog. U gaat per zogenaaamde “longtail tractor” de berg op. Vervolgens is het even een aantal trappen lopen maar eenmaal helemaal boven zult u genieten van een adembenemend landschap.
Vervolgens bezoeken we “Monkey Mountain”. Zodra de apen ons zien komen ze nieuwsgierig naar beneden om te zien of we wat “lekkernijen” hebben meegenomen. Soms zijn het er wel honderden. Ook nemen we een kijkje bij het speciaal voor de apen aangelegde zwembad waar ze bij erg warm weer een voor een in “plonzen”. Daarna gaan we verder naar een Thaise boerderij waar we een BBQ zullen nuttigen en tevens overnachten. De boerderij is bereikbaar via een 2 km lang onverhard weggetje en ligt in alle rust op een afgelegen plek in de velden. Er is geen elektriciteit maar is “selfsupporting”. Zo pompt men bijvoorbeeld zijn eigen water en is het mooi om te zien hoe men zich hier in alles weet te behelpen. Na aankomst maken we samen met de Thaise boerenfamilie een korte wandeling over het land en zien we wat ze hier allemaal verbouwen. Zo zien we o.a. ananassen, chilipepers, papaya, koffie, cashewnoot, macadam ia, doerian, pomelo en jackfruit bomen en dadelpalmen. Daarna genieten we van de zonsondergang en worden de kaarsen, fakkels, kampvuur en BBQ ontstoken. De sfeer is heel uniek, romantisch zelfs, en de kans is tevens groot dat we honderden sterren zullen zien.
De overnachting brengt u door in een comfortabele safari tent die voorzien is van alle gemakken zoals een ruime privé badkamer met toilet en “open air rainshower” met warm water. De tenten zijn verder compleet ingericht en voorzien van o.a. een uitstekend 2 persoons bed en een zeer ruim terras met buiten zitje en 2 heerlijke schommelstoelen. Vanaf uw terras is het in de vroege ochtend in alle rust genieten van het ochtendgloren met wellicht een prachtige zonsopgang.

    

    

Dag 10 Fietsen in het boerendorp Wang Saphung

NL 027 rij 6 foto 1  NL 027 rij 6 foto 2  NL 027 rij 6 foto 3

Een bijzondere dag staat ons te wachten! Om 08:30 beginnen we aan een fietstocht en gaan we door het dorp en langs de landerijen fietsen hetgeen een hele belevenis is. In dit niet toeristische dorp zijn wij namelijk de belevenis en iedereen zwaait ons dan ook vrolijk tegemoet! We maken diverse stops en overal zijn we zeer welkom. Ook een bezoek aan een typische traditionele boerenwoning. Verder zijn de vele originele houten woningen voor ons heel fotogeniek en overal worden we vriendelijk begroet. Het is duidelijk dat de Thai er hier een geheel andere levensstijl op na houdt! Niemand lijkt zich hier ergens druk over te maken en hier gaat het leven dan ook zijn eigen gang. De bijzonder relaxte en zeker ook leerzame fietstocht duurt ongeveer, alle stops meegerekend, 2,5 uur ( voor degene die niet kunnen fietsen zullen wordt ander vervoer geregeld).

Vervolgens rijden we naar het Huay Krating bergmeer en gaan we op een “huisjesraft” een “dobbertocht” op het meer maken en zullen we op het water tevens onze lunch nuttigen. Een zogenaamde longtailboot sleept het raft , volledig gemaakt van natuurmaterialen, naar het midden van het meer waar we al “dobberend” en in alle rust zullen genieten van de prachtige bergachtige omgeving die hier ook wel het “klein Zwitserland van Thailand” wordt genoemd. Moeten we even naar het toilet, dan hijsen we het groene vlaggetje en komt een klein bootje ons ophalen en weer terugbrengen. Willen we iets extra’s te drinken bestellen, dan hijsen we weer het vlaggetje en weer komt het bootje met gekoelde drankjes. Je zou er bijna een spel van kunnen maken. In de namiddag arriveren we weer op de farm.
Overnachting in een safaritent.

NL 027 rij 7 foto1  NL 027 rij 7 foto2  

Dag 11 Wang Saphung – Phitsanuloke (ontbijt en lunch) 220 km
Vandaag ligt een bijzonder mooie dag in het verschiet. De route gaat namelijk langs diverse nationale parken welke ook wel het “Klein Zwitserland” van Thailand worden genoemd. U zal genieten van prachtige panorama’s en adembenemende vergezichten. Lunch in een lokaal restaurant. Na aankomst in Phitsanuloke bezoekt u de “Wat Mahatat”, een tempel waarvan kenners beweren dat deze het mooist zijnde boeddahbeeld van Thailand bezit. Ook neemt u een kijkje bij een atelier waar boeddhabeelden worden vervaardigd. In de namiddag arriveert u bij uw hotel.
Overnachting in het Rueam Phae Royal Park Hotel * * *.

NL 027 rij 8 foto 1 NL 027 rij 8 foto 2 NL 027 rij 8 foto 3 NL 027 rij 8 foto 4

Dag 12 Phitsanuloke – Sukothai – Lampang – Chiang Mai (350 km)
Na het ontbijt gaat u naar Sukothai, een oude stad die van 1238 tot 1350 als hoofdstad fungeerde. Ook hier is in het Historical park, dat u gaat bezoeken, duidelijk te zien dat de stad in zijn glorieperiode over vele rijkdommen beschikte. In het park ziet u immense boeddhabeelden en oude tempels. Maar eveneens zal u genieten van de rust en de prachtige lotusvijvers. We bezoeken dit park per fiets. Na de lunch, in een lokaal restaurant, gaat u verder naar Lampang waar u na aankomst een bezoek brengt aan de meer dan 1000 jaar oud zijnde “Wat Prah Thai Lampang Luang” tempel. Ook een bezoek aan Thung Kwian bosmarkt. Deze bijzondere, lokale markt, staat bekend om zijn vele medicale kruiden en gebakken insecten welke voor de lokale bevolking een gezonde delicatesse vormen!! Alles wat springt, zwemt, loopt, vliegt, kruipt, rent en/of zich op een andere manier voortbeweegt wordt hier wel te koop aangeboden! Lunch in een lokaal restaurant. Vervolgens is het nog een uurtje rijden alvorens u in Chiang Mai arriveert.
Overnachting in Lanna Palace Hotel * * *.

Dag 13 Chiang Mai

NL 027 rij 9 foto 1 NL 027 rij 9 foto2

Vandaag brengen we op verantwoorde wijze een dagje door bij de olifanten. We verlaten Chiang Mai en rijden richting jungle. Onderweg stoppen we bij een lokale markt om maaltijden in te slaan voor onze Jumbo’s. Even later arriveren we en merken we dat de olifanten het maar wat leuk vinden dat we zijn gearriveerd, het zijn immers warmhartige dieren. Na verwelkoming en kennismaking kleden wij ons om en gaan we der rest van de dag gekleed in een mahout (olifanten verzorger) outfit. Vervolgens een uitleg over de olifant in Thailand. Daarna geven we ze te eten en vervolgens beginnen we aan een wandeling door de velden en jungle. Eenmaal bij de rivier aangekomen is het tijd voor een verkwikkend bad. Samen met de dikhuiden gaan we de rivier in en voorzien we ze van een heerlijke wasbeurt hetgeen ze als echt aangenaam beschouwen. Even later laten we ze alleen “ploeteren” in het verkoelende water en nemen wij plaats op een eenvoudig bamboe plateau. Terwijl we van onze lunch genieten zien wij de olifanten in alle vrijheid in de rivier genieten. Vervolgens wandelen we weer terug en is het tijd geworden om afscheid te nemen. Daarana volgt de transfer naar ons hotel. Een interessante en leerzame dag ligt achter ons!

Dag 14 Chiang Mai – Pai – Mae Hong Son
Na het ontbijt verlaten we Chiang Mai en gaan we via een indrukwekkende route met 1863 bochten op weg naar het bergdorp Mae Hong Son. Op onze weg naar dit afgelegen bergdorp maken we een stop in het authentieke stadje Pai. Hier lijkt de tijd te hebben stil gestaan. We passeren het per weg, hoogst bereikbare punt in Thailand en zien de uitlopers van het Himalaya gebergte. Verder staat dit gebied bekend om haar velen bergstammen waar we uiteraard een bezoek aan zullen brengen zoals de Akha en de Black Lahu. Voordat we het dorp bereiken maken we een stop bij de (vis) grot waar duizenden blauwe karpers rondzwemmen. We overnachten in het Fern Resort * * *

Dag 15 Mae Hong Son
Het zou zonde zijn om dit mooie gebied nu al weer te verlaten. Per longtailboot maken we een tocht naar één van de meest opmerkelijke bergstammen ter wereld, de zogenaamde Padoung stam welke beter bekend is onder de naam “Long Necks”. Een deel van de vrouwen dragen volgens een eeuwenoude traditie bronzen ringen om hun nek waardoor deze soms wel tot 25 cm is opgerekt. Na de lunch bezoekt u Mae Hong Son, een bergdorp dat gelegen is in de uitlopers van de Himalaya. U ziet de in Birmeese stijl gebouwde tempels “Wat Jong Kham” en “Wat Jong Klang”. Ook heeft u even de tijd om zelf heerlijk door de straatjes van Mae Hong Son te slenteren. In de namiddag gaan we naar de hoger gelegen “Wat Phra Dhat Doi Kong Moo” waar vandaan u zal genieten van een mystiek en prachtig uitzicht over Mae Hong Son. In de loop van de middag bent u weer terug bij uw resort.

Dag 16 Mae Hong Son – Chiang Mai
In de ochtend kunt u het rustig aan doen. U kunt zwemmen in het resort of bijvoorbeeld een stukje langs de rivier wandelen. In de loop van de dag een transfer naar de luchthaven voor de terugvlucht naar Chiang Mai. Na aankomst gaat u naar het station van Chiang Mai waar de slaaptrein voor u gereed staat welke u naar Bangkok zal brengen. U zult merken dat een treinreis in Thailand een bijzonder leuk avontuur is! U reist per 2e klas, airco sleepingberth. Desgewenst kunt u tegen meer prijs ook terug vliegen van Chiang Mai naar Bangkok

Dag 17 Bangkok
Na aankomst op het treinstation van Bangkok eindigt uw programma.

Bovengenoemd programma is onder voorbehoud van programma wijzigingen. Enkele programma items zijn afhankelijk van de weersomstandigheden.

 

Reissom

Vanaf € 1.979 ,– per persoon bij 2 personen (2pk)

Inclusief

  • Alle genoemde bezienswaardigheden/excursies en transfers
  • Entreegelden
  • Transport per deluxe airco minivan
  • Dagelijks ontbijt, 15 x lunch, 2 x diner
  • Treinticket Chiang Mai – Bangkok op basis van 2e klas airco slaapplaats
  • Engels sprekende gids

Exclusief

  • Fooien
  • Overige uitgaven

Hoogtepunten van deze reis!

Heel veel hoogtepunten, enorm gevarieerd in een goed gebalanceerd tempo. Khmertempels en Safaritenten!

Routekaartje

Glimlach en Schoonheid van ThailandNL 135